Přejít na obsah

Moje RSo TFSI Combi

Doporučené příspěvky

snb-rider: No, článek je samozřejmě volnější, to je jasné, web je trošku jinak zaměřen, ale podstata zůstává, není ničím nový, je to remake jiného článku, na netu jsou i testy (v diskuzi jsou odkazy a jde to najít i na natu jinde). Co se týče požadavků různých stage, tak věřím, že každý má dost rozumu na to, aby se rozhodnul sám (a věřím, že Ty u toho, co děláš přemýšlíš a nejsi jako zombie:-) ), případně po změně cítí/necítí rozdíl a enchá si to případně změřit.

Mimo jiné mám změřeno na brzdě, že po nasazení přímého sání, co mám (což je +- autobus to, co si všihni kupují a možná i lepší, když to stníní vzduchu z motoru), jsem na tom výkonově minimálně stejně, spíše hůř + je zásadní rozdíl v komfortu jízdy a projevu (díky DSG) a taky zvuku, kdy osobně jsem ochoten i oželet nějakého koníka (ale nevypadá to na ztrátu) a ocením kulturnost zvuku a neblbnutí DSG. Samozřejmě, to se týče mého auta.

Když se podíváš na originál filtrbox, tak osobně mi přijde v pohodě a jediné slabší místo v mé konfiguraci, protože mám vstup turba 76mm (u K03 a K04 je menší průměr, myslím 55mm, možná u K03 jen 50mm, to nevím, takže vstup do kompresorové části a vedení jsou +- podobné) je koleno z filtrboxu, kdy se zužuje do té harmoniky a tam je průměr cca 55mm, takže možná časem toto předělám. Další slabina, ač to už je asi minimální zásah, je zahřívání od motoru, kdy kousek filtrboxu je přímo nad motorem nechráněn, což jde řešit podlepením hliníkovou fólií (i jsem to tak měl, ale musím to předělat, bylo to spíše na test). Poslední "prokotinka" je netěsnout těch 2 dílů, což je zase možné řešit vložením gumového těsnění do spojovací drážky.

Prostě, sice jsou přímá sání větsích průměrů, tak jednak v místě měření hmotnosti vzduchu musí být pro správné měření vždy myslím 2,67" (takže 3" vedení se zužuje), tak pak u vstupu do turba se to zužuje taky (na 2", resp. 2,25"?). O samotných filtrech, které mají menší účinnou plochu (kovová konstrukce brání průchodu vzduchu), v případě přímých sání, kde jsou válcové filtry snad i menší plochu obecně ani nemluvě.

Nikomu samozřejmě nebráním dát si co chce a co je mu doporučeno, ale osobně jdu spíše touto cestou, ač se často i pletu, ale rozhoduju se nakonec stejně sám a více, než na víru pak dávám na osobní pocity a měření a když to nedopadne, tak se vrátím, nebo jdu jinou cestou ;)

Odkaz ke komentáři

Swenak: jasny, beru. Oni obecně tvrdí, ze zrovna u TFSI je cely ten dekl/box celkem dobry.

To byla spíše takova otázka do placu a na motorpowera, jak to tedy je. Všude po světe je stage 2 pro výfuk a otevřené saní. Když budu mít origo box s papirakem u TFSI a výfuk treba bez katu, lze to povazovat za stage 2?

Která norma definuje Stage 1, 2, 2+? ;) Chceš mít Stage 2, nebo auto, co dobře jede? ;) Co mám třeba ja zá Stage? Ani nevím, jak bych to mohl nazvat a ani to nějak neřeším. APR je stejně dobré, jako naše slusnější firmy (motorpower, dieselpower, profituning a podobně). Nemyslím, že objevili něco tajuplné. Všichni dělají +- to samé, jen má každý jiný přístup a jiné vnitřní normy a zásady. Je jasné, že pokud budu nabízet služby v oblasti IT a zároveň i HW, tak se budu snažit můj HW prodat a moje služby půjdou nejlépe na mém HW. Je to ale pravda? Když na stejný HW nainstaluju vždy Windows 7 Pro, tak základ bude vždy stejný, jen mám třeba jiný přístup k zálohování, nastavením systému, pracovním postupům. Ale základ se nemění.

Stejně tak, jak se tady naváží všichni do CZ úpravců, tak se v zahraničí naváží do APR, Revo a podobně. Není nic zvláštní, když se stejně, jako zde, osočují Revo s APR a do toho se přidá Forge, který zase řeší HW a ne SW a začnou řešit silnější pružiny, aby více dovírali wastegate, sání a podobně. Rozdíl je v tom, že tam to řeší přímo výrobci a ne jen fanoušci a partneři a jsou to často slova rozumná a ukazují, že alespoň o tom, co dělají, přemýšlejí a je to opravdu hlavně o to, jak se na věc dívají a jaký mají cíl. Většinou to není o tom, že jeden je levičák a druhý pravičák a chce zásadně opak, ale oba jdou stejným směrem, ale jinou cestou.

