Přejít na obsah

Fitcentrum

Guest houmik

Doporučené příspěvky

80 jsem měl jahoda, čokoláda, cookies, longu jsem měl čokokokos a teď mám tu borůvku, mi chutná vše, co je pro mne extáze je Hydro77 jahoda to je mazec, nebo ultra speed od Survival - borůvkový taky gut. Piju vše co teče a má bílkoviny :palec: , ty doby kdy jsem míchal muskulvit, nebo vaječnej vílek s kakaem - to byly časy, humus fialovej...

Odkaz ke komentáři

Hele pro mne ano, 100lidí 100chutí, dřív jsem měl raději "tmavý příchutě(čoko, kakao, nugát) teď raději "ovocný", tak si objednej vzorky příchutí, ať nevyhodíš pixlu proteinu...

http://obchod.ronnie.cz/s-5335-cfm-instant-whey-80-vzorek-30-g.html

http://www.extrifit.cz/eshop-kategorie-proteiny.html

druhej odkaz jsou dokonce z Hradce tuším, Vojta Koritenskej

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Po osmi letech flakani a zlomeni hule nad vysledky zavodu zacinam opet protahovat telo. Byl jsem dvakarat a dnes jdu po treti. Za tech par let jsem shubl temer 30 kilo a dostat se do formy bude fakt mazec, ale nejak se s tim porvu. Ale moc se mi nechce, na soutez uz nepujdu a zenskou mam nekolik let, motivace v prdeli :-) skoda, ze bydlime pres republiku, mohli jsme zajit nekdy spolem

Odkaz ke komentáři

Kluci potřebuju radu, a vypadá to že pár z vás má výživu nastudovanou. Můj problém: V 16.00 příchod z práce, v 16.30 trénink (tenis) a jelikož chodím z práce dost hladovej potřeboval bych něco lehkého, abych se potom mohl hýbat, na zasycení a trochu nakopnutí energie.

Takže klasický jídlo moc nepřichází v 30ti minutový pauze v úvahu.

Někdo nějakej nápad. Rád cokoliv doplním (když budu vědět co). Díky

Odkaz ke komentáři

Gainer, amina, glutamin. Hodil bych v klidu ten gainer (sacharidak) ten te trochu nakopne. Nema smysl neco rychle jest, zaprve to ani nestihnes a zadruhe ti muze byt spatne, protoze pri tenisu se celkem naskaces.

tesim se, az nakoupim taky nejaky preparaty, ale ted na to kaslu, prvni dva mesice to nema smysl. Pak objednam moji oblibenou znacku :-)))

:D he, to vypadá jako, že bude potřeba vyměnit ženskou :lol:

:D to radsi nebudu chodit do činkarny zase

Odkaz ke komentáři

Octavius: je to jednoduchy jak svina...vynechat veskery pecivo,zadny sladky sracky typu Cola Sprire. Jenom vodu aspon 4l denne,zadny chlast, navecer od 17 hod bez sacharidu. Jen bilkoviny,maso a neomezeny mnozstvi zeleniny. Jist max kazde 3 az 4 hodiny aby telo si nedelalo zasoby. Ty voe...asi budu vybirat za rady :)))

Odkaz ke komentáři

Borci, tohle snad ví každej malej... jde o to, kdo má vůli to dodržet :) to je ta hlavní otázka

Jinak Schavi, nemáš tak uplně pravdu, trošku to s tím ovocem a treninkem doplním, OVOCE PŘED TRENINKEM NIKDY!!!! (a s těmi proteinovými tyčinkami to taky nemůžeš kategorizovat) takže další info, pokud to myslíte vážně:

- pokud trénuješ dopoledne, nejez už ovoce ani zeleninu (ani vejce a luštěniny), a spolehni se na tekutou nebo kašovitou stravu – sacharidovo-proteinové nápoje (méně než 20 % bílkovin), gainery (nad 20 %) nebo kašovitou dětskou výživu typu sunar (zkus najit takovou, kde je víc než 12 % bílkovin a kde není příliš mnoho bílého cukru-sacharózy). Dej si menší dávku hodinu až půlhodinu před tréninkem a potom velkou dávku v první hodině po tréninku.

- nebaštěte ovoce 60 min před treninkem, pokud to spojíte s jogurtem, tak je to ještě déle (až ke dvoum hodinám), je to spojeno s vlákninou uvnitř, přestupem sacharidů do krve, který vláknina zpomaluje.

