Přejít na obsah

Coocova tERESKA

Cooco

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

Ahojte vospolok.

Tereska ešte stále nieje hotová, ale už je u klampiara. Je povyťahovaná na stolici a akurát sa mení dverový rám, budúci týždeň u lakiernika a obtýždeň sa bude skladať. Je v inom servise ako som ju dal pôvodne, lebo:

Teresku som pristavil do autorizáku IMPA Bratislava 14.1.2010, lebo tam mám kamaráta. Avšak, tam len vymenili turbo za nové a odniesli ju do klampiarskej dielne v šamoríne, kde technik vypracoval cenovú kalkuláciu. A tu začali problémy. Technik stanovil cenu bez toho aby sa na auto čoilen pozrel a nehal rezervu 1000 € ako skryté závady. Cena opravy bola 14200 € s DPH. Cez známeho v poisťovni som sa sanžil všetko urýchliť, ale bol problém že cena opravy bola privysoká. Takže chceli schváliť totálku. Potom nazrel do kalkulácie poisťovák a hovorí, že musí ísť servis o 1000 € dole, a hneď vybaví krycí list. Tak som to interpretoval do servisu, kde mi to bolo prislúbené. O 3 dni na to ma urgovala poisťovňa prečo neni prerobená kalkulácia, tak som volal znova do Šamorínu (to už bola eresa u nich mesiac), a pánko mi sucho odpovedal že ju neurobil a ani neurobí, že takých búuračiek má plný dvor a nemá mi prečo spustiť. Tak začal boj o položky v kalkulácii - skryté závady 1000 €, výmena riadiacej jednotky airbagov 750 € (hoci u MR 2008 netreba meniť ,ale vymazať chyby). Nakoniec som sa rozhodol že od tých zlodejov ju zoberiem a nájdem si iný servis kde mi ju radi opravia. A tak sa aj stalo. V novom servise mi slúbili že mi v cene opravy spravia aj to krídlo, a aj osvetlenie nástupnáho priestoru.

Už som na nervy z toho že ju nemám tretí mesiac. :rolleyes:

Nálepky z dverí pojdu dole, špekulujem nad čiernou strechou prípadne novými polepmi.

Odkaz ke komentáři

Nebylo by lepsi to nechat jako totalku ??? Ja teda mam svoje auto svym zpusobem rad a nic osklivyho mu nepreju, nicmene v pripade nejakyho takovyho incidentu bych klidne i tomu pojistovakovi neco soupnul at to ztotalizuje... za vyplacenou pojistku si pak koupim fungl novy auto a nebudu jezdit v necem co drzi pohromade jen tim, jak zrovna franta solvina umel s autogenem a kolik mel piv kdyz to rovnal... nedelam si iluze o kompetentnosti delniku v autorizovanejch servisech... :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Neviem či vieš čo znamená "totálka". Ja mám auto na leasing, a mám ho rok aj štvrť. Ešte mi chýbaju 2 roky do konca leasingu. Totálkou mi ohodnotia auto podľa stavu km (nakolko mám 90 000 km) a nie podla veku. Čiže podľa prepočtu poisťovnne má moje auto 3 roky (keďže sa ráta amortizácia 30 000 km za rok)- Teda mi auto ohodnotia na cca 600 000 SK. Ale na vozidle ostalo kopec neporušených dielcov (motor, prevodovka, cela ľavá strana.....) tak hodnotu týchot dielov po amortizácia odrátajú z odhadovanej sumy. Čiže v praxi to znamená 600 000 mínus 300 000. Teda 300 000 vyplatia leasingovke. Ja mám do konca leasingu splatiť ešte 480 000. Takže leasingovke ostanem dlžný 180 000, ktoré doplatím. A ostane mi vrak auta ktorý možno predám za ...... alebo nehám opraviť????

A nerobia mi to v "autorizáku" ale u známeho v servise. Nie veľkom ale 100 % vybavenom. Má vlastnú stolicu aj lakiernu. A na stolici to iba povyťahoval, dverový rám sa mení kus za kus. Nemám obavu o to že to bude odfušované.

Odkaz ke komentáři
Neviem či vieš čo znamená "totálka". Ja mám auto na leasing, a mám ho rok aj štvrť.

No vim co je totalka, ale nevedel jsem, ze to auto neni tvoje... leasing je samozrejme neco jinyho, tam holt ses rukojmi ty leasigovky a oskubou te v kazdym pripade... :-(

Ja to mam poresene tak, ze auto je moje, od jedne pojistovny bych dostal cast, od druhe pojistovny ten zbytek do ceny noveho auta, vrak bych jim nechal at se s nim treba vyfotografujou a sel bych si hned objednat funglovku... leasing mi po predchozich zkusenostech nesmi do baraku... :-)

Odkaz ke komentáři

Mě se to líbí a jako dost, taky jsem to chtěl na vosičce ... Jinak Radovan, po přečtení celého tématu dodávám:

- vše nej k narozeninám 28.1.2010

- přeji ať Ti Cooco vyjde koupě toho pěknýho kozla (RENAULT)

- RIP Lexinka

- chudák tEReska, ať je co nejdřív v pohodě u svýho páníčka

- pozdravuj Danku

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...