Přejít na obsah

1.8 20V Turbo + 132 kW RS Nejčastější závady a problémy

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam problém u AUQ, který tu už byl řešen, ale nějak sem nezpozoroval všechna řešení tak se obracím s prosbou o radu. Zničeho nic zezačátku začla blikat oranžová kontrolka motoru když jsem to sešlápl vždy okolo 3 tis. otáček a dnes už svítí neustále, auto se na 3 tisících klepe jako by se dusilo (netáhne) a po dvou vteřinách zas jede, ale neni to výkon jak má být, jedině když to " lechtám a nechám auto plynule rozjet do plných otáček ".
Vag akorát ukázal svíčku ( zkontrolovány a dotáhnuty ) problém stále přetrvává. Jediný řešení, které jsem tu na fóru našel bylo palivové čerpadlo, ucpaný sací koš ve vaně, cívky a váha vzduchu. Je tu někdo kdo měl to samé a vyřešil to?

Odkaz ke komentáři

Rozebrat tuhle lištu není těžké. Sundáš ten kryt, co na ní je. Potom povolíš 2 matice, co drží ty husí hadice, pak 2 imbusy, co drží tu lištu na sacích svodech a potom to půjde dát tak nějak na stranu, aby jsi tam lépe viděl :)

Tady máš to schéma, dopsal jsem tam, co kam vede, aby jsi se v tom lépe vyznal. Z klikovky vede ta hadice 2, následuje T-kus s odvětrávacím ventilem (ventil je to, jak je u něj to modré kolečko). Z něj vede hadice 10 do sacích svodů. Druhá větev z T-kusu je 9A, která ústí do 13A, to vše vede pak do regulačního ventilu na sací hadici. Omrkni všechny tyhle hadice ;)

post-31880-0-63151700-1454529991_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

supr diky moc.v tom minulym schematu jak tam byly asi hadice pro starsi motor se neslo vyznat.toto je mnohem srozumitelnejsi.snad pochodim a objevim nejakou prasklou.

po vymene delaji se nejaky upravy (mazani) nebo cokoliv s RJ?sam kabel ani program nemam jen jestli pak v servise mam rict aby to udelali.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

zdravím kluci :) měl bych dotaz(y). Mám teď doma nově Octavii I 1.8 T (agu) r.v. 2000 facelift. U auta jsem nechal udělat opravy a údržbu která by se po bazarové koupi měla udělat ( rozvody, filtry, vodní pumpa, oleje atd...) . Když řadím a vyšlápnu spojku, ozývá se od převodovky divné hučení, hodně lidí mi říká že to může být špatné ložisko, že je to na novou spojku. Nesetkal se s tím někdo? Popřípadě co s tím? Další z nešvarů toho stroje je hučení startéru u startování. Nevím jestli stačí startér vymontovat a promazat, a nebo není problém s pastorkem. Mohla by v tom mít roli i volnoběžka altíku? A poslední dotaz, u rychlosti kolem 100km/h - 120km/h dost fouká od pravých fukarů klimatizace. Auto bourané nebylo, a v servisu jsem už nechal vyměnit těsnění dveři ale to bylo v pořádku. Může takhle profukovat klimatizace?

Díky za případně odpovědi :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

zdravím kluci :) měl bych dotaz(y). Mám teď doma nově Octavii I 1.8 T (agu) r.v. 2000 facelift. U auta jsem nechal udělat opravy a údržbu která by se po bazarové koupi měla udělat ( rozvody, filtry, vodní pumpa, oleje atd...) . Když řadím a vyšlápnu spojku, ozývá se od převodovky divné hučení, hodně lidí mi říká že to může být špatné ložisko, že je to na novou spojku. Nesetkal se s tím někdo? Popřípadě co s tím? Další z nešvarů toho stroje je hučení startéru u startování. Nevím jestli stačí startér vymontovat a promazat, a nebo není problém s pastorkem. Mohla by v tom mít roli i volnoběžka altíku? A poslední dotaz, u rychlosti kolem 100km/h - 120km/h dost fouká od pravých fukarů klimatizace. Auto bourané nebylo, a v servisu jsem už nechal vyměnit těsnění dveři ale to bylo v pořádku. Může takhle profukovat klimatizace?

Startety už zlobí mnoho lidí

Více to je slyšet v zimě

Můžeš nechat udělat " repas " promazání, ale je to na chvíli

A nebo koupit profi repasovaný za cca 3tkč

A nebo origo a ten je hodně drahý

Případně nějakou náhradu

To foukání vpravo .... co klapka klimy ?

Nešahal někdo do toho ?

