Jojo_TT Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 Kopie postu z BAZARU Palubní kamera - černá skříňka do autaKaždý den trávím na cestách několik hodin a po tom, co mi na přechodu lehnul cyklista na kapotu auta , jsem si pořídila do auta kameru. Nebýt totiž několika dobrých duší, které celou událost viděly a později dosvědčily, těžko bych dokazovala, že na přechod vjel, že kolo nevedl, ale jel na něm jako blázen a nedíval se doprava, ani doleva. Naštěstí se nikomu nic nestalo, cyklista měl jen šok a rozbité kolo a já jsem strávila pár hodin jednání s policií, ale doma jsem začala přemýšlet, jak tyhle situace řešit do budoucna. Nejezdím jako blázen, ani nejsem pitomá blondýna a přesto mne každý týden někdo vyvede z míry, nebo alespoň pořádně překvapí. Proto jsem zapátrala na internetu a pořídila si na zkoušku kameru do auta z www.male-kamery.cz Je to ta levnější, s VGA rozlišením, ale chci si pořídit model HD, který se zapíná sám hned po nastartování - jak říkám, jezdím docela hodně, na kameru už jsem si zvykla a nechci ani vědět o tom, že ji v autě mám, jenom když se něco stane, jednoduše mám jak dokázat, jak to skutečny bylo. Byla jsem s ní velmi spokojená, ale šla jsem do toho dražšího modelu, protože má lepší obraz a nemusí se před každou jízdou ručně zapínat a tahle mi teď leží doma. Určitě někomu dobře poslouží a zachrání možná spoustu peněz a průšvihů, i když to, co se děje na našich cestách, žádná kamera nespraví, ale je třeba se mít jak bránit, když jste v tom nevinně. Technické údaje a další parametry jsou přímo na stránkach prodejce www.male-kamery.cz Díky a mnoho štastných kilometrů bez nehod. afaba@seznam.cz No ja som práve dnes začal tiež nad niečim takým rozmýšľať, ale určite to nebudem riešiť teraz niekedy... Dnes som skoro mohol zrazit dvoch malých školákov, čo išli cez prechod. A to len preto že ako išli cez prechod v strede cesty zastavili, začali zmatkovať že či ďalej alebo naspäť, nakoniec každý išiel na opačnú stranu... Keby som viac rozbehnutý tak by som asi jedného zobral zo sebou.... Nebrzdil som z toho dôvodu že som bol ešte ďaleko od prechodu a keby išli normálne tak by v pohode prešli. Len keď začali zmatkovať v strede cesty už som musel brzdiť.... Blbý krpci... 0 Quote Link to comment
omicron Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Take na nejakou takovou palubni kamerkou jiz nejakou dobu pomyslim a hledam to spravnou. V posledni dobe jsem absolvoval jiz nekolik hranicnich situaci, kdy to byl jen tak tak, kdy bych v pripade spatneho konce jen horkotezko dokazoval svou nevinu bez dalsiho dukazu... Take obcas dost neuveritelne prasarny nekterych nedospelcu a machriku, ktere by si jiste zaslouzily teply bonz ve forme nejakeho zverejneni i s SPZkou (!)... Mam zajem o neco HD (staci tech nizsich 1280x720 - to jiste dostacuje na bezpecne zaznamenani registr. znacky a obliceju), s cyklickym zaznamem na SDHC (32GB), vlozenim data a casu do obrazu, a to dulezite - s palubnim 12V napajenim, ktere to automaticky spusti. To je nezbytne pro zcela automatickou funkci, bez toho to asi kazdy bude zapominat zapinat. Privital bych i provedeni, ktere umi do obrazu vlozit i rychlost se souradnice (na bazi GPS), takovy model jsem nasel, ale zase neumi HD :) , prip. tlacitkem, ktere by umelo bezpecne na SD uzamknout nejakych poslednich napr. 30 sec. zaznamu pro zabezpeceni nejakeho duleziteho okamziku. Zajimavy vyrobek (bez GPS a bez uzamykaciho tlacitka) i s docela rozumnou cenou je tato palubní auto kamera HD, ktera to celkem splnuje. Mate-li nekdo nejakou zkusenost, rad bych privital ohlasy. 0 Quote Link to comment
beedone Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 (edited) ajaaj to su palby za takyto matros , ja kupujem z ciny Pozri sem , niekto kupuje tam kde ja a ma marzu minimalne 60-70% edit, doplnenie dobreho modelu Kvalitne video aj zvuk v prepocte za 1100,- kc Jak ju chcete tak pisnite objednam akurat cakacka je asi 3 tyzdne http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42486~r.16924224 Edited November 7, 2010 by beedone 0 Quote Link to comment
RichardD Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Kameru do auta bych taky rád měl, ale nějak mi nejde do hlavy to zapojení. Když se to lepí přísavkou nahoru na čelní sklo a napájení je ze zapalovače tak kudy jako mám vést ten kabel? Dolů přece viset je nesmysl a lepit izolepou na strop to rozhodně nechci. Nebo je na to nějaká jiná finta? 0 Quote Link to comment
