Přejít na obsah

Koupě octavia 1

ciimaa

Doporučené příspěvky

ta prvni neni 16v ale vypada docela pekne :D

ale ta černa z AAA je podle mne nejvetši favorit a stoji za to se na ni podivat :blink:

ta prvni neni 16v ale vypada docela pekne :P

ale ta černa z AAA je podle mne nejvetši favorit a stoji za to se na ni podivat :D

Odkaz ke komentáři

moc pěkná ,ale 155tis moc a Brno daleko přes celou republiku ;)

Já Most

MfM- ta prvni neni 16v ale vypada docela pekne wink.gif

tím myslíš že to nemá 74kw ???

sice teď už je to jedno je prodaná :lool: a jestli by to bylo jenom 55kw tak bych jí nechtěl

Odkaz ke komentáři
nene klimošku nepotřebuji :D

v létě otevřená okna , v zimě zaply topení

klimošku bych maximálně využil v letě při vysokých teplotách :smich: jinak ne

teď sem taky 3roky jezdil bez klimošky

spíš mě mrzí že to nemá el.okna :D

no nevím klima je standart, kdo jednou zkusí, už si kupuje auto jen s klimou. a navíc, zapínat ji nemusíš.

dovolená na jihu s dítětem v autě, bez klimy za trest.

Odkaz ke komentáři

Určitě než masku bych u takhle starého auta řešil stav a kilometry. Skutečně věříš, že 12 let staré TDi má najeto pod 200tKm? A z Německa, kde hledí na návratnost? 200tKm zvládne průměrné služební auto normálně za 3, max. za 4 roky. A tehdy končily ve firemních rukou minimálně 2/3 oktávek. Proč to má vyměněný předek, nové světla, masku? Že by to někdo bouchnul?

Nechci ti brát iluze nebo něco rozmlouvat, ale obecně jsou takhle staré auta těžce ojetá a kus v reálu pod 200tkm je rarita.

Jen na okraj, projel jsem si největší český automobilový inzertní web a u Okt z roku 2003 je inzerován průměrný nájezd 150tkm. Ale auta z roku 1999 mají 167, o pouhých 17tkm za 4 roky víc. To mluví za vše (hlavně u TDi, ty si přece lidi kupovali, aby moc nejezdili, že).

Odkaz ke komentáři

kitrab: naprosto souhlasim, chtel jsem neco takovyho napsat uz driv, ale prislo mi to zbytecny, myslel jsem, ze to je dneska uz naprosta samozrejmost :lol: my mame klimu i v Pande, ktera jezdi po meste :smich:

tesna: Dalsi souhlas. Rolbar tu nekde v nejakym tematu psal, ze mu prijela Octavka, ktera byla stocena o 500.000 km. Zarazily me ty svetla, maska taky. Urcite bych byl opatrny a dukladne cely auto prolustroval. ;)

U auta pisou, ze ma veskerou dokumentaci, tak by nemel byt problem zjistit najety km a servisni prohlidky. :smich:

Odkaz ke komentáři

tesna: stav KM je mi jasný že nebude skutečný s tím počítám

světla nárazník stím můžeš mít taky pravdu a nebo si to jenom nikdo takle vyměnil jako že na tuning :smich: (se bude muset prozkoumat) ;) ale dík za radu

beztak je to nafta tu moc nechci a jak sem říkal zajedu se jenom kouknout

ale zase musís pochopit mě když mám rozpočet do 100tis na auto tak si nemůžu vyskakovat

při koupi sice koukám na KM ale neni to to důležitý zdali beztak to nemá žadný auto popravdě

spíše se koukám na spodek auta,podběhy , motor , bandičky (když sou čistý tak je to takové důvěrné že auto nebylo nikdy uvařeno nebo neteče olej ,nemyslim si že by měnili i bandičky ale stát se to může) , čelní sklo jestli tam neni prasklinka

Odkaz ke komentáři

Pokud máš omezený rozpočet a nemůžeš si moc vyskakovat, tak tím spíš bych hleděl na historii auta, kde a jak má reálně najeto. Počítat už dopředu s tím, že km v bazaru stejně nejsou reálné znamená, že jsi smířen s tím, že třeba do půl roku do auta nasypeš dalších 30 litrů za zamaskované vady. Já jsem prakticky jednou kupoval auto, které jsem mermomocí "chtěl" a zrovna u té Okty jsem se dobře vydrbal, i když klepu na dřevo, bez jakýchkoliv následků, a spokojeně s ní jezdil 6 let.

Naopak jsem už 2x z minuty na minutu koupil auto, které jsem neměl ani značkou, typem nebo nějak jinak vyhlídlé, na základě info "hele prodávám, nechceš to?" jen proto, že jsem znal historii auta, kdo a jak s tím jezdil a jak se o to staral.

Pár poznatků ze strany prodávajícího (loni jsem Oktu prodával):

1) I když tam más na tacho reálné kilometry, stejně ti nikdo nevěří (já měl 184tKm).

2) Když napíšeš, že auto nemá servisní knížku, každý to hned bere jako čorku nebo kdoví co (i současná auta jsem s nimi koupil, ale stejně je nevedu.Všechny auta mi servisuje spolehlivý garážista a za míň než poloviční ceny proti autorizáku, Navíc i tyto se už naprosto běžně falšují)

3) Přiznat, že auto je bourané - kupující se hned otočí (kolik aut starých 10 let je proboha nebouraných?)

Český člověk prostě chce být klamán a tak to pak taky v autobazarech vypadá. Nakonec jsem Oktu střelil kámošovi. Podobně teď můj tatˇka střelil kámošovi Astru ´99 poté, co stála 4 měsíce v bazaru. Najeto skutečných a těžko uvěřitelných 113tKm.

Co tím chci říct - spíš bych se díval po okolí, známých apod., protože solidní auta se prostě prodávají takto a do bazarů jdou v této cenové kategorii většinou plečky. Známému přece NOK auto nedoporučíš, ale v bazaru jsi z obliga.

Odkaz ke komentáři

tesna: naprosty souhlas. každý čech chce slyšet "auto z D, kde ho měla babička na nákup a v neděli do kostela a v zimě vůůůbec nejezdila, protože se bojí"

a nejvíce mne dojímá, když se jedná o Passata TDI :angry:)

ja bral auto se 70 000 km, podle servisky, tak prodle servisu škoda, před koupí bylo u servismana na kontrole to prolezl celé a plus minus vše OK (výměna destiček, přetočení kotoučů a oleje) a nic nenasvědčovalo problémům. původní maj. špatně se pohybující ZPT. zatím bez dalších problémů. auto mám jako rodinné najedeme 10-12tis/rok. za 5 let mi nikdo nebude věřit, že to má např. 140 000 km.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...