Jump to content

LED osvetlenie špz Octavia II

Miťo

Recommended Posts

Zdravím Vás, dlhší čas som rozmýšľal nad výmenou žiaroviek osvetlenia špz za Led.

Nechcel som kupovať tie lacnejšie led-sufity, nakoľko tie lacné za veľa nestoja,

tak som na rýchle niečo zhotovil a celkom to ma dobrý výsledný efekt.

Postup som dal do pdf.

Upozorňujem, že to nie je nejak super profi vyhotovenie, je to homework.

Dúfam, že mi radosť z diela nepokazí nejaký policajt. :rolleyes:

led_spz.pdf

• 2 months later...
  • 7 months later...
Guest tomik-24

Já si taky vyráběl led žárovky do patic W5W.

V Adivu jsem chtěl koupit orginální, ale prodejce mě od toho odrazoval!

Rozhodl jsem se proto zkusmu napočítat jak to vychází, zepojit jednu řadu a ověřit.

Fungovalo to bez problému.

Na finální zapojení jsem použil do série 3 ks LED diod a odpor 480 R, dvě řady pro jednu žárovku (6LED a 2 odpory).

Odpor je napočítaný na proud diod 10 mA tzn diody mají ještě velkou napěťovou rezervu a měly by tam být navěky funkční!

K výkonu odporu pro tuto aplikaci stačí u 20 mA LED v mém případě s obrovskou rezervou 0,25 W!!!

:pivo: :lool:

• 1 year later...

Zdravím Vás, dlhší čas som rozmýšľal nad výmenou žiaroviek osvetlenia špz za Led.

Nechcel som kupovať tie lacnejšie led-sufity, nakoľko tie lacné za veľa nestoja,

tak som na rýchle niečo zhotovil a celkom to ma dobrý výsledný efekt.

Postup som dal do pdf.

Upozorňujem, že to nie je nejak super profi vyhotovenie, je to homework.

Dúfam, že mi radosť z diela nepokazí nejaký policajt. :rolleyes:

Hm šikovnýýý

• 3 months later...
Guest Majo64

Nazdar kamrat kupil canbus sulfdiky a secky blbosti ostatne žiarovky ... ale stale mu to hlasiy chyby a nevei si stmy dat rady ma 2009 1,9 tdi 77 kw , je už zuvfali neda sa neako cez vcdsko ... zmenit hodnoty .. na počitači aby neukazovalo chyby ? diky moc za odpoved

• 3 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

prolezl X témat, kde se řeší led do spz, ale nenašel sem, že by měl někdo podobný problém jako já...............

mám led od roberta (superfatty), mám je cca 1,5 roku a těd mě začly zlobit a nevím kde je problém.

ledky svítí cca 10 vteřin a pak zhasnou a už se nerozsvítí, až při dalším odemčení auta znovu na ca 10 vteřin. když dám jednu led a jednu klasika sufitku, tak svítí v pohodě, takže obě led svítí, ale pouze v páru s obyč sufitkou. jakmile dám zpět dvě led, tak svítí 10 vteřin a pak opět mrtvo....... nějaká rada?

prolezl X témat, kde se řeší led do spz, ale nenašel sem, že by měl někdo podobný problém jako já...............

mám led od roberta (superfatty), mám je cca 1,5 roku a těd mě začly zlobit a nevím kde je problém.

ledky svítí cca 10 vteřin a pak zhasnou a už se nerozsvítí, až při dalším odemčení auta znovu na ca 10 vteřin. když dám jednu led a jednu klasika sufitku, tak svítí v pohodě, takže obě led svítí, ale pouze v páru s obyč sufitkou. jakmile dám zpět dvě led, tak svítí 10 vteřin a pak opět mrtvo....... nějaká rada?

Odporoučel se nějaký zátěžový odpor na ledkách, jednotka to pak vyhodnotí jako chybu a vypne je. Proto ti to s jednou klasickou žárovkou svítí, protože je tam dostatečná zátěž.

• 3 months later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...