Přejít na obsah

vrzání přední nápravy

rep

Doporučené příspěvky

Tak trochu jsi mi nahrál na smeč.

Mě se taky z nápravy začaly ozývat takový divný pazvuky kovově-pryžového rázu asi před měsícem. Nic hroznýho, jen při zatáčení v malých rychlostech a zvlášť na hrbolech. Při rovné jízdě i po hrbolatých českých silnicích nic.

Už už jsem byl nastartovanej, že budu reklamovat výměnu předních ložisek, že tam mechanik nedal tu montážní pastu, co je k ložisku přiložená. Někde na tomto nebo druhém fóru je o tom zmínka, že to řešila i ŠA v servisní instukcí, že se ložisko může posouvat a tím pádem vydávat, oni tomu říkají "nepříjemný hluk".

Uložení stabiku to opravdu nebylo, to jsem preventivně namazal a gumy mám netknutý, nevymletý. Ostatní díly taky bez vůlí. A přesto to stále dělalo.

Až dnes jsem zvolal HEURÉKA ! Oni to byly dorazy kapoty, takový ty šrouby s plastovou krytkou, co jsou v rozích blatníků. Jak se v zatáčkách auto kroutí a kapota se na hrbolech mikronatřásá, tak dělalo ty zvuky. Zajímavý je, že se to nějak přenášelo (asi výztuhama kapoty) do oblasti jakoby uložení tlumiče, odkud jsem to slyšel.

Přišel jsem na to tak, že jsem houpal autem tlakem na blatník a ono to jakoby skoro neslyšně vrza-klapalo. Tak jsem pootevřel kapotu a trasu z práce jsem jel s pootevřenou kapotou. To ticho bylo uklidňující...... .

Protože mám těsnící gumu na chadičové stěně, dorazy jsem zašrouboval, aby kapota byla vedená jen tou gumou. Zatím je klid.

miklisku, nemuzes jsem hodit foto a zakrouzkovat, ktere jsou ty mista?a co jsi s tim udelal? jen to utahl?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...
  • o měsíc později...

dobry vecer prajem mam problem menil som gumi na stabilizacnej tyci plus na ramenach co su dva .a neskutocne mi zacalo lupat pod nohami pri zaradeni kazdej rychlosti a to pukne .ked pridam plyn ked uberiem plyn buchne to .neviem co to je sem tam to buchne aj pri otoceni volantu neviem co to moze byt spodne capi su v poriadku uz neviem co mam robit .nedasa na tom ani jazdit strasne to lupa a neviem co .prosim o radu dakujem

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...
  • o měsíc později...

Ahoj, jelikož to souvisí s přední nápravou, tak to napíšu sem... Včera jsem během jízdy měl takový divný pocit, slyšel jsem zvuky z přední nápravy, při pravotočivé zatáčce 90 stupňů, kde jsem jel pomalu... Hučení to ani nebylo (ložisko vylučuji), ale takový chrčení, vrzání, těžko popsat. Při zaparkování auta v garáži jsem zjistil, že když houpu autem, tak od levého předního kola (přijde mě to jako úplně ze středu) se ozývá kovový zvuk, přirovnal bych to jako když cvakne relátko, ale mnohem silněji a víc nahlas. Cvaká to jen, když jsou kola v levém rejdu a rovno. V pravém rejdu to necvaká. Nevím jestli to může souviset s těma pazvukama za jízdy. Kosti a gumy stab. se dělali tak 2 měsíce zpátky. Co by to mohlo být? Homokineťák, čep, povolená poloosa? Bohužel jsem neměl včera čas kolem toho více lítat, tak jsou zkoušel jen to houpání. Kola jsou dotažený, to jsem taky ještě kontroloval.

Díky.

T.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Zdarec , mam podobny problem auto mam cca mesic 1.8t rs 2002. Praskl mi ventyl na rozvod vody co je na motoru pri vymene mi samozdree vyteklo trosku vody z hadic a z motoru. Auto stalo dva dny doma v garazi po vymene a naslednem pojeti auta mi vrze nevo jak kdyz pod turbem rekl bych ze nejaky teb silentblik nebo ty gumy stabilizatoru ...myslite ze na to muze mit vliv to ze se to polelo chladici?? Pred tim to nedelalo auto stalo dva dny.. Jde mi o to jestli zkusit vymenit ty gumy nebo pockat co to udela pri mensi rychlosti a nerovnostech je to fakt neprijemne vrzani. Diky

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zdravim,idem menit gumy na stabiku lebo jedna zacala vrzat a mam otazku. Mam zohnat gumu vo vnutris tou textiliou ci co je to alebo bez?pozeral som ze skoro vsade sa daju zohnat prevazne znacky febi,pisal som aj do skodovky a oni maju original takisto febi,tak neviem,niekto na to nadava niekto je zase spokojny....nejake rady?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

ahoj,mám 1.9tdi oktu a vrže mi při propérování př.náprava.všechno jsem prostříkal,klouby namazal a už nevím co s tím.silenbloky nechci měnit,protože jsou dobré.máte někdo nějakou fintu,nebo zkušenost co stí

Mně to dělala miska uložení tlumiču-péra. Skřipalo to jako prese nejdřiv jsem si myslel že jsou to silentbloky stabilizatoru a nee.

ahoj,mám 1.9tdi oktu a vrže mi při propérování př.náprava.všechno jsem prostříkal,klouby namazal a už nevím co s tím.silenbloky nechci měnit,protože jsou dobré.máte někdo nějakou fintu,nebo zkušenost co stím?

horni uložení tlumiču-péra. Je to ta miska. Nejprve jsem si myslel že jsou to silentbloky stabilizatoru a nee.

Odkaz ke komentáři

Zdravim,idem menit gumy na stabiku lebo jedna zacala vrzat a mam otazku. Mam zohnat gumu vo vnutris tou textiliou ci co je to alebo bez?pozeral som ze skoro vsade sa daju zohnat prevazne znacky febi,pisal som aj do skodovky a oni maju original takisto febi,tak neviem,niekto na to nadava niekto je zase spokojny....nejake rady?

niekto na to nadava, niekto nie. To tak vzdy bolo a vzdy bude ze niekomu to bude vyhovovat inemu vobec. Podla mna febi je fajn :)

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Zdravím, nevím kam příspěvěk zařadit abych nemusel zakládat nové téma , tak zkusím tady:) Při rozjezdech, brždění a v zatáčkách slyším odp řední nápravy takový kovový zvuk jakoby se něco o sebe třelo... převalovalo ze strany na stranu, nevím jak přesněji to popsat.. nějaká rada do začátku? :) díky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...