Miťo 0 Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Zdravím Vás, dlhší čas som rozmýšľal nad výmenou žiaroviek osvetlenia špz za Led. Nechcel som kupovať tie lacnejšie led-sufity, nakoľko tie lacné za veľa nestoja, tak som na rýchle niečo zhotovil a celkom to ma dobrý výsledný efekt. Postup som dal do pdf. Upozorňujem, že to nie je nejak super profi vyhotovenie, je to homework. Dúfam, že mi radosť z diela nepokazí nejaký policajt. led_spz.pdf 0 Quote Link to post
Kajman 0 Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Něco podobného jsem si dělal taky, jen doporučuju: - hlavičky LEDek zabrousit do roviny = lepší rozptyl světla - nepoužívat 4 diody do série bez předřadného odporu, radši 2 + 2 s odporama (nebo ještě lépe 3+3) kutilům zdar! 0 Quote Link to post
vittorio 58 Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 ahojda mito, muzu to pouzit na stranky OC? diky moc 0 Quote Link to post
Miťo 0 Posted February 2, 2011 Author Share Posted February 2, 2011 ahojda mito, muzu to pouzit na stranky OC? diky moc Áno môžeš, kľudne možno to niekoho zaujme. B) 0 Quote Link to post
profor 0 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 šikovné :) Pôjdem do niečoho podobného, akurát dám asi teplé biele. (mám ich totiž mrte ) 0 Quote Link to post
Mata 0 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Zdravím, já jsem použil přímo sufitku s LED: http://www.a-elektro.cz/autozarovky-led/pa...archparam=95232 a odpory 2ks 220R zapojené paralalně. Každý 5W. http://www.gme.cz/cz/rr-w5-220r-p114-025.html Můj první pokus byl s jedním odporem 120R/5W a ten se mi v létě v Itálii vpekl do plastu LEDky a bylo po ni. Je potřeba to dobře nadimenzovat. Mata 0 Quote Link to post
Kajman 0 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 No tak ty paralelní odpory nedávejte přímo dop světýlka, ale až na kabeláž - tam je dost místa a líp se budou chladit... pro inspiraci moje provedení 0 Quote Link to post
vittorio 58 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 ja tam mam tohle a parada - LED sufitka s chladicem 0 Quote Link to post
lubinob 10 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Ak tam niekto ešte má doma pridané odpory tak na každú sulfitku stačí odpor s výkonom 2W.. mal som to tak a nerobilo žiadne problémy.. 0 Quote Link to post
Guest tomik-24 Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Já si taky vyráběl led žárovky do patic W5W. V Adivu jsem chtěl koupit orginální, ale prodejce mě od toho odrazoval! Rozhodl jsem se proto zkusmu napočítat jak to vychází, zepojit jednu řadu a ověřit. Fungovalo to bez problému. Na finální zapojení jsem použil do série 3 ks LED diod a odpor 480 R, dvě řady pro jednu žárovku (6LED a 2 odpory). Odpor je napočítaný na proud diod 10 mA tzn diody mají ještě velkou napěťovou rezervu a měly by tam být navěky funkční! K výkonu odporu pro tuto aplikaci stačí u 20 mA LED v mém případě s obrovskou rezervou 0,25 W!!! :lool: 0 Quote Link to post
Boris 74 0 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Zdravím Vás, dlhší čas som rozmýšľal nad výmenou žiaroviek osvetlenia špz za Led. Nechcel som kupovať tie lacnejšie led-sufity, nakoľko tie lacné za veľa nestoja, tak som na rýchle niečo zhotovil a celkom to ma dobrý výsledný efekt. Postup som dal do pdf. Upozorňujem, že to nie je nejak super profi vyhotovenie, je to homework. Dúfam, že mi radosť z diela nepokazí nejaký policajt. Hm šikovnýýý 0 Quote Link to post
Guest Majo64 Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Nazdar kamrat kupil canbus sulfdiky a secky blbosti ostatne žiarovky ... ale stale mu to hlasiy chyby a nevei si stmy dat rady ma 2009 1,9 tdi 77 kw , je už zuvfali neda sa neako cez vcdsko ... zmenit hodnoty .. na počitači aby neukazovalo chyby ? diky moc za odpoved 0 Quote Link to post
proctikos 0 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 vitto a nehlasi ti to chybu? Mam tam rovnake, no hlasi mi to chybu, preto zhanam nejake ine ale s chladicom.. nevies poradit?? 0 Quote Link to post
