Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

Nádhera.

Já už jsem to tady psal.

Já momentálně používám nesladěný ,,sračky,, ale chci postupovat krůček po krůčku výše.

Detailing je super ,jsem velkej fanda,ale je i dost finančně náročnej.

Momentálně poskočím na Porzelack,kterej není špatnej a je finančně přijatelnější a do budoucna až mi odpadnou finančně nákladný věci co momentálně budu dělat(manželka si přeje novou koupelnu :) )chci určitě jít do přípravků Detailingu. :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak dnes sem poprvé použil CG Glossworkz a mikrovláknovou mycí rukavici také od CG a musim říct že to bylo mnohem snažší s mnohem lepším výsledkem, než když sem kdysi dávno patlával auto jen houbou a vodou :lool:

Je znát že rukavice po autě klouže mnohem snáz a dokáže si poradit s větší nečistotou než samotná voda (což je dost logické).

V dalším kroku se chystám na nákup lubrikantu a claye protože přecejen na karoserii zbyly různé nečistoty. Musím clayovat celou karoserii nebo stačí jen ty místa, kde vidím tečky a nečistoty pouhým okem?

Hodí se tento vosk na bílé vozidlo pro každodenní provoz?

http://www.detailingshop.cz/protekce-vosky-a-sealanty/657-chemical-guys-50-50-limited-series-concourse-paste-wax-226gr.html

Odkaz ke komentáři

Lepší máš celý auto, krásně je totiž poznat, když přejedeš rukou po laku jak je hrubej, až něco vyclayuješ, tak si vyzkoušej jak je ten lak potom heboučkej jak dětská prdýlka :lool: Hlavně pokud chceš leštit a voskovat, tak bez claye si akorát celej lak díky těm nečistotám poškrábeš ;)

Odkaz ke komentáři

Lepší máš celý auto, krásně je totiž poznat, když přejedeš rukou po laku jak je hrubej, až něco vyclayuješ, tak si vyzkoušej jak je ten lak potom heboučkej jak dětská prdýlka :lool: Hlavně pokud chceš leštit a voskovat, tak bez claye si akorát celej lak díky těm nečistotám poškrábeš ;)

Už je mi to jasný, takže rozhodně clay všude a pořádně než něco odfláknout a pak litovat.

Pak mám ještě dotaz, auto je starý půl roku, musim nějaký mezikrok nebo mužu po clayování jako další krok dát rovnou vosk?

Odkaz ke komentáři

Čaues, mám technickou... koupil jsem si APC od megsu, chci tím kompletně vyčistit interiér, hlavně koberec, jakým způsobem to nanášet, dostal jsem k tomu i rozprašovač na přesný rozředění 4:1 či 10:1, stačí to tím koncentrátem postříkat a nějakým obyč kartáčkem vyčistit a pak to vyluxovat? :) Nebo na to máte jinej postup? B)

Odkaz ke komentáři

Neco ho neutralizje, mam pocit ze voda, cili pry omyti by uz to nemelo nic delat, ale je fakt ze ja tehdy ironoval rolbarovi porsche a mam pocit ze sem cmrndnul na travu a do druhyho dne byla zluta... Neni nic snazsiho nez to zkusit asi nekde na kousku travy, kde vam to nebude vadit

Jinak ja dneska konecne ten bordel po 3 tydnech umyyyyyyyyl a prilepil rztku patexem modrym :)

Odkaz ke komentáři

Čaues, mám technickou... koupil jsem si APC od megsu, chci tím kompletně vyčistit interiér, hlavně koberec, jakým způsobem to nanášet, dostal jsem k tomu i rozprašovač na přesný rozředění 4:1 či 10:1, stačí to tím koncentrátem postříkat a nějakým obyč kartáčkem vyčistit a pak to vyluxovat? :) Nebo na to máte jinej postup? B)

Tak staci, ale abys neodvaril vysavac :lol:

Taková otázečka k práci s IRONX .Ta fialová co z toho teče je nějak agresivní k životnímu prostředí ??? Mám na mysli ,jestli se stím může dělat i na trávníku, nemám totiž možnost umývání na betonovém podkladu. Mohlo by to spálit trávu (mám obavu , že jo) ?

Neutralizuje ho opravdu voda a ac se radi mezi ecofriendly, tak bych na svem anglickem travniku asi neaplikoval :palec:

hosi jak to vypada s 3 castou serialu detailing ?? :pivo:

Bohuzel jsem ted v nove praci a mam toho az nad hlavu a tak se spis domluvim s Magnumem a budem pokrcovat ve forme videoblogu...

Odkaz ke komentáři

já teda v pračce buď jenom tak bez ničeho a nebo teď jsem v koupelně našel nějaký dreft nebo jak se to jmenuje a zkusil jsem ho a zdá se být OK je na jemný vlákna vlnu hedvábí a podobně takže myslím že ok..... jinak tomu nedávám ždímání na 1600ot ale jen 800 :)

ještě dodám že vyzkoušena na MFM summit 800 a MFM dry me crazy plus nějaký univerzály od MFM a obyč kik zdají se ok akorát ty z kiku mají na rubové straně (ta bez vlasů) takový žmolky ale u nich mě to netrápí ale značkový držej :)

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Tak konecne tento tyden vyzvedavam v DS. :) Chci se zeptat - wapkoval jsem vcera zad RR a zjistil jsem, ze jsou na laku nalepeny takovy zrnka (jak zrnka pisku). Wap to sundat neslo, nicmene nemam zrovna nejvykonejsi. (Je to problem? Je lepsi zajet na silnou wap a zbytek dodelat doma?) Takze ted jak tam je neco nalepenyho, bojim se do toho jit v prvnim kroku samponem a velkou rukavici. Abych to neroznesl a neposkrabal.

Dal se chci zeptat jak postupovat s mytim, kdyz je na predku auta ochranna folie? Co na to pouzivat? Predpokladam, ze tam pada clay + lestenky od Dodo jsou lehce abrazivni. Takze jak tam? Diky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...