Přejít na obsah

Moje RSo TFSI Combi

Doporučené příspěvky

No a kteří úpravci podle tebe umí a máš to ověřený, protože ti naladili dobře auto. Jak říkáš, každý motor je trochu jiný, tvůj je úplně jiný, tak kdo si s tim poradil a naladil ti to tak, že si to měl spolehlivý, neodešlo ti třeba turbo a tak? Já tu nikoho neočernil, ale mam už toho dost. Napsal jsem, po těchhle výpadech na APR, jen své zkušenosti, kterých mam trochu víc než ty. Já mam zkušenost se čtyřmi úpravci a jen s jedním jsem byl tak nějak spokojen. Problém ale byl, že všichni řešili jen software a to dost častokrát se na mém autě ještě učili!!! Nikdo pořádně nevěděl, jakej zvolit hardware, aby se auto posunulo někam dál. To neumí ani Motorpower, kterej tu furt dokola omílá akorát sání, jak je podle něj špatný, a když někomu doporučoval lepší svody na TFSI, tak jsem ztratil o něm iluze úplně. Někdo se i kasal a nakonec mi oddělal 3 motory... přitom měl podobné vyjadřování, jak je nejlepší jako tady Motorspower. Z mých zkušeností jsem zvolil APR, protože vím, že když budu chtít naladit a jezdit, tak je to pro mě ideální řešení. Nehledě na to, že APR má dost velkou podporu pro svý distributory, se kterou se dá řešit případný problém a ne jen zkoušet jestli to nebude náhodou to nebo ono, jako tady v ČR, vid Swenaku :) A jak jsem říkal, já chci hlavně jezdit a ne se v tom furt vrtat a hledat proč to nejede jak bych chtěl a platit a platit a dělat ze sebe pokusného králíka. Vždyt i ten Golf 339hp co má Motorpower na stránkách, tak ho u sebe měl 14!!! dní a mluvit o spolehlivosti se taky nedá, protože to auto od tý doby skoro nic nenajelo, takže se úprava nedá ověřit, že je spolehlivá. Se všema zákazníkama, co si ode mě brali APR software, tak jsem se byl projet a všechno jelo krásně bez nějakejch propadů výkonu nebo tak a všichni byli spokojení. Všechny hardwarový věci, který jsem tu od APR měl, tak byly TOP a neviděl jsem nic lepšího, co mi tu za tu dobu prošlo pod rukama. Takže já jsem s APR spokojenej. Mam tu jen jednu věc, kterou ted budu řešit s APR a hned jak budou po novým roce všichni pracovat, tak i uvidím, jak funguje APR podpora. Stačí ti tyhle moje pohnutky proč APR?

Nevím, na co reaguješ, ale Tobě jsem nepsal nic takové, co by mělo být důvodem toho, co jsi napsal, leda bys byl vasekk, což nejsi ;) Taky docela špatně vyvozuješ závěry ohledně mého auta, SW mám pořád jeden a není tam pořád něco jiné, ale samozřejmě, i ten SW může být vadný (minimálně teď není úplně optimální kůvli jinému turbu). O jiných se vyjadřovat nemůžu, to je na motorpower. Je taky myslím známo, že mi na něm někdy něco vadí a taky, jak zde píšu, nemám problém ani s jeho konkurencí, mně jde hlavně o mé auto a ne to, aby na mně kdokoli vydělával.

Co se týče rad ohledně HW, na to jsem reagoval z části v příspěvku předtím. Jak poznáš, že je to dobrá rada? Jak pozná ten, komu prodáváš SW a HW, že nejde jen o to, prodat co nejvíce (ač zjevně asi nechcete prodat co nejvíce, třeba já už cca 3 mešíce čekám, až mi dáte vědět, že máte skladem, co jsem chtěl - jen rejpám, vím, že jste zapoměli a nečekám již reakci:-) ). Jen tak, Že Ti to někdo řekl? Mně třeba i Motorpower hodně řekl a hodně prostě ignoruju a ověřuju jinde, i se hodně krát spletl, ale klidně mi řekne otevřeně, že něco neví, není si jist, ověří, poradí se.

Před pár měsíci jsem byl u DP, chtěl jsem odbrzdit. Ani neveděli, co mám, ale první dotaz byl, jestli mám nějaké HW úpravy a jestli bych nějaké nechtěl. Ano, obchodníci dobří, ale.....

