Přejít na obsah

Bouchani od zadni napravy


p2p

Doporučené příspěvky

Jak jsem napsal v popisu Topicu, uz asi jeden rok resim s autorizovanym servisem bouchani zadni napravy... samozrejmne neuspesne...Nebouchalo to stale, jenom pri pomale jizde jako by na zadni naprave (vlevo) neco rezonovalo... Autorizovany servis stale nic neudelali, preventivne mi vymenili zadni gumy na dverich, ale bouchani, klepani se stale zhorsovalo. Zvednul jsem si auto a hleda co je tam uvolneno... Poklepal jsem na nadrz a ozvalo se neco co by jsem necekal ani u 120 GLS.. :) No proste hrozny zvuk, jako by neco rezonovalo a bylo to dost hlasite... Myslel jsem ze mam vyhrano, ale chyba... nasel jsem si jinou O II a svete div se stejny zvuk... Skuste si samy poklepat na nadrz a reknete nazor... Proste hruza.... Chviku jsem to nechal tak a predevcirem jsem vezl vecer kamarada po Brne a poprosil jsem ho at si vleze dozadu a poslechne si to. On mechanik jasne rekl ze je to od kola... Projizdeli jsme Brno Hybesku (panelka) a bylo to krasne slyset.... Jak jsem to zkouseli, malinko jsem pribrzdil a ejhle ono to prestalo... :) Tak a nasli jsme vinika... Zastavil jsem pesti bouch do kola a zvuk jako by jste bouchli do plechu... Druhe zadni kolo bylo o neco lepsi. Dneska rano jsem zasel do Autorizovaneho servisu AUTONOVA a garancni technik po me ukazce, rekl ze je to normalni, nedal jsem se a zasli jsme spolu na nove auto. A ejhle tak to nerezonavalo... Proste tak to bylo potichu... Chvilku koukal a objednal mne na pondeli... Ale nedalo mi to. Zajel jsem za znamym do servisu, zvedli jsme auto a brzdovy trmen vykazuje vuli radialni na vodicih cepech asi 2 mm... No proste takovou vuli nemaji ani auta co maji odjeto 500 tkm... Ja mam celkem 40 tkm...Kamos rekl, ze je to na vymenu obou trmenu zadni brzdy. Predni jsou OK... Zadna vule... Uz se tesim na pondeli jak se pohadam, protoze oni to budou chtit jenom asi namazat (autorizovany servis Autonova) , ale ja budu pozadovat celou vymenu... Jestli mi to nevymeni, co mam nebo koho mam otravovat at se servisem neco udelaji... Ma nekdo nejakou radu... :D

 

Setkal jste se nekdo s touto zavadou??? Dik za jakoukoliv radu jak na servis atd... :)

Odkaz ke komentáři

Tak a je tady zaver rocniho trapeni... Dneska mi vymenili zadni oba brzdice a je klid. Zadne bouchani od zadni napravy. Pri prebirani technik rikal neco o najezdu km ale poslal jsem ho slusne nekam. Takhle vymlacene brzdice jsem nemel u O I ani pri 350000 km... Dalsi vec provokativne jsem bouchnul do kola (gumy ) a zadne zarachtani.. proste klid.. Kdo tady na foru ma problem nejakeho zvuku od zadni napravy at si skusi bouchnou pri stazene rucni brzde do zadniho kola. Kdyz bude klid je to neco jineho kdyz to zarachta nasel zdroj pazvuku... Tak zatim Cus :palec:

Odkaz ke komentáři

Dobrý den .

