misog Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 no navsteve v skode som zistil nasledujuce. Predosli majitel nechodil na servisne prehliadky vcas a teda v 30 500, 61 200, 92 300 co v mojom pripade je zle a kulancia nebude uznana. Avsak informoval som sa o vymene piestnych kruzkov a tam to vychadza s robotu na cca 610eur, hmmmm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 (upraveno) Zjisti si jaká tam může být ochylka, ale běžně takhle jezdí auta na servis... motosman ji tuším zjištoval. Upraveno Prosinec 1, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 aj to sme prechadzali vravel ze tych 30 500 je este OK ale zbytok ze uz je vela. Spominal ze koli auditu to neprejde nakolko je to uz po servise a je tam vymena oleja co v podstate priamo suvisi ta porucha tak koli tomu. NO ale to je uz posledna Skoda v mojom okoli v predoslich 2to bolo este biednejsie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 Jednou jsem se na to ptal a řekli mi do 1000km je to OK. Ale je to už dávno a bůh ví jak to je dnes. Snažím se chodit spíš dříve. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romet Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Čaute, rozhodol som sa robiť preventívne rozvody kvôli výmene napináku a mám otázku, je nutné (alebo sa odporúča) aj výmena vodnej pumpy. Mám 65 tkm. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deli Odesláno Prosinec 3, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 Nedočetl jsem se, že by někdo měnil u tohoto motoru pumpu preventivně. Osobně nevidim důvod ji měnit, když je v pořádku. Údajně s ni začínají problémy v cca 130t. km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 3, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 cisto teoreticka otazka. ak sa pojde na emisnu kontrolu s autom ktore spaluje olej ukaze sa to na protokole ako nevihovuje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 Ano... vodni pumpa na tsi neni na rozvodech... je na druhe strane motoru... a pri rozvodech se nemusi menit... meni se az zacne tect... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 4, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2014 zasadna zmena prekruzkovat sa neda lebo opravna sada kruzkov je insia ako vztavajuca takze nove piesty a ojnice :D a sup sme na 1670eur iba za material asi je to prva a posledna skoda v mojom zivote 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romet Odesláno Prosinec 6, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2014 Dík, za info ohľadom vodnej pumpy, materiál nakúpený, bez vodnej pumpy. Tá retiazka žiadna sláva, ak napíšem, že je 2x taká ako na bicykli, tak som prehnal. misog praktická odpoveď: pri spotrebe oleja cca 2,3-2,5 l /15tkm na emisnej nebol žiadny problém, robené minulého roku. Olej 5w-30 LL. Však liter oleja stojí cca 5-6eur, pokiaľ to nežerie nejako brutálne olej tak kašli na to. Proste turbomotor si scucne olej hlavne keď jazdíš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 7, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2014 http://blog.jankaspar.cz/skoda-superb-ii-motor-1-8-tsi-118-kw-cdaa-ma-vady-jiz-od-prvovyroby/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Prosinec 7, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2014 už si zasa tu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Prosinec 7, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2014 Nerozumím tomu. Píše, že jezdí do autorizáku a ŠA tvrdí opak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 8, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 Romet: no nemozem lebo mne spapa 2L/1000km to je nenormalne vela. Mareczek: dakujem za odkaz. Zajtra prebehne Vahova skuska cez diagnostiku som zvedavy co ukaze. Musim vyzdvihnut servisaka v skode velmi dobry pristup vela vysvetloval tak by to malo byt tlieskam a sklaniam poklonu. Auto Gabriel Kosice vyyborne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 9, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2014 Hlavne at ti to dobre dopadne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 10, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2014 ahojte, vcera auto zapecatene a robi sa vahova skuska vysledok o tyzden v utorok avsak pred 1000km som menil olej nalial som 4.5L ako predpisuje manual, vcera sa dolievalo na 4.6L podla pokynu skody cize za 1000km som dolial prosim pekne 2.7L oleja :o a to som chodil setrnejsie teraz mam tyzden na vahovu ideme mimo mesta na vylet nebudem ho setrit. Bol som pritomny pri zapecateni a merani cez pc a bola tam audi q5 2.0tfsi vysledok vahovej bol nemily vymena piestov, kruzkovu a ojnic. Vivat VW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Clint Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Řeším teď uplně stejný problém, auto mám akorát v servisu na první váhové zkoušce oleje. Dolejval jsem litr oleje od rozsvícení kontrolky a díval jsem se na stav po 300km a jsem na spodní rysce. V současné době nedělám nic jiného, než dolejvám olej. Auto vyzvednu dnes odpoledne a čeká mě ježdění 300-500km. Pak se uvidí. Najeto mám 103tis km, rozvody původní. Olej to začalo chlastat tak nějak po ujetí 50tis km....a od té doby se to zhoršuje. Mám ročník 2011 a pokud se prokáže váhovka, tak na můj motor spadá komplet pístní sada. