cokapid Odesláno Listopad 6, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 A prosímtě změnil se aý při výměně toho hladkého středu nebo si měnil oba naráz? A taky dal jsi hladek střed od laityngu a nebo dynamizer? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 6, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 Dělali mi to u nich na firmě....je tam hladká trubka ne dynamizer ten ti to prej o dost ztiší. Tak pokud chceš pořádnej zvuk tak hladkej střed jestli jen decentní tak dynamizer. Spotřeba se mi nezvýšila ani na dálnici. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cokapid Odesláno Listopad 6, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 Díky moc zkusím jim napsat, jde mě o to jak se změní zvuk oproti seriovemu stredu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cokapid Odesláno Listopad 6, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 Ještě mě napadlo ,jak moc se zvýšil hluk v kabině vozu je to poznat oproti klasickému středu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 6, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 (upraveno) To je a dost....jak sem psal hlavně kolem 2 a 4 tis jinak to je v pohodě....udělej to jako já nejdřív zadní laz.koncovku a když ti to nebude stačit tak i střed. Upraveno Listopad 6, 2009 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Jen par poznatku... mam soukromou 74kW MR98 a ted sluzebni II MR08 75kW. Svezeni je samozrejme o necem jinym, hlavne komfort, brzdy lepsi, interier, atd. Ale co se motoru tyka, tak je to bida. Pri zvyku na moji ocipovany a lehce poupraveny auto s 230kkm a sluzebni s 34kkm a priskrcenou 75kW to byl docela sok, jak je to liny. Obzvlast v nizsich otackach je to silenej rozdil, fakt me to prekvapilo, clovek zvyklej predjizdet na petku... ty jo, at tu jeste nekdo rika, ze cip nema na tenhle motor cenu Prvni, co jsem udelal se sluzebnim, ze jsem z toho vyjel temer vsechen N95 a nalil do toho poradnej benzin, cimz se to vyrazne zlepsilo, ale dira na plynu a lenost v nizkych otackach zustala. A co si nemuzu zvyknout... na parkovani je elektroposilovac supr, ale pri vyssich rychlostech neni nad tvrdou a tuhou hydrauliku... A co je snad uplne nejhorsi, ten jalovej zvuk, co to auto ma, to bych blil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Únor 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 4, 2010 No kdybych si kupoval O2 tak bych ani o 1.6 MPI ani FSI neuvažoval spíš bych šel do 1.9.Když je to línější v O1 tak ve 2 musí bejt ještě víc :) a pro O2 se sluší lepší motor. Škoda že nejde něco použít z 1.6FSI na naši 1.6 a tim ji vylepšit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pym Odesláno Únor 5, 2010 Sdílet Odesláno Únor 5, 2010 Coze to je podle tebe lepsi motor? A sakra. Tak to uz vim ptroc ma tolik lidi ty diesly :-) No kdybych si kupoval O2 tak bych ani o 1.6 MPI ani FSI neuvažoval spíš bych šel do 1.9.Když je to línější v O1 tak ve 2 musí bejt ještě víc :) a pro O2 se sluší lepší motor. Škoda že nejde něco použít z 1.6FSI na naši 1.6 a tim ji vylepšit :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Únor 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 5, 2010 no tak na ty 2litry sem neslyšel zatim moc chválu a koukal jsem že ta 1.9 jde potom i dobře čipnout tak jestli je v základu leniva tak se to tim spravý 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 9, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 Čaute.Házím vám sem pár fotek s postupem jak si poladit za pár korun sání vzduchu na 1.6i.75kw Výsledkem je lepší tah z nižších otáček(líp se to sbírá) a o malinko nižší spotřeba.Rozdíl v dynamice auta jsem zaznamenal hlavně při zapnuté klimatizaci,kdy předtím ventilátory rozháněly horký vzduch po motorovém prostoru,ten se pak rychleji dostávál do sání a auto začalo lenivět(zvlášť hodně patrné třeba v Chorvatsku).Teď mi přijde výkon motoru pořád stejný.Najeto mám takto kolem 1000km.Vím žádná velká vzhledová paráda to není,ale já hledím hlavně na účel a ten se mi zatím osvědčuje.Ještě se chci zmínit o tom ,že mi sem tam po dobu asi půl roku zasvěcovala kontrolka motoru(hláška-korekce lambdy 2 za katem).Po asi 50km od úpravy zhasla a je za tu dobu potichu.Nechci jásat,ale třeba na tom něco bude. Jinak nějaké přesné rozměry tu dávat nebudu jelikož myslím,že kdyby to někdo realizoval tak s metrem v ruce a pilkou to zvládne. Materiál- 2ks 500mm dlouhé odpadové trubky průměr 50mm -2ks kolena 90 stupnů -1ks kolena 45 stupnů -černý sprej -molitan(či jiný vhodný materiál)na dotěsnění vstupu do airboxu -1ks samořezného šroubu na přichycení trubky v airboxu(aby nevyjížděla) Celková cena za materiál asi 250kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Srpen 9, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 hm,tak přěsně o něčem podobném jsem nedávno uvažoval...velice dobrý nápad a hlavně návod :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 9, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 hodně dobrej nápad a návod :) , jinak ta origo trubka končí kde, za světlem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 9, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 Jo asi 10cm za světlem.Zůstala