Přejít na obsah

Koupě Octavia II – Jak koupit Škodu Octavii 2?

Guest Májinka

Doporučené příspěvky

Nazdar. Na jar si plánujem kúpiť Octaviu II 1.8TSI s rok výroby 2009 a vyššie ale neviem sa rozhodnúť či si mám takú octaviu kúpiť...Započul som sa o poruche hydraulického napináka reťaza a že to je ako časovaná bomba lebo sa nevie že kedy preskočí reťaz..A tým pádom mám v hlave neporiadok ohladom kúpe octavie II s motorom 1.8TSI.......Nechcel by som vyhodiť peniaze za také auto s motorom ktorý sa hned alebo po určitom čase posere.....Takže tým pádom mi poradte či sa mi to oplatí kúpiť....Dakujem

Odkaz ke komentáři

Doufám, že mě tady ostatní neukamenují, ale pokud hledáš něco spolehlivého s nízkou spotřebou, tak jdi Avensisa 1.8, 2.0 VVTI. Spolehlivé motory a nízká spotřeba. Já mám 1.8 TSI, motor je úžasný, ale problémy s nimi jsou jak jsi sám zmínil. Kluci tady na fóru ty rozvody a napínak měni, což je investice cca 10tis. Potom by jsi měl mít klid. Já mám najeto 113.000 a vše je původní. Doufám, že to ještě nějakou dobu vydrží, ale pak rozvody včetně problematického napínáku taky vyměním.

Takže můžeš tuhle motorizaci koupit, vyměnit rozvody a máš klid.

Odkaz ke komentáři

Časy, keď Avensisy patrili medzi spoľahlivé autá skončili vtedy, keď tie pre Európu začali vyrábať v UK. S povestnou japonskou spoľahlivosťou tie autá už nemajú nič spoločné. Ďalší problém, čo hrozí, je oservisovanie problémového japonca. Nikto si s ním nebude vedieť rady...

Ja by som šiel do O2FL, ale keď uvažuješ o 1.8TSI, tak by som ti skôr odporučil RS s 2.0TSI. Aj keď základ tých nových 2.0TSI je v novej 1.8TSI, tak dvojlitre sú výraznej spoľahlivejšie a problémy s napinákmi a celkovo problém s rozvodmi sa im vyhol a úspešne vyhýba. Kľudne a smelo môžem potvrdiť, že 2.0TSI je najmenej problémový motor, aký sa kedy do O2FL montoval!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Caute,

kedze som na mojej O2 presiajol najazd 300 tisic km tak som sa rozhodol ze si najdem nieco novsie (pod 100 tisic km) a rozumnu cenu. No a skoncil som na tom ze neviem sa rozhodnut kde auto kupit. Prihlasit chcem auto na manzelku v Cesku aby som sa vyhol registracnemu poplatku na Slovensku. Hladam O2 kombi, 2.0tdi CR, rok 2010 a mladsia, najazd <80000, v co najlepsej vybave (rad by som xenony, multifunkcny volant, senzory na spetaku,...). Hladam len overene auta od dealerov, nie je prolem si doviest auto z Nemecka.

No a tu koncim, nasiel som zopar peknych kuskov aj v cechcach cez Skoda Plus. Potom hladam na Nemeckych autoscout24 a mobile, ktore ma celkom predkvapili cenou Octavie v Nemecku. Povedal by som ze su tam Octavie ovela drahsie nez v CR, a vybava tiez nie je zas take terno. Takze jedine plus pre Nemecko je to, ze auta jazdili po lepsich cestach.

Celkom ma oslovila tato octavka, tak premyslam ze by som oslovil niekoho z klubovych mechanikov ci by boli ochotny sa ist na nu pozriet.

Co na neho hovorite? Nie je cena vysoka? Mate niekto skusenosti s kupou auta zo Skoda Plus?

Historia auta bude asi cista, stacat km si asi tiez nedovolia. Kde by ste mi odporucali hladat auto? Sukromne inzeraty sa mi prezerat nechce, nemam na to moc casu. Chcel by som auto s ktorym uvidim servis len pri vymene oleja, pripadne vymene opotrebovanych dielov.