Takže, já nemám proti Tobě a tomu, co prodáváš nic, nakupuju bežně jinde, ale i u Tebe jsem něco koupil a chtěl jsem více, ale pořád si stojím za tím, že jak Ty, tak vasekk máte málo zkušeností na to, paušalizovat a tvrdit, že APR je best a ČR jsou šunti. O tom, že já nemám zkušenosti se přít nebudu, ač málo jich taky nemám, ale jen s jedním motorem, já v tom ale nedělám, nechci a tak je to omluvitelné, že se starám jen o sebe. Je super, že je tady APR, protože je to další hráč na trhu a ostatní se budou muset snažit, já vždy konkurencí vítám a taky se klidně může stát, že si přiju po úpravu. Ale ať mně bůh ztrestá, pokud pak budu tvrtdit, že APR je best :-) Stačí takhle, proč mi vadí, že se tu APR takhle protěžuje? ;)

EDIT: Jo a ještě maličkost, APR taký mívá problémy, stačí hledat na netu. Jak jsem psal, není nic zvláštní, když se do nich pouští APR fans a naopak. Jsou to zase jen lidé a klidně se může stat, že udělají chybu, nebo něco nedopadne. Dokonce bych se nedivil, kdyby těch chyb bylo více, než u našich úpravců. Proč? Protože jich dělají více. Pak se právě ukazuje ta podpora, kterou APR jistě má dobrou, ale snad ani u našich úpravců to není úplně špatné, ač uznávám, někdy bych čekal více.

Odkaz ke komentáři

Tak jde o to, že se tu řešil sice Vašekk, ale dotýkalo se to i mě. APR se tu neprotěžuje. Aniž by se tu pořádně vědělo, že tu APR je, tak Vašekk do toho šel a když to zveřejnil, tak se na něj sesypali lidi, že je to špatně a tím to začalo. Co se týče toho, že si něco chtěl, tak je to možný. Já mám nějaký nedostatky, to přiznávám a za to se ti omlouvám. Btw: co to bylo? :)

Co se týče toho hardwaru, tak jsem si všiml, že si už jinde na jiném fóru narážel, že prostě lidi bez rozmyslu šli jak ovce a koupili to, co jsem jim nabídl. Musíš si ale uvědomit, že zákazník kolikrát nemá přehled o věcech, neví co je k čemu dobrý, nedokáže porovnat. Jen příjde a řekne, že by chtěl dosáhnout toho a toho. Já mam zase ten přehled, dost věcí mam i odzkoušených jak na svém autě, tak od zkušeností zákazníků, co to mají, tak od svých dodavatelů nebo i různě z internetu. Jde o to, že mam tenhle širokej přehled o HW, kterej si myslím, že daleko převyšuje to, co mají zde někteří SW úpravci a zkombinovat mojí nabídku HW věcí se softwarem byl jen logickej další krok. Abych se ale vrátil k tý podstatě, tak mám čisté svědomí a pokud zákazník se mnou konzultoval to, čeho by chtěl dosáhnout, tak jsem vždy nabídl nejlepší řešení v dané situaci. I když tobě se třeba víc líbí Quaiffe nebo Peloquin, tak já doporučil Wavetrac, protože vím, že je to spolehlivý výrobek, má i lepší vlastnosti než ostatní (kdo chce, tak na netu najde srovnání), mám s ním zkušenosti a ve výsledku jsem mohl nabídnout i příznivější cenu. Nikdy jsem při konzlultaci nikomu nepodstrčil něco zbytečnýho, nenabízím lepší svody na TFSI a tak :)

Odkaz ke komentáři

Pokud je to tak, jak píšeš, tak je to skvělé a nemám důvode nevěřit. Mé zkušenosti jsou často jiné, proto jsem opatrný, ale jak vidíš, neříkám, že to je špatné. Máš pravdu, že lidi běžně neví a nechce se jim to řešit a pokud je prodejce solidní, tak je to OK.

Jinak, u diferáku vím, na co narážíš;) Myslím ale, že jsem tam jasně napsal, že mi jde spíše o důvody, proč se digo rozhodnul jak se rozhodnul, abych se sám něco naučil, než abych protěžoval Quaiffe - neprodávám, nemám provize, není tedy důvod a taky nepotřebuju mít stejné auto, jako jiní :-) Dokonce jsem někde psal, že snad v době, kdy jsem to řešil, nebyla DSG verze, nebo jsem o ní nevěděl (už si nepamatuju, musle bych hledat), jinak bych ho možná vzal (ač myslím, že je agresivnější a více kope, tedy pro mně, jakožto majoritně silničního jezdce spíše horší - ale nemám vlastní zkušenosti), cena je snad i lepší.

