Miťo Odesláno Leden 30, 2011 Sdílet Odesláno Leden 30, 2011 Zdravím Vás, dlhší čas som rozmýšľal nad výmenou žiaroviek osvetlenia špz za Led. Nechcel som kupovať tie lacnejšie led-sufity, nakoľko tie lacné za veľa nestoja, tak som na rýchle niečo zhotovil a celkom to ma dobrý výsledný efekt. Postup som dal do pdf. Upozorňujem, že to nie je nejak super profi vyhotovenie, je to homework. Dúfam, že mi radosť z diela nepokazí nejaký policajt. led_spz.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Leden 30, 2011 Sdílet Odesláno Leden 30, 2011 Něco podobného jsem si dělal taky, jen doporučuju: - hlavičky LEDek zabrousit do roviny = lepší rozptyl světla - nepoužívat 4 diody do série bez předřadného odporu, radši 2 + 2 s odporama (nebo ještě lépe 3+3) kutilům zdar! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 2, 2011 Sdílet Odesláno Únor 2, 2011 ahojda mito, muzu to pouzit na stranky OC? diky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miťo Odesláno Únor 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Únor 2, 2011 ahojda mito, muzu to pouzit na stranky OC? diky moc Áno môžeš, kľudne možno to niekoho zaujme. B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
profor Odesláno Květen 1, 2011 Sdílet Odesláno Květen 1, 2011 šikovné :) Pôjdem do niečoho podobného, akurát dám asi teplé biele. (mám ich totiž mrte ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mata Odesláno Květen 1, 2011 Sdílet Odesláno Květen 1, 2011 Zdravím, já jsem použil přímo sufitku s LED: http://www.a-elektro.cz/autozarovky-led/pa...archparam=95232 a odpory 2ks 220R zapojené paralalně. Každý 5W. http://www.gme.cz/cz/rr-w5-220r-p114-025.html Můj první pokus byl s jedním odporem 120R/5W a ten se mi v létě v Itálii vpekl do plastu LEDky a bylo po ni. Je potřeba to dobře nadimenzovat. Mata 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 No tak ty paralelní odpory nedávejte přímo dop světýlka, ale až na kabeláž - tam je dost místa a líp se budou chladit... pro inspiraci moje provedení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Květen 5, 2011 Sdílet Odesláno Květen 5, 2011 ja tam mam tohle a parada - LED sufitka s chladicem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Květen 6, 2011 Sdílet Odesláno Květen 6, 2011 Ak tam niekto ešte má doma pridané odpory tak na každú sulfitku stačí odpor s výkonom 2W.. mal som to tak a nerobilo žiadne problémy.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tomik-24 Odesláno Leden 1, 2012 Sdílet Odesláno Leden 1, 2012 Já si taky vyráběl led žárovky do patic W5W. V Adivu jsem chtěl koupit orginální, ale prodejce mě od toho odrazoval! Rozhodl jsem se proto zkusmu napočítat jak to vychází, zepojit jednu řadu a ověřit. Fungovalo to bez problému. Na finální zapojení jsem použil do série 3 ks LED diod a odpor 480 R, dvě řady pro jednu žárovku (6LED a 2 odpory). Odpor je napočítaný na proud diod 10 mA tzn diody mají ještě velkou napěťovou rezervu a měly by tam být navěky funkční! K výkonu odporu pro tuto aplikaci stačí u 20 mA LED v mém případě s obrovskou rezervou 0,25 W!!! :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Boris 74 Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 Zdravím Vás, dlhší čas som rozmýšľal nad výmenou žiaroviek osvetlenia špz za Led. Nechcel som kupovať tie lacnejšie led-sufity, nakoľko tie lacné za veľa nestoja, tak som na rýchle niečo zhotovil a celkom to ma dobrý výsledný efekt. Postup som dal do pdf. Upozorňujem, že to nie je nejak super profi vyhotovenie, je to homework. Dúfam, že mi radosť z diela nepokazí nejaký policajt. Hm šikovnýýý 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Majo64 Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Nazdar kamrat kupil canbus sulfdiky a secky blbosti ostatne žiarovky ... ale stale mu to hlasiy chyby a nevei si stmy dat rady ma 2009 1,9 tdi 77 kw , je už zuvfali neda sa neako cez vcdsko ... zmenit hodnoty .. na počitači aby neukazovalo chyby ? diky moc za odpoved 0 Citovat Odkaz ke komentáři
