motorpower Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Za prvé, nevím nad čím jásáte, opět se potvrdilo, že úprava nedosáhla požadovaných parametrů, nenastavené limitery. Za druhé cena ...co kobyla to tisíc korun. 2sw zdarma/ dolaďovací, dělám již 5 let zdarma/. Za třetí co je haluz?? Ani měření nebylo ukončeno stejně, dle padajícího výkonu nebylo co měřit. Tudíž jiné otáčky, jiná max rychlost a jiný ztrátový výkon. Na společném grafu se křivka krásně překrývá, takže OK. A to co se brzdilo u mě?? Asi jiné auto na jiných gumách a jiných kolech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Nikdo tady nejásá. Jen jsem se podělil o zkušenosti. Já jsem spokojenej a to je hlavní, tak nevím proč to dál rozebírat:) Jinak díky za vysvětlení ztrátového výkonu. Ztrátovej výkon z tvého grafu je jasnej, protože to je jiné auto, ale nebylo mi to jasný u stejného auta, proč to je různý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HHS_Bořek Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Se divím, že tě ještě neoslovilo NASA, abys jim chipoval rakety... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Prosinec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Motorpower: můžeš sem dodat graf toho samého auta se seriovým SW + překrývající? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 mustafa ..pokud se přejmenuji na HHS, možná mě osloví. Zatím si vystačím s auty. aXerr....graf je opravdu pěkný, rozhodně ne to co třeba u powertecu. Je ale potřeba si uvědomit, že se jedná o benzin, a ne naftu. U dieselových motorů jsou úchvatné hodnoty točivého momentu v nízkých otáčkách, u benzínu se kromě libějšího zvuku hodnotí linearita a vysoký výkon ve vyšších otáčkách. A to tahle úprava nesplňuje. Jestli jsem se dobře díval tak 18 rozdílových koní. Zrovna úprava která zde koluje měla na 95oct, 275PS, což si myslím je malinko rozdíl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Prosinec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Osvětli mi prosím jak to brzdění na MAHA funguje. Mě jako uživatele by měl zajímat pouze výkon na kolech, protože výkon na klice je dopočítaný SW brzdy. Nebo se pletu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Rozdíl v nejvyšším výkonu je opravdu 18, ale to je jen jeden bod. Když se podíváš na oba grafy, tak mezi 3000 a 5000 je rozdíl ve výkonu 30-40 koní, což mi je slušné. A linearita? mě třeba výkon z toho grafu příjde linearnější než v serii:) Rozdíl to asi je, ale kolik takhle vyhoněných aut jezdí? APR mi v tomto prostě přišlo lepší a dál to není potřeba dokola opakovat a rozebírat. Prostě je tam o něco míň než uvadějí, ale i tak jsem spokojenej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Osvětli mi prosím jak to brzdění na MAHA funguje. Mě jako uživatele by měl zajímat pouze výkon na kolech, protože výkon na klice je dopočítaný SW brzdy. Nebo se pletu? Pleteš, zajímá tě právě výkon motoru. To je to co ti upravuji. A je to to co udává výrobce, i třeba APR. Neřeším jaké používáš pneu, zda zimní či letní, měkost směsi a tím valivý odpor atd. Rozdíl v nejvyšším výkonu je opravdu 18, ale to je jen jeden bod. Když se podíváš na oba grafy, tak mezi 3000 a 5000 je rozdíl ve výkonu 30-40 koní, což mi je slušné. A linearita? mě třeba výkon z toho grafu příjde linearnější než v serii:) Rozdíl to asi je, ale kolik takhle vyhoněných aut jezdí? APR mi v tomto prostě přišlo lepší a dál to není potřeba dokola opakovat a rozebírat. Prostě je tam o něco míň než uvadějí, ale i tak jsem spokojenej. 3000 a 5000 je rozdíl ve výkonu 30-40 koní, to je ale v oblasti nejvyššíhgo točivého momentu. Zkráceně řečeno buď chceš jezdit rychle, nebo hrabat a ničit gumy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Prosinec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 3000-5000ot me zajima prece nejvice. Nebo mam podle tebe jezdit na 6-7tis ot? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Asi máš pravdu, ale vzhledem k využití auta a mému stylu jiždění si nedovedu představit, že bych nějak často využíval otáčky 5000-6800. On sice motor má výkon skoro do omezovače, ale na kolech výkon padá už od 5000 a to i v serii, tak k čemu mi to je dobrý??? A možná mne napadl důvod nižšího výkonu než udává APR. Mám totiž v origo airboxu vložku od K&N. APR má na sportovní sání upravený SW, takže je možný, že v tomto SW nepočítá s propustnějším filtrem. Ale zase vložka není tak dobrá jako otvřené sání. Těžko říct v čem to je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Prosinec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Rozdil je ten, ze kazda brzda meri jinak. Kazda brzda meri realne jen vykon na kolech a zbytek magickym vzorcem dopocitava. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Nevím jak to přesně funguje a je mi to fuk, protože to auto prostě jede úplně jinak a pružný zrychlení se hodně zlepšilo, a to je důležitý:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Asi máš pravdu, ale vzhledem k využití auta a mému stylu jiždění si nedovedu představit, že bych nějak často využíval otáčky 5000-6800. On sice motor má výkon skoro do omezovače, ale na kolech výkon padá už od 5000 a to i v serii, tak k čemu mi to je dobrý??? A možná mne napadl důvod nižšího výkonu než udává APR. Mám totiž v origo airboxu vložku od K&N. APR má na sportovní sání upravený SW, takže je možný, že v tomto SW nepočítá s propustnějším filtrem. Ale zase vložka není tak dobrá jako otvřené sání. Těžko říct v čem to je. Pořád řešíte kola, to je proměnná, je to opravdu motor, co vás zajímá. Otáčky využívat nemusíš, ale jak jsem psal ...je to hlavní výhoda benzinu, tak proč se o ní připravit.Myslím tím použitelný rozsah 2500-6500ot. Podle průběhu má navíc tvůj sw větší požadavek na tlak turba než moje úprava. Stačilo by lognout. Ale nikdo tě nenutí jezdit na 6500. Přitom tu možnost máš i od výroby. Co se týká KN je opravdu k ničemu, ale to tě měl někdo upozornit, a ne ti ho prodat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
