Přejít na obsah

Výměna tapeců

Ir0nm4n

Doporučené příspěvky

Ahoj :palec: Takže pekne po poriadku, chcem v octavii II RS vymeniť predné tapacíry bez sound systému za tapacíry s sound systémom. Nenašiel by sa tu niekto kto také niečo už absolvoval ? prípadne niekto kto vie presne čo ma čaká a čo ma neminie. Napriklad či tam treba dáke zložité prerábky (kable, rezanie vnutra dverí...). Keby niekto vložil stručný popis respektíve návod ako na to bol by som mu vďačný. dik

Ešte ma tak napadlo že sa asi nájdu aj zvedavci ktorí si položia otazku " Proč ten blb meni len predné?" No preto lebo zadné už sú vymenené :palec: Kable ponaťahované všetko už len predné dvere treba prerobiť...

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Ol@f ti radí dobře, bazar!

Na orig díly budeš muset sáhnou hoodně hluboko do kapsy, už si to nepamatuju úplně přesně, ale jenom za kryt madla spolujezdce chtěli snad 1400,- Zadní kryty byla cena podobná. Paradoxně u řidiče, kde bych čekal že bude nejdražší, to bylo "jen" 900? Ty ceny ber velice hrubě orientačně, ale tehdy jsem z nich šel do kolen a obratem si ty madla nechal nalakovat u lakýrníka...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o rok později...
  • o 2 měsíce později...
  • o rok později...

Nenasiel som nic podobne a zakladat novu temu nechcem :) spytam sa riesil uz niekto vymenu vrchnej casti tapecov ? Nakolko mam tapece z combi a chcel by som prehodit tie vrchy za liftove (zadne tapece) tak ak ma niekto nejaky overeny system ako na to budem rad :palec: rad by som sa vyhol odvrtavaniu a naslednemu srobovaniu :( niekde som cital ze tie plastove ,,nity,, staci nahriat teplovzduskou no neviem :(

Odkaz ke komentáři

Je to v pohodě, měnil jsem si vrch u řidiče (klasika promáčklý loket). Na původní plastové nýty stačí alespoň fén, aby ten plast změknul a pak ty "roztavená kolečka" odštípat třeba štípačkama. Nasadíš nové vrchy a ty přitavíš obyč tavnou pistolí z hobby marketu za pár korun. Drží to perfektně. Stejný způsob jsem použil, když jsem měnil komplet lišty (nové lišty do původních tapeců, takže demontáž těch lišt původních). Chápu to dobře, že teď máš combi tapece a vrchy potřebuješ z liftu? Samostatně ty vrchy, co se týče zadních tapeců, sehnat nelze. Kup nějaké na vraku. Jinak vrchní díl u řidiče, nový, sehnat lze. Pokud se nepletu, zadní tapecy po FL mají ty vrchy tvrdé, u předFL byly měkčené.

Odkaz ke komentáři

Nenasiel som nic podobne a zakladat novu temu nechcem :) spytam sa riesil uz niekto vymenu vrchnej casti tapecov ? Nakolko mam tapece z combi a chcel by som prehodit tie vrchy za liftove (zadne tapece) tak ak ma niekto nejaky overeny system ako na to budem rad :palec: rad by som sa vyhol odvrtavaniu a naslednemu srobovaniu :( niekde som cital ze tie plastove ,,nity,, staci nahriat teplovzduskou no neviem :(

Keby si potreboval zadne tapacira tek mam na predaj.

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=21656&st=0&p=1424263

Odkaz ke komentáři

Dik za tip ;) skusim a uvidim i ked bych to radsej asi nechal prevarit plastom no neviem o kolko by sa to predrazilo kedze tavnu pistol mam doma :)

Este sa spytam bude lepsie vymenit ten vrch alebo menit vypln kde je repro na SS ?

Upraveno uživatelem lumi
Odkaz ke komentáři

Já měl štěstí, že jsem před časem sehnal samotné mřížky do tapecu pro SS, ale přehodit lze vše. Pokud budeš měnit pouze ty vrchy, tak tam je ten postup tavnou pistolí dostačující. Ale pokud bys nějak přehazoval čalouněné výplně, tak tam by byla lepší ta varianta přivařní plastem jak píšeš.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...