Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

• o měsíc později...

Zdravím,

rád bych si nechal poradit ohledně cukání motoru Octavia II, 1.8 TSi, 118kW, 2008. Něco jsem tu pročetl, ale každý problém je tak trochu specifický.

Na každý rychlostní stupeň (na nižší stupně to je znatelnější), při deceleraci, po sundání nohy z plynu auto cca jednou cukne, jakoby bylo na zlomek vteřiny přibržděno. Dále už deceleruje standardně. Rozhodující je ten okamžik puštění plynu. Pocitově se to dá srovnat z vůlemi ve hnacím ústrojí starých vozů.

Mechanickým vůlím ve hnacím ústrojí nebo silenblokům bych vinu ale asi nedával, jelikož tato závada se projeví / neprojeví s každým novým startem vozu. A to ať je zahřátý nebo studený. Pokud nastartuji a závada se projeví, tak nevymizí až do vypnutí motoru. A naopak, pokud nastartuji a závada se neprojeví, tak vím, že do vypnutí motoru už nepřijde. Je to tak 3:1 pro start se závadou. Logicky bych řekl, že pokud před startem, po zapnutí klíčku, vůz kontroluje a načítá signály ze všech čidel, tak z nějakého dostává signál chybný nebo žádný (váha vzduchu, škrticí klapka, ... nevím). Na diagnostiku si zajedu, zda najdeme nějaké chybové kódy, ale moc šancí tomu nedávám. Nerad bych měnil postupně komponenty za X tisíc korun metodou pokus-omyl. Děkuji za rady a názory. Pavel E.

Odkaz ke komentáři

to mě dělá taky a dost mě to štve, 2.0 TDI CR mě tohle nedělal.

Motosman mě to vysvětlil tak, že přestane se dávkovat benzín a proto to cukne.. nejhorší je to v kolonách a hlavně ve městě no, v tomhle zlatý TDI v O2....

víc sem to neřešil...

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Ahoj,

tak mám po diagnostice (Bosch), uložena byla následující hlášení:

=> 02CC servomotor klapky čerstvého vzduchu / cirkulace vzduchu (sporadická)

=> P0299 regulace tlaku přeplňování / pod hranicí regulace

je zřejmé, že obě "chyby" by mohly způsobovat ono popisované cukání.Otázka je, která přesně.

Pro zajímavost jsme seznam závad vymazali a po několika dnech zkusíme diagnostiku znovu.

Co se týká té chyby P0299, tak jako běžný uživatel a řidič jsem pokles výkonu, nebo podobný možný projev chyby, nepozoroval. Mohou však obě chyby spolu souviset.

Nemáte s těmito hláškami zkušenosti, případně jste závadu odstranili, v čem to vězelo?

Děkuji,

Pavel E.

Odkaz ke komentáři

Klapku udělám určitě.... ale z toho turba mám strach.

Pro zajímavost, možná i pro ostatní - na super zahraničních stránkách jsem našel možné příčiny chybového kódu P0299 pro značku automobilu:

Potential causes of a P0299 turbo underboost code include:

Intake (induction) air restriction or leak

Failed or damaged turbocharger (sticking, binding, etc.)

Faulty boost/charge pressure sensor

Faulty wastegate bypass regulator valve (VW) - právě tento obtokový ventil turba u koncernových vozů :-(

Low fuel pressure condition (Isuzu)

Sticking turbo nozzle control solenoid (Isuzu)

Faulty injector control pressure (ICP) sensor (Ford)

Low oil pressure (Ford) EGR system fault (Ford)

Variable geometry turbocharger (VGT) actuator (Ford)

VGT vanes sticking (Ford)

"Read more at: http://www.obd-codes.com/p0299, Copyright © OBD-Codes.com "

Co myslíš, že by taky obtokový ventil?

Díky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...