Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

aj to sme prechadzali vravel ze tych 30 500 je este OK ale zbytok ze uz je vela. Spominal ze koli auditu to neprejde nakolko je to uz po servise a je tam vymena oleja co v podstate priamo suvisi ta porucha tak koli tomu. NO ale to je uz posledna Skoda v mojom okoli v predoslich 2to bolo este biednejsie

Odkaz ke komentáři

Dík, za info ohľadom vodnej pumpy, materiál nakúpený, bez vodnej pumpy.

Tá retiazka žiadna sláva, ak napíšem, že je 2x taká ako na bicykli, tak som prehnal.

misog praktická odpoveď: pri spotrebe oleja cca 2,3-2,5 l /15tkm na emisnej nebol žiadny problém, robené minulého roku. Olej 5w-30 LL.

Však liter oleja stojí cca 5-6eur, pokiaľ to nežerie nejako brutálne olej tak kašli na to. Proste turbomotor si scucne olej hlavne keď jazdíš.

Odkaz ke komentáři

Romet:

no nemozem lebo mne spapa 2L/1000km to je nenormalne vela.

Mareczek:

dakujem za odkaz.

Zajtra prebehne Vahova skuska cez diagnostiku som zvedavy co ukaze. Musim vyzdvihnut servisaka v skode velmi dobry pristup vela vysvetloval tak by to malo byt tlieskam a sklaniam poklonu. Auto Gabriel Kosice vyyborne.

Odkaz ke komentáři

ahojte,

vcera auto zapecatene a robi sa vahova skuska vysledok o tyzden v utorok avsak pred 1000km som menil olej nalial som 4.5L ako predpisuje manual, vcera sa dolievalo na 4.6L podla pokynu skody cize za 1000km som dolial prosim pekne 2.7L oleja :o a to som chodil setrnejsie teraz mam tyzden na vahovu ideme mimo mesta na vylet nebudem ho setrit. Bol som pritomny pri zapecateni a merani cez pc a bola tam audi q5 2.0tfsi vysledok vahovej bol nemily vymena piestov, kruzkovu a ojnic. Vivat VW :palec:

Odkaz ke komentáři

Řeším teď uplně stejný problém, auto mám akorát v servisu na první váhové zkoušce oleje. Dolejval jsem litr oleje od rozsvícení kontrolky a díval jsem se na stav po 300km a jsem na spodní rysce. V současné době nedělám nic jiného, než dolejvám olej.

Auto vyzvednu dnes odpoledne a čeká mě ježdění 300-500km. Pak se uvidí.

Najeto mám 103tis km, rozvody původní. Olej to začalo chlastat tak nějak po ujetí 50tis km....a od té doby se to zhoršuje.

Mám ročník 2011 a pokud se prokáže váhovka, tak na můj motor spadá komplet pístní sada.

Odkaz ke komentáři

Dobra sprava je ze budes mat novy motor :D ta horsia ze sa nato skoda vybodla a cakala kym sa niekto ozve co je si myslim tragicke a ked si zoberes ze by natom jazdila zena nema paru vediet co sa deje to iba hnedopichovia ako my co sa dotoho obuje a hlada na nete iste priciny si potom musi vyzobrat nove piesty, kruzky atd je to smutne. Davno mala byt zvolavacka na tie motory a menit to mali. Tych motor isto nebolo predanych kvantum ako trebarz 1.9TDi alebo 1.6MPi. Ja krycim hanba.

Odkaz ke komentáři

Podle mého názoru by se k tomu Škodovka postavit čelem a proplácet tyhle opravy v rámci kulance ve 100% výši i s prací. Zákazník dá za auto víc jak půl milionu korun a očekává, že za ty peníze to auto najede alespoň 300tis km, případně vydrží deset let. Ale co nemůže v žádném případě ovlivnit je výrobní vada na kvalitě materiálu, která zapříčiní velkou spotřebu oleje. Vždyť ani ten olej není zadarmo....

Bohužel v roce 2011, kdy jsem auto kupoval byly tyhle problémy ještě neznámé, řešily se "akorát" rozvody, případně vadné přestavovače.

Jinak váhovka 670 korun (za každé vážení).

Odkaz ke komentáři

aj stym pocitame s pravnickou ak uz pride na najhorsie bude sudne dokazovanie faktov a tam proste neuspeju, dohry prichadza aj sudny znalec. Neverim ze ten ubytok toho oleja je len cez kruzky tam bude suhra viacej faktorov. Gufera ventilov, turbo, odlucovac aj kruzky. Nechcem pristup na opravu ale chcem nazad peniaze. Som velmi sklamany.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...