Diky za rady,

Johny

Odkaz ke komentáři

skoda-plus a dasweltauto muzu doporucit. Pristup profiku, zadny lhani, vykruty atd..

Ani ty auta nevonej jako jinde, neplacaj na palubku tuny sracek. Ceny maji o neco vyssi, ale zase si muzes byt jist, ze to auto neni neodborne rezany, stoceny atd..

Ta cena je ok a auto je fakt pekny. Jen bych si zjistil kod motoru a projel to zakladnim testem pres Cebii. V Common-Rail motorech Ti bohuzel neporadim.

Pokud to nebudes kupovat v hotovosti, ale pres Skofin, tak hlavne te kalkulacce never, protoze keca :)

Odkaz ke komentáři

Bohuzial uz je zalohovane :(

Este otazocka, casto krat byva za dobru cenu aj octavka s 4x4. Nie ze by som to casto potreboval, v zime na horach sa to moze hodit, ale zaujimalo by ma ci ist do takehoto auta ak to vyslovene nepotrebujem. Neviem sa tu nikde dopatrat aky rozdiel je v spotrebe s a bez 4x4 pre 2.0tdi ak sa jazdi plynule po dialnici, napriklad pri 130km/h, s manualnou prevodovkou. Je ta prevodovka financne narocnejsia na pravidelny servis?

Johny

Upraveno uživatelem JohnyBA
Odkaz ke komentáři

Presne tak sa na to pozeram aj ja. Sice to vyslovene nepotrebujem, ale ak by som to mal za minimalne naklady tak preco nie, clovek nikdy nevie kedy sa mu to zide.

Preto ma zaujima o kolko ma to vyjde drahsie pri rocnom najazde 20 000km, kde 90% je dialnica rychlostou 140km/h. Sucasne mam v aute motor BKD a jazdim s dlhodobym priemerom ~6l/100km. Preto ma zaujima kolko zerie take 4x4 na dialnici s manualnou prevodovkou a kolko stoji taka udrzba. Nikde som nenasiel nejake konkretne cisla.

Odkaz ke komentáři

Bohuzial uz je zalohovane :(

Este otazocka, casto krat byva za dobru cenu aj octavka s 4x4. Nie ze by som to casto potreboval, v zime na horach sa to moze hodit, ale zaujimalo by ma ci ist do takehoto auta ak to vyslovene nepotrebujem. Neviem sa tu nikde dopatrat aky rozdiel je v spotrebe s a bez 4x4 pre 2.0tdi ak sa jazdi plynule po dialnici, napriklad pri 130km/h, s manualnou prevodovkou. Je ta prevodovka financne narocnejsia na pravidelny servis?

Johny

Akcelerace je uplne nekde jinde, auto se proste odpichne a zahrabes si kolama jen pokud tomu das fakt na zadek, jinak si nehrabne. Kolega ma 2.0 TDI PD 4x4 a jezdi o cca 0.6 - 1l vic nez ja s 2.0 TDI PD, dost teda zalezi, jak se rozjizdis a praci brzda-plyn, olej se u Haldexu meni po 60k km. Ale ten jeden smesnej litr nafty na 100km za maximalni bezpeci a usetreni prednich pneumatik fakt stoji za to ;)

Prevodovka se servisuje jako u predokolky - nijak. Maximalne vymenis olej po 100k km - stoji to cca 2000 Kc. U DSG menis olej kazdych 60k km.

Na dalnici se to chova normalne, jako predokolka. Ja mam 90% dalnici za 5.5-6l pri 130km/h - svizna jizda. Ctyrkolka o tech pullitru az litr vic. Jeste bych chtel zminit, ze mam liftback a kolega combi s hagusama, takze tam neco nabehne navic i kvuli aerodynamice.