Osobně se mi u APR líbí možnost více SW najednou, ale nemá mi co nabídnou více, protože když řeknu, hele, kluci, nechci, aby to zabíralo tak brzo, nechci takový krouťák od tak brzo, protože se to v klidném provozu blbě kočíruje, tak že s tím něco udělají (možná tam u nich ano, zde u nás ne, nebo by to bylo složitější). To mi některý z našich slušných úpravců ale zařídí. Jak víš, pořád mám nějaký problém a nedosahuju toho, čeho bych rád, jsem jen na blbých cca 350k a neumím si představit, jak bych to řešil s APR, kdežto mít lokálního úpravce mi dává možnost se na něj obrátit a konzultovat to s ním. Jistě, ne vždy to jde hned, ne vždy mi poradí dobře, resp. ne vždy mi umí poradit, někdy jen hádá (asi jako servisáci) ale přeci jen je to více, než to, co mi dá APR (opakuju, nic proti nim nemám, dělají jistě skvělou práci a produkty), nebo nějaký nálevač na pumpě za 3 litry, který, ač to zní blbě, dělá aktuálně to, co tady v ČR APR. Mají prostě nějaký unifikovány SW a ten lejou. Jestli je auto OK, nebo není, jestli má něco nestandardní, SW je stejný a jen se různě projeví.

Odkaz ke komentáři

To TSI od motorpowera je kamaráda Marečka jak tu bylo zmíněno a předpokládám, že je to seriové auto na seriových kolech a ne z materiálu od NASA.

Swenak: možná kdyby sis koupil celý balíše od APR Stage 3 tak tu roky nemusíš vymejšlet a rejpat se v tom a jen jezdit a užívat si. V tom je ten velký rozdíl. Doporučuji se ti kouknout na toto video http://www.youtube.com/watch?v=VNklpt8CVW4 . Takového vývoje se ti v čechách nedostane, vše je pokus/omyl. To APR není.

Odkaz ke komentáři

Ad brzda: v profituningu naměří seriové TSI 127PS na kolech, uprava Motorpower 219PS na kolech... to je 92PS rozdíl. To mi někdo vysvětlete, protože tomu už se musim jen smát.

Nic ve zlém, ale kopeš tady a směješ se, jako bys tomu rozuměl. Když nerozumíš (a já taky ne), tak se zeptej, uč se, studuj a pak kop a směj se. Ono se pak může stát, že budeš za vola hlavně Ty, že nezískáváš informace a nevyhodnocuješ je a jen afektovaně útočíš jakmile zahlédneš něco jiné, ač jsou důvody jakékoliv (třeba sleva na úpravu, neplacení DPH ...). Ale opakuju, nic ve zlém;)

To TSI od motorpowera je kamaráda Marečka jak tu bylo zmíněno a předpokládám, že je to seriové auto na seriových kolech a ne z materiálu od NASA.

Swenak: možná kdyby sis koupil celý balíše od APR Stage 3 tak tu roky nemusíš vymejšlet a rejpat se v tom a jen jezdit a užívat si. V tom je ten velký rozdíl. Doporučuji se ti kouknout na toto video http://www.youtube.com/watch?v=VNklpt8CVW4 . Takového vývoje se ti v čechách nedostane, vše je pokus/omyl. To APR není.

Jednak by to byla nuda, mám rád, když je za mnou práce, má cesta, moje snaha, mé chyba a ne jen to, že mám peníze (a to by mně APRS3 vyšlo levněji). A videa jsou fajn, ale ta mně opravdu moc nezajímají.Jo a co se týče pokus/omyl. Myslíš snad, že APR, nebo Revo a další se ráno vzbudili a najednou vše měli?;)

Odkaz ke komentáři

Už jsem se ptal Motorpowera několikrát at to vysvětlí, nestalo se bohužel. K čemu pak ten papír koncovému zákazníkovi je, když mu nerozumí? Proč se za každou hodnotou skrývá nějaké odůvodnění?

Swenak: firma, která by měla stejný model jako ty tak by rychle zkrachovala. A musíš si uvědomit, že APR to dělá hlavně aby vydělala peníze a ne z lásky ke strojům. Proto musí dodávat takové produkty, které trh přijme.

Odkaz ke komentáři

Tak si počkej, asi má práce, nebo slaví, zeptej se APR, protože to bude stejné. Zkus google, zajdi si do státní zkuštebny. On motorpower a další ten SW v brzdách nedělají, ale užívají výsledků ke své práci. Zkus kontaktovat výrobce, oni budou lépe vědět.

