Neználek Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 Taky to tak nějak vidím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Leden 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 Omlouvám se za prodlevu, ale až teď jsem se stal členem s přístupem sem... Ad předchozí: Ta registrace na ÚOOÚ není všespasitelná, zákony jsou tu vyjmenovány a vykládány. Naše soudy nemají ucelenou koncepci a precedent není závazný. Ta registrace řeší jen tu věc, že můžeš záznam uchovávat a doma zpracovat. Podle mne to řeší to, že pokud něco zaznamenám tak to můžu ve smyslu registrace na ÚOOÚ doma uložit na disk a třeba e-mailem předat policii ( toto je zpracování ). Podle mne je lepší tu registraci mít, a v případném sporu, pokud se případný vinník bude hájit tím že se nejedná o legitimní důkaz a že jsi si ho nahrál s jeho nesouhlasem a že zacházíš s OÚ v rozporu se zákonem na OOÚ, tak se můžeš hájit, že jsi pro to udělal maximum, registroval jsi se na ÚOOÚ a teď pozor právní výraz " v dobré víře " jsi ho zpracoval a předal. Bude zajímavé, až se první takový spor dostane k soudu, ale jsem přesvědčen že registrací nic neztrácíš ba naopak můžeš jen získat. A těch pár minut vyplněním formuláře není zase takový problém. Je několik právních výkladů, zda to má smysl či ne, ale jak už jsem psal, ke škodě to rozhodně není... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Leden 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 Tak pokračování :) právě jsem odeslal dotaz panu Mgr. Josefu Prokešovi, řediteli Odboru legislativy a zahraničních vztahů Úřadu na ochranu osobních údajů, v tomto znění: Dobrý den, chtěl jsem Vás požádat o radu popřípadě o stanovisko ohledně kamerových systémů umístěných v autě. Kamerový systém v autě užívám z důvodů zajištění podkladů v případě nehody pro potřebu Policie ČR popřípadě pojišťovny. Provedl jsem u Vašeho úřadu registraci. Ovšem není mi zcela jasné, a dle různých výkladů zákona také, jaká je má možnost natáčet případnou situaci ( autonehodu a to co jí předcházelo ) pokud mi případní viník nedá nedá souhlas s nahráváním a zpracováním. Nerad bych se v takovéto případné situaci ocitl za hranicí zákona, popřípadě bych byl nerad pokud by tento důkaz nebyl brán v potaz v případném šetřením. Jak se mám postupovat, co mám udělat a co udělat nesmím? Na závěr bych Vám chtěl předem poděkovat za odpověď a požádat Vás zda-li Vaší odpověď můžu zveřejnit popřípadě její část na uzavřeném internetovém fóru Octaviaclub.cz, kde právě probíhá diskuze na toto téma a rádi bychom se dozvěděli více. S přáním krásného dne xxxx a můj podpis xxx 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luban75 Odesláno Leden 19, 2013 Sdílet Odesláno Leden 19, 2013 (upraveno) To jsem zvedav na odpoved Registraci jsem provedl papir vozim s sebou Myslim ze by to mohlo zabranit i nekterym aktivnim policistum v tom, ze by mohli zakazat nataceni atd Ale zajima me jina vec Jak mate vyreseno umisteni kamery ?? Na skle prece nesmi byt ze zakona Kde to tedy mate ? Upraveno Leden 19, 2013 uživatelem luban75 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Leden 19, 2013 Sdílet Odesláno Leden 19, 2013 Tak jsem zvědav co odepíše,a podle toho budu postupovat,Sobiho dík za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Leden 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 19, 2013 To jsem zvedav na odpoved Registraci jsem provedl papir vozim s sebou Myslim ze by to mohlo zabranit i nekterym aktivnim policistum v tom, ze by mohli zakazat nataceni atd Ale zajima me jina vec Jak mate vyreseno umisteni kamery ?? Na skle prece nesmi byt ze zakona Kde to tedy mate ? Kameru můžeš mít, respektive i navigaci, ale nesmí bránit ve výhledu řidiče. Popravdě, který řidič by si dobrovolně zakrýval výhled! Navigaci mám u levého předního sloupku a kameru hnedka vedle zpětného zrcátka, tak aby mi nebránilo ve výhledu. Obecně lze uvažovat to, že nesmí být na předním skle v prostoru stíraného stěrači, aby ti za nepříznivých podmínek nebránilo ve výhledu. A auž dostanu odpověď dám vědět, v případě souhlasu pana ředitele ÚOOÚ zveřejním celou odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 27, 2013 Sdílet Odesláno Leden 27, 2013 Už dorazila odpověď? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Leden 27, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 27, 2013 Ahoj, zatim ne :( ale obvyklá doba na odpověď je 30dní, když mi neodpoví zkusím někoho jiného z úřadu. Jak víme je to jen a jen o lidech :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 27, 2013 Sdílet Odesláno Leden 27, 2013 tak na to jsem zvědavej. Každopádně díky za snahu! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Březen 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 14, 2013 Takže odpověď žádná, asi zkusím e-podatelny na různých úřadech, jen vymyslet univerzální verzi dotazu :-) Sorry, ale snaha byla :-( ale jedeme dál! :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mar.cz Odesláno Květen 8, 2013 Sdílet Odesláno Květen 8, 2013 Díky, už jsem to odeslal :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sisin Odesláno Květen 9, 2013 Sdílet Odesláno Květen 9, 2013 Takže odpověď žádná, asi zkusím e-podatelny na různých úřadech, jen vymyslet univerzální verzi dotazu :-) Sorry, ale snaha byla :-( ale jedeme dál! :-) Ozval se už někdo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lucasse Odesláno Květen 9, 2013 Sdílet Odesláno Květen 9, 2013 Dotaznik jsem vyplnil a odeslal. Urad to musi predpokladam nejdriv potvrdit a zverejnit. Co vlastne mam pak vytiskout a vozit stale sebou pro jistotu? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Květen 20, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 20, 2013 Poslal jsem to ještě na jeden link, uvedený na stránkách UOOU a nic... Takže tento týden zkusím poslat dotaz na kancelář Ombudsmana... už nevím kde jinde získat informace... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Květen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 Já vozím výtisk registrace, ten najdeš na stránkách uoou, vlevo klikneš na REGISTR a po rozbalení klikneš na Veřejný registr zpracování osobních údajů, na další stránce dáš pak vyhledávání a do políčka subjekt své jméno, pak se vyhledáš v seznamu a rozklikneš se a v pravo klikneš na obrázek pod nápisem registrace, a pak už vlevo klikneš na podtržený nápis TISK. Tak toto vozím já.... jen upozorňuji, že toto znamená to, že můžeš osobní data zpracovávat, legálnost jejich pořizování je věc druhá, které se nemohu dopátrat. Dotaznik jsem vyplnil a odeslal. Urad to musi predpokladam nejdriv potvrdit a zverejnit. Co vlastne mam pak vytiskout a vozit stale sebou pro jistotu? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Březen 16, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 16, 2015 Tak konečně vyšlo ono stanovisko UOOU:https://www.uoou.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=200144&id_dokumenty=14483 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 17, 2015 Sdílet Odesláno Březen 17, 2015 Takže po dvou letech kluci vymysleli, jak to vlastně budou posuzovat. Tomu se říká pracovní nasazení, kdo z nás to má Ale aspoň konečně víme, na čem jsme :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 17, 2015 Sdílet Odesláno Březen 17, 2015 2 roky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Březen 18, 2015 Sdílet Odesláno Březen 18, 2015 No tak hold toho asi mají moc :jelen: :jelen: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Červen 25, 2015 Sdílet Odesláno Červen 25, 2015 (upraveno) http://www.20min.ch/digital/news/story/19458701 http://futurezone.at/netzpolitik/private-videoueberwachung-im-auto-strafbar/24.595.817#diskussion Upraveno Červen 25, 2015 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kugler Odesláno Červenec 11, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2015 Panove mohli by jste sem hosit novy odkaz na ten formular? Ten odkaz co daval p2p uz nefunguje.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kovikovi Odesláno Leden 26, 2017 Sdílet Odesláno Leden 26, 2017 Ahoj klubáci. Potřebuji poradit už je to asi 2 měsíce a pořád nemám ten papír, tak jsem to asi vyplnil blbě nebo nevím kde jsem udělal chybu. Tak se chci zeptat jak dlouho to trvalo Vám? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tonic Odesláno Březen 16, 2017 Sdílet Odesláno Březen 16, 2017 (upraveno) Březen 2017 i já přispěji svoji troškou do mlýna, zde najdete aktualizovány požadavky a níže uvedený popis jak vyplnit formulář na https://uoou.cz Poznámka: Níže uvedený postup se týká fyzické osoby body 1-2 jsou osobní, tak přeskočím (to snad zvládne vyplnit každý) 3. účel zpracování a kategorieZvýšení bezpečnosti osob apod., ochrana majetku. Zajištění důkazního materiálu (pro policii ČR a Městskou policii, pro orgány činné v trestním řízení) pro vyřešení případného přestupku, přečinu či trestného činu na pozemních komunikacích a další požadované údaje. Kategorie osobních údajůpopisné údaje Rozsah zpracovávaných osobních údajůPopisné údaje typu: barva, vzhled, typ, apod. Registrační značka vozidla Osobní údaje budou zpracovány se souhlasem subjektuNe 4. Kategorie subjektů údajů osoby s jiným vztahem k oznamovateliOsoby pohybující se na veřejném prostranství, pozemních