Přejít na obsah

Zkušenosti s naftou Verva 60 a Aditiva


Oskar1

Doporučené příspěvky

Tak už mám za sebou 6 nádrží s timhle palivem plus aditiva Super diesel aditiv a musím říct že super starty bezvadný, motor běží krásně ale ta spotřeba jak píšou tak to sem nezaznamenal . Jinak fakt super!!! Otestuju to ještě na horách v mrazech a pak napíšu jak to dopadlo. Tak napište vaše zkušenosti :D

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

sorry jsem uplně out, léta jsem nebyl u pumpy, ale s oII to nejak nechci riskovat tak zatim shell--co je VERVA za značku? a co VIF- dával jsem ho vždy, tady v návodu píšou, aby se nepřidávali aditiva. Z předchozího jsem pochopil, že dáváte. Dokáže mi někdo jednoznačně odpovědět.?

Odkaz ke komentáři

Ja tedy nechapu proc bych mel lejt do noveho auta nejake aditivum davam tam Vervu od benziny daval jsem driv od Shellu V-Power ale natreliho ze to je jak kdyz se tam leje normalni nafta obcaskdyz jsem v Rakousku tak tam maji Diesel Ultra stoji sice 2 eura ale to je hodne znat

Odkaz ke komentáři

VERVA je od Benziny... ja davam VIF porad ted v zime, v lete tak jednou za 2 tankovani a od ty doby, co jsem ho zacal davat, jsem opravdu pocitil znatelny rozdil. auto mam v podpisu

Odkaz ke komentáři

ja driv do stare vervy ( predtim nez dali cent 60 ) lil VIF kazde tankovani, ted tak jednou za tri nadrze, a zimni vubec pac jsem si ho jeste nekoupil. Netankuju uz u shellu vubec, dokonce po zkusenostech kdyz jsem letos projizdel Evropu bych rekl, ze kdyz tam mam shell auto zere vic olej.

Odkaz ke komentáři

tak jardo rveme to tam pac mame auto radi, 650ml stoji tusim 130 Kc - Přípravek se dávkuje v poměru 1:1000

 

nejake informace o VIFu

 

asi bude diskutabilni zda to ma jeste nejaky ucinek na Vervu pac vsechny vyhody co uvadi u Vervy ma v podste i ten VIF takze kdo vi jestli to to centanove cislo u te 60tky jeste zveda.

 

Tusim jsem i nekde cetl, ze Benzina Vervu prave dopuje tim VIFem jinak receno VERVA = TOPQ + VIF

Odkaz ke komentáři

V mých podmínkách Praha a okolí se tankuje nafta Verva MÍRNÉ KLIMA!!! Aditiva VIF dávám, protože se o auto chci starat jak jen to pujde nejlépe!! Výhody tohoto aditiva jsem nejlépe poznal na motorech od Fordu na Focusu a Mondeu TDCI a byl to rozdíl oproti shelu dost razantní hlavně na startech. Byl jsem na horách když byly ty největší mrazy tohoto roku a i když mi nefungovala jedna svíčka nastartovala Octavka dobře. Ale jestli chce někdo ušetřit tak ať si koupí TopQ plus VIF a také bude spokojen. Na horách mají na stojanech napsáno arktické klima Jo maj tam o trochu větší mrazy. Musim říct že když tankuju Vervu tak cejtím z nafty Vif je to možná náhoda. :D

Odkaz ke komentáři

Dnešní auta a jejich palivové systémy Jsou stavěny na vysoce kvalitní naftu kterou v Čecháh člověk těžko kde může koupit. To je nejlépe poznat na Německé naftě. A proto se u nás tak hojně aditiva použivají. S 90% když člověk přijede do servisu s problémem že nejede, netáhne, cuká a tak podobně je na vině ta braková nafta co tady u nás prodávaj na benzinkách. Samozřejmě na malé vyjímky. Nejlépe to poznaj už delší dobu majitelé motoru TDCI od Forda u škodovky nejvíc majitelé 2.0 TDi . Tak proto.

Odkaz ke komentáři

Ono jde hlavně o to, že česká nafta je "suchá". Sám velký Shell přiznal, že mazivost nafty přizpůsobuje stavu na místním trhu. Tudíž, u nás nejezdí tolik CR jako např v SRN, jsou tu spíš klasický rotačky, kterým to nevadí. Proto dávám VIF, protože zvyšuje mmj. mazivost, takže vstřiky a čerpadlo nedostávaj na frak. Mám oba zmiňovaný motory...Ford 2,5 TDCi v Rangeru a 2.0 TDi v Octě...a přidávám do obou a na obou motorech je to poznat.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím,

mám 77 kW,čipnutou.Vervu dávám vždy,když na ni narazím.Jinak tankuji TOPQ,nebo Agip.Na naftu od Agipu mám pocit,že motor má daleko klidnější chod.

pokud je natankována Verva,je cítit větší zátah motoru.Parkuji v otevřené stodole,takže na mrazu a neměl jsem nikdy problém nastartovat.Vif jsem v mrazech dával vždy bez ohledu co jsem tankoval v množství 1 odměrka na 10litrů.Teď už do vervy nepřidávám,do ostatní ano 1 odměrku na 20 litrů.

Motor má najeto 190k,olej Mogul pro PD a jsem spokojený.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Panove cekal sem nez vyjedu celou nadrz, ted se stalo tak pisu. Minulej vikend sme byli v rakousku a tak sem tam vzal plnou, pak se chvilku nic nedelo, ale po vyjeti cca ctvrt az pul nadrze se auto jakoby zblaznilo, zacalo tahnout mnohem lip odspodu a celkove bylo citit ze chce jet vic, a to aspon dle me se stisilo pri volnobehu. Se zaplou klimou je porad trochu neklidny ale bez ni je to jak beranek. A dalsi vec kterou sem pozoroval je ze se zlepsili starty a to rapidne, predtim na nasi naftu i s VIF se pri startu autak zatrasl, ted chyta na drc a bez techto priznaku. Nechapu jak je mozny ze u nas nam sem za stejny a nekdy i drazsi ceny serou takovy sracky!!!

Jinak nafta stala na dalnici 1,22E mimo dalnici i 1,02E coz je pri dnesnim kurzu 30,90kc az 25,90kc takze to je sakra rozdil. A tak sem si pohraval i s myslenkou ze budu jezdit z brna, pro naftu do rakouz. kdyby byla za 26kc ujedu 100km projedu 6l tj 156kc a na nadrzi usetrim oproti nam 200kc takze bych byl jeste 44kc v plusu. Tomu rikam narez.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tvl, já jsem teď poslední dva nasranej permanentně, ale tohle najít na autě by mě asi rozbrečelo.
    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
×
×
  • Vytvořit...