RichardD Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Máte někdo kameru v autě? Jak je to tam se zapojením? A spokojenost? Běžně vidím připojení do zásuvky zapalovače ale kudy vede kabel z kamery přisáté nahoře na skle? 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 mám HD DVR ( http://www.onboard.cz/recenze-onboard-kamera na aukru za 2500 ;) ) napojení normálně na zásuvku(klasická rozdvojka s kabelem napojená pod palubkou na eletriku a s ní mám zastrčku od kamery a navi-nikde nic není vidět) kabel vedený sloupkem a stropnicí...... 0 Quote Link to comment
1.8TSI Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 To je pěkný ;) to mne fakt překvapilo kvalitou... Co tam máš za kartu a jak dlouho to nahrává? Píšou že s 32Gb až 11 hodin... Fakt je, že v dnešní době při tom co se děje není od věci dokumentovat... a po bitvě je každý generál... 0 Quote Link to comment
šulda Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Taky už o něčem takovým uvažuju. Během cca. pěti dní mohli řinčet plechy dvakrát, šlo jen o cm a pokaždý bych v tom byl nevinně. Poprvý sem včas zareagoval protože sem to včas viděl a podruhý to výkřikem zachránila ženuška protože já zrovna koukal na děcko aby nebylo pod kolama a tam už to asi byli jen mm. Vypadá to zajímavě jen by mi stačilo aby to zaznamenávalo jen obraz protože v danou chvíli by to nebylo poslouchatelný a při zveřejnění by to stejně muselo jen souvisle pískat ;) 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Kartu mám jen 16GB...bohatě to stačí,dá se přepínat jako chceš kvalitu a snímků,nahrává to ve smyčce,pokud potřebuju něco uložit tak jen zmáčknu čudl a zůstane to uložené. Naprosté bezúdržbove-jak nastartuješ sama se zapne. Zvuk se dá vypnout. Jsou i levnější kamery které by bohatě stačili, nějaké VGA za litr, tyhle HD jsou dražší. Tahle má výhodu že má i displej. Je to jedna z nejpoužívanějších onboard kamer. 0 Quote Link to comment
romariooo Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Vsemi: a na kolik to přijde včetně montáže? Zkus sem hodit odkazy na nějaky ty možnosti ;) Díky. 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 na Aukru si napiš "kamera do auta" ten typ co mám tak mají za 2500, na Ebay tak za 1000 ;) ..tam ale nemám účet montáž? jen přicucneš na okno jako navi...pokud myslíš montáží to napojení na el. tak to sem si dělal sám...otázka 20min, na tom nic není(pokud to nekdo nezvládne sám tak každý autoeletrikář nebo mechoš mu to udělá na počkání)....kabel mám vedený stejně jako k detektorům aby nebyl vidět.... tady máte téma o kamerach: http://www.antiradary-forum.com/viewtopic.php?t=1147 0 Quote Link to comment
RichardD Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 (edited) mám HD DVR ( http://www.onboard.cz/recenze-onboard-kamera na aukru za 2500 ;) ) napojení normálně na zásuvku(klasická rozdvojka s kabelem napojená pod palubkou na eletriku a s ní mám zastrčku od kamery a navi-nikde nic není vidět) kabel vedený sloupkem a stropnicí...... No počkej stropnicí, jak jsi ten kabel do stropnice dostal, tos tam udělal díru nebo jak? Mohl bys to vyfotit? Já bych bral kameru ideálně ve zpětnym zrcátku (malá čočka) že by z venku nešla téměř vidět a kabel by vedl rovnou vedením jako je z dešťáku. O ničem tak malym s fullHD ale nevím, takže to je zatím asi jen sci-fi ;) Nemám moc dobrou zkušenost něco lepit na sklo přísavkou a taky se bojim zlodějů :/ Edited December 16, 2010 by RichardD 0 Quote Link to comment
sejvi Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Ta kamera vypada DOBRE... ;) Na AUKRU je opravdu za 2500Kc, ale na EBAY.COM jsem ji za 1000Kc nenasel... 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 No počkej stropnicí, jak jsi ten kabel do stropnice dostal, tos tam udělal díru nebo jak? Mohl bys to vyfotit? A sloupkem a pak při horní straně okna...jednoduše sem ho tam nacpal pod tu stropnici.... sejvi: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.47144 tak sry..ebay to není... 0 Quote Link to comment
Zitny Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Zajimave... pricucnout to doprostred okna je samozrejme nesmysl, jde to pridelat nejak pod strop nastalo? je trosku skoda, ze v te 'recenzi' je pet videi, ale ani jedno neni v noci nebo za sera... ;) 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 mám to těsně pod stropem.....u zpětného zrcátka...sundané to je za 5s...takže to neřeším...osobně moc stejně venku neparkuju....takže o vykradení se nebojím video v noci ti můžu najít.. edit: tu je neco od gebiče ;) http://www.youtube.com/user/gebic#p/u/11/gA-LyV8sgh0 v noci není problém 0 Quote Link to comment