 

Můžete mi poradit? Nedávno jsem byl na opravě nějaké drobnosti a musel jsem zvednout auto na heveru a vyvěsil jsem kola. Po dokončení opravy jsme vrátili auto na zem a cestou domu se mi po přejetí nerovnosti ozívá gumové vrzání od horního uložení pravého předního tlumiče. Nedá se to nějak bez vyndání tlumiče opravit??? Nějak promazat a jestli ano tak jakým přípravkem ??? Aby nedošlo k poškození gumy a aby se tam nelepil prach. :D :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Malá podotázečka, je ten zvuk, jak když by jsi drhnul zástěrkama o zem(kdyby tam byly, jako třeba u favorita)? Mě to dělá O II ze začátku, když někam jedu a přejedu třeba i malou nerovnost, pak asi po 10-15km už to neslyšim. Ale já teda netušim, odkud to jde. Mě se zdá, že z prava vepředu, přítelce, že z prava ze zadu a kámošovi zase že ze předu z leva. Byl jsem s tim i v servise a nic mi nenašli.....

Odkaz ke komentáři

Nějak jsem si na to vrzání při přejezdu nerovností zvykl. Ale do budoucna to musim vyřešit. Prostě mastříkám silikon na horní uložení tlumiče. Okolo té matice. A pak taky na gumové uložení stab. Dělaj to i ve Škodovce. Jen doufám že to pomůže. Tak přeju ať vám to také pomůže. :)

Odkaz ke komentáři

Tak potom napiš, jak to dopadlo, asi to zkusim taky. Eště sem domluvenej se známym automechanikem, že až se budu pohybovat v rodné krajině, tak se u něj stavim na návštěvu, počkáme, až auto schladne a pak se s ním projedu, aby to slyšel......když na něco přijdem, tak to sem hodim.

 

PS: držim palce, ať to pomůže!!

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

začal jsem pozorovat, že při rychlosti 50km/h a méně mi něco kovově vrže v pravé přední části auta. Nejsem s to rozeznat, jestli je to od kol nebo z interiéru. Začalo to teď když uhodili mrazy a nepřestane to ani po dlouhé cestě. Mám pocit, že to dělá především, když zatáčím a asi víc, když směrem do prava.

Nevíte, co by to mohlo způsobit?

Jinak btw na D1 mi něco spadlo na přední sklo z mýtný brány a udělalo mi to parádní díru v předním okně. Přímo ve výhledu. Zaradoval jsem se, jelikož mi konečně pojišťovna uzná výměnu předního skla (o měnších dvpu ďůlkách cca 3mm nechtějí ani slyšet). Tohle má v průměru asi 1cm. Viva mýtné brány ;)

Jinak po D1 jsem jel s OII 2.0 TDI uplně poprvé (po roce co auto mám) a byl jsem překvapen pohodlím. Nic nikde nebouchá (najeto cca 125000km) a i na 17tkách (Pegasus) se sportovním podvozkem (z výroby) to bylo docela komfortní.

Odkaz ke komentáři

Sundej kaslík u spolujezdce a krásně uvidíš na ventilátor klimy, jde i rychle vyndat, pokud je to on (může klidně být - stačí jestli ho někdy někdo prostříknul nějakým mazadlem a jsou K.O. pouzdra...). A propo mám doma jeden fungl nový, tak klidně pískni.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím,

 

jsem majitelem škody Octavia2 4x4 1.9TDI.

 

Když jedu vyšší rychlostí(tak nad 80km/h) a projedu nějakou propadlinou nebo dolíkem na vozovce(myslím takový ty místa kdy auto projede,zhoupne se dolů a pak čumákem nahoru),tak se mi při pohybu čumáku auta nahoru ozve od pravého předního kola zvuk jakoby mi pneu zachytílo o nějaký plast,takové"hrrrrnk",nebo tak nějak to zní,ale pneu to není to vím jistě,ani tam nemám žádný předmět co by mi to dělal.

Měl jsem to na prohlídce u kamoše v Autonově,díval se na to,dělal i test tlumičů ap,a říkal že nenašel nic. Potom jsem byl za jiným známým přímo na stanici STK,hýbal s autem do stran,nahoru,dolů,točili jsme volantem,šlapali na brzdy.....nic.

