Přejít na obsah

Stříbrný povoz

Doporučené příspěvky

@ kyselinka, tomiq: jako budete se divit, ale vždy jsem do tohoto auta lil (a už i z výroby bylo lito) Castrol 5W30 a vždy vše bez problému. ;) Stará šedá octavie byla taky vybíravá - olej od Shellu žrala, ten od Castrolu nechala od výměny po výměnu bez úbytku.

@ dakie: jako jsem z toho rozladěný. Mohli se zeptat, resp. ten interval je mohl trknout samotném když věděli, že se bude měnit jen olej bez inspekce. Ale asi by člověk chtěl moc, kdyby po nich chtěl, aby v sobotu používali mozek... :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Po turbulentní době opět malý status...

Auto jezdí (aktuálně 151tkm), žere naftu a kapalinu do ostřikovačů. Od 25.10.2016 jezdíme na zimních pneu; letní Conti SportContact2 jsou po najetí zhruba 53tkm na výměnu.

20161101_130641053_iOS.jpg

Jinak aktuální je jedno jediné; z Rakouska jsme se stěhovali zpět do ČR a postupně se zabydlujeme a zvykáme si na nové podmínky a život v ČR. Velkou pomocí byl náklaďák, který se mi podařilo zajistit z jedné společnosti, kde jsme dělali školení řidičů. Tam se všechno v pohodě a bez stresu vešlo najednou. :palec:

20161021_054037219_iOS.jpg

A pokud vše vyjde, tak budu mít garáž... :wub: Alespoň jedno auto zmizí z ulice a bude přes zimu v teple a já budu mít možnost si konečně z krabic vyndat a vytřídit věci na auto.

Odkaz ke komentáři

Ahoj Honzo, s chutí jsem přečetl celé tvé téma, pěkná práce! Tvému auto to sluší, přeju ti, ať šlape dál.
Decentně jsi to přešel, tak se zeptám: zástěrky máš toliko na zimní provoz? Zajímají mě tvé zkušenosti s nimi, jaké konkrétně používáš, jejich účinnost, a jestli odírají lak na přilehlých dílech, jak se nejen tady traduje. Díky za zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

@ stan- pilot: na zimu jsem vždy měl originální zástěrky. Mám pocit, že nemám tak omlácený hrany prahu (viz foto níže po rychlém umytí). Oděrek laku jsme si nevšiml, ale vždy před zimní montáží jsem místo důkladně omyl a osušil, než tam přišly zástěrky. A co se týče účinnosti...vzhledem k jejich velikosti tam určitá zcela jistě bude. Spíš je tam mám z toho důvodu, že se v případě jízdy ve sr*čkách zastaví právě na zástěrce a po dojetí do cíle stačí tenhle marast jen sťuknout špičkou nohy dolů.

20161107_101711320_iOS.jpg 20161107_101721730_iOS.jpg

Jinak aktuálně najeto 153tkm a na přední nápravě začínají vrzat (zřejmě) lůžka stabilizátoru. Do velké servisní prohlídky (vč. výměny brzdové kapaliny apod.) zbývá ještě necelých 5tkm, které padnou do prosince, tak se to bude řešit vše naráz. Jinak s autem vládne spokojenost.

153000.jpg

Koncem října se byla pod kapotou podívat ještě jedna místní kuna a pochutnala si zhruba na 1cm druhé hadice podtlakové regulace. Naštěstí to byl tvor inteligentní a začala přesně na kraji hadice, takže stačilo jen odštípnout nahlodaný konec a znovu připojit.

A závěrem přidám ještě jednu radu: pokud máte někdo střešní okno a budete, tak jako já, lepit zbytek střechy fólií, tak se připravte na častější vrzání celého mechanismu střechy. Zkusíme to seřídit a promazat, zda se to zlepší, anebo to zkrátka bude daň za estetiku. ;)

Odkaz ke komentáři

Já jsem zástěrky montoval ten samý den, co jsem auto přivezl, jsou tam tedy něco přes 2 roky/2 zimy/110tis a žádné známky oděru karoserie. Prahy a nárazník jsou bez otlučení kamínky, tady u nás na horách se sype štěrkem, už týden po něm jezdím. Za mě jednoznačně montovat, stojí pár kaček. H

Odkaz ke komentáři

Cim promazavas to stresni okno a jake jeho casti? Ja mam prave dvoudilnou panoramu, tak pred mrznouci sezonou premyslim, jak se o to starat.

promazává to servis nějakým speciálním mazivem. Ale podle dílenských příruček se promazávají vodící kolejnice a měly by se namazat i ty styčné plochy mezi panostřechou a karoserií kvůli odírání.

Odkaz ke komentáři

Honza9007, děkuju za odpověď foto, potěšil´s. Nepohrdnul bych ještě fotem s nasazenými zástěrkami, pro inspiraci :- )

HONZAV1, díky též.

U nás se převážně solí, bohužel, a dnes obzvlášť - od rána je pekelná klouzačka a na autech zmrzlá vrstvička, hladká jako dětská prdýlka. Takže s osazením zástěrek dál váhám.

Odkaz ke komentáři

letos jsem stihnul jen nahodit zimáky, takže zatím jezdím bez zástěrek. A mám takový pocit, že se víc špiní vnější zpětná zrcátka. Po celém dni ježdění po rozsolených silnicích není vidět od půlky zrcátka směrem do špiček. A zašpinění se zástěrkami, mám pocit, nebylo tak enormní...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak něco málo nového a nepotěšujícího ze servisu:

stav km: 158317km

navíc odhalené závady:

- zasekávající se vodní pumpa

- vyteklé tlumiče

Vzhledem k tomu, že jsem už přes záruku (4roky/120tkm), tak se bude řešit vše kulancí. Protože se budou kvůli vodní pumpě rozebírat rozvody, je domluvená i jejich výměna.

Takže se bude opravovat...

výměna předních brzd, výměna brzdové kapaliny, výměna oleje v motoru i v převodovce.

Zkrátka: 3 leté auto, najeto necelých 159tkm a bude oprava za 30tKč... Vládne, mírně řečeno, rozčarpvání... :unsure:

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...