tomiq07 26 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 máš FL alebo predFL? ja mám na predFL tieto a chybu nehlásia.. no sú troška drahšie 0 Quote Link to post
Guest stripe Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Zdravim někdo zkušenosti s tímto typem LED osvětlení do SPZ na Škoda Octavia II FL r.v.2009 http://www.spoilercentrum.cz/eshop/produkty/led-osvetleni-spz-skoda-octavia/ 0 Quote Link to post
marekczek 29 Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 http://www.milotec.net/led-osvetleni-spz-octavia-ii-facelift-typ-1z.htm Svítí krásné :) fotky dodam 0 Quote Link to post
jokir 0 Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 Na mojom G6 ide vypnúť hlásenie led na ŠPZ v BCM. Myslím si že to pôjde na OII FL . Byte 23 posledný bit musí byť neaktívny . 0 Quote Link to post
LuTri 0 Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 A co CAN-BUS ledky do předních parkovaček s chladičem, viděli jste někdo? Sehnat CAN-BUS není problém, ale po čase se prostě přehřeje a nezvládne to.. 0 Quote Link to post
marekczek 29 Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 @jokir jo jde to u posledních MR, jinak musíš jít jinou cestou... jinak zbytečně si to vypnul, lze tam zvolit že máš v SPZ led modul. 0 Quote Link to post
marekczek 29 Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 přesně tak, zbytečný vypínat kontrolu ledek na SPZ, když to takhle mají nastaveno ostatní VAG auta, které mají z výroby LED. 0 Quote Link to post
princes 14 Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 tady je to levnejsi http://www.f2tuning.cz/tuning-shop/SKODA-OCTAVIA-2-LED-osvetleni-SPZ-d2446.htm 0 Quote Link to post
Hydraulik 7 Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 trochu mimo ta cena ne? :) :) 0 Quote Link to post
marekczek 29 Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 na tomhle foru snad je něco levnéhoa potřebného k životu? :D 0 Quote Link to post
proctikos 0 Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 no prave ze mam FL a mam podobne sulfitky.. su s chladicom, sice neviem aky je tam odpor, no chybu mi hlasia... :( 0 Quote Link to post
krocan 68 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 prolezl X témat, kde se řeší led do spz, ale nenašel sem, že by měl někdo podobný problém jako já............... mám led od roberta (superfatty), mám je cca 1,5 roku a těd mě začly zlobit a nevím kde je problém. ledky svítí cca 10 vteřin a pak zhasnou a už se nerozsvítí, až při dalším odemčení auta znovu na ca 10 vteřin. když dám jednu led a jednu klasika sufitku, tak svítí v pohodě, takže obě led svítí, ale pouze v páru s obyč sufitkou. jakmile dám zpět dvě led, tak svítí 10 vteřin a pak opět mrtvo....... nějaká rada? 0 Quote Link to post
h2oenergy 1 Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 prolezl X témat, kde se řeší led do spz, ale nenašel sem, že by měl někdo podobný problém jako já............... mám led od roberta (superfatty), mám je cca 1,5 roku a těd mě začly zlobit a nevím kde je problém. ledky svítí cca 10 vteřin a pak zhasnou a už se nerozsvítí, až při dalším odemčení auta znovu na ca 10 vteřin. když dám jednu led a jednu klasika sufitku, tak svítí v pohodě, takže obě led svítí, ale pouze v páru s obyč sufitkou. jakmile dám zpět dvě led, tak svítí 10 vteřin a pak opět mrtvo....... nějaká rada? Odporoučel se nějaký zátěžový odpor na ledkách, jednotka to pak vyhodnotí jako chybu a vypne je. Proto ti to s jednou klasickou žárovkou svítí, protože je tam dostatečná zátěž. 0 Quote Link to post
johny426 0 Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 ten napad s ledkou je superv tiez do toho idem 0 Quote Link to post
Guest Andy-RK Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 ja som vymenil originál celé svetlá s odpormi, s výsledkom maximálne spokojný!!! :) 0 Quote Link to post
Ofeig 0 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Já mám problém, že mi ale přestává svítit levá LED dioda :-( Jaký máte zkušenosti s životností LED žárovky v osvětlení RZ? 0 Quote Link to post
Recommended Posts