Jenom jedna malickost.. na zadnich sedackach je trochu vetsi "hluk".. zpusobuje to prave Haldex, neni to nic vaznyho a po 10km si na to v pohode zvyknes a jde to odtlumit. V predu to slyset neni.

edit: koukam, ze si mel 2.0 TDI tak vis, o cem tu mluvim :D

Odkaz ke komentáři

JJ, este aj mam 2.0 TDI, ale prave som prekrocil hranicu 300 000km, jazdim prevazne dialnicu Praha-BA a Praha-Zlin, takze preto ma zaujima hlavne spotreba na dialnici. Po ceskej D1 nerad jazdim v piatok 130km/h, tam ked clovek nejde 140 - 150 km/h tak je v pravom pruhu a na to nemam nervy.

Sem tam mam prilezitost jazdit na Suberb II sedan 2.0tdi CR 103kW + 4x4 + DSG, a co som odsledoval tak to zerie tych 6,5l na 100km po dialnici. Ten hluk od zadnej napravy je aj tam, ked clovek sedi v zadu.

Ak to spocitam, tak pri rocnom najazde 20000km a zvyseniu spotreby o 0.5 - 1l to rocne vyjde medzi 3600 - 7200kc ak pocitam 1l nafty 36Kc. Nie je to zase taka mala suma ale v priebehu roka sa to strati.

Este by ma zaujimala spolahlivost haldexu. K autu sa spravam ako k mojmu mazlikovy, moja OII ma pri 300 000km povodne turbo, tlmice aj vstreky. Ale ako je to este poruchovostou, trpia na nejake zavady ktore treba napriklad raz za 100 000 opravit? Dokaze to najazdit 300 tisic len s beznou predpisanou udrzbou?

Diky chlapi za vase skusenosti, je to pre mna velka investicia tak chcem vediet o tom vsetko :-).

Odkaz ke komentáři

300000km na první tlumiče, to už je tam nemáš spíše ne?

jak spal l@k, s haldexem má 2.0 TDI PD fakt 0,5-1L větší spotřebu, jako ovšem má ten haldex plno výhod, ale celý rok vozíš na dálnici v tvém případě sebou 100kg a ideálně po 45000km měnit rozvodovku a haldex oleje, takže další výdaje na víc...

Odkaz ke komentáři

tlmice su uplne v pohode, minuly rok som bol na testoch a vyslo 60-70%. Sam tomu nerozumiem, kazdy rok sa chystam na ich vymenu ale vzdy mi povedia ze este vydrzia...

Hladam si auto uz s motorom CommonRail, hovoria ze ten ma nizsiu spotrebu nez PD. No hmotnost sa odzrkadluje v tej spotrebe, plus motor toci stale s kardanom a tiez zadny diferencial sa stale toci od kolies, aj ked je haldex rozopnuty. Pokial staci len vymenit olej po 45 000km, tak to je v mojom pripade kazde 2 roky, co nie je zas tak moc, horsie je ked sa posere spojka, alebo zadne loziska, pri 4x4 je to vyssia polozka.

Musim si to este nechat prejst hlavou. Asi to bude viac zalezat od toho ake kusy objavim. Viac sa stale priklanam k predokolke, nie som ziaden zavodnik aby som jazdil na hrane a 4x4 asi az tak moc nevyuzijem, na dialnici je dolezitejsie mat ESP nez 4x4. Ak by mi to bolo z financnej stranky jedno, tak samozrejme beriem to najlepsie, ake kazda koruna naviac sa pocita :-)

Odkaz ke komentáři

Asi myslis tuto ktora je pri kupe v hotovosti za 422 000. Ta je pekna ale cenovo je uz mimo moj rozpocet.

Snad tam nove auta zas pribudnu, s kupou sa nechcem zbytocne uponahlat. Sucasna octavka este jazdi bez problemov, tak si pockam na dalsi takyto kusok.

ESP a vsetky elektronicke asistenty maju snad vsetky octavie po FL, len som tym myslel ze na jazdu po dialnici nemusi mat 4x4 taky vplyv na bezpecnost, tam je asi viac dolezite brzdit a udrzat smer. A ked je clovek hovado tak mu nepomoze ani 4x4 a skonci v priekope, alebo nedajboze niekoho zoberie zo sebou...

