Přejít na obsah

Rohatej

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Rohatej

  1. Teď jsem opět začal řešit také ten problém. Nastartuje to možná na popáté, kolem 3000 otáček to začně chcípat nebo se to pocukává a pak to vyletí jak zběsilý. Jenže... když se přidává pomalinku, polehoučku, tak v pohodě. To špatný startování se vždycky začínalo dít, až když bylo pod půlkou v nádrži. Takže osobně si troufám tvrdit, že by to mohlo být fakt pal. čerpadlo. Co myslíte? Věci, jako váhy, hadice, čidla, škrt. klapka, atp. se řešily už v minulosti. Hadice pomohly. Vyčištění škrt. klapky celkem taky. Ale starty a občasná díra v tahu ne. Hodně pomáhalo občasné odpojení baterky a dobu od toho byl klid. A teď se to už fakt vyhrotilo, že jsem to auto zavřel do garáže a jezdim Felicií. BTW, z VAG už toho moc nevyčtu. Notoricky známé chyby, a když si člověk dovolí na ten plyn šlápnout, tak halda dalších, co už se nikdy neobjeví a místo nich se objevují jiné, apod. To už asi vyloženě ze zmatku.
  2. Je to vážně záhada. Svůj předchozí příspěvek jsem psal loni v Prosinci a stále ten problém hledáme. :) Prakticky po celou dobu, co to auto mám (za půl roku to už budou 3 roky). A stále nic, nic a nic. Už si to auto nechávám snad proto, abych na to přišel. :) V poslední době se to zase vystupňovalo, že to nechtělo vůbec nastartovat. Ale samozřejmě se to samo opravilo. Takže se hledá závada, která se tváří, že neexistuje. No super.
  3. Ahoj. O těhle problémech jsem už hodně přečetl. Už mi to auto alespoň jede, když jsem měnil pár hadic. Zbytek jsem prolezl taky a zdá se být ok (a něco už i měněné dokonce bylo). V poslední době mi VAG začal psát chyby: O tom jsem se dočetl, že se to u toho špatného startování objevuje. Občas při startu probliknou kontrolky ABS/ESP. Nevim proč, ale stále mě to k těm hadicím vede. Ale už nevim kde a co. Dneska jsem to procházel, mám akorát porejpaný ruce a nic z toho. :) Klasicky - když při startu přidám plyn, klidně to chytne i na první. U každého to asi bude jiný řešení, ale jste už někdo dál? :)
  4. Ten právě bliká, pokud jsou dveře zamčené.
  5. Tohle už samo o sobě působí dost divně. Tu svojí jsem našel v malinkým bazaru za 84.000,- s 202k km (loni na jaře). Ale jak se tu píše - TDi s málo km není moc reálné. :)
  6. Lepší za ty peníze těžko seženeš. ;)
  7. Rohatej

    žltá ikonka

    Když mi zlobila lambda, ukazovalo to vícero chyb. Teďka už občas zahlásí akorát to čidlo.
  8. Tak k tomuhle už se asi nic moc dodat nedá.
  9. Rohatej

    žltá ikonka

    Já mám teplotní čidlo nový, ale stejně se mi ta chyba sem tam objeví.
  10. Tohle mi dělá taky a servisman mi řekl totéž.
  11. Proč to tak je? Nakonec, když je to venku, tak to je přece "nebezpečný" pro chodce a pokud se to schová, deformaci auta to snad nenaruší. :)
  12. Jednou už jsem tam nakukoval, ale nějak mě to nenapadlo, zvlášť, když jsem viděl tohle téma. :) Hlavně mě to utvrdilo v názoru, že mám fakt nejdřív jít po hadicích. :)
  13. To auto jsem na jaře koupil - v bazaru jsem poletoval po místech, kde se přesouvalo a nakapáno tam nebylo a měrka ukazovala akorát. Po výměně občas kouknu a olej mi nijak neubývá. Od oka vůbec - jinak nevim, kolik a na kolik km si má motor vzít.
  14. Taky se mi to začlo objevovat. Dle VAGu: 17704 - Zavada chladiciho systemu P1296 - 35-00 - - 17978 - rid.jedn. motoru zablokovana P1570 - 35-10 - - - Sporadicky 17705 - Spojeni turbodmychadlo-skrtici klapka Pokles tlaku P1297 - 35-00 - - Readiness: 0000 0000 A rozhodně jako prase nejezdím. :) Prvně půjdu po hadicích a paxe uvidí. 1296 se mi objevuje sem tam i po výměně teplotního čidla a závada imobilizéru se objevila jen jednou. Ale předpokládám, že tyhle chyby spolu nesouvisí.
  15. Na jaře jsem měnil olej a bylo toho taky 3,5l. Co tam byla původní nálepka náplně, psali tam totéž.
  16. Určitě. Měl jsem problémy s lambdou a s tím to ukazovalo i čidlo. Oboje se vyměnilo a po dvou (?) týdnech se mi zase objevila stejná kontrolka. Nejdřív jsem si myslel, že zas zlobí sonda, ale VAG ukázal, že to je od čidla. Chyba se vymazala a zatím je to stále ok.
  17. Tohle se mi děje taky a i kamarádovi v Corse. Ale když jsem to rádio měl ve Fiestě, fungovalo ok (rádio za 700,- co by člověk chtěl). Kamarád to vyřešil tak, že natáhnul kabel rovnou k pojistkám.
  18. Pěkně. :) Tím bych to nechtěl schytat do očí.
  19. Auto jsem píchnul na VAG a opravdu to hlásí výbojky. Mimo to hlásí i slabý signály už nevim čeho, ale řekl bych, že to ve výsledku spolu souvisí.
  20. Díky pánové! :) Dneska auto zkusim na VAG píchnout a uvidíme. Protože někdo to tipuje pro změnu spíš na tu výbojku. Když bych si chtěl do auta dát Maxidot, tak ale zase budu muset někam přesouvat kontrolky, ne? Tomu bych se právě chtěl s polodotem vyhnout. Jinak problém se sondou odezněl. Poslední chyba, co to hlásilo byla P1296 - to je, tuším, teplotní čidlo. Ale to je měněný, takže chyba bude asi po cestě.
  21. Zdravím Vás, svůj první příspěvek využiji k tomu, že se zeptám na pár věcí o kterých jsem ani moc nenašel. Jednak mám stále problém s lambdou - když jsem auto koupil, rozsvítila se kontrolka. Hlásilo to slabý topný okruh 1. sondy a jako sporadickou chybu. Se servismanem jsme chybu smazali a asi 3 měsíce to vydrželo a fungovalo to v pohodě. Postupně se výskyt chyby stupňoval až to vydrželo 2 dny, tak se nechala vyměnit. Je to asi 3 týdny (najeto možná 500km) a včera se mi kontrolka rozsvítila zase. Čím by to mohlo být? Já už mám podezření na kabely - jestli se to někde dotne třeba kostry a auto to vyhodnotí, že nefuguje (protože chyby se samo nezbaví). Jinak jsem zkusil prolízt pojistky a odpojit baterku a to nic... Další věc je, že auto jaksi neví, pokud otevřu dveře u řidiče - ani nesvítí světýlko na dveřích a ani vevnitř - mikrospínač? Dneska jsem si všiml, že mi nesvítí xenon. Při zapnutí výbojka akorát zabliká - startér? A ještě se zeptám, jestli někde je téma s problematikou "polodotu". Docela bych si ho chtěl (jednou) do auta dát, ale našel jsem k němu minimum. Díky za případné odpovědi. ;)
×
×
  • Vytvořit...