- pokud zase odpoledne, tak platí pro doporučení na jídla to stejné, co u makání rano, ale navíc nejíst na oběd brambory (solanin z nich oslabuje svalový výkon)

takže tak ;) navíc tohle doporučení bych řekl, že sedí na posilku kolem +-90 minut, ale jiný složení bude mít vaše jídlo před půlmaratonem (žádný výklus), fotbalovým dvojzápasem atp.

Takže jak píše Mich, pro tenis po práci, kdy nemáš čas na jídlo, tak určitě jedině tekutou stravu, gainer bude adekvátní.

Odkaz ke komentáři

Dobře, nedá se říct, že bych nesouhlasil, ale pokud bych si měl dát já v 17:30 JEN sacharidovo-proteinový nápoj a v 18h začal cvičit, tak jsem za hodinu mrtvý. Poslední jídlo mám v 15h (jím 6/7x denně) a tréninky trvají 2-2,5h.

Pokud to udělám tak, že dám jídlo v 15h, v 17:30 dám protein+bcaa (nebo protein.tyčinku)+banán/jablko a během tréninku taky zobnu nějaké ovoce, odcvičím trénink v plném rozsahu.

Co se týče cvičení, do fitka nechodím, chodím 4x týdně na crossfit, ale tak na tom nezáleží.

Nevím, jestli něco dělám blbě...

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě 2,5h s protažením, tabatou, silové cvičení, 2xWOD, atd.. není to tak že bych jel clean&jerk a snatch 2,5h v kuse. :)

Ale na jednu věc se zeptám..před spaním dávám 125g odtuč.tvarohu nebo kasein pro pomalé dodávání bílkovin přes noc..máš nějakou alternativu k tomu tvarohu, co by se dala jíst těsně před spaním? Ono cpát tvaroh každou 2-3 noc taky asi není moc dobré..

Upraveno uživatelem Schavi
Odkaz ke komentáři

Já to mám na prd s tím, že končívám pozdě, takže po treninku se k jídlu dostanu v 21:30-22:00, někdy i později, vždy ale kolem těch 30 minut po treninku, takže to neřeším ideálně, protože pak jdu spávat.

Ale s polovičkou doma děláme 'domací' jogurty z tvarohu, takže díky variacím to tak neomrzí, někdy červený maso, vajíčka, šmakouna, někdy tuňáka, tofu, hummus, ale co vím, že na mě funguje, tak když přijdu hodně pozdě a potřebuju nějakou večeři po cvičení a zároveň něco pomalýho na regen, tak je tohle. A jelikož trénuju, ne abych hubl, ani nabral svalovou hmotu, ale maximálně při současných 75-77kg zvýšil výkonnost a zregeneroval, abych druhý den mohl zase a cokoliv (wake, futsal, snb, běh, posilka, ...), tak pro mě je to dostatečný. Všechno, co jsem výše napsal, tak se snažím do sebe nacpat do hodiny, jinak moc dobře vím, že příjde trest :) a dva dny jezdím radší výtahem :D

Zrovna tahle část večení regenerace je podle mě hodně individuální a dost dlouhou dobu mi trvalo najít správnou pomalou bílkovinu, o které vím, že mi na druhej den umožní, abych se hýbal bez omezování se.

Odkaz ke komentáři

To znám..od 11/2014 do 03/2015 jsme měli tréninky od cca 19:30 do 21:30 +/- a to pozdější jídlo byl boj. Kolikrát jsem jedl i před půlnocí. Na druhou stranu to bylo kontraproduktivní, pže vstával jsem ve 4:30 a nedostatek spánku byl znát i na výkonu. Teď jsem se přestěhoval shodou okolností 10min pěšky od naší tělocvičny a tak trénovat můžem libovolně, takže jsme to posunuli a tím pádem pojím v pohodě velké jídlo po tréninku a před spaním, což je kolem 22h, dám třeba ten tvaroh.

Díky za odkaz, vyzkouším ;)

A ještě co se týče hubnutí/nabírání, taky to neřeším..samozřejmě, v začátcích jsem šel hlavně po tom, abych shodil. Přece jen 98kg na 187cm, kde je převážně tuk místo svalů, nebylo dobré :) když si vzpomenu, že při prvních trénincích, které jsem některé vysílením ani nedokončil, jsem se i 2x pozvracel, tak se tomu musím smát :D

Teď s 84kg hledím hlavně na to, abych měl dost energie před treninkem, doplnění po tréninku. Chceme zkusit po prázdninách týmovou soutěž, takže bude potřeba ještě dopilovat tu regeneraci a přitlačit na frekvenci tréninků.

