Přejít na obsah

Šulcikovo eReSo


Doporučené příspěvky

K píšťalce jak jí osobně říkám, jsem přišel jak slepý k houslím. Furt jsem chtěl OII RS, ale na tu nebyly peníze, tak jsme jednoho dne serfovali s přítelkyní po netu a narazili jsme na OI RS za 2995,- měsíčně na splátky, to mě zaujalo, neměl jsem dost velkou hotovost na to si auto koupit za hotový, tak slovo dalo slovo, zavolalo se majiteli a jeli jsme se podívat, no auto mě oslovilo okamžitě, takže jsme začali řešit peripetie okolo převodu úvěru od GE Money Auto, no po měsíci se zadařilo a auto mi říkalo pane. No a jelikož moji rodiče jsou takový, že nikdy žádný dluhy a bylo kolem auta halo, ještě vzhledem k částce kterou jsem měl splácet cca 180 tisíc wub.gif, tak mi půjčili peníze a auto jsme doplatili, nakonec mě tahle kráska vyšla na necelých 110 tisíc, což už cenově odpovídá biggrin.gif No dost tlachání a představím vám svoji píšťalku.

Jedná se o OI RS jedna z prvních, r.v. 2002 motor AUQ bez loketky, xenonů a climatronicu, jinak klasická výbava. Když jsem ji kupoval, tak měla najeto 181 tisíc, teď už máme necelých 187 tisíc a zatím bez problému, jediná závada která byla, tak praskl vlnovec, u kámoše jsme navařili novej a je po problémech.

Auto má pár provozních škrábanců, který snad během dovolený tenhle měsíc pořeším, jako jsou odřená lišta zadního nárazníku, přední nárazník, u předního nárazníku vypadlá lišta, poškrábané víko kufru od bývalého majitele jak parkoval doma u křoví, poškrábané víčko nádrže (nechápu jak to dokázal) trošku chycený LP blatník, bohužel nikdo nikdy nesundal podběhy, já byl evidentně první, taky jsem z toho vybral asi tak půl kýble bláta :rolleyes:

Plány do blízké budoucnosti:

Ježíšek donese nové Bilstein B8 tlumiče, ty zadní už jsou KO wub.gif
Vyměnit LP blatník za nový
Vyměnit startovací cívky
Vyměnit setrvák, už se ozývá
Auto předělat na plyn
A časem nějakej ten designovej decentní tuning cool.gif

Děkuji těm kdo si přečetli můj román až do konce, omlouvám se kdyby to nebylo správně, ale slohovky mi nikdy nešli wub.giflaugh.gif

No a tady pár fotek tý mojí píšťalky tongue.gif

Se samolepkama byla taková jak jsem si ji přivez, no ty šli okamžitě dolu, protože tenhle tuzing nemám rád a hlavně nic z toho v tom autě ani nebylo :rolleyes:

post-14778-0-91921900-1354990615_thumb.jpg

post-14778-0-63138300-1354990626_thumb.jpg

post-14778-0-94607000-1354990641_thumb.jpg

post-14778-0-14683200-1354990656_thumb.jpg

post-14778-0-01696600-1354990669_thumb.jpg

Upraveno uživatelem DanTe
Odkaz ke komentáři

Tak shodou okolností se mi tu ještě válí faktura na stole (už 4 měsíce) já vím jsem bordelář :D

 

Vlnovec byl 55x200, ale kámoš říkal, že klidně mohl mít průměr 50 :) Jinak jsem bral konkrétně tenhle 99.40.334 (kód autokelly) :palec:

 

A taková perlička, ve SPEI servise mi řekli za výměnu vlnovce 3500,- :wallbash: no vlnovec mě se slevou stál 653Kč a 300Kč práce u kámoše :lool:

Upraveno uživatelem DanTe
Odkaz ke komentáři

Týýjo to nemám jak vyfotit, se pod auto nemám jak dostat, můj klasickej hever je na tuhle mršku nízkej, nenacpu se pod to :lool: Ale já jsem měl napojení na svody, za tím hned vlnovec a zatím to pokračuje ke střeďáku co si tak matně pamatuju, jinak jsem z Prahy, ale dělal mi to kámoš v Ústí :)

