Zeik Odesláno Leden 31, 2012 Sdílet Odesláno Leden 31, 2012 Dnes mě napadla taková blbost, mos se tomu mojemu miláčkovi nechce v těch mínusech startovat, tak mě prostě napadlo, co kdyby se na nádrž přilepila zespod ta vyhřívací dečka co je v sedácích, a ovládala se buď časově, a nebo na dálku? čidlo v té dečce je, tak by to šlo i nějak uregulovat a třeba by to pomohlo na nastartování... co vy na to? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 31, 2012 Sdílet Odesláno Leden 31, 2012 krasna bomba... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hoppy Odesláno Leden 31, 2012 Sdílet Odesláno Leden 31, 2012 Myslím, že nějak takhle přemýšlejí teroristi. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Leden 31, 2012 Sdílet Odesláno Leden 31, 2012 asi bych spíš přemýšlel o webastu než o atomovce pod zadní sedačkou :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Únor 1, 2012 Sdílet Odesláno Únor 1, 2012 Navrhni to automobilkám, proč vyhřívat jenom filtr paliva, že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabra Odesláno Únor 1, 2012 Sdílet Odesláno Únor 1, 2012 nevím, ale jako příčina zřícení letu TWA číslo 800 se uvádí vysoká teplota v centrální nádrži letadla, co bylo iniciátorem (statická elektřina či výboj z drátů vedoucí u nádrže) se už prokázat nepodařilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Únor 1, 2012 Sdílet Odesláno Únor 1, 2012 Jo to by nebylo ohřátí jen PHM, ale úpně všeho. Tedy hoř plamínku plápolej ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Únor 1, 2012 Sdílet Odesláno Únor 1, 2012 Zeik : nevymýšlej ptákoviny, nebo vyletíš do luftu ! Máš představu jak se při zahřívání palivo roztahuje, ať už jde o benzin, nebo naftu ? Tvůj problém vyřeší kvalitní předzimní údržba palivové soustavy, 100% fungující žhavící svíčky (pokud máš nafťáka ) a dobře nabitá baterka. Ještě se to dá zlepšit přídáním adiva do paliva, hlavně pokud jde o naftu, aditivum ( třeba VIF ) ti upraví nízkotuhnucí vlastnosti nafty, ta lépe projde přes filtry a při extremních mrazech, které teď místy jsou určitě lépe nastarutješ. Přeji dobré zimní starty 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Únor 1, 2012 Sdílet Odesláno Únor 1, 2012 připadá mi to jako blbost. Pokud Ti to nestartuje tak si zkontroluj: baterka žhavící svíčky kabely od baterky čistý palivový filtr + sací koš v nádrži + kvalitní nafta a VIF do PHM (stojí pár kaček a asi to funguje) ať je mráz jakýkoliv, tak dvakrát nažhavím a vždycky chytne na drc i když je tomu autu 12 let. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Únor 1, 2012 Sdílet Odesláno Únor 1, 2012 Dnes mě napadla taková blbost, mos se tomu mojemu miláčkovi nechce v těch mínusech startovat, tak mě prostě napadlo, co kdyby se na nádrž přilepila zespod ta vyhřívací dečka co je v sedácích, a ovládala se buď časově, a nebo na dálku? čidlo v té dečce je, tak by to šlo i nějak uregulovat a třeba by to pomohlo na nastartování... co vy na to? :lool: BLBOST FAKT!!!! A ako chces zohriat palivo ktore mas v palivovych hadickach???:D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 1, 2012 Sdílet Odesláno Únor 1, 2012 ať je mráz jakýkoliv, tak dvakrát nažhavím a vždycky chytne na drc i když je tomu autu 12 let. To pro zhavicky neni vubec dobry ale... Nekdo mi to kdysi vysvetloval, ale uz jsem to zapomnel. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Únor 2, 2012 Sdílet Odesláno Únor 2, 2012 na Idnesu: ... Zkušení dieselaři radí před rozjezdem nafťák vícekrát nažhavit před tím, než začnete startovat. Podle Petra Petříka, který se na diesely specializuje, to není na škodu. "Třeba dvakrát můžete nažhavit, pak ale už žhavicí svíčky dosáhnou maximální teploty a výš už nepovolí elektronika," upřesňuje Petřík. Zdroj: http://auto.idnes.cz/bude-tricet-pod-nulou-shanejte-arktickou-naftu-a-startovaci-kabely-1dh-/pneu.aspx?c=A120131_115345_pneu_fdv 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Únor 2, 2012 Sdílet Odesláno Únor 2, 2012 To pro zhavicky neni vubec dobry ale... Nekdo mi to kdysi vysvetloval, ale uz jsem to zapomnel. :D V zimně žhavím dvakrát co mám auto a žhavičky jsem měnil jednou a to ještě jen pro dobrý pocit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Únor 2, 2012 Sdílet Odesláno Únor 2, 2012 Vím, že to není ideální a normálně to nedělám, ale praxe ukázala, že pokud nažhavím dvakrát, tak to prostě chytne na drc na všechny 4 ;) Obvykle to dělíám pokud je pod cca -8°. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 2, 2012 Sdílet Odesláno Únor 2, 2012 Ja to delaval driv taky s prvnim autem, ale pak mi to nekdo rozmluvil... Rikam, nepamatuji si presne kdo a proc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Únor 2, 2012 Sdílet Odesláno Únor 2, 2012 Neni naskodu to nazhavit dvakrat. Ale vickrat to nema vyznam. Stejen je to hlidane jednotkou a nez aby to teplo utikalo do motoru tak se zhaveni vypne. Je to celkem jednoduchy system. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavia1985 Odesláno Únor 2, 2012 Sdílet Odesláno Únor 2, 2012 myslim ze zaklad je dobra nabita baterka a zhavice.Predehrev nafty super ale spise bude zatuhlej olej jak nafta ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Únor 2, 2012 Sdílet Odesláno Únor 2, 2012 No spis ti prituhne nafta kdyz mas zajebany palivovy system a tankujes nekde jeste letni naftu nebo nejakou srajdu..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavia1985 Odesláno Únor 2, 2012 Sdílet Odesláno Únor 2, 2012 tak da se rict ze srajdu tankuju furt a nikdy zadnej problem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zeik Odesláno Únor 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 5, 2012 jo no je to capina :-) mě tak furt něco napadá :-) no když sme u toho, žhaviče mám dobrý, paliváč vyměněný, vzducháč taky, baterka nabitá, a přesto pří -16ti točím jak steklý, první se to chytne tak na dva válce, pak na trři a a ž tak po 5ti vteřinách točení na čtyři s obrovským dýmem a silným zvukem.... :-( jo a tankuju na omv baba mi tvrdila že mají nějakou dobrou naftu kdesi z nevím kama do -35... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavia1985 Odesláno Únor 5, 2012 Sdílet Odesláno Únor 5, 2012 sem na tom podobne co zkusit vicekrat nazhavit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zeik Odesláno Únor 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 5, 2012 jo to sem zapoměl napsat, žhavím, i 4x a nepomůže to... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.