Doli Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 V ELSE už je napsáno Škoda Rapid (2013), s motory 1.6 CR 77 kW, 1.6 MPI 77 kW. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 tak ten 1.6TDI CR by se mi libil ...:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 to mi neříkejte, že tam budou jen tyhle 2 motory .... To bych byl dost zklamanej, protože auto mě láká, ale s touhle motorizací ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LUKY-OO7 Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 Rapid ? ehmm no ... inak cakal by som 1,2 TSI ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LUKY-OO7 Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 tak to hej idealne 1,4 TSI + DSG 7st. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 myslím, že to bude spíš levnější model, tak asi 1,2 tsi a nějaká nafta, takže 1,6 CR 1,6 mpi bude těžko pro ČR, díky Euro 5 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 Jedno je iste - bude tam aj DSG 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 RAPID = škodovácká "indnická" verze VW VENTO (ruské POLO sedan), takže motorizacím se není co divit. Viz http://www.volkswagen.co.in/en/models/TheVento/trimlevel_overview.html . U něj se jiný motory, než 1,6 benzín 77kW a 1,6 diesel 77kW, zatím nevyskytují. Uvídíme, co dostane do vínku skutečná evropská A-Entry. Hi-tech to ale nebude kvůli ceně. Přihřeju si AEE-čkovskou polívčičku (a neberte mě prosím zas tak vážně...): kdyby AEE-čko splňovalo EURO 5, tak věřím, že ho tam dají, vždyť výrobně je to jeden z nejlevnějších motorů o objemu 1,6 litru, bez zbytečných serepetiček . A co má třeba SANDERO/LOGAN v základu ? 1,2 55kW......... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 no ale, škodovka se neprezentuje jako levný Logan, ale modelem, který nahradí Tour a bude menší než OII, cenově přijatelné auto, ale rozhodně ne tak jako Logan, který je úrovní daleko za OII Tour 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 tak to mě dost štvou protože 1,2TSI se mi moc nezamlouvá, 1,4 by se mi líbila. No uvidíme jak výjde cenový srovnání OII 1,4TSI a tohle nový v 1,6 CR /ale benzín by se mi líbil víc/ a jakej budu mít limit na nový auto. Hlavně ať se rychle rozhoupou a uvedou na trh protože při dodacích lhůtách nových aut budu muset někdy v červnu/červenci objednávat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 no ale, škodovka se neprezentuje jako levný Logan, ale modelem, který nahradí Tour a bude menší než OII, cenově přijatelné auto, ale rozhodně ne tak jako Logan, který je úrovní daleko za OII Tour Vůbec nesrovnávám úroveň (=klasicky oproti konkurenci vyšší) budoucí A-Entry s Loganem, jen jsem dal příklad levného, "velkého" auta s motorem o výkonu 55kW, jako má motor VW 1,6AEE. Z vlastní zkušenosti vím, že 55kW na normální klidnou jízdu z bodu A do bodu B totiž úplně stačí. Už se A-Entry těším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 20, 2011 Sdílet Odesláno Září 20, 2011 jenze pruznosti motoru na tu vahu je AEE mrtvy, mel jsem to 2 roky a peklo...spotreba jak u 2.0 kdyz se snazis aby to jezdilo a proste takovy cely divny :D ale jako pro svuj retro kousek pred barak po ni koukam, jelikoz vychazi levne v bazarech samozrejme 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Září 20, 2011 Sdílet Odesláno Září 20, 2011 Grrrrrrrrrrrrrr :D . Koukám, že TDI forever, že? Je tu spousta lidí, co na AEE nedá dopustit a nebude s tebou souhlasit. Ale to s A-Entry alias