Já ale nejsem firma, já si to můžu dovolit mít jinou cestu a opět, ač zjevně zbytečne opakuji, že proti APR nic nemám a mám docela představu, co to je, něco tvořit a ne jen prodávat. I APR muselo testovat, zkoušet, vracet se a podobně. Jistě, že je jejich cílem vydělat úplně stejně, jako zdejších úpravců, to je podstat podnikání a první věta pouček pro podnikatele, že je potřeba zhodnocovat peníze a práci. Já ale nejsem úpravce a nepodnikám v této oblasti.

Odkaz ke komentáři

I APR muselo testovat, zkoušet, vracet se a podobně.

Rozdíl je v tom, že APR to zkoušelo daleko dýl, na větším počtu aut s úplně jinýma diagnostickýma přistrojema. Zeptej se tady v čechách, kdo udělal víc, než jen že v jeden den něco naladil, a pak nazdar...

Jednak by to byla nuda, mám rád, když je za mnou práce, má cesta, moje snaha, mé chyba a ne jen to, že mám peníze (a to by mně APRS3 vyšlo levněji). A videa jsou fajn, ale ta mně opravdu moc nezajímají.Jo a co se týče pokus/omyl. Myslíš snad, že APR, nebo Revo a další se ráno vzbudili a najednou vše měli? ;)

Hele já tě chápu. Taky jsem tak začínal, když jsme s bráchou páchali první větší turbo do jeho OI RS a do dalších Octávek, pak jsem si tím prošel, když jsem si stavil Fabku. Jenže já jako uživatel toho auta chtěl trávit čas hlavně za volantem auta který funguje a ne ležením pod nim a opravováním nebo lítáním s nim po úpravcích, kde mi tu skoro každej tvrdil, že dokáže to a to, a pak toho moc nebylo. Samozřejmě, jsou tu vyjímky. Proto APR, protože nandáš a jedeš a jak sám říkáš, tak i když tě to stojí zpočátku víc, tak tě to ve výsledku výjde stejně levněji a hlavně!!! zajezdíš si.

Odkaz ke komentáři

Rozdíl je v tom, že APR to zkoušelo daleko dýl, na větším počtu aut s úplně jinýma diagnostickýma přistrojema. Zeptej se tady v čechách, kdo udělal víc, než jen že v jeden den něco naladil, a pak nazdar...

No to tedy můžu klidně znamenat, že APR s tím super vybavením (na které nemuseli vydělávat v horších počátcích a rovnou ho měli;) ) a po tak velkém množství testů dosáhlo toho, co tady nalévač udělá za den? ;) Vím, není to tak, přeháním, ale ...;) Nikdo jim nebere, že jsu jinde, že mají zázemí, ale proboha, tady to vypadá jako modla a to nejsou.

Hele já tě chápu. Taky jsem tak začínal, když jsme s bráchou páchali první větší turbo do jeho OI RS a do dalších Octávek, pak jsem si tím prošel, když jsem si stavil Fabku. Jenže já jako uživatel toho auta chtěl trávit čas hlavně za volantem auta který funguje a ne ležením pod nim a opravováním nebo lítáním s nim po úpravcích, kde mi tu skoro každej tvrdil, že dokáže to a to, a pak toho moc nebylo. Samozřejmě, jsou tu vyjímky. Proto APR, protože nandáš a jedeš a jak sám říkáš, tak i když tě to stojí zpočátku víc, tak tě to ve výsledku výjde stejně levněji a hlavně!!! zajezdíš si.

No a to je zásadní problém, který ústí pak v to, co píšeš Ty i vasekk (a i další). Já a nejen já jednak jezdíme (nevím, kde se vzalo to, že nejezdím, ač uznávám, že někdy jezdím busem, když je vůz v servisu :-) ), ale to zásadnější je, že nechceme jen řídit a je jedno, jestli si o tom někdo myslí, že to je chyba. Ač jsem věkem daleko nad náct, narozdíl od většiny zdejších, tak duchem jsem prostě kluk (což jsme většina, ale já se za to nestydím a přiznám si to) a zajímám se o to, mám to jako hračku a ty peníze, ač mně to někdy štve, jdou přežít, je to přece koníček podobný, jako sbírat podtácky, po louce honit motejla, nebo střílet a preparovat jeleny. Takže mi nevadí si ráno lehnout pod auto a odpoledne si zajezdit, obojí k sobě patří. Každý si sám vybere, co chce, já jsem si vybral jak jsem si vybral a neberu Tobě to, že jsi s bráchnou dospěl a chceš jen jezdit. Možná v 60 taky budu jen jezdit, protože zjistím, že jakmile se v sobotu ráno lehnu pod auto, tak jsem do pondělí v posteli se zády :-)))

Jo a o APR a ceně jsem to myslel přesně obráceně, APR by byla nejen lehčí, ale i levnější cesta ;)

Odkaz ke komentáři

Ten Golf, kterej sem dával Vašek tak má výkon +-1 takovej co udává APR. To se mi ale nezdá, že by rozdíl mezi 95-98oct byl až takovej:)

Ale zase v serii tam má 240PS.Nicméně ten golf má na kolech stejnej výkon jako já, ale už tu někdo psal, že to je nezajimavá hodnota. Mohl by to tu už někdo pořádně vysvětlit:)

Odkaz ke komentáři

Hoši, to jsou debaty tuto.. :D

Mně se líbí, když náhodou "není nabržděn výkon slibovaný úpavcem", to je hned voheň na střeše, že slibujou a bla bla bla a voda na mlejn každýho "konkurenta"...Ale když někdo nabrzdí auto v sérii a neni tam to, co udává fabrika, tak je to najednou v pořádku?Chtělo by to chtělo měřit stejnym metrem...

