bagr12 Odesláno Květen 26, 2011 Sdílet Odesláno Květen 26, 2011 Ahoj,chtel jsem se zeptat na jednu vec ohledne vymeny rozvodu (1,6i 75kW) Jde mi o to,jak obejít krok se zvedanim motoru pri demontati drzaku - protoze nemam nic,na co bych motor zavesil. Je opradu nutne motor zavesit,nebo ho udrzi ostatni drzaky,popripade nejak podlozit a pod. Predem diky za kazdy napad/zkusenost/vychytavku. L. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Květen 26, 2011 Sdílet Odesláno Květen 26, 2011 Neboj se to podložit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Květen 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 27, 2011 tak to je O.K. , ja mel jen obavu,jestli to vana udrzi - v manualu to nedoporucuji. A jeste jedna vec,kdyz uz budu "v tom" - chci menit tesnici krouzky na sani ,takze motor bude tak akorat odstrojenej,abych to spojil s vymenou gufirek na ventilech (taky mi zacina brat olej). Dilenska prirucka to popisuje vcelku jednoduse,jen s oddelanou vackovou hrideli a pouziti tlakovaci hadice kvuli pridrzeni ventilu ,aby nezajel do valce. To je taky O.K. , ale kde vzit tu hadici? neda se ten ventil podzet nahore nejak jinak? Jeste jednou diky L. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Květen 27, 2011 Sdílet Odesláno Květen 27, 2011 Já přizvednul motor heverem a taky to šlo, vana ho normálně udrží. S těma guferama opatrně, když ti ventil spadne do válce tak jde hlava dolů, na to natlakování bys potřeboval udělat redukci na svíčku a napojit to na kompresor a držet stále pod tlakem. Příští týden si budu dělat redukce na měřák komprese, tak bych tohle mohl zrovna udělat taky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Květen 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 27, 2011 jestli to chapu spravne,byl bys ochoten mi tu redukci vyrobit? kdyz tak pisni SZ Diky L. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Červen 21, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2011 Tak jsem se v pátek do toho pustil a vzal to komplet = rozovdy,vodni pumpa,tesneni na sani,gufera na ventilech. Jestli prestane brat olej ukaze az cas,nicmene uz nezustava viset v otackach po startu. Nezaznamenal jsem zadny problem,ale podruhy uz bych to nedelal,je to strasna prace. Jeste bych rad podekoval clenovi "stihacka" za zapujceni "tlakovaciho" pripravku,bez ktereho by to neslo. Tak praci zdar. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
markyz2010 Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 Čau lidi, mám 1,6i 75kw model 2004.( motor BFQ) V servisce není v této motorizaci daná výměna rozvodů. Pouze kontrolovat řemen v 90 tis km.A pak každých 30 tis km. Toto jsem vyčetl i na stránkách ŠKODA AUTO. Mám teď najeto 90 tis ( auto kupované nové). Co teď??? Měnit neměnit rozvody??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kott2 Odesláno Listopad 1, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2014 Chcem sa spytat pri sponovani remena sa mi sponovacia kladka pretaca dokola je to normalne kladka je zn INA a vyzera to tak ze remen nesponuje ked som ho po 500km kontroloval ryska sa posunula .Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 6, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2014 Čau lidi, mám 1,6i 75kw model 2004.( motor BFQ) V servisce není v této motorizaci daná výměna rozvodů. Pouze kontrolovat řemen v 90 tis km.A pak každých 30 tis km. Toto jsem vyčetl i na stránkách ŠKODA AUTO. Mám teď najeto 90 tis ( auto kupované nové). Co teď??? Měnit neměnit rozvody??? já se řídím tím že 90000km a výměna i s vodní pumpou už sem viděl pár aut jenž se potkali i při menším nájezdu km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 6, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2014 pavel71: ty to budeš určitě vědět, nevíš po kolika letech by se měly měnit rozvody, když není najeto ještě potřebný počet kilometrů? Jedná se o mé auto a rozvody mám na autě 7 let (najeto cca 65tis km)... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Listopad 7, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2014 Konny: 5-6 rokov. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 7, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2014 PROCHY603: díky za odpověď, tak to už dost přesluhuju, budu s tím muset teda něco udělat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 9, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2014 tak tak 6 let bych bral jako max dám zkušenost tátova felda 1.6 po 7 letech a nájezdu 55tisíc se rozlítla vodní pumpa nepotkalo se to jen velkou náhodou :asie: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajaaa6608 Odesláno Únor 12, 2016 Sdílet Odesláno Únor 12, 2016 Prosim o radu. Momentalne delam rozvody na moji 1.6 75kW AVU. Chtel bych se zeptat jakym zpusobem vytahujete drzak motoru (ten dil co drzi k motoru 3mi srouby). Ma se vytahovat ze spodu nebo z vrchu. Motor mam podlozeny ze spodu a mam moznost s nim hydat pouze nahoru a dolu, nikoliv dostrany. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajaaa6608 Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Tak rozvody hotove, tak doufam ze to bude vpoho. Nakonec se mi podarilo ten drzak motoru dat do boku a nechal jsem ho lezet na naprave. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.