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 No proste smula :( :( ... ja se utesuji ze tento problem na BZB motorech neni... Doufam ze ti to dobre dopadne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 12, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2014 Dobra sprava je ze budes mat novy motor :D ta horsia ze sa nato skoda vybodla a cakala kym sa niekto ozve co je si myslim tragicke a ked si zoberes ze by natom jazdila zena nema paru vediet co sa deje to iba hnedopichovia ako my co sa dotoho obuje a hlada na nete iste priciny si potom musi vyzobrat nove piesty, kruzky atd je to smutne. Davno mala byt zvolavacka na tie motory a menit to mali. Tych motor isto nebolo predanych kvantum ako trebarz 1.9TDi alebo 1.6MPi. Ja krycim hanba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Clint Odesláno Prosinec 13, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2014 Podle mého názoru by se k tomu Škodovka postavit čelem a proplácet tyhle opravy v rámci kulance ve 100% výši i s prací. Zákazník dá za auto víc jak půl milionu korun a očekává, že za ty peníze to auto najede alespoň 300tis km, případně vydrží deset let. Ale co nemůže v žádném případě ovlivnit je výrobní vada na kvalitě materiálu, která zapříčiní velkou spotřebu oleje. Vždyť ani ten olej není zadarmo.... Bohužel v roce 2011, kdy jsem auto kupoval byly tyhle problémy ještě neznámé, řešily se "akorát" rozvody, případně vadné přestavovače. Jinak váhovka 670 korun (za každé vážení). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 13, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2014 To je vela ni? Mne hovorili ze to stoji 1 normohodinu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 13, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2014 (upraveno) Jedna norma hodina je právě tahle částka +- :D Upraveno Prosinec 13, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 15, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2014 jo zabudol som prepocitat az teraz som si uvedomil tu normohodinu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 16, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2014 a je po vahovej vysledok spotreba oleja 2.2L/1000km platil som 26eur plus vypustna sruba ktoru museli vymenit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Prosinec 16, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2014 To je více než pětinásobné překročení normy. Jaký bude další postup? Co servis navrhuje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 16, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2014 Kulancia neprejde nakolko servisne intervali neboli dodrzane a teda vzdy to bolo viac ako 500km po intervale, cize postupenie pravnikovi na riesenie a do autobazaru a popripade sudenie sa o odstupeni zo zmluvy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 16, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2014 (upraveno) Soudního znalce na motory, at ti sepíše posudek. Ale majitel před tebou je typickej zákazník, není schopen ani zajet za 2 roky nebo 30000km do servisu... Klidně je možný ze to prodal. Protože mu to začalo zrát olej... Upraveno Prosinec 16, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 16, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2014 aj stym pocitame s pravnickou ak uz pride na najhorsie bude sudne dokazovanie faktov a tam proste neuspeju, dohry prichadza aj sudny znalec. Neverim ze ten ubytok toho oleja je len cez kruzky tam bude suhra viacej faktorov. Gufera ventilov, turbo, odlucovac aj kruzky. Nechcem pristup na opravu ale chcem nazad peniaze. Som velmi sklamany. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 No prave ze to zere jenom krouzkama... zatim jsem neslysel o jine variante... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 17, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 100% to žerou jen kroužky, u nás to postupně došlo až do výsledku 1,9L/1000km při poslední váhové zkoušce. Takže to odpovídá. Po výměně "opravné" pístní sady auto najelo již cca 2000km a olej se nepohnul. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.