PS: GFB DV+ K04 compatible ;)

Odkaz ke komentáři

OK, snad to do té doby nekoupím jinde :-) Já nerad čekám na dodání, další má špatná vlastnost :-) Takže radši nic neobjednám a čekám měsíce, než je jasné, že pokud objednám, bude to rychle :-) Ale objednat to z AU před 3mi měsíci, tak to mám už 2,5 měsíce doma :-))))

EDIT: Diferák chápu, ale taky někdy nemáte úplně jasno v doporučování ;) Třeba právě s GFB DV+, kdy jste jinému s K04 tvrdili, že verze, kterou máte, je i pro K04. Až, když jsem mu poslal info přímo od výrobce, že první verze propouští vzduch kvůli průměru a dělá se na úpravě, tak jste uznali, že je to jinak;) Tím nechci říct nic špatné, spíše říkám, že i mistr tesař se utne a ověřování není na škodu;)

Odkaz ke komentáři

Tak tady to teda fičí, na tohle nemohu snad ani odpovědět.

Začnu tím co si pamatuji, bavíte se o tom zda auta ode mě jezdí. Pokud vím tak swenak má ode mě upravená asi dvě auta. Jedno jsem upravoval při najetých 200tis. a po vyřešení hw problémů jezdí dodnes v pohodě. Jeho současné auto mělo při prvním brždění dobré parametry, ale bouchla hadice. Od té doby jezdí bez problémů s 350 PS. Pokud by nebyl maximalista a nechtěl 400 PS, byl by asi naprosto spokojen. On , ale na rozdíl od některých zde auto opravdu využívá naplno, včetně svezení na různých okruzích.

Proto má vyřešen i sw v převodovce, proto mu občas něco odejde.

Běžná auta s TFSI jezdí již od chvíle kdy se začala vyrábět, s některými majiteli jsem v kontaktu a nájezd okolo 250tis z úpravou není nic výjimečného.

Někteří z nich jezdí i často do německa kde TFSI jede i 270 tachometrových třeba 2hod. Zajímalo by mě kde je takovéto testovací prostředí v anglii, či USA. Tam vás po deseti minutách takovéto jízdy zastřelí.

Takže potom pro běžného uživatele je hodnocením, že hrabe na trojku. Ale skutečně zatížené na 100procent, je auto málokdy. Už i na jiná fóra jsem dával telefony na živé konkrétní osoby, kteří mají ode mě úpravu a je zajímavé jak málokdy někdo využije možnosti se v upraveném autě svézt.

Vassek.........za mě ti odpověděl swenak a odpovím ti i já. Za prvé, pokud Mahu používají kromě škodovky, Jarova, mě a dalších u nás na celém světě, tak asi špatná nebude. Proto jsem chtěl aby jsi přijel a zjistil by jsi.....že nebrzdím na třetí stupeň, ale i to je jedno protože v podstatě na každý rychlostní stupeň, který válce poberou je výsledek stejný. Na sw se opravdu informuj u výrobce a výpočtové koeficienty pro jednotlivé mezinárodní normy mám u sebe ve studijním materiálu. Na místě rád zapůjčím.

Někdo zde psal, že brzdu nemám dlouho. To je pravda, ale úpravy dělám patnáct let a i první chipy které jsem odebíral z německa se přebržďovaly na Jarově, kam jsem jezdil i se svými závodními auty.

Právě díky neochotě ze strany Jarova jsem pořídil nevratnou investici...vlasní zkušebnu.

Jsem za to rád protože jsem na plno věcí přišel, vyřešil a zjistil, že byla chyba s tím tak dlouho otálet.

Někdo zde psal, že je to byznys..je. Ale to mi nebrání v tom, že mám auta rád, práce mě baví a proto zde i řeším tyto diskuse.

Odkaz ke komentáři

Sorry ale swenakovi ta edice nejela nikdy poradne, co jsem precetl na vwclubu. Ale to neni tvoje chyba.

Ano, pravda, nikdy nejela, protože v sérii s tím, co tam bylo, to mělo kolem 260k, v původní úpravě snad od BB kolem 300k, teď jsem pořád někde kolem 330-350k a jak jsem psal, je to šnek a bude, dokut tam nebude stabilních 400k, protože jezdit po Praze s míň, než 400k je opruz ;) Tady je vidět, jak je relativní, když já napíšu, že mám plečku a jiný napíše, že to jede jako kráva :-)

Odkaz ke komentáři

Podle APR 260-270 s jejich komponenty.

JJ spokojenost. Nárůst tam je krásnej ve středních otáčkách a krouták super. Nahodim railovou pumpu a pujde se znova. Seriové měření samozřejmě ukazuje více jak 200PS, co uvádí výrobce, protože je to měřeno s výfukem, sáním a IC.

Odkaz ke komentáři

Na 98oct. U TFSI je v serii krouták 280Nm. Je tam víc, protože mám výfuk. Ono každá brzda měří jinak. Kdybych šel na MAHA tak z toho vyleze taky něco jiného. Musíme si uvědomit, že toto vše jsou udaje "na klice" jak uvádí výrobce a každá brzda si to dopočítá jinak.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...