Ano, jedno je hotovej SW od úpravců, kteří to dělají ve velkým a hledají něco,co bude aplikovatelný na danej typ motoru a jedno je custom tuning, ale to se už míchaj jabka s hruškama..A logicky, jak všichni víme, nejsou dva totožný motory, co by sjely z linky, co se výkonu týče..Tudíž se neni čemu divit, že na jednom se se stejnou úpravou nabrzdí třeba o 10kw jinej výkon než na tom druhym...

Jo, pro někoho je důležitej papír, graf, ale jde i o pocity a potřeby..Ano, logicky graf je důležitej u custom tuningu, kdy je to v podstatě jedinej ukazatel hodnot při vytváření úpravy, tam je vyloženě potřeba...

Ale abych řešil pár koní, když naleju nějakej "hotovej SW" ať už od APR, MTM, BSR, nebo tuzemských CIMBU, SportMotor apod, když auto jede, nemá díry a jsem spokojenej...?

Tak jsem to měl u modrý, 2.0TFSI, SW Cimbu, údajně tedy 175KW a 350Nm...Auto jelo jak šlak na silnici použitelnější a umělo to ujet kde čemu..Tak proč bych to řešil a hádal se pak, že tam má bejt o 3,5kw víc?Píčovina..

Mně osobně v týhle debatě, který celou dobu přihlížím (protože taky řeším, co bude nelepší pro mě a moje auto) jde o to, aby člověk technicky znalej věci, kterej neuznává jen "nalejvání", dokázal přímo odpovědět na přímou otázku...Což mi bohužel né vždy přijde.. :(

Upraveno uživatelem Martyp
Odkaz ke komentáři

Já taky nemám nic proti custom upravě. Pokud to někdo chce tak at si pro to jde. Je to každého volba. Vadí mi ta negativní vedená kampaň. Každý má možnost volby. Pokud by to bylo tak špatné, tak by to trh neakceptoval a dávno by APR zkrachovalo.

Tady FB jedné anglické dílny https://www.facebook.com/pages/Statller-Power-developments/350214158382915?fref=ts . Koukněte jaké stavby tam realizují a vše "nalejvárna" Revo nebo GIAC. Co mají je teda vlastní brzda pro ověření výsledku.

Odkaz ke komentáři

Tak samozřejmě, jako každý motor je +- jiný (z fabriky asi ne, ale pak úžíváním se ten rozdíl může zvětšit + to není jen o motoru), tak i brzdy jsou různě kalibrované a i tam může asi vzniknout rozdíl, proto je dobré před/po mít na stejné brzdě a ideálně ve stejných podmínkách. Máš asi i pravdu, že obyčejnou najelvárnu není úplně nutné brzdit. Problém ale je, když auto není OK. Pak přijedeš třeba s ORSII, které má mít 200k, ale má jen 150k. Ty to nevíš, i 150k je dobré, ale třeba turbo prostě již není OK, máš prasklý vypouštěcí ventil, prostě něco. Dostaneš nový SW a najednou máš třeba 190k. Pocit z jízdy je jasné, je to mnohem lepší. Ale závadu máš pořád a nevíš o ní. U nových aut je to asi málo pravděpodobné, ale většinou úpravujeme staré plečky :-) Další věc je, proč vlastně upravujeme. Tady na netu si všichni poměřují vše (a taky o tom tahloe diskuze je) a najednou u tak zásadní věci, jako je výkon vozu nám stačí měrná jednotka "jede to jako kráva"? Není ta kráva příliš subjektuvní na to, aby to byla měrná jednotka? ;) Když já řeknu, že mi to jede jako šnek (350k) a někdo, že to jede jako kráva (240k), tak jak to jde srovnat? Jistě, když mi někdo na 3tis naleje SW a jede to, kašlu na brzdu a nějak to dopadne. Ale když už platím docela dost peněz, není ta brzda přeci jen lepší?

Dyť od toho tady jsme, bavíme se o našich drahých a prodělečných hračkách a od přírody si je poměřujeme :-)

Já taky nemám nic proti custom upravě. Pokud to někdo chce tak at si pro to jde. Je to každého volba. Vadí mi ta negativní vedená kampaň. Každý má možnost volby. Pokud by to bylo tak špatné, tak by to trh neakceptoval a dávno by APR zkrachovalo.

