Jump to content

Kamera v autě (černá skříňka)

Recommended Posts

před 2 hodinami, Ol@f napsal:

nekoupil jsem zatim nic, porád řešim tak nějak to napajeni a přijde mi to umistěni dole v kabině na horni hrane displeje jako ko*otina. Jaké je označení toho nového modelu?

https://navitel.cz/cz/devices/dvr/navitel-r67-2k vyhlédl jsem si tohle, ale mám to do dodávky, kde není vystrčenej displej, takže to bude normálně nahoře na skle a kabel pod stropnicí, A sloupek a někam pod palubku a tam to pak nějak vymyslet, aby to šlo na spínání klíčku.

Na těch vystrčenejch tabletech mi to přijde jako blbost, dřív jsem používal telefon v držáku jako kameru, kterej byl normálně na palubce a nebylo to uplně ono.

před 6 hodinami, Radas napsal:

Zadní záznam není při jízdě vpřed, aktivní?
Jinak je záznam pěkný čitelný ve dne.

Chtělo by to porovnat se záznamem kamery DOD RC500S pro porovnání od. [mention=472]omicron[/mention]

před 3 hodinami, krysarr napsal:

Kdepak, aktivní jsou oba po dobu zapnutyho zapalování. S lehkým zpožděním po vypnutí

Jinak DOD bude jiný kafe, ale taky nestojí litr 🙂

Jojo, DOD RC500S litr nestojí, ale už je to nějaký pátek staré, a stále chodí obstojně.

Jen jsem před časem deaktivoval to nahrávání v nepřítomnosti, je to sice šikovná věc, ale i přesto, že tam je instalovaný ten bazmek na ochranu baterie, tak to občas lágrovalo baterku, zvláště když jsem to nechával občas na nějakou dobu na letišti.

A v poslední době se to občas ráno po delší nečinnosti automaticky nezapne po zapnutí zapalování, a chce to povytáhnout napájení u přední kamery a dát zpět. Potom celý den OK. Ale jak říkám, je to 5 let staré a stále v provozu. Ale asi to bude mít nějakou souvislost se stavem baterie v autě...

Obraz si netroufnu srovnávat, není to sice 4K, ale např. SPZky jsou velmi dobře čitelné.
Tady pro srovnání starší video (přední a zadní kamera stejný čas) z cesty po poloostrově Pelješac v CRO ve večerní době a protisvětle :

No tak obraz vypadá hodně dobře. Škoda, že nám Jarda neukázal zadek, myšleno zadní záběr.

Jinak s kamerou z Aliku bych si vystačil. Dalo by se říct, že vybavenosti je na tom lépe jak Truecam A4 kterou mám již několik let.

před 5 hodinami, krysarr napsal:

Mrkni na treti video, to je zadek 🙂

Zkusim do toho jeste strcit tu rychlejsi kartu, jestli to bude mit nejaky efekt

Obávám se, že rychlejší karta již kvalitu (rozlišení a optiku kamery) moc nezlepší. Pokud video netrpí nějakými výpadky/dropouty, tak vyšší zápisová rychlost již moc nepomůže.

Tak rychlé karty jsou určené zejména pro produkční DSLR (nebo bezrcadlovky) a camcordery, které mají "skutečné" 4K s obrovským data streamem, tím myslím nijak neořezaný, jako u těchto levnějších board kamer. Co u toho udávají za požadavky?  Většinou stačí Class 10...

V 22. 10. 2023 at 22:03, krysarr napsal:

Ted koukam, ze v tom mam V10 kartu, coz na nahravani dvou videi zaroven, z toho jedno 1440p, asi neni uplne idealni. Mam nahodou objednany dve V30, tak to pak hned vyzkousim

A taky na karte akorat neni zadny video pres den, jen pod mrakem nebo vecer

Cece koukal jsem na to až ted a teda otázka co sebere YT komprimace, ale 01 - 1440p a jak tam stojíš na té stopce tak bez šance zastavit to video tak aby byla vidět RZ jakéhokoliv auta.

02 - tam ta odbočující octa by se asi dala nějak rozklíčovat jinak nic

Možná jestli by nebylo lepší nastavit menší rozlišeni s větším počtem snímků

Jj, je to jak pises, citelnost RZ neni zadna hitparada, pritom jinak je ten obraz v pohode. Zvlastni je, ze jsou ty znacky kolikrat citelnejsi pri bezicim videu nez kdyz to stopnes.

Zkusim to prenastavit. Uz si nepamatuju, jestli jsem zkousel 🙂

A akorat dorazily SD karty

Bohuzel, nastaveni ta kamera moc nema, jeste je moznost volby 50/60Hz, ale komprese je dana. Zkusim jeste za normalniho svetla, jak bude prilezitost. Ale bude to asi problem SW, pac cip je stejny jako pouzivaji i lepsi kamery. Strcil jsem do toho ted jeste i tu lepsi SD kartu.