libor.98 Odesláno Říjen 22, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2009 zdravim, O1 81kw r.v 1997 při jízdě po něrovnostech nebo nějaky hrby díry a podobně mi něco tuká na přední nápravě podle silnice se to ozívá bud na pravo nebo na levo. myslím že to budou pouzdra stabilizátoru ted nevím jestli koupit ty tyčky plastovy s těma silentblokama nebo ty pouzdra (lůžka) stabylizační tyče. a newím zda tam mám ty pouzdra gumoví s prolisem nebo bez podle toho držáku asi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Říjen 23, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2009 Najprv vymen gumy na stabilizacnej tyci. Zmeraj si priemer tyce su rozne priemery a potom kupuj. Cena cca 200Kc za 2 kusy. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jeřáb Odesláno Říjen 23, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2009 Ahoj, na ´97 jsou gumy stáblu bez prolisu, ale je možné, že třeba někdo v průběhu zaměnil. Při koupi nové gumy doporučuji kontrolovat vnitřní část, aby neměla povrch s jakousi vlákninou. Musí být celé z gumy! Osobně doporučuji koupit gumy s prolisem a k tomu i odpovídající klemy ( dávali se na facelifty ). Kdyby jsi potřeboval nějak blíže poradit, klidně zavolej... Jóó´, a taky bych to viděl spíše na gumy, než na spojovací tyče ( kosti ). Možná bych našel starší klemy z facelifta... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Říjen 23, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2009 Urcite jsou to ty gumicky stabilizatoru. S tim prolisem se dodavaly od roku 2002 takze do te doby byly klasicke bez prolisu. Take jsem slysel ze doporucuji vimenit je za ty s prolisem - vic vydrzi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.98 Odesláno Říjen 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 23, 2009 diky, už jsem je koupil s prolisem ty gumy bez tej vlákniny jak jste tu psali. držáky už byli s prolisem. koupil jsem originál 210 kč za kus prej by měli vydržet dost ne jak polsky za 90kč. tak uvidíme. jednu stranu už mám a zitra druhou:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jeřáb Odesláno Říjen 23, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2009 diky, už jsem je koupil s prolisem ty gumy bez tej vlákniny jak jste tu psali. držáky už byli s prolisem. koupil jsem originál 210 kč za kus prej by měli vydržet dost ne jak polsky za 90kč. tak uvidíme. jednu stranu už mám a zitra druhou:-) Lépe jsi nemohl udělat! Příjemná náhodička, že tam byli new klemy, tak ať Ti kárka pěkně šlape ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Únor 23, 2011 Sdílet Odesláno Únor 23, 2011 Dá se to vyměnit doma jen za pomocí heveru nebo musí auto na zvedák? Mimochodem, neví někdo jaký průměr má 1,6 BFQ/AVU r.v.2003 resp.2004? Díky ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Únor 25, 2011 Sdílet Odesláno Únor 25, 2011 Tak návod jak na to jsem jaksi našel, budu potřebovat zvedáky dva, ale snad to půjde ... a průměr radši změřit ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Únor 26, 2011 Sdílet Odesláno Únor 26, 2011 21 mm, kdyby někdo potřeboval, mimochodem ani není třeba měřit, na starém je to viditelně napsané, akorát se mi nezdá, že mi to servisák vyměnil, protože cca po roce a půl je v háji, se z toho auta zbláznim, asi by to časem chtělo i těsnění/gufero ramene ... krám jeden plechovej ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Březen 6, 2011 Sdílet Odesláno Březen 6, 2011 Tak vyměněno, myslel jsem, že budu potřebovat dva hevery (jeden k nadzdvihnutí nápravy), ale přizvedávat nápravu se mi nějak nelíbilo, nemohl jsem najít tu správnou polohu, tak šel celý předek na špalky, ramena volně visela dolů a se stabilizátorem se bez problému dalo manipulovat, očistit a podobně ... zkušební jízda po nepěkné silnici úplně báječná, náprava ani ťuk, jen kloktaj plasty ve vnitřku, budu muset něco udělat s tapecama ve dveřích ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Březen 31, 2012 Sdílet Odesláno Březen 31, 2012 už mi lůžka vržou jak prase, nadešel čas je vyměnit. Vzal bych je asi s novým držákem, protože ten starý vypadá hrozivě,takže radši vzít ty s prolisem. Nezměřil jsem ale průměr, nepoznáte z fotek, který tam mám? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Duben 22, 2012 Sdílet Odesláno Duben 22, 2012 Tak dneska jsem přezouval kola a zdá se mi, že mám povolené kosti stabilizátoru. Utáhnout to ale nejde. Co říkáte na ty kosti a tu mezeru od ramene i šroubu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 AHOJ, presne toto som teraz riesil cez vikend ja. Menil som gumy na letne a tiez som si vsimol tie kosti a mam to presne take iste ako ty. Ta medzera po krajoch. Mechanik mi povedal,ze to tak ma byt !? Nezda sa mi ,ale zapieral to aj silovo,ci to nie je uvolnene a drzi to ako svina. Povedal,ze mozno vymenit len tu gumu v kostiach,ale ze ani to netreba,ze je to OK. A kontroloval som aj tie lozka s drzakmi, a mam to vsetko pevne v pohode. Kedze mame rovnaky motor, tak si myslim,ze mas aj rovnaky stabilizator, mechanik zmeral na 21mm. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 Když se zde podívám na Mikliskovu novou "kost" http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=5830&st=100 , tak mi to nepřipadá, že tam má takovou vůli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 Teraz som pozeral, sice to ma fotene trochu z uhla ,ale vyzera ,ze ma tu medzeru mensiu ako ty. Ja pozeram teraz,ze ja mam este trochu vacsiu ako ty, tak ma to teraz zacalo trochu hnevat. Rozmyslam asi nad tym,ze to vymenim. Ale chcem tam dat tu kovovu kost, nie umelohmotnu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 a v čem bude lepší ta kovová? Je možné, že postupem čas a pružením toho stabilizátoru se ten šroub povoluje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
woller Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 Ahoj, když mám průměr stabilizátoru 23mm tak se tam dává lůžko o průměru 21mm nebo 23mm, ptám se protože to lůžko o průměru 23mm nemůžu nikde na netu sehnat. V CC-Autodílech mají jen neoriginál a to nechci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 V com bude ta kovova lepsia? Pravdu povediac neviem :D . ALe tak uz len z pohladu plast, kov, ma kovova vyssiu pevnost, sice na druhu stranu moze skorodovat :D @WOLLER: tak neviem, ale nevojde sa to lozko 21mm na 23mm tyc stabilizatora ? bude to aspon tesnejsie - to len tak sa zamyslam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 Plastovej nebo zeleznej, to je uplne jedno. :) Taky jsem si blahove myslel, ze je zeleznej lepsi, ted mam plastovej a abych pravdu rekl... Zadnej rozdil v tom neni. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
woller Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 @duke_luke: díky za myšlenku, taky jsem nad tím uvažoval jestli se tam z hlediska opotřebení i tyče stabilizátoru ten milimetr nebo dva nepočítá a nasadí se nebo narve to lůžko o průmeru 21mm. I když jde jen o stabilizátor tak chci mít vše v originálním stavu tak jak to má být. Zkusím se zeptat ve škodovce i když nekdy tady jsou zkušenější jedinci jak škodovka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 tady máš 23 mm http://www.cc-autodily.cz/luzko-stabiliz-pryzove-1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
woller Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Díky za typ, toto jediný na cc-dílech mají a to jsem i našel, ale není originál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Hele na 23mm luzko 23mm na 21mm luzko 21mm.Orna ta pryz ma v novem stavu mensi prumer a tim trmenem se to hrave stahne napevno.A plast vs.kov bych neresil,nebojte se plast je dimensovanej azaz.A nemenit pryzove luzka,radsi celou kost,nedokazu si predstavit,jak by se ta pryz z kosti dolovala. Nova kost ma uplne stejnou mezeru jako ta stara,to je jen opticky klam.Sroubem se stahuje kovova trubicka,ktera je zalisovana do pryze,takze po celou zivotnost je sroub utazenej nafest a nic se neuvolnuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Takže foto nové kosti z boku: Mezera tam je už i u nové a na fotce je krásně vidět ten kovovej váleček v pryžovým lůžku, který se dotahuje tím šroubem "nakrev" (dle DP 15Nm + dotáhnout o 90°). Kost je z cc-ček, výrobce Německo = FEBI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 no, když to srovnám s tou mou poslední fotkou, tak já tam mám teda velkou mezeru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.