Mirouch76 Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Díky chlapci. Ty odkazy jsou super. Rolbo, vím že se to kupuje celý a taky jsem to koupil a vyměnil ale pořád plave. Jen mi je líto vyhodit ten kus železa kterýmu nic není a silentbloky jdou celkem dobře vyndat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Aby ti to přestalo úplné plavat musíš vyměnit silenblok na rameni co jde primo do kastle pak to prestane 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 5, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2013 Myslíš ty zakroužkované? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Říjen 5, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2013 spíš bych řekl číslo 3 vlevo dole na obrázku... ae třeba se mýlím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 5, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2013 Trojka je mezi ramenem a těhlicí. Vyměnim všechny a auvidím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
valis967 Odesláno Prosinec 21, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2013 Zdravim. Mám podobý problém na octávě při rychlosti nad 100 km/h auto plave. Kolik zhruba stojí oprava? Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bryan Odesláno Leden 16, 2014 Sdílet Odesláno Leden 16, 2014 Mám také stejný problém. Auto plave, je směrově nestabilní. O2 1,9/77 r.v. 05/2004., najeto 140000km Nejprve budu měnit řídící tyče, pokud to nepomůže, tak vyměním i silenbloky na spodních ramenech (vzhledem ke stáří auta by to bylo dobré udělat). Mám dotaz na kvalitu dodávaných dílů. Mám možnost koupit - originály řídící tyče (kód 1K0501529F, 1K0501530C) - nebo repliky, co prodává třeba CC-autodíly, výroba Španělsko - viz. http://www.cc-autodily.cz/tyc-ridici-prava-2_2?brand=SKODA&model=OCTAVIA Máte někdo zkušenosti s těma replikama od CC, jestli jsou kvalitní a vydrží? Vždy je asi lepší koupit originál. Předem moc díky za odpověď. ------------------ Doplněno: Tak my dnes přišly repliky tyčí od CC. Jedná se o díly od firmy Topran Germany, díly s označením Topran číslo 110272755 a 110273755. Zpracování vypadá velmi dobře, dobře vyraženo (masivní plech 3mm), kvalitní lakování (comaxit), silenbloky vypadají také dobře, vše je bytelné - vypadá to docela kvalitně. Tak jsem zvědavý na vaše zkušenosti se životností. Přikládám foto dílu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Leden 16, 2014 Sdílet Odesláno Leden 16, 2014 no defacto sis odpověděl sám - origo je origo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bryan Odesláno Leden 17, 2014 Sdílet Odesláno Leden 17, 2014 Tady je popis spodního ramene se silenblokem. Ten silenblok je asi druhý nejčastější problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Leden 17, 2014 Sdílet Odesláno Leden 17, 2014 Výměna mně taky co nevidět čeká. Samotná výměna řídící tyče nepomohla tak jsou na řadě všechny zadní silentbloky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bryan Odesláno Únor 12, 2014 Sdílet Odesláno Únor 12, 2014 Chci zde předat pár zkušenosti s výměnou: 1. Řídící tyče TOPRAN mají trochu měkčí silenbloky než originál. Doporučuju zvážit koupi originálu. 2. Dotažení šroubů řídících tyčí (horních i spodních) je třeba provést až auto stojí na kolech, aby se správně zafixovala jejich poloha a nedošlo k protočení hlavně horního silenbloku v gumě. 3. Po výměně řídících tyčí je třeba důsledně udělat geometrii nápravy na laserech, skutečně se to rozhodí. Já jsem raději provedl i výměnu dalších dílů zadní nápravy: - tlumičů - za nové originály - spojovacích tyček stabilizátoru (kostí). Vzít originál nebo přímo Lemferder Ostatní silenbloky (ani na spodních ramenech) jsem zatím neměnil, vypadají dobře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Únor 18, 2014 Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 2.sorry,ale blbosť... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Greatone Odesláno Listopad 15, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2014 Taky jsem nedávno jedny měnil ale kupoval jsem originál cena za kus byla 620Kč a tady je foto tech původních na jedné fotce je vidět jak se silenblok úplné odtrhl od ramene. . . Přiložené náhledy Ahojte. prosím vás takto isto mám ten jeden silentblok na aute, ze ked ho zapajsrujem , tak vybehne z tej gumy ale pri kontrole vizualnej bol v poriadku,.. auto mi pláva, a ked som skusal tlmice že som potlačil auto dole v zadu tak sa hned ustalilo, ale ku koncu akoby sa este prizdvihlo cca 1-2 cm bude to tlmičmi a ten silentblok tomu len pomáha ? prečítal som to tu cele a niektory tam pomenili skoro všetko a to nechce, ak netreba :) Vopred Dakujem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 16, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2014 (upraveno) vyměn ty dvě ramena a uvidíš, nejsou tak drahé ;), ale pokud je utržený ten silentblok tak auto plave Upraveno Listopad 16, 2014 uživatelem Hydraulik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
