Přejít na obsah

SPIRUS .. Okta 1,9TDi RS white line..ENDing story.. nový nástupce :)

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

tak prihodime zas nejake novinky .. okta mi zacala skakat do nouzaku vzdy na 4rku a 5tku kolem 3200 otacek kdyz to udelalo poprve tak jsem byl jste v klidu ale po tydnu to zacalo skakat snad pokazde kdyz se rucicka otackomeru dotkla magicke hranice 3200 ot/min :D

nasledovalo patrani po zavade.. hadicky vse ok, a podle vagu .. chyba potlakova regulace => vymontovali jsme tedy turbo ven ze ho vycistime a az do ted slo vse bez vetsich problemu. vsechny sroubky se podarilo demontovat a kdyz bylo turbo na stole tak jsme zjistili ze drhne naklapeni lopatek.. tak jsme se pustili do rozloupnuti turba.. ale nevedeli jsme nebo spise nepocitali jsme ze to bude az tak tvrdy orisek..

hodinu a pul jsme ho mordovali nahrivali klepali na nej strikali odrezovace a NIC .. VUBEC NEPOVOLIL :( ale co se nestalo tim nahrivanim a poklepy se asi vevnitr oklepal karbon a naklapeni lopatek se rozchodilo :) ale v zapeti jsme zjistili ze duvodem skoku do nouze byla potlakovka.. vubec nedrzela :( a to uz bylo 20:40 ...tak jsme schaneli a sehnali .. zachrana byl kamos co ma doma turbo ze sharona (tusim 96kW) a na tomto turbu byla podtlakovka ok .. tak jsme ji demontovali a po malem zasahu bruskou (zkraceni tahla (zavitovky)) a natoceni meho puvodniho clenu jsme vse dali dohromady a namontovali zpet do auta

po pravde trosku jsem se toho bal ale kdyz auto pak zavrcelo byl jsem rad :)

jeli jsme to zkustit a ejhle zmena .. auto zacalo lip brzdit (coz jsem nechapal jak je to mozne) ale hlavne zacalo zas poradne tahat do sedacky !! a ted lita jak splaseny a konecne bez nouze!!! :)

takze hlavni duvod skakani turba do nouze v 3200ot/min na 4° a 5° byla SPATNA podtlakova regulace (banka na turbu)

ted jeste vse srovnat v sobotu s diagnostikou a bude to snad parada :)

nekonecne nahrivani

220220131268.jpg?ver=2

regulace ma uz asi neco zasebou

220220131269.jpg?ver=2

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

neco malo ze sveta novinek..

po vymene a zamene potlakovky auto jelo vyborne ale bohuzel vznikala turbo dira v rozmezi 1800 - 1950ot/min a nasledne si stejnak turbo obcas skocilo podivat do nouze.. jednou byla akcelerace po prekonani diry asi tak prudka ze se mi stalo toto :D

250220131271.jpg?ver=2

stara regulace... vyrezla a byla nacla vnitrni membrana .. nedrzela podtlak

060320131284.jpg?ver=2

a tak jsem se nastval a koupil novou potlakovou regulaci made in garrett ..vymena zabrala cca 40 min ani ne a vysledek ??

maximalni spokojenost ! usetril jsem 7500 za repas .. sice me tato koupe vysla na nejakych 1600 ale problem se nastesti vyresil .. po testovaci jizde zadny nouzak, zadna dira, lepsi brzdy .. proste pohicka :) auto zase jede.. :) spotreba sla razem o par desetin litru dolu :)

a posledni vzpominky na zimu ... jaro klepe na dvere .. je na case pripravovat summer-packet :)

020320131276.jpg?ver=2

Upraveno uživatelem spirus89
Odkaz ke komentáři

myslim že podtlaková regulace turba a brzdový posilovač jsou propojený, na tom posilovači je jedna hadice která se napojuje někde v tom systému hadic, mechanik mi to říkal protože když jsem měnil ten posilovač protože propouštěl vzduch říkal mi že to má vlil i na regulaci turba, takže nějak to propojený asi bude, je fakt že když jsem stál na volnoběh a šlápl na brzdu a ona "odsičela" že se změnil trochu volnoběh...