zachována i světlost trubky oproti původnímu originálnímu kusu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Srpen 9, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 Tak to vypada dobre :) asi do toho pujdu taky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 Ahoj Všem ladičům :-)) jednou něco podobného jsem ladil na mojí oktě a nevim jak u 1.6 ale pozor na to pokud je takto poměrně dlouze veden přívod tak 50 roura je málo.... udělá se v ní vzduchovej polštář nebude to sát(nebude dobrá průchodnost).......bud dát větší průměr ale vím neni místo....tak jedna rada přivest trubku před AIRBOX a nenapojovat natvrdo a nechat mezeru 2-3cm i víc neudělá se v tom ten jakoby podtlak a bude si to přirozeně sát vzduch v klidu :-)))) navíc pokud to takto zůstane dle návodu při velkém dešti za jízdy hodně vlítne vody do boxu a i když je v něm samo kanálek bude problem....nejlepší ve vedení udělat nekde přepad pro vodu aby vůbec neletěla dál..... MRS. PS jinak nápad je to super z velice dostupného materialu a lehce tvárného.......měl jsem vlasně skoro stejnou věc na svém RS1 a pokud jsem jezdil normálně vše OK ale pokud jsem očekával výkon od vozu směs bohatá a málo vzduchu a to opravdu moc a nechtělo to jet....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 Ona ta trubka jde zprvu mírně do kopce,takže by to mělo být v poho.Už jsem s tím párkrát zmokl a dobrý.Jo a u toho airboxu při vstupu té trubky vzniká mezera v přívodu od původního dílu a ta mezera se právě dotěsní tím molitanem a v případě potřeby si to dosaje i přes něj,nebo odfoukne,takže tam podtlak nevznikne.Ještě dodám že u 1.8T tam bude u sání vznikat větší požadavek na vzduch kvůli turbu a tam by asi 50mm bylo skutečně málo při vysokých výkonech.U 1.6 si myslím že by to mělo být dostačující. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 tak jsem dnes ten tvůj vynález okopíroval :D díky za podrobný návod 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 hm to jsou mi tedy finty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 tak jsem dnes ten tvůj vynález okopíroval :o díky za podrobný návod Safra to je fofr! Rychlejší jak PPL :D Pak napiš poznatky jak se ti to jeví. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 šipan: jasně,potom dám vědět.... jinak řešil jsem to opravdu rychle jelikož dnešek jsem měl takový volnější a zrovna se mi chtělo něco realizovat a další věc která mě poměrně rozčilovala,zapnutá klimatizace při vysokých teplotách-auto absolutně nejelo.......pevně doufám,že Tvoje vychytávka pomůže :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 U té zapnuté klimy to fakt funguje i spotřeba je lepší.Uvidíš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 dnes jsem sehnal nejakej ten matros na to a zitra bo v patek na to vletim a pak dam vedet jak to dopadlo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 23, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2011 Tak ja to udelal jeste jinak. Puvodne to melo byt jen provizorium na vyzkouseni, jestli tam bude nakej rozdil, ale osvedcilo se to a byl jsem linej s tim cokoliv delat :D No koupil jsem nekde tusim v OBI hlinikovou trubku k digestori o prumeru 10 cm, takovou tu tvarnou harmoniku, stalo to asi 70 Kc. No a to jsem pevne nasadil na zbytek sani po predelani na facelift, pak jsem to vedl kolem svetla dolu k narazniku. Bordel do toho nesel a salo to jako svine. No a az na to, ze to vypadalo desne, to fungovalo paradne :D Az jednou jsem musel menit zarovku a kdyz jsem si delal misto, taxem to trosku natrh, taxem koupil novou a dal znova a kaslal na nejaky dalsi upravy, fungovalo to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Srpen 25, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2011 tak konecne prestavba sani dokoncena s tim rozdilem ze jsem pouzil pvc trubku o vnitrnim prumeru 65mm ,ale je to tam nabastleno dost na tesno hlavne kolem krytu na baterii nic mene najeto cca 500km vcera cesta z dovolene cca 162km celou dobu zapnuta klima a jizda nebyla vylozene na spotrebu jindy jezdivam dle pp 5.8-6.1l vcera byl prumer 5.5l tak uvidim za delsi dobu jak se to projevi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 25, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2011 to máš Mišo hoodně pěknou spotřebu , nestal se ti z toho nafťák, že jezdíš za tak málo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Srpen 25, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2011 :smich: zatim leju jen N95 ,ale neboj to je dalka ve meste si to veme svoje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Srpen 25, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2011 chlapi, to me chcete rict, ze v originale to nasavani vzduchu stoji za hovno oproti tem vasim dodelavkam? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Srpen 25, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2011 i ja si myslim ze je toto lepsi reseni nez original za me zatim :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 26, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2011 Heč, my s předfaceliftem to tak máme už z továrny a nemusíme nic vymýšlet/vyrábět :( :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.