Přejít na obsah

1.8 20V Turbo + 132 kW RS Nejčastější závady a problémy

Doporučené příspěvky

mareo: mam s tim autem uz delsi dobu problem, spatna směs i z vyfuku to smrdí jinak jak se to zahřeje, to prasklo spíš unavou materialu ja to dochlazuju porad a hlidam si to kdyz tomu davam kotel. ted hledam ruzne po netu nahradu za to moje turbo, ale nikde není jasná odpověď. takže vybíram mezi K03-052,053 nebo 058 i když stejně myslím, že z rs to turbo bude jiné než klasika 110kw

Odkaz ke komentáři

mareo: mam s tim autem uz delsi dobu problem, spatna směs i z vyfuku to smrdí jinak jak se to zahřeje, to prasklo spíš unavou materialu ja to dochlazuju porad a hlidam si to kdyz tomu davam kotel. ted hledam ruzne po netu nahradu za to moje turbo, ale nikde není jasná odpověď. takže vybíram mezi K03-052,053 nebo 058 i když stejně myslím, že z rs to turbo bude jiné než klasika 110kw

Jaky mas kod motoru?

Poslu ti srovnani a hlavni rozdily mezi turbinama.

Pokud uz bude kupovat tak idealne nove ja repasum moc neverim.

Odkaz ke komentáři

tu máš nějaké parametry:

K03_____________kompresor: 36/50mm_______turbina: 40/45mm
K03s____________kompresor: 38/51mm_______turbina: 40/45mm
K04 001_________kompresor: 38/51mm_______turbina: 42/46mm

K03-011 (5303 988 0011) 150 hp, 65 N actuator
K03-026 180 hp, 85 N actuator
K03-035 180 hp, 85 N actuator
K03-044 150 hp, 65 N actuator
K03-045 156 hp (Ibiza Cupra), 85 N actuator with 2 ports
K03-049 150 hp (Sharan/Alhambra), 65 N actuator

K03-052 180 hp, 85 N actuator
K03-053 150 hp, 85 N actuator
K03-058 150 hp/180 hp, 85 N actuator

Odkaz ke komentáři

Rozebrat tuhle lištu není těžké. Sundáš ten kryt, co na ní je. Potom povolíš 2 matice, co drží ty husí hadice, pak 2 imbusy, co drží tu lištu na sacích svodech a potom to půjde dát tak nějak na stranu, aby jsi tam lépe viděl :)

Tady máš to schéma, dopsal jsem tam, co kam vede, aby jsi se v tom lépe vyznal. Z klikovky vede ta hadice 2, následuje T-kus s odvětrávacím ventilem (ventil je to, jak je u něj to modré kolečko). Z něj vede hadice 10 do sacích svodů. Druhá větev z T-kusu je 9A, která ústí do 13A, to vše vede pak do regulačního ventilu na sací hadici. Omrkni všechny tyhle hadice ;)

Ahoj,

mám prvně Octavii 1.8T a mám asi neznalý dotaz. Co když hadice 9A není spojená s 13A??

Měl jsem na dvojku kolísavé otáčky a žlutou kontrolku motoru, tak jsem to napíchnul na PC psalo to něco se vzduchem a všimnul si 13A co vede dolu tak je odpojená a nasává vzduch, mechanik mi ji zaslepil špuntem. Kontrolka nesvítí auto necuká...ale teď po přečtení plno příspěvků jsem zjistil, že to není slepý vývod...jak velký to je problém....můžu s tím jezdit nebo musím hned do servisu...?? viz. foto

post-53886-0-80579700-1475066827_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

lidi menil jsem turbo na agu za K03s, po 2dnech to v tahu začne pískat jak prase, myslite ze to udela i netěsnost? jsem uz z toho auta na dně, penez to spolklo a pořád se tam neco sere

Zkus vule na vrtuli pravdepodobne turbo v ...., piska z huvodu axialni vule, to je po repasi nebo nejake?

Odkaz ke komentáři

Hadice pískat může taky, mně to dělala špatně dotažená hadice.

No muze zkusit dotahnout, pokud dal nove tesneni nemelo by spise bude mit asik problem se smesi.

Pokud ma motor agu a dal k03s turbo bude mit chudou smes,turbo mu bude tlacit vice vzduchu scim jednotka nepocita. Casty problem u agu, chce to udelat custom mapu optimalka tam fouknout vstriky aspon z rs 315cc a vykonove uz to bude stat zato:)

Odkaz ke komentáři

tabulka pochazi z vyssich mist. Jako ikdyz tam das 4 bar tak si nepomuzes vstrikovaci davka je danna navic ty vstrikovace nejsou zadna vyhra.

Mel jsi toto turbo predtim natocene v tom motoru kdyz si kupoval? Ted je jedno hodne top na netu jinak praskliny nekdy vubec nejdou videt vim z vlastni zkusenosti

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...