p2p Odesláno Září 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 12, 2014 Tak ti zustala viset klapkasani vzduchu... sahni tam a vrat ji do zakladni polohy.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 no nevim jestli dobře chápu, kterou klapku sani myslis a kudy do ni sahnout....skrtici klapku před sanim nebo klapky v sani před hlavou ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 12, 2014 Klapky pred hlavou... polohu teto klapky snima g336 proto ti napsal zavadu... muze byt i zborcena a s tim by jsem nejezdil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 Rozumim mrknu na to rano. Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 Tak vypada to ok nikde zadna viditelna chyba, ventil pres hridelku fakci jak ma. Test akcnich clenu ok. No asi nebudu vic vrtat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2014 Jestli se s tim da v pohode hybat tak je vadnu jenom G336 ... da se s tim jezdit ale casem to urco vymen... mas tu chubu na 1,8 TSI nebo na 3,6 FSI??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 to s tou 1.8 někdo najel tolik km? psal si někde nebo můžeš popsat celou servisní historii? díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 Chyba je na tsicku kod motoru bzb. Jo v poho se to hybe. Ano historie je kompletni je to auto meho otce ma jej od novoty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2014 Sveho casu Karlos3 mel 3 TSI ve firme a najeli mu 250 tkm nez mel problem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 Uvidime co to bude kdyz to bude kravina bude jezdit dal kdyz to bude neco zavaznejsiho pujde do sveta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2014 No ten G336 stoji cca 2500 kc ale pristup k nemu je pekne hnusny... viz popis u mne ve vlakne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 Jojo nekde na vw vortex jsem nasel navod i s fotkama:) a rikam si jestli si hrat nebo nehrat:-) Jak se jmenuje tve vlakno? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2014 http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=16439&p=1386666 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 hm pěkný, doufám že mě to nepotká :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 Neboj kdyz te nepotka todle tak te potka neco jinyho:-) jsou to jen stroje a ty jsou od pocatku navrhovane tak aby se kazily:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Empa Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 Zdravím, rád bych si nechal poradit ohledně cukání motoru Octavia II, 1.8 TSi, 118kW, 2008. Něco jsem tu pročetl, ale každý problém je tak trochu specifický. Na každý rychlostní stupeň (na nižší stupně to je znatelnější), při deceleraci, po sundání nohy z plynu auto cca jednou cukne, jakoby bylo na zlomek vteřiny přibržděno. Dále už deceleruje standardně. Rozhodující je ten okamžik puštění plynu. Pocitově se to dá srovnat z vůlemi ve hnacím ústrojí starých vozů. Mechanickým vůlím ve hnacím ústrojí nebo silenblokům bych vinu ale asi nedával, jelikož tato závada se projeví / neprojeví s každým novým startem vozu. A to ať je zahřátý nebo studený. Pokud nastartuji a závada se projeví, tak nevymizí až do vypnutí motoru. A naopak, pokud nastartuji a závada se neprojeví, tak vím, že do vypnutí motoru už nepřijde. Je to tak 3:1 pro start se závadou. Logicky bych řekl, že pokud před startem, po zapnutí klíčku, vůz kontroluje a načítá signály ze všech čidel, tak z nějakého dostává signál chybný nebo žádný (váha vzduchu, škrticí klapka, ... nevím). Na diagnostiku si zajedu, zda najdeme nějaké chybové kódy, ale moc šancí tomu nedávám. Nerad bych měnil postupně komponenty za X tisíc korun metodou pokus-omyl. Děkuji za rady a názory. Pavel E. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 (upraveno) to mě dělá taky a dost mě to štve, 2.0 TDI CR mě tohle nedělal. Motosman mě to vysvětlil tak, že přestane se dávkovat benzín a proto to cukne.. nejhorší je to v kolonách a hlavně ve městě no, v tomhle zlatý TDI v O2.... víc sem to neřešil... Upraveno Říjen 29, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 29, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 Reseni je ... vycistit skrtici klapku... a nastavit ji... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 hm pravda, to mě nenapadlo :( díky moc, zkusím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Empa Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 To je dost možný .... jen mi tam ještě nesedí, že to je závislé na novém startu :-( Reseni je ... vycistit skrtici klapku... a nastavit ji... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 29, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 dejte vedet...jak to dopadlo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Empa Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 Ahoj, tak mám po diagnostice (Bosch), uložena byla následující hlášení: => 02CC servomotor klapky čerstvého vzduchu / cirkulace vzduchu (sporadická) => P0299 regulace tlaku přeplňování / pod hranicí regulace je zřejmé, že obě "chyby" by mohly způsobovat ono popisované cukání.Otázka je, která přesně. Pro zajímavost jsme seznam závad vymazali a po několika dnech zkusíme diagnostiku znovu. Co se týká té chyby P0299, tak jako běžný uživatel a řidič jsem pokles výkonu, nebo podobný možný projev chyby, nepozoroval. Mohou však obě chyby spolu souviset. Nemáte s těmito hláškami zkušenosti, případně jste závadu odstranili, v čem to vězelo? Děkuji, Pavel E. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 ta prvni je klapka (servomotor ) na klime a druha ma co docineni s turbem... Cukani s tim nema nic podle mne spolecneho... dej si vycistit klapku udelej zakladi nastaveni a budes mit klid... PS: tu klapku u klimy mam taky KO... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Empa Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 Klapku udělám určitě.... ale z toho turba mám strach. Pro zajímavost, možná i pro ostatní - na super zahraničních stránkách jsem našel možné příčiny chybového kódu P0299 pro značku automobilu: Potential causes of a P0299 turbo underboost code include: Intake (induction) air restriction or leak Failed or damaged turbocharger (sticking, binding, etc.) Faulty boost/charge pressure sensor Faulty wastegate bypass regulator valve (VW) - právě tento obtokový ventil turba u koncernových vozů :-( Low fuel pressure condition (Isuzu) Sticking turbo nozzle control solenoid (Isuzu) Faulty injector control pressure (ICP) sensor (Ford) Low oil pressure (Ford) EGR system fault (Ford) Variable geometry turbocharger (VGT) actuator (Ford) VGT vanes sticking (Ford) "Read more at: http://www.obd-codes.com/p0299, Copyright © OBD-Codes.com " Co myslíš, že by taky obtokový ventil? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 Muze byt ale dulezite je jestli se zavada objevy znovu nebo to byla nejaka anomalie... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 to pod hranicí je dle mého sporadická chyba, protože to tam občas mám taky a nevím proč... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 ja ne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Empa Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 Budu to pár dní pozorovat, abych přesněji zjistil za jakých podmínek to nastane. Teď se teploty drží kolem 10-15°C a je klid. Uvidím, až budou zase kolem nuly. Byl jsem s tím minulý víkend v Tatrách, tam bylo kolem 0°C a méně a tam jsem to zjistil..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 a padlo ti to nekdy do nouzaku?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Empa Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 ne, to se mi ještě nestalo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.