Přejít na obsah

Torpedo - Oct I

Guest Pafka_024

Doporučené příspěvky

Guest Pafka_024

Zdravím,

mělnil jste někdo ty plasty pod čelním oknem - torpédo (plastový kryt pod stěrače)?

Původní jsem měl již popraskané a koupil si nové. Montáž/demontáž není problém, to už jsem absolvoval nesčetněkrát. Nicméně nová levá část se skládá ze dvou kusů, je tam ještě takový asi 20cm dlouhý kus, který drží zespoda (asi kvůli pilovému filtru). Na původním starém torpédu tvoří oba kusy jeden celek. Zajímalo by mě, jestli někdo neví, jak je spojit? Existuje na to nějaké lepidlo? Nebo se to bude muset svařit?

Díky.

Odkaz ke komentáři

Ten plast máš origo škoda nebo nějakou čínskou náhražku? Co jsem se díval na můj starej plast, tak ta menší plastová část je asi přilepená k té větší, no oddělat to od sebe nešlo :)

Tady máš pro inspiraci nějaké foto (sorry za kvalitu, je to foceno mobilem)

post-107-1300908506_thumb.jpgpost-107-1300908526_thumb.jpgpost-107-1300908516_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Chlapi, chtěl sem si měni pylový filtr a ještě čistit táhla stěračů a nějak se mi nedařilo oddělat spodní plasty pod sklem. oddělal sem stěrače v pohodě, pak tu gumu stáhl, ty plasty sem vycvakl jako z té přepážky navrch, ale nešel ani jeden vytáhnout a nechtěl sem to dělat zase moc velkou silou abych neudělal víc škody jak užitku. Je na to vytahování nějakej fígl nebo už by tam žádný jiny zajištění být nemělo ne???

Odkaz ke komentáři
Guest Pafka_024

Jde o to, jeslti mas ty palsty uplne stary s tema plastovyma prichytkama a nebo ty novejsi.

Osobne mam ty stary a sundat je neni problem, vyndaji se ty prichytky, sundaji sterace a pak uz to jde skoro samo...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 10 měsíců později...

Hosi poradite mi nekdo jak tyto plasty sundat? sterace sundany, plast zepredu vycvaklej a volnej, ale drzi mi to jeste za neceo jak konci predni sklo,jak je podel spodni hrany skla tesneni, ale neskutecne pevne. Pro dnesek sem to vzdal a hledal dilenskou prirucku. Zacaly mi blbnout sterace, ze kdyz je zapnu, jedou desne pomalu na vsechny rychlosti a nekdy ani nedojedou do vychozi polohy. Diky za rady :)

Odkaz ke komentáři

Baxnop: jsou 2 typy torpéd, předface mají v torpédách ještě takový špunty a ty se musí nejdřív vytáhnout!!! Pokud máš už face, tak ty ty špunty nemají a stačí jen pořádně, ale přitom opatrně tahat směrem nahoru. Pod tím sklem je taková drážka a v tom ty torpéda drží díky protikusu a tady pozor, protože se dá lehce z těch torpéd ta drážka (protikus) ulomit. Pokud se ti podaří torpéda bez poškození sundat, tak při zpětné montáži doporučuji dát do té drážky trochu vazelímy, při opětovném sundání jdou ty torpéda potom jako po másle :palec:

Jinak tady je něco ohledně těch stěračů a taky těch torpéd http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/oprava-zatuhlych-skakajicich-steracu ;)

Odkaz ke komentáři

Baxnop: jsou 2 typy torpéd, předface mají v torpédách ještě takový špunty a ty se musí nejdřív vytáhnout!!! Pokud máš už face, tak ty ty špunty nemají a stačí jen pořádně, ale přitom opatrně tahat směrem nahoru. Pod tím sklem je taková drážka a v tom ty torpéda drží díky protikusu a tady pozor, protože se dá lehce z těch torpéd ta drážka (protikus) ulomit. Pokud se ti podaří torpéda bez poškození sundat, tak při zpětné montáži doporučuji dát do té drážky trochu vazelímy, při opětovném sundání jdou ty torpéda potom jako po másle :palec:

Jinak tady je něco ohledně těch stěračů a taky těch torpéd http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/oprava-zatuhlych-skakajicich-steracu ;)

tak sem se k tomu dostal az dnes a stale bez vysledku. ten kdo ji mel predemnou tak tu drazku k tomu sklu asi necim prilepil. Tak si s tim budu muset vyhrat trochu vic, pac ta se ani nehne :((

Odkaz ke komentáři

Hmm to je zajímavý, ale pochybuji že ty torpéda někdo k té drážce přilepil... Ono když se to delší dobu neoddělá, tak to celkem dost drží a stává se, že se ty torpéda potom poškodí. Nezbyde ti asi nic jinýho než za to pořádně zatáhnout a buď to ty torpéda vydrží nebo ne. Až to budeš mít rozdělané, tak rovnou vyměň pylový filtr, protože ten se asi taky dlouho neměnil :) http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/pylovy-filtr-skoda-octavia

Odkaz ke komentáři

Hmm to je zajímavý, ale pochybuji že ty torpéda někdo k té drážce přilepil... Ono když se to delší dobu neoddělá, tak to celkem dost drží a stává se, že se ty torpéda potom poškodí. Nezbyde ti asi nic jinýho než za to pořádně zatáhnout a buď to ty torpéda vydrží nebo ne. Až to budeš mít rozdělané, tak rovnou vyměň pylový filtr, protože ten se asi taky dlouho neměnil :) http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/pylovy-filtr-skoda-octavia

tak slava, konecne to povolilo a je to venku. tak hura rozebirat :) diky vsem moc za radu. Konny a ten filtr taky rovnou vymenim ;-)

Odkaz ke komentáři

tak po dnesni zkusenosti doporucuju vsem, pokud mate cep tak zatuhlej, ze s nim ani nehnete, tak rovnou kupte nove tahla. ted jsem koupil nove origo za 900. Jeden cep mi sel vyndat lehce, s druhym sem ani nehnul. Mlatil sem tedy do nej kladivem az sem zkurvil zavit. Matka nepomohla. Po vyndani cepu bylo videt, jak je zrezivelej a kousky povrchu uz chybely. Takze by oprava asi byla nachvily....

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Sundání není na chvíli, když tam jsou stěrače :)

Vypadá to asi na ulomený břit, protože torpédo jde stlačovat naprosto lehce až na doraz do skla, ale vrací se.

U nového torpeda jsou ty břity součástí? Protože koukám na škoda-dily (viz foto) a nevidím na torpedu nic zvláštního, čím by to v drážce mělo držet...

post-51831-0-19331100-1493625503_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...