MissionL nesouvisí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 20, 2011 Sdílet Odesláno Září 20, 2011 kdepak tdi forever :) tdi cr co ma je super, tdi 4x4 mam jen kvuli tomu ze to nezere hodne a bylo to relativne levny na 4x4 ale jako najel jsem dost na AEE a proste je to dobry kdyz hodlas drzet na dalnici 120 max, a nehodlas se snazit ve meste nekam rychle vyrazit z krizovatky.. takze pro me malicko utrpeni :) a na to ze to bylo tak slaby to melo docela vysokou prumernou, takze tenhle motor bych rekl ze bez urav je mrtvej :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Září 21, 2011 Sdílet Odesláno Září 21, 2011 RAPID = škodovácká "indnická" verze VW VENTO (ruské POLO sedan), takže motorizacím se není co divit. Viz http://www.volkswagen.co.in/en/models/TheVento/trimlevel_overview.html . U něj se jiný motory, než 1,6 benzín 77kW a 1,6 diesel 77kW, zatím nevyskytují. Uvídíme, co dostane do vínku skutečná evropská A-Entry. Hi-tech to ale nebude kvůli ceně. MisssionL (A entry) je uplne iny a hlavne vacsi model ako indicka Fabia sedan (Lauretta)... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Září 21, 2011 Sdílet Odesláno Září 21, 2011 Grrrrrrrrrrrrrr :D . Koukám, že TDI forever, že? Je tu spousta lidí, co na AEE nedá dopustit a nebude s tebou souhlasit. Ale to s A-Entry alias MissionL nesouvisí. srovnávat AEE s dnešníma motorama nemá smysl :) AEE už je dávno za zenitem ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Září 21, 2011 Sdílet Odesláno Září 21, 2011 Pánové pánové, nebuďte tak úzkoprsí, vždyť jsem psal: Přihřeju si AEE-čkovskou polívčičku (a neberte mě prosím zas tak vážně...): kdyby AEE-čko splňovalo EURO 5......... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 21, 2011 Sdílet Odesláno Září 21, 2011 no a ja zase rikam, ze i kdyby splnovalo Euro 5 tak je z hlediska dnesnich pozadavku mrtvy :D tak :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Září 21, 2011 Sdílet Odesláno Září 21, 2011 Ten motor je kolik let stara koncepce, 30? 25? Akorat na to nalepili RJ. To uz je opravdu trochu dost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Září 21, 2011 Sdílet Odesláno Září 21, 2011 srovnávat AEE s dnešníma motorama nemá smysl :) to je svatá pravda :D To co vydrží AEE to ty dnešní nevydrží :prcprc: Viz. HTP, 1,2 TSI :P :P :P :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Září 21, 2011 Sdílet Odesláno Září 21, 2011 (upraveno) RAPID = škodovácká "indnická" verze VW VENTO (ruské POLO sedan), takže motorizacím se není co divit. Viz http://www.volkswagen.co.in/en/models/TheVento/trimlevel_overview.html . U něj se jiný motory, než 1,6 benzín 77kW a 1,6 diesel 77kW, zatím nevyskytují. Uvídíme, co dostane do vínku skutečná evropská A-Entry. Hi-tech to ale nebude kvůli ceně. Přihřeju si AEE-čkovskou polívčičku (a neberte mě prosím zas tak vážně...): kdyby AEE-čko splňovalo EURO 5, tak věřím, že ho tam dají, vždyť výrobně je to jeden z nejlevnějších motorů o objemu 1,6 litru, bez zbytečných serepetiček . A co má třeba SANDERO/LOGAN v základu ? 