proctikos Odesláno Říjen 27, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 vitto a nehlasi ti to chybu? Mam tam rovnake, no hlasi mi to chybu, preto zhanam nejake ine ale s chladicom.. nevies poradit?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Říjen 27, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 máš FL alebo predFL? ja mám na predFL tieto a chybu nehlásia.. no sú troška drahšie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest stripe Odesláno Únor 5, 2014 Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 Zdravim někdo zkušenosti s tímto typem LED osvětlení do SPZ na Škoda Octavia II FL r.v.2009 http://www.spoilercentrum.cz/eshop/produkty/led-osvetleni-spz-skoda-octavia/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 5, 2014 Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 http://www.milotec.net/led-osvetleni-spz-octavia-ii-facelift-typ-1z.htm Svítí krásné :) fotky dodam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jokir Odesláno Únor 26, 2014 Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 Na mojom G6 ide vypnúť hlásenie led na ŠPZ v BCM. Myslím si že to pôjde na OII FL . Byte 23 posledný bit musí byť neaktívny . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 A co CAN-BUS ledky do předních parkovaček s chladičem, viděli jste někdo? Sehnat CAN-BUS není problém, ale po čase se prostě přehřeje a nezvládne to.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 @jokir jo jde to u posledních MR, jinak musíš jít jinou cestou... jinak zbytečně si to vypnul, lze tam zvolit že máš v SPZ led modul. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jokir Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 Myslíš Byte 17 Bit7 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 přesně tak, zbytečný vypínat kontrolu ledek na SPZ, když to takhle mají nastaveno ostatní VAG auta, které mají z výroby LED. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 tady je to levnejsi http://www.f2tuning.cz/tuning-shop/SKODA-OCTAVIA-2-LED-osvetleni-SPZ-d2446.htm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 2, 2014 Sdílet Odesláno Březen 2, 2014 trochu mimo ta cena ne? :) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 3, 2014 Sdílet Odesláno Březen 3, 2014 na tomhle foru snad je něco levnéhoa potřebného k životu? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
proctikos Odesláno Březen 7, 2014 Sdílet Odesláno Březen 7, 2014 no prave ze mam FL a mam podobne sulfitky.. su s chladicom, sice neviem aky je tam odpor, no chybu mi hlasia... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Duben 3, 2014 Sdílet Odesláno Duben 3, 2014 prolezl X témat, kde se řeší led do spz, ale nenašel sem, že by měl někdo podobný problém jako já............... mám led od roberta (superfatty), mám je cca 1,5 roku a těd mě začly zlobit a nevím kde je problém. ledky svítí cca 10 vteřin a pak zhasnou a už se nerozsvítí, až při dalším odemčení auta znovu na ca 10 vteřin. když dám jednu led a jednu klasika sufitku, tak svítí v pohodě, takže obě led svítí, ale pouze v páru s obyč sufitkou. jakmile dám zpět dvě led, tak svítí 10 vteřin a pak opět mrtvo....... nějaká rada? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
h2oenergy Odesláno Duben 4, 2014 Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 prolezl X témat, kde se řeší led do spz, ale nenašel sem, že by měl někdo podobný problém jako já............... mám led od roberta (superfatty), mám je cca 1,5 roku a těd mě začly zlobit a nevím kde je problém. ledky svítí cca 10 vteřin a pak zhasnou a už se nerozsvítí, až při dalším odemčení auta znovu na ca 10 vteřin. když dám jednu led a jednu klasika sufitku, tak svítí v pohodě, takže obě led svítí, ale pouze v páru s obyč sufitkou. jakmile dám zpět dvě led, tak svítí 10 vteřin a pak opět mrtvo....... nějaká rada? Odporoučel se nějaký zátěžový odpor na ledkách, jednotka to pak vyhodnotí jako chybu a vypne je. Proto ti to s jednou klasickou žárovkou svítí, protože je tam dostatečná zátěž. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johny426 Odesláno Červenec 21, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2014 ten napad s ledkou je superv tiez do toho idem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Andy-RK Odesláno Leden 4, 2015 Sdílet Odesláno Leden 4, 2015 ja som vymenil originál celé svetlá s odpormi, s výsledkom maximálne spokojný!!! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Leden 14, 2015 Sdílet Odesláno Leden 14, 2015 Já mám problém, že mi ale přestává svítit levá LED dioda :-( Jaký máte zkušenosti s životností LED žárovky v osvětlení RZ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.