komunikacíh 5. (necháme prázdný) 6. Zdroje osobních údajů Jiné zdrojeKamerový systém umístěný ve vozidle, doba uložení záznamu 7 dní. 7. Popis způsobu zpracování osobních údajůKamerovými systémy Doplňující formulář: 1. počet kamer2 (vždy raději dvě, pro případ zadní kamery) 2. objekt umísění kamer Jiné: Vozidlo 3. režim kamer - kdy je pořizován záznam záznam v provozní době spoštění záznamu na pokyn 4. záznamy se uchovávájí po dobudo 7 dnů (nedávejte delší čas, zbytečně si tím zkomplikujete život) 5. jakým způsobem jsou subjekty informovány ostatní:informačními tabulkami umístěných u monitorovacíh prostor (lze řešit přenosnou cedulkou za okno (jako např. zásobování) 6. Způsob opatření k zajištění ochrany zabezpečení záznamového zařízení:šifrování dat 7. Charakter zpracovávaných údajůProstý obrazový záznam 8. Prohlašuji, že kamerový sestém je:ANO 9.Příjemce, nebo kategorie příjemců jiní příjemci:pro orgány činné v trestním řízení 10. Předpokládané předání osobních údajů do jiných států osobní údaje budou předány do třetích zemí:pro orgány činné v trestním řízení výše uvedený postup jsem odeslal 08.03.2017 a včera tj. 15.03. mi přišel mail, že jsem byl úspěšně zaregistrován. * aktualizace * Po úspěšné registraci je moudré si mailem napsat na adresu posta@uoou.czŽádost o vystavení osvědčení které vám následně dorazí poštou (pokud nemáte datovou schránku). Toto osvědčení poté vozit sebou. Tak snad vám to pomůže. Upraveno Březen 21, 2017 uživatelem Tonic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Březen 30, 2017 Sdílet Odesláno Březen 30, 2017 Jelikož jsme se rozhodli z tématu udělat článek na web clubu, ak tuto diskuzi vysouvám z neverejne sekce OC do verejne > Ostatni diskuze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sharkys Odesláno Duben 4, 2017 Sdílet Odesláno Duben 4, 2017 Mimochodem, tu cedulku - viz. bod 5 - někde opravdu vystavenou máte ? ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peverka Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 Chtěla jsem kupovat kameru přítelovi jako dárek k narozeninám a tak jsem se o to trochu zajímala. Pročetla jsem toto vláknu a mám v tom teď trochu guláš. Z tohoto vlákna jsem vyčetla, že musím vyplnit nějaký formulář a registrovat svou kameru. Jenže z tohoto zdroje jsem se zase dočetla následující: Úřad pro ochranu osobních údajů vydal v březnu 2015 stanovisko, že záznamy z autokamery slouží pouze pro ochranu majetku vozidla v případě přestupku, dopravní nehody či jiné pojistné události. Videozáznamy lze použít jako důkazní materiál, aniž by bylo nutné kameru u úřadu registrovat. Mě z toho vyplývá, že se registrovat nemusím ale tady na fóru se píše, že ano. Připadá mi to dost protichůdné. Je jasné, že registrací se asi nic nezkazí, přesto bych ráda kdyby mi tuto problematiku někdo trochu více osvětlil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speedy799 Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 o ziadnom registrovani osobne neviem, aj ked tozvie ci nie je to o inom u vas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 Kdyz mam kameru ve dvou autech, staci mi jeden formular? Auta jsou registrovana na mne, nicmene kdyz bdue ridit manzalka, pripadne jina osoba? Plati to take? Jinak diky za navod. Dan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pontiac_CZ Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Chtěla jsem kupovat kameru přítelovi jako dárek k narozeninám a tak jsem se o to trochu zajímala. Pročetla jsem toto vláknu a mám v tom teď trochu guláš. Z tohoto vlákna jsem vyčetla, že musím vyplnit nějaký formulář a registrovat svou kameru. Jenže z tohoto zdroje jsem se zase dočetla následující: Úřad pro ochranu osobních údajů vydal v březnu 2015 stanovisko, že záznamy z autokamery slouží pouze pro ochranu majetku vozidla v případě přestupku, dopravní nehody či jiné pojistné události. Videozáznamy lze použít jako důkazní materiál, aniž by bylo nutné kameru u úřadu registrovat. Mě z toho vyplývá, že se registrovat nemusím ale tady na fóru se píše, že ano. Připadá mi to dost protichůdné. Je jasné, že registrací se asi nic nezkazí, přesto bych ráda kdyby mi tuto problematiku někdo trochu více osvětlil. Před nějakou dobou jsem na toto taky narazil a proto jsem se o explicitní souhlas ÚOOÚ přestal zajímat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
okta7 Odesláno Duben 13, 2017 Sdílet Odesláno Duben 13, 2017 Tiež som to neriešil keď som dával kameru počul som o tom, že je vhodné to nahlásiť ale že nejako nie je dôvod, že by bol problém keby sa ten formulár nevypíše :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.