Odkaz ke komentáři

Moc pěkná práce :palec: , akorát nechápu jakou má souvislost podtlaková regulace na turbu s brzdama ?

diky :-) hele do ted jsem to taky nevedel ., ale tak pred pul rokem jsem zakladal tema kde jsem si stezoval na pruslap brzdoveho pedalu kdy jsem nemel potrebny tlak v brzdach a brzdilo to lazoplazo jednou tam tlak byl jednou tam byl ale o dost mensi a proto jsem mel ten divny pruslap... a TED ?

po vymene regulace tak ten tlak je pedal zabira okamzite a brzdi to o dost vic jak predtim :).. nikdy jsem se po tom nepidil jak je co propojene ale jak rika Tomas asi to tam nejak bude propojene :)

ted jsem si vzpomnel na jeden priklad: kamarad ma tu samou motorizaci a ucpala se mu vyveva (ten nejmensi obtokovy? propousteci? kanalek ktery mel snad jen 1mm v prumeru) a jaky to melo vliv na jizdu ?? = nasledny: turbo bezelo v nouzi a brzdovy pedal byl bez posilovace jak v trabantiku tvrdy sotva sel vlastni silou seslapnout... po vycisteni vturanu nabehlo turbo a tlak v brzdovym valci zase byl .. :)

Odkaz ke komentáři

nejak me to strikani nechce pustit a porad toho nemam dost :D .. tak jsem si zas nasel praci a pustil se do lakovani nejakych tech pastiku motoroveho prostoru .. :)

plnic

280220131273.jpg?ver=2

barva+lak

100320131298.jpg?ver=2

barva+lak

100320131297.jpg?ver=2

nemuze chybet edice :)

100320131295.jpg?ver=2

ale porad to jeste neni vse .. porad tam neco chybi :) kdo na to prijde .. jaka vec tam chybi :D

Odkaz ke komentáři

Petus jas .. tak to bylo moc jednoduchy :D

Nějak mi nesedí nápis new vision is comlete. :lool: Chybí kryt filtru? Taky se na to chystám, jak jsi to připravil na lak, čím jsi to odmastil. Všechny ty záhyby a dírky.

:D :D :D njn kdyz zima nejak ne a ne skoncit :D .. jj znak a kryt filtru :)

..hele pokud jsi nekdy plasty strikal ozivovaci plastu jako napriklad ja tak to musis poradne obrousit .. ja to vzal napoprve jen 400 pak plnicem ve sprej co jsem mel zbytek doma a hop ..oka a fleky jak pomeranc.. takze znova

POSTUP ..smirek hrubost 320 a poradne az do plastu (nebat se toho), odmastit odmastovadlem pak postrikat zakladem na plasty (ve spreji) pote plnic = strikano pistoli.. obrousit pod vodou 400 a nasledne 600 pak znova odmastit striknou vybranou barvu.. pokud to budes chtet davat jeste pod ciry lak lak jako ja tak jeste musis barvu vzit pod vodou 2000 .. znovu odmastit a striknout lak :) .... takhle jsem to delal ja a vysledek vidis sam na fotkach .. jo na odmastovani jsem pouzival ne hadry ale kuchynsky papirovy uterky :)

Odkaz ke komentáři

kenny diky ti :) jj ty to mas taky pekne vymazleny :)

GeorgeWWW diky .. to vis myslel jsem ze to delat nebudu ale kdyz se mi naskytl jeste jeden dekl tak jsem rekl ze zaexperimentuju :D a tohle je vysledek :) :D

Hynek, Konny diky kluci :) doufam ze to bude dobre vypadat i jako celek :)

Lumen1.8 diky .. hele ja taky nejsem v tomto odvetvi profik .. vse co delam pouze zkousim a vyuzivam informace pochytany takhle od kluku co delaji lakyrnicinu / mechanicinu samo ze s vetsim problemem se obratim na odborniky :) ale verim ze by jsi to taky zmakl pokud mas prostredky, prostory, chut a hlavne CAS .. :) mozna to vypada slozite ale opravdu na tom nic neni :)

Hans26 ty jo diky kamo za uznani :) ale jak jiz jsem rekl nejsem v tomto mistrem ale spis amaterem co se porad uci a zkousi. obcas to neni jak od profiku z lakovny ale zase na druhou stranu vem to cert .. me potesi ze jsem to zmakl a jsem s odvedenou praci ja spokojen :)

...jinak pro doplneni: vcera vykuchany skoro posledni veci na lakovani tj.. kryt kolem baterky, obloukovy koleno kde vede svazek kabelu a airbox ...striknuto do plnice a dnes krom airboxu do barvy .. bohuzel auto pouzivam kazdy den k doprave do zamestnani tak jsou podminky takto stizene ale zitra ho odstavim oddelam airbox striknu do barvy a jeste demontuji posledni kus co mi chybi a to je trubka sani vzduchu od IC k EGRu a na tom se bude delat .. nejdele v nedeli rano bude vse hotovo jak v barve tak v laku a na aute a pak uz na to prdim a SEZONA muze ZACIT :) :pivo:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...