Odkaz ke komentáři

takhle ochmatanej volant mam ve 159k km :D

AAA ma vsechny auta na fotce pekny, ale vim, co to je za verbes. Jednat o cene s nima jde. Zrovna u tyhle Octy maji marzi tak 40-60k Kc, to znamena, ze dokazes sundat tak 30k Kc. Jinak se mi ale nezda ten jejich pribeh. Auto v nejvyssi vybave po doktorce, ktera za 4 roky najela 49k km. Obcas se tam ale vyskytne dobrej kousek jelikoz maji jedny z nejvyssich vykupnich cen.

Ptal ses v servisu po aukci? Mivaji je tusim 3x do roka a jsou tam jak referencky, tak zabaveny leasingy. Ma to vyhodu, ze jsou fakt dukladne zkontrolovany, protoze tam nakupujou i autosalony.

Odkaz ke komentáři

Nedalo mi to a s manzelkou sme sa dnes v AAA Praha zastavili si to auto pozriet. Octaviek tam maju pozehnane, cakal som ze takato krasavica bude vystavena a nalestena hned na kraji, bola normalne v rade zastrcena a este aj natesno s ostatnymi autami. Najprv sme sa nikomu nehlasili, len sme tam prechadzali auta, potom si nas jeden predajca vsimol a zacal sa s nami bavit. Povedal som mu ze ma tato zaujala ale ze je to trosku cenou nad nase moznosti. Predajca bol prijemny, ale bolo citit ako su vskoleni ukecavat ludi, za chvilku isiel po kluce a boli sme a s autom previest.

Moje dojmy z jazdy boli celkom dobre, motor nastartoval hned, zvuk mal pekny. Co ma zarazilo hned ked som to auto videl, boli priserne hrdzave brzdove kotuce, vsetky 4, na fotkach je jedno koleso ale to je asi to najlepsie. Ked som po tom presiel prstami tak v nich boli niekolko milimetrove ryhy. Predajcova odpoved bola ze to je z dazda ako to tu stoji, ale to sa mi moc nezdalo. Mne ked tyzden stoji auto v garazi v zime, vsade sol od cesty, tak takto zhrdzavene nie su. Naviac zle vyzerali aj brzdove strmene (trmeny). Volant bol ohmatany, aj radiaca paka bola dost ohmatana, aj tapacirung u sofera mal uz vysuchany laket pri skle. Vsimal som si hlavne interier a ten bol strasne moc namazany, akoby nejakou idulonou, vsetko sa lesklo, ale tak mastne. Manzelka sedela v zadu za spolujazdcom a vsimla si ze predne sedadlo od dvery ma popraskanu kozu, este si vsimla ze gumenne tesnenie pri spolujazdcovych dverach na A-stlpiku bolo divne, nejake lepene ci co.

Predavac nas zobral po jazde dovnutra, snazil sa nas dostat do tych miestnosti kde robia navrhy, ale po dlhsom naliehani sme hovorili ze nemame este zaujem o nejaky blizsi navrh financovanie. Proste nam to auto prislo divne, keby si to pozrel skuseny technik na zdvyhaku mozno by videl hned o co sa jedna.

Ja som uz v AAA raz auto predaval tak viem co je to za bandu, takze som si nerobil ziadne iluzie, ale predsa len mi to nedalo sa ist na auto pozriet a obkuknut ho. Na konci, ked sme odmietli zobrat si poradove cislo a ist robit vypocet ceny, tak chcel aspon zavolat sefa aby sa s nami on pobavil. Ten bol rovnako sladky ako med, opakoval ako davaju na auto garanciu a podobne a ze ci nemame 10-15 minut aby nam spravili cenovu ponuku. Rovnako povedal ze si auto mozme nechat priviest do hociktoreho servisu a dat si ho na zdvyhak a podobne.

Celkovy dojem z nich taky rozpacity, chlapci sa snazia za vsetku cenu predat a nenechat zakaznika odist. Sice neviem co, ale na tom aute mi nieco nesedelo, nemal som z neho dobry pocit...

Po aukci som sa nepytal, nepoznam to. To robi priamo skodovka?