A ještě jsi vzpoměl šmakouna..ten tady kolem nikde nešel sehnat a přes poštu, no nevím..ale teď to kámoš domluvil v Hrušce a už je konečně k dostání i u nás v zapadákově :D

Odkaz ke komentáři

Octavius: je to jednoduchy jak svina...vynechat veskery pecivo,zadny sladky sracky typu Cola Sprire. Jenom vodu aspon 4l denne,zadny chlast, navecer od 17 hod bez sacharidu. Jen bilkoviny,maso a neomezeny mnozstvi zeleniny. Jist max kazde 3 az 4 hodiny aby telo si nedelalo zasoby. Ty voe...asi budu vybirat za rady :)))

Romane, díky za radu, něco podobnýho a možná i trochu komplexnějšího jsem držel cca před 10-15ti rokama když jsem to hrál trochu na úrovni, ale teď když už to hraju jen pro zábavu a pro žízeň, tak jsem právě chtěl poradit něco jednoduššího co mě jen lehce zasytí, abych během hry neměl hladový křeče.

Takže zkusím ten gainer a uvidíme.

Odkaz ke komentáři

@Roman: Tvaroh prave obsahuje kaseinovou bilkovinu, problem je ten, ze tvaroh je hur stravitelnej, nez ruzny napoje, takze nekdo po tvarohu muze mit neklidny spani (ale ve svym okoli znam dost lidi, co maji extremni nechutenstvi k ''napojum'', takze jsou bohuzel odsouzeni jen na beznou stravu). A kdyz to nekdo s tvaorhem prepiskne, tak mu to muze spustit i svalove-rustovou depresi, takze vseho s mirou ;)

Romane, proc myslis, ze 1h je moc? Ja mam prave za to, ze by to (cviceni i jidlo) clovek mel prizpusobit tomu, ceho chce dosahnout a taky typu postavy, jestli je ektomorf, mezomorf, nebo endomorf.

Odkaz ke komentáři

Tady se to teda rozjelo :-))

Kdyby to nekdo extremne hrotil a nestihal vecer uz jidla, muzu poradit super bombu, kterou jsem daval po velkych partiich odcvicene antagonisticky. Na vecer kvalitnich 80g bilkovin postupne stravenych, ovsem poctiva jidla to nahrazuje tezko :-) jinak Shavi, uprostred treninku nemas co zobat nejaky ovoce, to je mimo. Musis mit veskerou krev v periferiich a ne abys zamestnaval telo jeste travenim. Pokud to nedas, nemas fyzicku. Nebo zkus si trenink nejak rozdelit, protoze 2.5hod v kuse neuzivis a pusobi to na svaly destruktivne. To je jako bys celej den nejedl. Kdyz uz mas potrebu neco do sebe nasypat, osvedcil se hroznovy cukr jako davka okamzite, lehce stravitelne energie.

Jinak proteinovou tycinku pred treninkem nee, radeji ji schov po bananu po treninku nez das normalni jidlo. Pokud chces nejakou slehu pred treninkem, uvar si treba ovesne vlocky a na to hid cottage apod, fantazii se meze nekladou, ale potrebujes pravidelnou davku energie po dobu treninku. kdyz zobnes proteinbar tak ti lezi pekne dlouho v pupku nez ji vstrebas a je to blbost

Odkaz ke komentáři

Tak v tom případě nemá fyzičku nikdo, kdo tam u nás cvičí, kdo doplňuje energii během cvičení.

Neříkám, že jím během každého tréninku, ale zkrátka někdy je to tak na hraně (hlavně v mých začátcích), že se musím něčím doplnit. Myslím, že pokud si dám uprostřed tréninku střední banán nebo pár kuliček hrozna, a odcvičím zbytek, není na tom nic špatného. Pokud ano, nikomu moje zažité návyky nenutím, jsme na fóru ;) Ty máš určitě více zkušeností s jidlem a všecho okolo. Já mám svůj základ, by se dalo říct a s tím jsem si doposud vystačil.

Znovu připomínám, že to nedělám primárně kvuli svalům nebo postavě - možná jako vedlejší produkt? :D Jsem rád, že díky cvičení míjím problémy jako zvýšený krevní tlak, cukrovka (v rodině hojně), bolesti svalů/kloubů, co jsem míval a organismus je celkově silnější a odolnější.

Pokud bych šel do extrému (připravoval se nějak na soutěž či do plavek apod.), nechal bych si ohledně jídla poradit nebo i sestavit jídelníček a striktně dodržoval pravidla, ale takhle tomu nechávám volný průběh :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...