Problém je, že ta kampaň, alespoň jak to vnímám já, je přesně opačná, tedy, ČR úpravci jsou ubožáci všichni do jednoho, co nic neumí, nemají a APR je to jediné pravé, ámen. To se pak nediv, že se brání. Stejně tak, jako se APR brání Revu, Revo se brání APR a podobně. Jsme menší trh, ale to neznamená, že jsou zde jen neschopní. A zjevně pořád nevnímáš rozdíl mezi tím, když někdo řekne, že APR je nanic a mezi tím, když někdo řekne, že APR není nic extra zázračného. Já proti APR nemá nic (a nejsem zjevně sám) a sice dělám s někým jiným, nebál bych se jít i do Diesepower, profituning a pár dalších. Nebutu tady ale řvát, jak je ten můj nejlepší a ostatní nanic, nebudu si měnit avatara a podobně. Popravdě bych z takového jední měl spíše obavu, aby to neskončilo tím, že je to jen reklama a humbuk, ale to je již věc APR a jejich partnerů.

Odkaz ke komentáři

Asi tak rok a půl jsem řešil od koho SW vzít. Jak jsem již psal dříve nabídka českého trhu mě neoslovila (kdyby ano tak už jsem si upravu udělal dávno). Řešil jsem jak APR tak Revo od zahraničních dealerů a nakonec to dopadlo tak, že HHS si udělal dealera APR a nebylo o čem. Taky tu tlačíš svojí vizi, tak proč bych nedělal to samé, když jsem spokojen?

Odkaz ke komentáři

Jakou vizi tady tlačím? Tlačím tady vizi, že se nemá nic přeceňovat a že já mám jiné priority a požadavky, ale neříkám, že to, jak to dělám a chci já je to jediná správné. To je ten zasadní rozdíl mezi tím, co dělám já a Ty. Ty jsi si vybral APR a vše ostatní je šunt.

1,5 roku Tě nic v ČR neoslovilo? Můžeš to popsat, jak to probíhalo? To jsi si nechal udělat úpravu a pak jsi zjistil, že je nanic a šel dál? Nebo porovnával grafy jiných vozů vybraných úpravců? Nebo jsi vypsal výběrové řízení a porovnával nabídky? Ono je to ale ve výsledku jedno. To, že Tebe něco neoslovilo neznamená, že jsou všichni nanic. Nebo jsi nějaká certifiková autorita? Takže když já řeknu, že jsem byl ochoten třeba spolupracovat s 5ti firmami, tak to znamená co? Že je tady 5 dobrých firem? Když řeknu, že APR a Revo mně neoslovilo, tak jsou špatní?

Odkaz ke komentáři

Ne, to nemusíš, jak jsem psal, je to vlastně jedno, je to dokonce Tvé téma, ale pak nemůžeš chtít, abychom brali Tvé svobodné rozhodnutí vážně, když tady jen "něco" píšeš a ničím to nepodložíš;) Možná máš i pravdu, ale to se tedy asi nedovíme a tak asi zase budeme odkázáni na to, bavit se s CZ úpravci :-)

Odkaz ke komentáři

Co pamatuju tak Motorpower ma brzdu asi tak 1-2roky? Predtim ten chiptuning delal jak? Dieselpower benzin nedela. TDIChip ma chvaly asi jako safranu. Profituning pokud beru nafty tak kazda huli jak protrzena lokomotiva, kazde TFSI je s nejakym otaznikem. Je tu jeden clen, kteremu byla z neznameho duvodu odpojena vaha vzduchu, protoze to s ni neslo? Pak prestavene gti na K04 ktere v nizsich a strednich otackach nejede a pak vystreli jak blazen? Pak motorpower co foukne TSI na 280PS? Jine upravce neznam. Zadny z nich se nespecializuje pouze na VAG a naladi od trabantu po kamion. Zadny z tech upravcu ti neporadi jake komponenty pouzit pro vetsi vykon, vse alchymie. Me to proste nepresvedcilo. A dekuju za to, ze tu mam APR za rohem jinak bych musel jet za hranice.

Odkaz ke komentáři

No, alespoň něco, ač se k tomu neumím kompetentně vyjádřit, jen tolik, že Dieselpower http://race.dieselpower.cz/Produkty/katalog-uprav.php?manu=2&model=4&sub=32&motor=45 asi něco dělá. Motorpower asi naléval stejně bez brzdy, jako máš nalito APR, na brzdu šlo jet jinam. Zbytek neumím posoudit, nemám informace (o TDIchip jsem taky nečetl nic dobré) a zkušenosti, nic to nemění na tom, že to je nic k tomu, abys mohl napsat, že ČR je vše šunt a APR je best, ale to bych se opět opakoval a opět zbytečně :-)