Luks Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 (edited) ta za 58$ má HD jen interpolovaně,já budu objednávat tuhle: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35356 No počkej stropnicí, jak jsi ten kabel do stropnice dostal, tos tam udělal díru nebo jak? Mohl bys to vyfotit? Já bych bral kameru ideálně ve zpětnym zrcátku (malá čočka) že by z venku nešla téměř vidět a kabel by vedl rovnou vedením jako je z dešťáku. O ničem tak malym s fullHD ale nevím, takže to je zatím asi jen sci-fi :( Nemám moc dobrou zkušenost něco lepit na sklo přísavkou a taky se bojim zlodějů :/ zrcátko s kamerou :( http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.47868 //teď ale koukám,že to asi jako zrcátko fungovat nebude,když je v něm lcd... Edited December 16, 2010 by Luks 0 Quote Link to comment
1.8TSI Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Taky by z toho šla dobře udělat couvací kamera - ten čip vykuchnout a dát ho někam dozadu a display dopředu... jen jestli by tak dlouhé dráty nevadily.. nějaký koax nebo čím to mají připojené... nikdy jsem nic takového rozkuchaného neměl tak nevím přesně... 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 To budeš mít tu samou co já :( jen ten držak mám jiný. Já ty zahraniční weby moc nestudoval-chtěl sem to koupit v CZ kvůli záruce,radši si připlatit ale mít záruku. Jinak video v plné kvalitě má super obraz. Já s ní sem max spokojený. Sice jako "černou skříňku" ji nevyužívám ale i tak se dá... To umístění nějak na strop by určitě udělat šlo,držak je v kameře na závit,takže nějaký držak by určitě zbastlit šel a našroubovat... Jak to tak sleduju tak ty onboard kamery tu zaujali docela dost lidí :-D couvací kameru si kup origo-na aukru jich je plno 0 Quote Link to comment
Luks Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 No jestli jsi za ní dal 2500,- tak to asi vezmu taky u nás,protože to výjde jen o 300,- dráž.Já občas používám kameru za 280,- s 1.3Mp čočkou a taky se to dá,jen za horšího světla je to nepoužitelný :( 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Oni ti prodejci na aukru na tom vydělají protože mají lepší cenu když jich berou např. 100ks. Takže na tom mají určitě větší rabat než 300 :( 0 Quote Link to comment
Luks Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 o tom pochybuju,skoro všichni to nakupujou právě na DX,proto tam maj taky dobu dodání 2-3tejdny,ale teď co oslabuje koruna už to není takový,ceny na aukru pujdou určitě nahoru. 0 Quote Link to comment
Stanson Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Aukro 2199,- http://aukro.cz/item1358816132_hd_dvr_kame...gb.html#gallery 0 Quote Link to comment
Alessi Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Taky si hodlám nějakou pořídit ta co má VSemi vypadá dobře :lool: 0 Quote Link to comment
Libor F. Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 jj, vypadá to dobře, ale asi by se mi nechtělo, nebo bych spíše zapomněl zapínat, takže bych ocenil, kdyby se sama zapnula při nastartování auta. Umí to? 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 samozřejmě...je to naprosto bezudržbové...nastartuješ-začne nahrávat.....vypneš motor-vypne se.... nahrává neustále ve smyčce takže se přehrává nejstarší záznam.... pokud chci něco uložit tak jen zmáčkneš čudl a zustane to uložené uplně na konci...takže doma pak jen vytáhneš kartu..strčíš do noťasu a přehraješ si to... 0 Quote Link to comment
Libor F. Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Tak to je bezvadné! Teď ještě vymyslet, jak tu kameru co nejlépe připevnit na okno, aby nezavazela ve výhledu a nelákala zloděje. Ale vážně o tom uvažuju. 0 Quote Link to comment
RichardD Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Tak vzhledem k tomu že mám zrcátko s dešťákem a na skle je u něj spatně průhledné stínění tak nahoru nemám kameru kam dát. Tím pádem připadá možnost jen asi doprostřed na palubovku (bez přísavky) a tím je zároveň i vyřešeno vedení kabelu (asi :lool:. Ta co má VSemi je ideálně placatá a obraz kvalitní akorát nevím jestli na palubovce napevno přidělaná nebude záznam k ničemu např. po dálnici kdy se auto třepe. Leda že by to mělo hodně dobrý stabilizátor. 0 Quote Link to comment
Alessi Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 ... ještě by to mohlo mít v sobě zabudovanej GPS modul, aby to mohlo ukazovat souřadnice a taky rychlost. Pak by to bylo super :lool: 0 Quote Link to comment
VSemi Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Jenže ty kamery s gps stojí několikrát tolik a ta rychlost může být i na škodu! 0 Quote Link to comment
Recommended Posts