 

Jinak teda vím že jsme na Octaviaclubu, ale mně to nedá se nepochlubit s mojím skoroveteránkem z roku 1992, protože jsem na to auto pyšnej a je to moje láska :wub:

 

Honda Prelude 2.3i 4WS

post-14778-0-44699800-1354994873_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já mám bohužel problém, že ropu nesnáším, ten zvuk mě úplně irituje a to klepání motoru ve stylu traktoru je pro mě naprostej hnus a miluju vysoký otáčky u kterých seriovej diesel umírá :lol: , proto benzín který hodím do plynu, mršťova okta mě přesvědčila, že to není žádnej problém a že se toho nemusím bát a jezdit za 11L plnu a za 9L benzinu je sakra cenovej rozdíl ;)

Upraveno uživatelem DanTe
Odkaz ke komentáři

Okta moc pěkná,taky jsem koukal po RS ale vyhrála to ropa combi. Přeji mnoho šťastných km bez nehod a poruch. :palec::palec:

Mám dotaz a neber to jako prudu,ale píšeš, že chceš oktu překopat na LPG není to škoda? :( To jsi nemusel kupvat RSko a šel bych do nafty. ;)

Tak ať okta slouží :pivo:

Tohle úplně nechápu, když chtěl výkonný benzín (RS), proč by si měl kupovat naftu?

 

Proč by to měla být škoda, když dá LPG?

Odkaz ke komentáři

I s rs se da jezdit na spotrebu. Dlouhodobe se drzim na 6,5 lt :D

 

Deko: Věřím že se dá, ale určitě nepopojíždíš po Praze 13km do práce a z práce :lool: Ráno jsem schopnej jet za 6,5L protože jedu v šest ráno kdy je Praha ještě prázdná a jedu z kopce, ale odpoledne už to je za 10-11, protože popojíždím a ještě jedu do velkýho kopce :) Ikdyž teď jak jsou ty mrazy tak to je masakr, standartně mi to při rozjezdu ukazuje okamžitou spotřebu 52L/100 no a dneska 94L/100 jsem myslel, že se mi to snad zdá :lol:

Odkaz ke komentáři

Tohle úplně nechápu, když chtěl výkonný benzín (RS), proč by si měl kupovat naftu?

 

Proč by to měla být škoda, když dá LPG?

Nebyla to z mé strany pruda,jen jsem měl tu čest jezdit s auty na LPG a vždy to bylo na ukor výkonu,proto mi to přišlo škoda. Pochopil jsem,že LPG chce aby snížil náklady na PHM proto jsem navrhoval ropáka.

DanTe: Tak ted už to chápu. Akutní odpor k naftě,co? :lol::lol:

tak ať okta slouží :palec:

Upraveno uživatelem Živočich7007
Odkaz ke komentáři

Zdar, tak se taky připojuju s přánim pěknýho poježdění. Stříbrná asi neurazí, i když je to asi nejobyčenjnějsí barva co se na rs dávala. Lišty v laku rozhodně jo, ty světlý auta s nima prokouknout a vypadaj trochu jinak :-)

Jiná věc je bohužel ta opuchlá maska s pletivem z králíkárny, za kterou bych někomu, kdo jí dává na octu, musel useknout obě ruce - podle toho předpokládám ta přezdívka píšťalka :-D ne, omlouvám se.... jen můj názor, ale fakt se mě to nelíbí.

Co kola? Na jedný fotce nevidim spidery.

Odkaz ke komentáři

Čaues, maska je v řešení, jen to chce kačky navíc, bude zpátky origo, tahle co tam je se mi taky vůbec nelíbí ;) Jinak letňáky mám 17" AEZ, spidery jsou 16" a zimáky, jsi všímavej :D Je pravda že stříbrná je hrozně obyčejná, ale my to tak nějak máme v rodině, máma má OII combi předface ve stříbrný, táta má OII liftback poface taky ve stříbrný :lool: ale tak zase, moje je šedá pastelová metalíza dle techničáku :lol: ale myslím si, že to auto hodně prokoukne, až proběhnou designový změny co mám v plánu, ale to je zatím topsecret B)