Odkaz ke komentáři

Tak samozřejmě, jako každý motor je +- jiný (z fabriky asi ne, ale pak úžíváním se ten rozdíl může zvětšit + to není jen o motoru), tak i brzdy jsou různě kalibrované a i tam může asi vzniknout rozdíl, proto je dobré před/po mít na stejné brzdě a ideálně ve stejných podmínkách. Máš asi i pravdu, že obyčejnou najelvárnu není úplně nutné brzdit. Problém ale je, když auto není OK. Pak přijedeš třeba s ORSII, které má mít 200k, ale má jen 150k. Ty to nevíš, i 150k je dobré, ale třeba turbo prostě již není OK, máš prasklý vypouštěcí ventil, prostě něco. Dostaneš nový SW a najednou máš třeba 190k. Pocit z jízdy je jasné, je to mnohem lepší. Ale závadu máš pořád a nevíš o ní. U nových aut je to asi málo pravděpodobné, ale většinou úpravujeme staré plečky :-) Další věc je, proč vlastně upravujeme. Tady na netu si všichni poměřují vše (a taky o tom tahloe diskuze je) a najednou u tak zásadní věci, jako je výkon vozu nám stačí měrná jednotka "jede to jako kráva"? Není ta kráva příliš subjektuvní na to, aby to byla měrná jednotka? ;) Když já řeknu, že mi to jede jako šnek (350k) a někdo, že to jede jako kráva (240k), tak jak to jde srovnat? Jistě, když mi někdo na 3tis naleje SW a jede to, kašlu na brzdu a nějak to dopadne. Ale když už platím docela dost peněz, není ta brzda přeci jen lepší?

Dyť od toho tady jsme, bavíme se o našich drahých a prodělečných hračkách a od přírody si je poměřujeme :-)

Problém je, že ta kampaň, alespoň jak to vnímám já, je přesně opačná, tedy, ČR úpravci jsou ubožáci všichni do jednoho, co nic neumí, nemají a APR je to jediné pravé, ámen. To se pak nediv, že se brání. Stejně tak, jako se APR brání Revu, Revo se brání APR a podobně. Jsme menší trh, ale to neznamená, že jsou zde jen neschopní. A zjevně pořád nevnímáš rozdíl mezi tím, když někdo řekne, že APR je nanic a mezi tím, když někdo řekne, že APR není nic extra zázračného. Já proti APR nemá nic (a nejsem zjevně sám) a sice dělám s někým jiným, nebál bych se jít i do Diesepower, profituning a pár dalších. Nebutu tady ale řvát, jak je ten můj nejlepší a ostatní nanic, nebudu si měnit avatara a podobně. Popravdě bych z takového jední měl spíše obavu, aby to neskončilo tím, že je to jen reklama a humbuk, ale to je již věc APR a jejich partnerů.

Má smysl se tu bavit, když si někdo o někom myslí, že má krávu za měrnou jednotku?

Jen abych poodkryl, podle čeho je teda pro mě kráva měrná jednotka...

Měl jsem jak OI RS, OII RS TFSI, teď OII RS TSI....(doma jsme měli i OI 1,8T (AGU), něco jsem sní najezdil taky)..Všechny auta jsou myslím už v sérii na svou dobu výkonově nad průměrem toho, co člověk potká denně na silnici...Všechna auta jsem vždy bral z rodiny,s max pravidelným servisem, opečovaný, nezhuntovaný, najeto poctivých max 80tis km, takže vím, že výkon tam byl cca ten, co udává fabrika + - pár koní....Jak OI RS, tak TFSI jsem měl nejdřív v sérii, tak po chipu,ročně najezdím cca 25-30tis KM a auto mám vždy cca 3-3,5 roku, takže nějakej ten kilometr a ne málo to je a za tu dobu poznám, zda mi auto jede líp, nebo hůř, zda je rozdíl v tom, jak jela série a jak to jede po chipu. Z toho vycházím i pro chvíli, kdy zase do TSI dám jinej SW a poznám, zda jede líp (nemluvím o konkrétních číslech), než auta předtím, nebo hůř, nebo jestli je někde díra ve výkonu apod..Senzibil nejsem, ale jitrnice taky ne, abych to neuměl vyhodnotit.

Je to taky o zvyku.. -> Dneska sednu do série TSI a řeknu, že je to močka, protože to nejede, protože jsem byl z TFSI zvyklej na něco jinýho, cca oněch 240HP (neodbržděných)..Stejně tak ty o 240HP autě řekneš, že je močka, protože jsi zvyklej na 350HP. Ano, to je zvyk (subjektivita -> každý mluvíme o svym autě ve kterym jezdíme, takže pořád poměřujem svý, se svym), ale ve finále obě ty auta jsou v přímce rychlý dost a v běžnym provozu neni moc aut, co by s nima dokázalo držet krok....A to je pro mě podstatný, mít silný auto, pod kterym nebudu ležet, vim, že přijdu, vrknu a jedu a když budu chtít, jedu rychle a v zásobě mám vždycky dost výkonu...

