Přejít na obsah

Jakou barvu?

Clint

Jakou barvu by jste zvolili na O2 FL 1,8 TSI?  

63 hlasů

1. 1. Hlasujte prosím:

• Bílá Candy
      16
    • Červená Corrida
      6
    • Béžová Cappuccino
      8
    • Modrá Aqua
      5
    • Zelená Arctic
      6
    • Stříbrná Briliant
      3
    • Jiná...
      12
    • Černá Magic s perletí
      8

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zdravím vás, jsem tu nováčkem. Ačkoliv jsem byl vlastníkem vozu Octavia I a nedávno i vozu Superb I, vozidlo jsem prodal a rád bych pořídil novou octavii. Co se týče motorizace, rád bych po zkušenostech s dieslem zkusil opět benzín a to motor 1,8 TSI. Od vozidla vyžaduji určitou dynamiku a spolehlivost v zimním období. Nicméně, co mi poslední dobou nedá spát, je barva, kterou si nějak nemoh vybrat. Stříbrnou bych asi nechtěl, že jich jezdí už moc, červená mi přijde na oktávii kapánek laciná. Ve finále mi zůstává především zelená arctic a poslední dobou jsem i nakloněn k bílé barvě, která je taková reprezentativní (když je umytá :pivo: ) Samozřejmě vím, že bílá je poměrně nepraktická a bojím se i o kvalitu barvy jako takové. Přeci jen metalíza má vrstvu navíc. Zajímal by mne váš názor na věc, na kvalitu bílé barvy a jakou barvu by jste dnes zvolili vy....díky :pivo:

Odkaz ke komentáři

nevym ale mne se nejak v hlave porad mota pastelove modra FL se 17" pegasus a sunset oknama :smich:

jinak ta bila neni stejna jako treba u O1, je o dost kvalitnejši takže obavy o to jaka bude za par let myslim že nemusiš myt.

a k ostatnim, na O2 vždy pekne sedela seda, šerna, bila. Z tech novich barev určite modra aqua by prdla super, muže byt pekna, treba se svetlim interierem :lol:

Odkaz ke komentáři

O tu bilou se budes muset fakt starat. Jestli chces, aby ti dlouho vydrzela pekna, tak ten lak opravdu cistit do hloubky, navoskovat atd... vidim to ted u sebe, co s tim mam prace, aby to bylo porad "bily" :lol: Ale zase kdyz ji umyjes, tak je to nadhera :smich:

Odkaz ke komentáři

No, měl jsem bílé auto tenkrát na opelu a vím, jak byla děsně nepraktická. V zimě totálně zadělaná, v létě zase maska plná hmyzu a to je na bílé extra vidět. Navíc po zimě je na blatníkách a vzadu plno těch kovových částeček - přísad do posypové soli, které zůstanou po zimě na laku a vyreznou a okolo těch částeček se udělá zrzavej flek. Jde to blbě dolů a opět na bílé je to opravdu hodně vidět.

Další fakt je, že bílá nemá prostě vrstvu laku, co má metla a tím pádem rozleštění případných škrábanců jde právě hned do barvy. Potom přesně jak říkáš, je potřeba ji občas oživit, pač mi přijde, že kapánek šisuje. Ale umytá je opravdu moc pěkná, zvláště tedy a FL.

Jenže černá přitahuje v létě teplo (kdo by to řekl že :palec: ) auto je pak děsně vypečený a na černé je vidět každej škrábanec. A špína jak by smet....

Odkaz ke komentáři

Teda asi mě ukamenujete, ale mě je to nějak jedno... barvu tam mám hlavně proto aby to nerezlo.. fakt :palec: Auto mi přináší radost z jízdy a proto si potrpím na motor, podvozek a pod. ale že bych měl svoji oblíbenou křižovatku se zrcadlem a jezdil na ní pořád dokola a koukal při tom do zrcadla.. tak to nééé :)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem včera okukoval ty auta v salonu a pak venku. Ono třeba kapučíno vypadá na salonu krásně, ale jak je venku, tak je barva uplně jiná, mnohem tmavší. Připadám si jak blázen, řikal jsem prodavači, že mám problém s barvou a on mi povidal, že tohle je naprosto normální, že nejsem zdaleka sám ;)

Jestli se nerozodnu, tak vezmu stříbrnou a basta. :) Na tom člověk nic nezkazí...

Zajímavé že všichni doporučujete bílou. Umytá je pěkná, ale jinak je děsně nepraktická, zvlášť když člověk parkuje venku a serou na ní ptáci ;)

Ještě před pěti lety byla bílá skoro neprodejná, prodával jsem kombíka Astru a nikdo jí nechtěl, že je bílá. Zajímalo by mne, jestli za 5 let bude tahle barva ještě tak IN :D Podle mě je to jako s černou, jeden čas museli mít všicni černou a dneska o ní málokdo zavadí.

Odkaz ke komentáři

Abych nějak zakončil toto vlákno, přečetl jsem vaše příspěvky a za názory děkuji. Je vidět, že každému se líbí něco jiného a to je dobře, protože pak by tu jezdily auta jedné barvy. Nicméně převládá v názorech bílá. Ono je to s bílou trochu těžké. To že se bílá většině z vás líbí dle mého názoru ještě neznamená, že by jste bílé auto koupili. Já bílou měl a věřte mi, že před pěti lety byla neprodejná. jak tomu tedy bude za 6 let, až budu vozidlo prodávat? To dnes těžko někdo odhadne. Navíc vím, jak bílá je nepraktická v zimě i v létě, maska plná hmyzu, blatníky plné asfaltu a po zimě bordelu nalepeného ze soli, který jde těžko dolů.

Černou nikdo netipoval a před pár lety to byla barva IN. Dnes každý ví, jak je nepraktická a jak každý škrábanec je na ní vidět. I když je třeba pěkná a na LK vyloženě padne.

Červená se dle mého názoru hodí na menší vozy, typu fábia, Polo atd. a modrá působí laciným dojmem služebních vozů. Ono i bílá, aby nevypadala jak služebák od obvoďáka musí mít pořádná kola a tmavé skla.

Takže ve finále zůstalo pár nových odstínů, světle modrou jsem zavrhl, zelená arctic není ani zelená a ani stříbrná a kapučíno pomalu vychází z módy a je jich moc. Tak jsem zvolil nakonec stříbrnou briliant, ta barva neurazí, je praktická a nic se nemůže na ní zkazit. Vím že stříbrných je jako máku, ale ve FL vypadá tak nějak o hodně lépe :)

Takže mé TSI bude stříbrné. Moc díky za Vaše hlasy a názory. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...