barosmilan Odesláno Květen 22, 2015 Sdílet Odesláno Květen 22, 2015 Tak mam take po vymene ramen a auto uz je v pohode. Jeste musim vymenit kosti na stabilizatoru, uz jsou taky jete. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Taloš Odesláno Říjen 4, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2015 Mohu se prosím zeptat víte někdo objednávací číslo těch zadních řídících ramínek? Jsou tam prý 2 druhy. Greatone psal že je koupil originál za 620kč. Já mám rok 2010 a chtěj za jedno necelých 1200kč. Máte někdo tip kde je objednat? Děkuji Petr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Říjen 4, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2015 1K0501529F ľavé starý typ , 1K0501530C pravé starý typ , alebo tam daj obidva nové typy a už s tým máš pokoj na furt 1K0501529J resp. teraz už náhrada 529H -tie sú rovnaké pravá ľavá strana , poznám autá kde sa dali pri výmene a majú už cez 100tkm a držia ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červen 26, 2016 Sdílet Odesláno Červen 26, 2016 Aho vsichni... Tak mne to asi taky potkalo ... po vymene zadnich pneu, mi auto zacalo plavat... Gumy Matador Hectorra 3 Myslel jsem si za to prejde, ale ani po ujetii cca 300 km a zkontrolovani talku a dotazeni kol vse stejne... Nechce se mi moc verit, ze ti gumy jsou az tak nestabilni, proto chci preventivne vymenit tyce ridici a rovnou i ty excentry na ramenu.. A ted dotaz ... 1. Muzu dat na pred fl O2 tyc ridici z fl 1K0501529H nebo radeji koupit variantu leva/prava 529f/530c urcenou na prefl 2. Ulozeni spodniho ramene: excentr sroub , ex. podlozka a silemblok dolniho ramene je tam jeste neco co potrebuji vymenit na spodnim rameni??? 3. Co jeste vymenit v mem pripade,,, Dik za odpoved... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysak44 Odesláno Červen 26, 2016 Sdílet Odesláno Červen 26, 2016 A nemáš náhodou špatné tlumiče, mě to dělali. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červen 26, 2016 Sdílet Odesláno Červen 26, 2016 @p2p gumama to určitě nebude, mám taky Hectorra 3 ... mám letos komplet repasi přední a zadní nápravy, v zadu jsem měnil i to co bylo vizuélně v pořádku, prostě najeto 170 tisíc, tak jsem to udělal při jedné práci komplet, na zadek jsem použil tuto sadu http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia-ii/podvozek/16080-kompletni-opravarenska-sada-silelntbloku-viceprvkove-zadni-napravy-obe-strany-octavia-ii.html jen jeden pár silentbloků mi tam chyběl a musel jsem doobjednat zvlášť, už nevím co přesně to bylo, dělal jsem to na jaře. Každopádně, auto sedí jak přibité, takže Hectorra 3 jsou OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bryan Odesláno Listopad 17, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2016 Já jsem nakonec měnil celou zadní nápravu. Sehnal jsem ve velmi dobrém stavu za dobré peníze. Tam moje byla už hodně rezavá, povrchová ochrana je mizerná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Oldakzz Odesláno Prosinec 8, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2016 Ahoj, jsem rád že jsem našel tuto diskuzi. Moje Octávka 2009 4x4 1.9PD mě plavala-houpala na zadku kolem 100-120, ale i při menších rychlostech to bylo znát. V neautorizovaném servisu mi řekli že musí udělat komplet GO zadní nápravy a že cena bude +/-25.000kč.Z toho jsem šel celkem do kolen takže jsem se zavřel na 13h do dílny (počítáno s výrobou přípravku na zalisování atd..) a vyměnil: *Přelisoval siláče na spodních ramenech co drží pružinu (nebyli ve špatný kondici ale když jsem ramena už sundal/ odřezal) *Vyměnil obě řídící tyče- pouze jedna měla utržen siláč *Vyměnil spojovací tyčky stablilizátoru *Nový šrouby/ matice, podložky *Uložení stabilizátoru(taky vypadaly ok) *Rovnou vyměnil kotouče a desky který už byly KO Horní ramena jsem nakonec neměnil-siláče opět ok. Cena bez brzd 2300kč, s tim že zřejme stačilo vyměnit pouze jeden silentblok u řídící tyče.Ale když už jsem pod tim ležel , tak proč to nevyměnit že jo.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olegpros Odesláno Prosinec 12, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2016 Pf tak to si super dal to je fest rozdiel čo sa týka peňazí veď to človek ktorý sa nerozumie a by to dal robiť servisu za tú cenu a potom by sa dozvedel že sa to dá aj za menej tak by ho asi aj kleplo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.