Takže toť u mě měrná jednotka ona "KRÁVA"...

A jinýmy slovy, dám si do auta něco, co je odzkoušený, ano, množstvim úprav, s poukazem na spolehlivost...Obecně, nemluvím konkrétně, aby nebyl pocit protěžování nějakých nalejvačů...

Ať mi teda někdo vysvětlí, jak je možný, že vesměs všichni, nebo většina úpravců, neznám všechny co existujou, (jak tuzemský, tak zahraniční) se pohybujou údajema okolo cca 170-180kW jen na SW úpravě a jedinej Motorpower udělá 209kW?

Proč to tak je?Pokud je to možný, proč to nedělaj všichni?Že by to neuměli?Nebo že by to bylo třeba s přihlédnutím k životnosti motoru?Prostě proč?

Nechci a nehaním tu ničí a už vůbec ne Motorpowerovu práci, na to upozorňuju, ale výrok který tady vznesl Marekczek, nebo kdo, že jeho známej má oněch 209kw v TFSI, a "má najeto 5000km (nebo kolik) a zatím nic", jako že zatím dobrý?Sorry, ale to je argument jak stehno, to neni to, co by mě přesvědčilo, že to chci do auta...Nejsem pokusnej králik, abych čekal, jestli mi za 5, nebo 10tis zacinká pod haupnou, protože to bylo našponovaný na krev...

Odkaz ke komentáři

vasekk: No a? Vždy jsi chtěl něco ověřené nalít, tak co je na tom? APR Ti to taky nedělalo přímo a jen nalilo pomocí partnera;) Ale už toho nechám, neber to ve zlém, jen trošku špičkuju, opravdu mi jde spíše o to, neurážet všechny ČR úpravce, ač ne každý je dobrý a i ti lepší udělají chyby.

Odkaz ke komentáři

No a kteří úpravci podle tebe umí a máš to ověřený, protože ti naladili dobře auto. Jak říkáš, každý motor je trochu jiný, tvůj je úplně jiný, tak kdo si s tim poradil a naladil ti to tak, že si to měl spolehlivý, neodešlo ti třeba turbo a tak? Já tu nikoho neočernil, ale mam už toho dost. Napsal jsem, po těchhle výpadech na APR, jen své zkušenosti, kterých mam trochu víc než ty. Já mam zkušenost se čtyřmi úpravci a jen s jedním jsem byl tak nějak spokojen. Problém ale byl, že všichni řešili jen software a to dost častokrát se na mém autě ještě učili!!! Nikdo pořádně nevěděl, jakej zvolit hardware, aby se auto posunulo někam dál. To neumí ani Motorpower, kterej tu furt dokola omílá akorát sání, jak je podle něj špatný, a když někomu doporučoval lepší svody na TFSI, tak jsem ztratil o něm iluze úplně. Někdo se i kasal a nakonec mi oddělal 3 motory... přitom měl podobné vyjadřování, jak je nejlepší jako tady Motorspower. Z mých zkušeností jsem zvolil APR, protože vím, že když budu chtít naladit a jezdit, tak je to pro mě ideální řešení. Nehledě na to, že APR má dost velkou podporu pro svý distributory, se kterou se dá řešit případný problém a ne jen zkoušet jestli to nebude náhodou to nebo ono, jako tady v ČR, vid Swenaku :) A jak jsem říkal, já chci hlavně jezdit a ne se v tom furt vrtat a hledat proč to nejede jak bych chtěl a platit a platit a dělat ze sebe pokusného králíka. Vždyt i ten Golf 339hp co má Motorpower na stránkách, tak ho u sebe měl 14!!! dní a mluvit o spolehlivosti se taky nedá, protože to auto od tý doby skoro nic nenajelo, takže se úprava nedá ověřit, že je spolehlivá. Se všema zákazníkama, co si ode mě brali APR software, tak jsem se byl projet a všechno jelo krásně bez nějakejch propadů výkonu nebo tak a všichni byli spokojení. Všechny hardwarový věci, který jsem tu od APR měl, tak byly TOP a neviděl jsem nic lepšího, co mi tu za tu dobu prošlo pod rukama. Takže já jsem s APR spokojenej. Mam tu jen jednu věc, kterou ted budu řešit s APR a hned jak budou po novým roce všichni pracovat, tak i uvidím, jak funguje APR podpora. Stačí ti tyhle moje pohnutky proč APR?

Odkaz ke komentáři

Má smysl se tu bavit, když si někdo o někom myslí, že má krávu za měrnou jednotku?

Jen abych poodkryl, podle čeho je teda pro mě kráva měrná jednotka...