Problém je že se to ozývá jen když jedu rychleji,při pomalým průjezdu stejným místem to nedělá,ale logicky se taky to auto zdaleka tak nezhoupne,prostě nejlíp se to ozve když vyjedu nahoru na kopec na nějaký houpák a čumák mi ještě jde nahoru zatímco kolo je níž,a když do toho ještě šlapu víc na plyn tak je to ještě hlasitější. Na dálnici když je zasebou pár blbě položených panelů tak poslouchám zasebou"hrrrrnk,hrrnk,hrrrrrrnk",nebo když jsou propadliny v asfaltu atak. Kdyby mi to nedělalo pořád dokola už aspoň 3 měsíce,tak bych se na to i vykašlal,ale zdá se mi že je to spíš horší a horší.....

Kdyby někdo věděl o co jde,nebo moudře poradil,budu velice rád.

 

PS: dělá to určitě jen pravé přední kolo!

 

Díky za případnou radu!!!

Odkaz ke komentáři

Blba otazka a neskrabne to nahodou tim plastem dole pod motorem???

 

Nebo jak rikaji pokud mas moc siroke koleso tak to muze byt tim ze ta pneu negde skrne o nejakej plast nebo dokonce o zasterku (mne to dela pri plnem rejdu ale u mne je to kvuly spatnym selenum). Fakt mne ne napada nic jineho.

Odkaz ke komentáři

Mám na zimu plecháče 205/55/16..... ale ten zvuk se mi moc nezdá jako od plastu. Zkusím se v tom projet se známým,beztak když mi na tom někdo něco bude dělat tak on. Dám pak pro zajímavost vědět...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdar a Sílu,

skoro půl roku jezdím v Octavii 2.0TDi 103kW, jsem s ní více méně spokojený, jak po motorické, tak po stránce komfortu, ale poslední dobou se při akceleraci (zejména při 3,4 a 5 převodovém stupni) ozívá dost jedovatý rezonující zvuk. Vypozoroval jsem, že nejspolehlivěji se projeví když sešlápnu plyn, po motoru chci aby šel řádně do výkonu - tedy zejména do kopce a když k tomu je na cestě nějaký lehký hup tak se drnčení jistě projeví. V autorizovaném servisu označily závadu jako rezonující kovový díl, což je podle mě nesmysl, když ve volnoběhu se zvuk neprojeví. Jiný známý má podezření na homo kloub vnější, ale vůli nenašel. Myslím i že poloha kol při drčení nehraje příliš roli. Máte někdo podobné zkušenosti, příp. jejich řešení? Díky

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Mám OI 55kw a úplně stejnej problém. Od doby co mi dělali přední nápravy (čepy, ložiska atd.) při zatížení předního pravého kola divný zvuk (jako by drhnul plast). V servisu to kontrolovali a nic nenašli, nikde nic nedrhne. Dělá to už půl roku, takže i na zimákách (plech) i na letních (al. disky), oboje 195/65 r15. Nevím co s tím...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl před pár dny u jednoho šikovnýho mechanika a ten mi auto prohlidl. Nápravy a kola všechny ok..Zjistil že mám středový díl výfuku posunutý o cca 1-2 cm a při záběru začne vibrovat a klepat o okolní plechy. Asi jsem někde chytil držákem co ten středový díl drží a trochu ho deformoval. Až budu měnit výfuk, dám to do cajku a uvidím jestli je to fakt ono:)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahoj,

 

taky se mi objevil rezonující "kovový" zvuk z prostoru motoru. Při rozjezdu nebo při vyšších otáčkách. Auti mi prostě nejede jak má, nemá výkon. Jsem rád, když vyjedu kopec na potrápenou trojku. Hodně to řve a nejede. Taky jsem zatím nepřišel na příčinu :)

 

Edit: Tak mě to dělal vysypaný katalyzátor... vyměněn a mám po problému ...

Upraveno uživatelem Tiesto
Odkaz ke komentáři

Motoristé,

stálo mě to ještě hodně energie a času, ale závada nalezena a odstraněna - silně zatuhlý vnitřní homokynetický kloub na pravé poloose a mám podezření i na levou stranu, inu zřejmě konstruktéři ve Škodovce podcenili přenos vysokého točivého momentu.. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...