VAN3R Odesláno Duben 7, 2016 Sdílet Odesláno Duben 7, 2016 Dobre...ďakujem za vysvetlenie :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 http://www.highperformanceparts.cz/blow-off-ventil-forge-motorsport-25mm-closed-loop.25291 je dobrej tenhle BOV? nebo jsou i jine uzavrene které stojí za zmínku, mám kdyžtak RS po chipu u Motorpower, tak ať to má efekt k lepšímu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 (upraveno) Efekt k lepšímu bude mít akorát v tom, že je kovový. Reakce má pomalejší oproti sérii, ale to každý pístkový. Každopádně fungovat bude, nástupce verze 007P, který se používá, sám jsem ho kdysi měl. Jsou i další uzavřené, ale oproti sérii víceméně lepšího efektu nedosáhneš, za zmínku by stálo, kdyby jsi sehnal ten 710N. Není "tuningový", ale funkčně jeden z top. Upraveno Říjen 23, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 ten 710N máš na mysli origo Bosch co se dával z výroby? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 Je to originál Bosch z výroby. Dával se do TT225, ale výjimkou nebylo ani RS, kde se občas objevil. Jak jsem říkal, jeden z nejlepších ventilů pro 1.8T. Ta membrána reaguje rychleji oproti pístku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 se schválně podívám co tam mám, předpokládám že tohle je číslo dílu 06A 145 710 N, a bude někde na tom ventilu vyražený, ale s tím Forge bych chybu neudělal, kdybych nesehnal ten 710 N, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 Jojo, to je to číslo. Chybu s ním neuděláš, fungovat bude, ale nikam se neposuneš. Osobně bych ty peníze za něj nedal :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 jasný no, je to rozdíl skoro 3tis., takže jedinej posun k lepší je v ton 710N jestli chápu dobře. právě asi měnit nemusím, spíš preventivně bych chtěl, jak třeba poznám, že ten co mám teď už je špatnej? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 Posun k lepšímu to moc není. 710N je funkčně stejný jako jiný 710, jen udrží větší tlak a má o něco rychlejší reakce a vydrží více (asi kvalitnější plast). Pokud pořád stačí Tvůj současný, nutnost není ho měnit. Může nastat u Tebe to, že neudrží tlak (což poznáš), případně nebude otvírat, jak by měl (to zase poznáš podle zvuku odfuku, nebude to odfuk najednou). Preventivní výměna je podle mě zbytečná :) Pokud nechceš ventil na "machrování", že máš Forge atd, ale jde Ti čistě o funkci, tak pokud stíhá seriový Bosch ne-710N, není nutnost ho měnit, případně bych ho vyměnil za 710N. Poměr cena/výkon je u něj bezkonkurenční. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Říjen 23, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2016 cenní info, machrovat nepotřebuju, jen jsem právě myslel je Forge lepší tím že je kovový atd., a po tom chipu chci aby to šlapalo tak jak má pořád, ne-li lépe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Říjen 24, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2016 a to že poukazuješ v případě toho 710N, jen na TT 225, znamená že se nedával na všechny motory BAM? jako je S4 a Cupra R? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 24, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2016 (upraveno) Výhoda toho kovu je ve výdži oproti plastu, ale za ty peníze můžeš mít několik seriových :D Lépe to šlapat už nemůže, samozřejmě jsou i membránové ventily, ale fungují na stejném principu jako sériový, takže otázkou je, zda-li je tam vůbec nějaké zlepšení (Pokud ano, tak ne takové, že to jako řidič poznáš - s čímž souvisí i cena, pokud ten ventil je "lepší", rozhodně ne o tolik, o kolik je dražší. Což jeho cena je klidně 5x-10x větší). No dával se do TT225, co jsem našel. Ostatní verze 1.8T měly i různé verze 710, ale jak jsem psal, objevoval se i v RS, takže klidně nějaká Cupra nebo S3 ho mít může. První verze byla jen 710 a pak snad A, E, H, G. Byla to novější revize, šlo to abecedně. Takže je dost možné, že potom v automobilkách došly starší revize a začaly dávat N. Jinak si to neumím vysvětlit, protože jsem už viděl hodně RS s N. Momentálně je k dostání P, ale ten tak dobrý jako N není. Každopádně, jak jsem už psal, pokud Ti stíhá Tvůj současný, klidně ho používej. Ten rozdíl mezi jinou 710 a N není nějak markantní, že by jsi to pocítil :D Upraveno Říjen 24, 2016 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laetry Odesláno Říjen 26, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2016 Já má třeba rs z roku 2005 a už tam mám 710N. Hádám, že tam byl už z výroby. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Říjen 26, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2016 Jak psal ladikrs ano davali se i do rs a dokonce i 1.8t aum 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Říjen 30, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2016 tak jsem koumal ten ventil a mám tam 710 N, a je to teda RS z února 2002 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Říjen 31, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2016 Moje princezna je z roku 2001 a taky má 710N, jak poznám že je špatný nebo nefunkční? Dělá mi to totiž taky zajímavý zvuk, když přidávám plyn tak to má takový zvuk jako kdyby to zároveň odfukovalo a teď nevím jestli je špatný ventil nebo to vlastně syčí turbo jak tahá vzduch. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Otestovat se dá jednoduše. Vyndej ho, spodním otvrem (ten který je v sací hadici) zmáčkni ten pístek a až bude zmáčknutý, ucpi prstem horní otvor pro podtlak (tam co vede ta tenká hadička). Potom uvolni pístek. Pokud hned spadne, je ventil špatný. Pokud uvolníš horní otvor a spadne až potom, drží tlak správně :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Bohužel na té horní hadici mám takovou divnou sponu nacvakavaci, takže když jí sundám, už bych tam musel dát něco jiného a nim nemám, nicméně v pondělí to budu řešit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Kup si v obi nebo kdekoliv stahovacku na hadice to snad neni problem. stejne kdyz ho budes chtit videlat tak je kup na vsechny prumery jinak horni od banky staci stahnout zdrhovackou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Jak říká Mareo, stačí to stáhnout stahovací páskou. Já tam mám zase pérovou sponku. Mám pocit, že jsem to měl i blbě chycené a hadička tam držela nějakou dobu sama o sobě. V tom bych viděl nejmenší problém :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Jinak tohle ten zvuk co ty popisujes ma delat. Vraci se ti to do sani a neni to tak moc hlasite jako kdyby to slo ven. Neboj se kdybys mel po nej auto ti nejede jak ma 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Mně zrovna ten popis nepřijde, že je v pořádku :D Já z toho chápu to, že při záběru turba mu propouští ventil. Ale je to tak, jak říkáš, to by měl poznat. Každopádně tím testem zjistí, jak na tom ventil je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Ladikrs myslim ze nepozna :) ano jedine tak se da lehce zkusit zda je ok prace na 2 minuty max. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Auto škube v tahu okolo 2-4 tisíc ale to spíš připisuji tomu, že odchází palivové čerpadlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 A měřil jsi tlak paliva? Jinak primárně bych otestoval ten ventil, je to opravdu otázka chviličky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Tlak paliva jsem neměřil, protože nemám čím. Ten ventil možná zkusím zítra, uvidím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Tlak paliva u mě není problém změřit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Listopad 4, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2016 Ventil jsem vyndal, pístek zatlačil, přiložil prst na tu horní trubičku a pístek sjel asi na polovinu a držel. Když jsem sundal prst tak zasyčel a sjel dolů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 4, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2016 Viděl bych to na vadný ventil. Pístek by měl zůstat držet nahoře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Listopad 7, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2016 Ventil funguje a podtlak drží dobře, možná je problém jinde, mám od oleje asi 2 - 3 hadice přímo pod sáním, kde je nad olejovým filtrem hadička a v ní je nějaký ventil + nad tím asi další 2 hadice, to syčení no nevím nevím není to tak hrozné, takže težko poznat jestli to je dobré nebo ne, můj mechanik říkal, že to je v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.