Odkaz ke komentáři

Startety už zlobí mnoho lidí

Více to je slyšet v zimě

Můžeš nechat udělat " repas " promazání, ale je to na chvíli

A nebo koupit profi repasovaný za cca 3tkč

A nebo origo a ten je hodně drahý

Případně nějakou náhradu

To foukání vpravo .... co klapka klimy ?

Nešahal někdo do toho ?

Ta klapka mně nenapadla, můžu se na ní podívat. Nevím o tom že by do toho někdo šahal.. U toho startéru může dělat vliv i teplota teda?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Taky jsem měl 1.8T AGU, taky mě zlobil startér. Stačilo jej promazat, ale ... už ti neřeknu co jsem tam přesně dal, dával mi to kámoš, bylo to nějaké tuhé plastické mazivo co se nabalilo v tom startéru na hřídel a bylo to v pohodě, pokud použiješ standartní olej, nebo mazivo, za chvíli ti vlivem teplot vyteče a bude to zlobit zase. Fakt si nevzpomenu, co mi tenkrát přesně dal, ale vím, že to bylo něco přesně na tyto účely, aby to odolávalo vysokým otáčkám a teplotám ...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jsem čerstvý majitel Octavie RS 132kw a mám nějaké dotazy:

- jaké je v autě turbodmychadlo? S pevnou nebo variabilní geometrií? Dochází k zatuhnutí lopatek? Jak dlouho dochlazujete po normální jízdě? ( nemyslím dálniční...apod )

- nějaké tipy/triky co vše udělat po koupi? Preventivně? Klasický věci, jako olej, filtry, rozvody, svíčky... to je klasika, ale jestli ještě na něco pro jistotu kouknout?

Budu rád za každou radu, popř. informaci.

Díky! :pivo:

Odkaz ke komentáři

V autě je K03s a nemá naklápění. Já dochlazuju po běžné jízdě tak poslední 1-2km hodně klidnou jízdou + potom na místě ještě většinou nechám motor běžet cca 30s. Ale záleží na stylu a délce jízdy, pokud jedu svižněji, nechávám to déle. Snažím se vždycky nechat motor chvíli běžet na volnoběh. Ale lépe se Ti turbo chladí za jízdy proudícím vzduchem, než běžením na volnoběh.

Co dělat po koupi? Je to auto jako každé jiné, takže kromě klasických věcí, pokud s ničím nemáš problém, bych nic jiného nedělal. Můžeš si zkontrolovat stav hadic, ale většinou pokud je nějaká špatná, nějak se to projeví. Olej bych měnil při 10t km a auto vytáčel až po prohřátí oleje.

Odkaz ke komentáři

Jízdní styl a dochlazování mám podobný, takže tohle je v pohodě. Turbo nemá naklápění, což je dobře.

10t km za rok ani nenajezdím ( na to mám diesel ), takže budu měnit každý rok, což je jistota.

Jinak mám pod kapotou blíže nespecifikovanou věc, která je napojena na baterii. Dneska to vyfotím a hodím to zde, rád bych věděl co to je, pokud to bude někdo vědět.

LadikRS: ještě dotaz, četl jsem njaký vlákno ohledně svolávačky na cívky? Má cenu to řešit ( pokud je ta akce ještě aktuální ) nebo čekat, až mi nějaká odejde? Jak bys to řešil ty?

Odkaz ke komentáři

Aktuální by měla být myslím, minimálně 2 roky zpět ještě byla. Můžeš si to zkusit ověřit zde: http://www.skoda-auto.cz/mini-apps/test-svolavaci-akce ale mně to ověření nějak nefunguje, případně zkus kontaktovat přímo Škoda Auto. Na mě se vztahovala, ale já to řešil, až když mi jedna cívka odešla, objednal jsem se na tu svolávačku a předběžný termín byl až za měsíc, tak jsem se na to vybodnul. Potřeboval jsem jezdit, tak jsem rovnou pořídil moduly z TFSI. Pokud auto nepotřebuješ pojízdné, klidně bych počkal, dokud nějaká neodejde (pokud je svolávačka časově neomezená) a pak se objednal, případně pokud s autem jezdíš, tak bych si to zařídil předem. Ale je to na Tobě :)

Ten převodový olej použitelný je, je to přesně typ podle VIN pro RS. A jak říká pulsik, kup 2l, je tam 1,6 - 1,7l.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj, nesetkal se nekdo s mym problemem ? :

Auto mi pri zarazene rychlosti a otackami kolem 2000 ot/m cuka, kdyz mam sundanou nohu z plynu, staci malicko pridat a necuka to, ale jinak musim vyrazovat, protoze to je strasny, delalo to nejprve jen na trojku a ted uz to dela na vsechny rychlosti, chybu PC zadnou nepise :/

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...