1,2 55kW......... Co se týče jména asi to bude zatím JPP(jedna paní povídala). škoda Laurin by bylo taky pěkné, ale už se používá pro luxusní výbavu... Jo AEE čkovskou polívčičku. Výrobní linka i formy na AEE jsou už dávno ve "šmelcu". Ale faktem zůstává, že motory Thalie(což bude jeden z konkurentů) a Logana jsou zhruba stejného konstrukčního stáří jako to AEE. Čistě teoretická úvaha-bude to menší než O a větší než F. Čili by to mohlo být o nějaké kilo lehčí než "stará" OI. Takže by v tom AEE mohlo jet lépe než jsme zvyklí. Panu prezidentovi bych si dovolil s pružností oponovat. Jistě ve srovnání s oturbenými bratříčky zážehovými či vznětovými AEEčko prohrává, ale v kategorii "atmosfér" 1,4-1,6 je to dodnes velmi pružný motor. Ale to jsme odbočili. Motorizace 1,6TDI a 1,6MPI se dají u ekonomické varianty očekávat. Určitě tam nedají žádný Hi-tech. Co 1,4 16V? Ta by jako základ být mohla. A 1,2TDI?... Upraveno Září 21, 2011 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Září 22, 2011 Sdílet Odesláno Září 22, 2011 to je svatá pravda :D To co vydrží AEE to ty dnešní nevydrží :prcprc: Viz. HTP, 1,2 TSI :P :P :P :P Tak ono jak komu, moje HTP ma 315.000 a porad jezdi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Září 22, 2011 Sdílet Odesláno Září 22, 2011 Off topic ! Hosi ja mam AEEcko rad, ale neodcudzujem ani HTP! Chapem zmiesane pocity ked niekto dostane HTPcko ako nahradne vozidlo za 200konovu Rs ked je v servise . Ale ked niekto auto potrebuje ist autom v sobotu na nakup a pripadne s detmi k lekarovi, keby bolo treba, tak to HTP bohate staci . Tak ako mne staci bohate AEEcko, kedze je to iba vykendove auto. Rozdiel je v tom, ze fabka by asi tych 12 vriec cementu, co som minule viezol nezvladla . Kazdopadne v MISSIONL, ked sa dostane do seriovej vyroby, by som si predstavoval aspon 1.6MPI, 1.4TSI,1.6TDI. Inak Kaban to zvladol na 1* . To auto sa mi pozdava - pekny, cisty design. Je to uz asi blizko seriovej podobe. Co sa tyka nazvu som za Popular. Rapid bol auto vyssej triedy a ten socikovsky bol 2dverove coupe. No MISSION L nie je ani jedno z toho B) . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 22, 2011 Sdílet Odesláno Září 22, 2011 mission L je podle me mission Lowcost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Září 22, 2011 Sdílet Odesláno Září 22, 2011 jak jste přišli na to, že to má být auto zaměřený na DAcii Logan, Thalii a podobně? Těm má problém cenově konkurovat i Fabie. Doufám, že z toho lowcost neudělají nebo, že z toho s příplatkovou výbavou půjde aspoň udělat auto protože designově se mi to moc líbí a jako služebák by se mi to líbilo taky :) Ale pokud to bude fakt levný a ošizený auto tak holt bude Octávka no :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Září 22, 2011 Sdílet Odesláno Září 22, 2011 Off topic ! Hosi ja mam AEEcko rad, ale neodcudzujem ani HTP! Chapem zmiesane pocity ked niekto dostane HTPcko ako nahradne vozidlo za 200konovu Rs ked je v servise . Ale ked niekto auto potrebuje ist autom v sobotu na nakup a pripadne s detmi k lekarovi, keby bolo treba, tak to HTP bohate staci . Tak ako mne staci bohate AEEcko, kedze je to iba vykendove auto. Rozdiel je v tom, ze fabka by asi tych 12 vriec cementu, co som minule viezol nezvladla . Kazdopadne v MISSIONL, ked sa dostane do seriovej vyroby, by som si predstavoval aspon 1.6MPI, 1.4TSI,1.6TDI. Inak Kaban to zvladol na 1* . To auto sa mi pozdava - pekny, cisty design. Je to uz asi blizko seriovej podobe. Co sa tyka nazvu som za Popular. Rapid bol auto vyssej triedy a ten socikovsky bol 2dverove coupe. No MISSION L nie je ani jedno z toho B) . No jo no tak jsme trochu odbočili :D Já neodsuzuju HTPčko kvůli dynamice ani spotřebě, ale jen jsem chtěl poukázat na některé fatální problémy (květinkovité ventily, překočený rozvodový řetěz) a taktéž 1,2TSI se potýká s opět velmi fatálními potížemi (servo obtoku turba, vytahaný rozvodový řetěz po pár tisících Km). Čili pohladím AEE po horním víku a řeknu "zaplať pánbu" :) Možná právě proto vítám, že v MissionL bude i osvědčená klasika 1,6 MPI. O 1,2TSI jsem uvažoval jako o nástupci AEE, ale podle vývoje se do toho zrovna nepoženu. A to ani při koupi OII, nebo MissionL. MissionL bude určitě pojato jako "lidové vozítko" a tak u nás jeho konkurenty budou právě Thalia či Logan. Ikdyž je to na první pohled nesmyslné. Jako další konkurent bude H i30 a Ceedník. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Září 22, 2011 Sdílet Odesláno Září 22, 2011 AEE 4EVER, to je jasne :palec: njn do 1.2 TSI by som ja tiez nesiel a o 1.4 TSI by som tiez prudko musel uvazovat. To by som asi isiel do 1.6 TDI. Nejako mi toto snizovanie objemov nechuti no ! Stale si myslim, ze napr. poslat 1.9 TDI do dejin bola velka chyba koncernu . Nehovorim, ze napr. ta 1.6 TDI je zly motor (na 11tis km mame priemernu 4.9L ), ale 1.9 mala tak trochu viac sily a mala dobre meno ! To OII Tour po prichode seriovej Mission L konci, ci ako? Vyrabat ju dalej by asi nemalo moc zmysel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Září 23, 2011 Sdílet Odesláno Září 23, 2011 jak jste přišli na to, že to má být auto zaměřený na DAcii Logan, Thalii a podobně? Těm má problém cenově konkurovat i Fabie. Doufám, že z toho lowcost neudělají nebo, že z toho s příplatkovou výbavou půjde aspoň udělat auto protože designově se mi to moc líbí a jako služebák by se mi to líbilo taky :) Ale pokud to bude fakt levný a ošizený auto tak holt bude Octávka no :) Petře, to auto je prezentované jako nástupce současné OII Tour a ta je tedy ošizená pořádně, Jarda Rolbař by mohl povídat ... AEE 4EVER, to je jasne :palec: njn do 1.2 TSI by som ja tiez nesiel a o 1.4 TSI by som tiez prudko musel uvazovat. To by som asi isiel do 1.6 TDI. Nejako mi toto snizovanie objemov nechuti no ! Stale si myslim, ze napr. poslat 1.9 TDI do dejin bola velka chyba koncernu . Nehovorim, ze napr. ta 1.6 TDI je zly motor (na 11tis km mame priemernu 4.9L ), ale 1.9 mala tak trochu viac sily a mala dobre meno ! To OII Tour po prichode seriovej Mission L konci, ci ako? Vyrabat ju dalej by asi nemalo moc zmysel 1,2 TSI se montuje v současné době už upravené a vyřešené, znám dost 1,2 tsi se kterými majitelé problém nemají, což mě utvrzuje v tom, že záleží na používání, pokud si někdo koupí 1,2 tsi a pak závodí na dálnici, tak se není co divit, neobhajuju tenhle motor, ani ho sám nemám, jen je potřeba znát jeho limity a přijde mi, že většina majitelů těchto motorů jsou největší závodníci - jak píše Ol@f - digitální řidiči 1,9 tdi? no celkem je to logické,že ji nahradila 1,6 tdi s dobrou spotřebou, koncernu tento diesel chyběl, navíc jaký by to mělo smysl mít 1,9 tdi a 2,0 tdi? pořád je tu výkonová volba, ikdyž v tomto případě pěkně zaplacená. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Září 23, 2011 Sdílet Odesláno Září 23, 2011 Tak mas pravdu, že zalezi na tom, ako sa k tomu motoru vodic chova. Tie limity pozna najlepsie ten, kto si to auto kupil za svoje bubaky. Ten, co to dostane ako sluzobak, sa na to casto kasle a motor trpi a samozrejme ma potom poruchy. vw uz 1.6 TDI raz mal a zacal potom robit 1.9, takze je to taky navrat . Myslim, ze rozdiel v spotrebe zas nie je taky velky, vsetko zalezi od stylu jazdy.To, ze zrusili 1.9 je podla mna tak trochu populisticky krok, kedze je teraz svetovy trend maly objem a velky vykon ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.