Upraveno uživatelem DanTe
Odkaz ke komentáři

Pěkná Octa! a Honda jak by smet ;) P§vodně jsem taky zvažoval RS, ale přeci jen mám auto kvůi práci, a proto ropa v kombíku...holt není nad to jezdi za 4,9-5,5l/100km ... ale jakmile budeš mít ten plyn tak jsi za vodou, to já zase chválim. Osobně jsem taky prubnul pár plyňáků a zas takovej ubytek výkonu to není :palec:

Odkaz ke komentáři

Právě že jsem se o tom bavil s mršťou a jeho argumenty mě přesvědčily, že se toho plynu nemusím bát, původně jsem měl strach, že tam přijdu o hodně výkonu :)

 

Giancarlo: No co víc napsat k tý mojí babičce, je to r.v. 1992 výbava ABS, 4WS (natáčecí zadní náprava), elektrický okna, střešní okno, tempomat, výkon 118kW 208nm, loni proběhla kompletní renovace exteriéru, protože mě v lednu naboural pán ve feldě, takže se auto odstrojilo, vyndal se motor, kompletně se vyvařilo a znovu nalakovalo původní červenou, přidalo se pár doplňků jako byl přední a zadní lip a kola se hodily do nového bílého komaxitu. A jelikož to stálo fakt hodně peněz, tak je z babičky garážová slečna na víkendy a v tomhle počasí odpočívá v garáži a čeká na teplo a sluníčko :lol: Letos je v plánu udělat podvozek a pak už jen detaily, jako výměna všech šroubků za nerez atp. ale to jsou plány, který jsem si dost narušil koupí píšťalky :wub:

Odkaz ke komentáři

Má takový dotaz, kdo máte taky RS nebo aspoň 1.8T. Nevím jestli to je normální, nebo mám někde něco špatně, ale když vytočím jedničku hodně do červenýho, fouknu tam za dva, tak mi to auto jakoby ztratí totální výkon, jakoby mi někdo vypustil všechen ten plnící tlak turba, je tohle normální, nebo je čas na diagnostiku? :blink: Dneska jsem si dával sprint s kámošem kterej má Hondu Accord 2.2 110kW atmosféru, na jedna jsme oba hrabali, začal jsem mu ujíždět, flák jsem tam dvojku a auto se jakoby zastavilo, tohle mi nepřipadá moc normální, ale jiným turbem jsem zatim nejel, takže nevím.

Odkaz ke komentáři

Taky blahopřeji ke krásné RS-ce.. ať žere co nejméně a je spolehlivá..jinak k tomu tvému problému okolo vlnovce - čili pružnému členu výfukového potrubí. Já se pohybuji okolo náhradních dílů na vozy Škoda.Pokud budeš něco potřebovat, dej vědět.Můžu cenově pomoci.U nás ve firmě bych ti ten pružný člen sehnal za 300Kč+poštovné cca 80Kč.Nemám v úmyslu dělat obchod,ale pomoci fandům naší krásné Škodovečky a pokud to bude možné i pomoci nějaký penízek ušetřit.. :pivo:

Odkaz ke komentáři

DaviD79: Díky za chválu i za nabídku, kdyby něco tak se ozvu ;)

 

Jinak dneska jsem se dokopal k tomu, že konečně udělám blackhousing světel, no jak jsem se do toho pustil, tak jsem to taky opustil, zkoušel jsem rozdělat blinky, bez úspěchu, dal jsem je na 5 minut do trouby na 200 stupňů a začali se roztékat, ale že by se rozlepily to ne, tak jsem je bezúspěšně vyndal :angry: No světla jsem bral opatrně fénem, bylo vidět že povolujou, ale bohužel fén co mám tady doma má malej výkon a topí málo, takže buďto budu muset najít koule a použít opět troubu jak radil mršťa, nebo holt budu muset donutit přítelkyni, aby mi dovezla fén od ní z domova, tím jsem rozlepoval světla na našich Hondách a bez problému :D Ale tak už jsem zase o něco chytřejší, vím jak se vyndavaji světla na Octávce :lol:

Odkaz ke komentáři
  • Ol@f locked this topic
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...