Konny Odesláno Listopad 22, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2011 miklisek: to by jsi byl moc hodnej, kdyby jsi to změřil, kde přesně ta lampička je umístěná . Jinak to svítí s těma ledkama opravdu pěkně, no nic za úkol si dávám, sehnat lampičku z felicie :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Woody Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 Já to dal až těsně za matku antény a ještě pro jistotu sundal plast co drží stropnici vzadu a zkontroloval jestli je tam dost místa. Bo jak to blbě řízneš, tak je to v :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 Světlo Felicia nad zadní sedačky v Octavia I liftback: vzdálenost od plastu, co drží stropnici k okraji lemu rámečku světla je 62mm. Musíš připočítat ještě vzdálenost od okraje lemu rámečku k svislé části těla světla, co pak zasunuješ do stropnice. Jinak po zkušenosti s montáží a (ne)odolností stropnice uber od každého z rozměrů vzniklého obdélníku tak 1 až 2 mm, světlo bude ve stropnici líp držet. Doporučuju ze světla vyjmout obě jistící ploché pružiny a trochu je narovnat, ať nemají tak velký tlak na okraj stropnice, časem by se materiál stropnice otlačil a pak se ošlivě krabatí. Ideálem je sehnat na vrakovišti i ten rámeček, co je ve Feliciácké stropnici. Já to řešil vlastním rámečkem z 0,5mm Al plechu, který jsem si nechal vyrobit u našeho dodavatele laserem řezaných dílů. Packy jsou pak přehnuty přes profil řezu stropnice. Jo a sundal jsem plastík vedení svorkovnice a kabely připájel přímo ke kontaktům. 3-pólová svorkovnice totiž ve ŠA stojí nekřesťanských 260,-Kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 Woody a miklisek: moc vám děkuji za návod na montáž té lampičky, až ji seženu, tak se mi (a určitě ne jenom mě) bude hodit. Jinak ten rámeček toho světla bych buď taky vzal z vrakáče a nebo bych ho koupil novej ve Škodovce, moc peněz určitě nestojí a to připojení snad taky nějak vyřeším ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 Já nevím, jestli se ty rámečky dají sehnat samotné nové. V etce to nějak nemůžu najít. Já to asi vyřeším jako kdysi, když jsem si dával zadní světlo do felicie. Udělám si ho sám! Není to nic težkého, kus plechu a trochu práce a je to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 (upraveno) aha, já jsem myslel, že se dá normálně koupit, no kdyžtak jak říkáš, vemu kus plechu a budu tvarovat ;) Upraveno Listopad 23, 2011 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aughostino Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 KaJe: pokud máš předface interiér, tak ti tam bude pasovat jak ulitá, jinak z čeho to je? Z Octy asi ne, ta měla vždycky i to postraní světýlko... :) ta lampicka je zo seatu (asi toledo), tiez mam taku v aute 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 24, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2011 Tak takhle jí tam chci dát taky. Aby nebyla moc vzadu. Vidím, že tam tedy místo na ní je, tak super. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aughostino Odesláno Listopad 24, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2011 tapacirung mam pri lampicke podlozeny kockou molitanu cca 10x10x3cm aby nebol tak blizko stropu a vytvoril mieste pre lampicku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaher Odesláno Listopad 25, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2011 Zdarec nechci zakládat nové téma,tak se chci optat..pokud otevřete jakékoliv dveře na octavii rozsvítí se vám v interiéru zadní lapmičky nebo ne.Mě se rozsvítí jen přední a ty zadní musím zapnout ručně... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 25, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2011 Tak je to správně. Zadní mají jen dvě polohy, vypnuto a zapnuto, takže buď předělat aby se rozsvicovali s otevřením dveří, což je pár drátků a diod, nebo přidělat další lampičku, což budu dělat já příští týden. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Listopad 25, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2011 galaher mas do dobre,tak je to origos. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaher Odesláno Listopad 26, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2011 To jsem rád,ale budu to muset předělat.Na předchozím autě vw passat to svítilo vše,takže asi nejlepší řešení bude stropní lampička do středu nad zadní sedačky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 28, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2011 ta lampicka je zo seatu (asi toledo), tiez mam taku v aute Tak dnes přišla a je to opravdu ze Seatu, číslo dílu 1L0947105. Tak snad se na to dostanu o víkendu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Listopad 29, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2011 Tak to máš správně,ale dá se to překopat aby se to rosvítilo když se otevřou dveře.Musíš dotáhnout spinanou kostru od zámku dveří a spinač nechat v poloze zapnuto. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Prosinec 7, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2011 taky mi tento tyden přišly jen nevim jak je mam zapojit jak pises ty Neznalku nebo to nechat jak to je original to je dilema :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aughostino Odesláno Prosinec 7, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2011 Libor, kolko ta stali tieto cierne lampicky? mam sive, rozmyslam nad vymenou za cierne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Prosinec 7, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2011 Libor, kolko ta stali tieto cierne lampicky? mam sive, rozmyslam nad vymenou za cierne černa onyx 2ks 340,-kč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ricfra Odesláno Prosinec 8, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2011 Zdravím, taky si chci dát zadní lampičky ale mám octu kombi a nevím jestli najdu dostatek prostoru. Má stím někdo zkušenosti? Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 10, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2011 Tak jsem do toho dal dneska. Tedy montáž hrůza. Opíchal jsem jehlou půlky střechny a zjistil jsem, že tam fakt je málo místa. Uprostřed střehny hodně málo, vzadu u antény to vypadalo lépe, ale anténa tam překážela, takže nakonec šla do středu střechy, tak jak to má aughostino. Ta stropnice je ale o cca 1,5 cm více vyboulená do prostoru auta, což jak jsem nakonec zjistil, vůbec není poznat a vidět. Takže to se podařilo. Jen upřesním, že jsem sundal celou stropnici ven, není to tak těžké jak jsem si myslel. Pak jsem natáhl dráty k A sloupku, kde jsem to chtěl připojit na kabely. Do přední lampičky mi vedou 4 dráty: hnědý - kostra červenočerný - +12V (30) modročerný - +12V (15) ten ale jen vede do svorkovnice a do lampičky již ne hnědomodrý - konfortka. Takže jsem druhou lapičku propojil s kostrou a s +12V, takře lapička funguje na ruční ovládání dobře. Pak jsem propojil třetí drát lampičky s drátem z konfortky a výsledek je ten, že to nejde. Z konfortky tam jde asi proud pořád a když se otevřou dveře, tak tam přestane jít. Takže se mi ta zadní lampička chová přesně opačne a ještě k tomu lehce rozsvicuje přední lampičku. Tak a teď co s tím. Poradí někdo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Woody Odesláno Prosinec 10, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2011 Musiš to mit špatně zapojené ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 10, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2011 To doufám, že to bude jen v zapojení. Ale jak to zapojit? Mě z konfortky po otevření dveří nejde do lapmičky asi proud a jde tam když jsou zavřené? Tedy jestli jsem to dobře změřil. Když zapojím klsika tu přední lampičku a ještě tam přihodím zkoušečku, tak buď svítí zkoušečka nebo lampička, pěkně se to střídá jak otevírám a zavírám dveře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Prosinec 11, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2011 Komfortka nedává proud, ale spíná kostru. +12 jde do lampičke jen jeden, jen je rozdíl, kudy se uzemňuje - při manuálním rozsvícení se uzemní přes spínač na kostru (hnědý) a při otevření dveří se uzemní přes tu komfortku Rozdíl je jen u lampičky ze Superba s CatVision LEDkama, tam vede ještě druhý (+) regulovaný potenciometrem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 11, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2011 Tak jsem to už asi pochopil. Díky za rady a taky aughostinovi, se kterým jsem si psal SZ. Tak se na to v týdnu vrhnu a uvidím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 14, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 Tak dnes jsem se dostal k tomu, že jsem to přepojil tak jak jste radili a ono to funguje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Woody Odesláno Prosinec 14, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 Ja ti to říkal že to maš blbě zapojené :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 14, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 KaJe: můžeš udělat foto jak ta lampička v octě vypadá? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 14, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 Fotku udělám zítra, dneska už byla tma. Ohledně toho zapojení. Prostě tam jde jeden stálý proud a vypínače jsou kostry. Já to měl před tím obráceně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Prosinec 15, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2011 No vidíte, že to šlape. ...a bproto třeba u těch bočních orig. malých lampiček na dveřma je potřeba přehodit piny na přívodu, právě proto, aby ten spínací kontakt přerušoval kostru, a ne jako v továrním zapojení + Pak máš v lampičce stálý (+), manuálně spínanou kostru, a dá se tam dotáhnout další (-) spínaný dveřma... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 16, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2011 Tak tady ty slíbené fotky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.