swenak Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Místo KN zkuste radši 06F133843B, ten je určen pro silnější verze a je tenší, cena kolem 350,- Kč, nebo tak něco. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Prosinec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Proc tu nemuzes objasnit jak ta brzda ty hodnoty pocita? Proc na jinych forach je napadan profituning.sk, ze diky jejich atmosferickemu tlaku v popradu nabrzdi vzdy znatelne vice? Proc by me mel zajimat odhadnuty vykon na klice nez realny vykon na kolech? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Tak tu možnost mám ale i s APR . Pořád má i ve vysokých otáčkách větší výkon. Ten tlak to je možný, já se v tom zas tak nevyznám. S KN jsem už auto koupil a neměl jsme zatím důvod ho vyhazovat:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Proc tu nemuzes objasnit jak ta brzda ty hodnoty pocita? Proc na jinych forach je napadan profituning.sk, ze diky jejich atmosferickemu tlaku v popradu nabrzdi vzdy znatelne vice? Proc by me mel zajimat odhadnuty vykon na klice nez realny vykon na kolech? Tím pádem sundej brzdy, kup galusky a výkony budou skoro totožné. Pecka, budeš hrabat i na šestku. Více to laicky vysvětlit nelze. Proto jsem ti nabízel i brždění u mě... asi by jsi to v reálu lépe chápal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Prosinec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Ten graf serioveho TSI od tebe je kde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Tak tu možnost mám ale i s APR . Pořád má i ve vysokých otáčkách větší výkon. Ten tlak to je možný, já se v tom zas tak nevyznám. S KN jsem už auto koupil a neměl jsme zatím důvod ho vyhazovat:) Jak už jsem psal, ten sw je v podstatě dobrý, narážel jsem pouze na to , že nebude dosahovat parametrů, což se potvrdilo/ zatím/. Ale objektivní to bude po více zkouškách. Revo jsem brzdil 5x než jsem to tvrdil, BSR 3x/ ale nafta/, MTM 1x, ale bylo to tak málo, že to bylo jedno a navíc šlo o krabičku, dále BB a digi-tec. Zatím, ze zahraničních seděl celkem ABT/ starší vozy/ a ¨dále právě profituning 4x , a dvě dvojkové Octavie od DP. Ten graf serioveho TSI od tebe je kde? Ale kterého?? Nedlužím ti ho :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Jasně je tam míň, ale jak říkáš, chce to změřit víc aut. Jedno je nevypovídající. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Prosinec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 BSR jsi brzdil to Pirelli z vwclubu ne? Je tady graf 2.0 TSI uprava od tebe tak me zajimalo mereni serie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Tady je graf porovnání plnícího tlaku http://www.goapr.com/news/wp-content/uploads/2011/05/tsi-boost.png 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 BSR jsi brzdil to Pirelli z vwclubu ne? Je tady graf 2.0 TSI uprava od tebe tak me zajimalo mereni serie. Úpravy sem jsem dával už aspoň tři, napiš datum z grafu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
swenak Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Tady je graf porovnání plnícího tlaku http://www.goapr.com/news/wp-content/uploads/2011/05/tsi-boost.png To je trošku podivné, maximum série zde vidím cca 8,2PSI, tedy kolem 0,56baru, ale co tak vím, tak se tlak v sérii pohybuje kolem 0,7-0,8baru, tedy kolem 10,15 - 11,6 PSI. Tady něco, je to starší, ale to asi nevadí, je to kolegova ORSII Combi 2008, BWA. Stejně jsem na tom byl s AXX motorem v Golf GTI 5 2005. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Taky se mi to zdá divné. Mám doma OBD bluetooth adaptér, tak se na to zítra zkusím mrknout, zda to bude umět zobrazit plnící tlak:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snb-rider Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 A ta brzda co řešíte, to je to tlačítko (P) mezi sedackama? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 Jo to tam mam taky. A to mi ukaze vykon? S jeste u toho mam tlacitko (A) a to je na co? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Graystorm Odesláno Prosinec 30, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2013 psalo se tady "kdo ví, co je APR, tak chápe" prosil bych úpravce o vyjádření, jak je možné že úprava nedosahuje slíbených parametrů? To se přece APR nemůže stát... Ta brzda opravdu není asi potřeba - co oči nevidí... taky super hláška, že těch pár chybějících koní nechybí, bych chtěl vidět, jak by ses tvářil, kdyby jsi si objednal gulášek se šesti a dostal bys se dvěma... to by si taky řekl, že to vůběc nevadí, protože byly dobrý? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Prosinec 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2013 APR ti zadny vykon neslibuje, kde jsi to vzal? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
swenak Odesláno Prosinec 31, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2013 S KN jsem už auto koupil a neměl jsme zatím důvod ho vyhazovat:) Jako na potvoru ;) http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013123001 Nepíše tam třeba ještě, že po chvilce v běžném provozu se z oleje+prachu stane docela humus a tím se propustnost ztrácí.A taky je u nás klapka za turbem a dalšími součástmi, ale to jsou detaily :-) Jinak, mám jeden na prodej, najeto málo a i něco spreje a čističe bych našel :-) Ale spíše doporučuju, co jsem psal předtím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.