Upraveno uživatelem JohnyBA
Odkaz ke komentáři

mrknout přes diag na DPF třebas... Jestli v tom seděli lidi tlustý s velkým zadkem, tak je klidně fakt možné že ty sedačky takhle dostanou zabrat a jestli je ani jednou nevzali nějakým přípravkem či gelem....

hele otázka jak to auto dlouho stojí, pokud tam stojí 6 měsícu tak se není čemu divit... jinak že tam jsou milimetrové ríhy to mám taky, od šutru.... a ještě tam nejsou ani origoš kola....

dle tvého výběru bych si radši trošku připlatil a máš 100% jistotu původu popřípadě poptal u dealera co se přímo v Boleslavy nachází, třeba levnějšího...

http://www.skodaplus.cz/Car/733715/skoda-octavia-combi-2-0-tdi-103-kw-l-k?query=ord%3D6%26dir%3D0%26fulltext%3D%26mark%255B0%255D%3D32%26mark%255B1%255D%3D32%26model%255B0%255D%3D404%26model%255B1%255D%3D404%26priceFrom%3D%26priceTo%3D%26discountPriceFrom%3D%26discountPriceTo%3D%26speedometerFrom%3D%26speedometerTo%3D50000%26inOperationFrom%3D%26inOperationTo%3D%26fuel%255B0%255D%3D2%26fuel%255B1%255D%3D2%26loadFrom%3D103%26loadTo%3D103%26capacity%3D0%26leasing%3D%26eq%255B0%255D%3D11%26eq%255B1%255D%3D11

Odkaz ke komentáři

tohle je typicky AAA a presne takhle jsem si myslel, ze vypada. Uz z tech fotek vypada divne. A jestli mel tapec u ridice dolicky od lokte, tak to auto ma minimalne 100k km.. a rozhodne ne po zensky, protoze ony nedavaji lokte na tapec.

Nevim, jestli to je primo od skodovky. Ptal jsem se primo v autosalonu a tam mi otevrel nejaky jejich interni aukcni portal a ukazoval mi, co tam je za Octy a pak mi na moji zadost ukazal, za kolik chodi Octy ve vybave a motorizaci, kterou jsem pozadoval. Mel tam kompletni historii ze skodovackych systemu + detailni fotky veskerych oderek interieru i exterieru. Ceny tam byly cca o 5% mensi, nez na Skoda-Plus.

Odkaz ke komentáři

to marekczek:

Rihy od sutrov? Snad nejazdia s vybavou L&K po terene. Ja mam kotuce skoro uplne hladke. Ak by na mna to auto spravilo dobry dojem, tak by som hned kontaktoval niekoho z "klubovych technikov" aby mi ho tam skontrolovali, o tom ziadna.

Tak tamta octavka je krasna, ale to uz je cenovo mimo mna a naviac biely interier nie je vhodny ak mas deti. Nechcem L&K za kazdu cenu, len je to moj sen :-), bohate staci elegance, ak ma xenony tak to by bolo velke plus, ale aj to ozeliem ak by bolo auto v perfektnom stave.

to Laurin Klement:

dolicek tam este nebol, ale bolo to uz vysuchane, take zosedivele. Aj radiacu paku by som po zenskej cakal v lepsej kondicii, ony drzia volant oboma rukami a pri radeni vacsinou drzia paku jemne. Z auta sme mali silny pocit ze nieco nie je tak ako deklaruju, a to davame ruky prec.

Ktory prosim ta autosalon to bol? Ja tu mam hned blizko klokocku na Barrandove, mozno by som to tam skusil.

Odkaz ke komentáři

jo ty rýhy sem tam měl na minulé oktě, prostě ti tam vletí šutr za jízdy zabrzdíš a udělá to rejhy.... však říkám, že si schopný si objetnat služební vůz z Boleslavy od škodovky na míru, takže to auto může stát těch 420 000kč jako na Aaaček, akorát auto bude do 30000km a jasn původ....

bílý interiér je v pohodě, akorát ho hold jednou za 14 vezmeš gelem na kůži....

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...