Měl jsem jak OI RS, OII RS TFSI, teď OII RS TSI....(doma jsme měli i OI 1,8T (AGU), něco jsem sní najezdil taky)..Všechny auta jsou myslím už v sérii na svou dobu výkonově nad průměrem toho, co člověk potká denně na silnici...Všechna auta jsem vždy bral z rodiny,s max pravidelným servisem, opečovaný, nezhuntovaný, najeto poctivých max 80tis km, takže vím, že výkon tam byl cca ten, co udává fabrika + - pár koní....Jak OI RS, tak TFSI jsem měl nejdřív v sérii, tak po chipu,ročně najezdím cca 25-30tis KM a auto mám vždy cca 3-3,5 roku, takže nějakej ten kilometr a ne málo to je a za tu dobu poznám, zda mi auto jede líp, nebo hůř, zda je rozdíl v tom, jak jela série a jak to jede po chipu. Z toho vycházím i pro chvíli, kdy zase do TSI dám jinej SW a poznám, zda jede líp (nemluvím o konkrétních číslech), než auta předtím, nebo hůř, nebo jestli je někde díra ve výkonu apod..Senzibil nejsem, ale jitrnice taky ne, abych to neuměl vyhodnotit.

Je to taky o zvyku.. -> Dneska sednu do série TSI a řeknu, že je to močka, protože to nejede, protože jsem byl z TFSI zvyklej na něco jinýho, cca oněch 240HP (neodbržděných)..Stejně tak ty o 240HP autě řekneš, že je močka, protože jsi zvyklej na 350HP. Ano, to je zvyk (subjektivita -> každý mluvíme o svym autě ve kterym jezdíme, takže pořád poměřujem svý, se svym), ale ve finále obě ty auta jsou v přímce rychlý dost a v běžnym provozu neni moc aut, co by s nima dokázalo držet krok....A to je pro mě podstatný, mít silný auto, pod kterym nebudu ležet, vim, že přijdu, vrknu a jedu a když budu chtít, jedu rychle a v zásobě mám vždycky dost výkonu...

Takže toť u mě měrná jednotka ona "KRÁVA"...

A jinýmy slovy, dám si do auta něco, co je odzkoušený, ano, množstvim úprav, s poukazem na spolehlivost...Obecně, nemluvím konkrétně, aby nebyl pocit protěžování nějakých nalejvačů...

Ať mi teda někdo vysvětlí, jak je možný, že vesměs všichni, nebo většina úpravců, neznám všechny co existujou, (jak tuzemský, tak zahraniční) se pohybujou údajema okolo cca 170-180kW jen na SW úpravě a jedinej Motorpower udělá 209kW?

Proč to tak je?Pokud je to možný, proč to nedělaj všichni?Že by to neuměli?Nebo že by to bylo třeba s přihlédnutím k životnosti motoru?Prostě proč?

Nechci a nehaním tu ničí a už vůbec ne Motorpowerovu práci, na to upozorňuju, ale výrok který tady vznesl Marekczek, nebo kdo, že jeho známej má oněch 209kw v TFSI, a "má najeto 5000km (nebo kolik) a zatím nic", jako že zatím dobrý?Sorry, ale to je argument jak stehno, to neni to, co by mě přesvědčilo, že to chci do auta...Nejsem pokusnej králik, abych čekal, jestli mi za 5, nebo 10tis zacinká pod haupnou, protože to bylo našponovaný na krev...

K tomu nejde napsat nic, jen, že slouhlasím téměř se vším;) Trošku bych viděl problém v tom, že i u stárnutí nepoznáš, že stárneš, protože se denně koukáš do zrcadla, ale když Tě jednou za rok vidí přátelé, tak to ji jiná. I výkon můžeš ztrácet postupně a pak porovnáváš to, co jsi sedlal ráno a s tím, co sedláš odpoledne a ono taky výkon není vše. Ale jak jsem psal, pokud víš, co máš, tak není problém. S tím, že k nějakému výkonu potřebuješ něco, no, pokud Ti to něco prodává ten, co Ti mění i ten výkon, tak to je z obchodního hlediska správné, ale jestli je to i nutné, tak to je otázka právě na jednotky jiné, než kráva. Tedy např. měření. Všimni si, jaký je problém z výrobců dostat často reálné hodnoty, měření a podobně - prostě chce u toho být obezřetný, tedy, možná to potřeba je, ale za ověření to snad stojí, pokud Ti nestačí jen pocit. Zbytek je otázka na jiné, to ja neposoudím.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Je tu jeste nekdo ze stary party?
    • Womens From Your City - No Verify - Anonymous Sex Dating https://SecretPrivat.com [url=https://SecretPrivat.com] Girls In Your City [/url] - Anonymous Sex Dating - No Verify New Girls [url=https://SecretPrivat.com/girl/sonya-vibe-58.html]Sonya Vibe[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/kate-blush-132.html]Kate Blush[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/samanta-lily-64.html]Samanta Lily[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/emma-47.html]Emma[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-candy-43.html]Mia Candy[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/sofia-119.html]Sofia[/url]
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
  • Vytvořit...