kasumi Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 Zdravím, dvakrát tenhle týden jsem viděl octavii s plným tmavým krytem mřížky chladiče motoru. Jednou to byla jedničková a podruhé dvojková octavia. Zkoušel jsem najít na netu prodejce ale nic jsem nenašel. Ví někdo kdo to prodává a zda je to k něčemu dobré? Napadá mě jen že by se v zimě dřív zahřál motor a auto dřív topilo. Obdoba různých koženkových krytů na stará auta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 maximalne dobry pro auta, ktera jezdi couracky po meste, ale i tak bych tomu nepridaval zadny extra vyznam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 ja si myslim, ze vyznam to ma akorad ted, kdyz se soli...setris si chladic, ja tam mam treba jen blbej karton uplne pred chladicem a sul na nem pekne pracuje, myslim si ze je ten kryt dobry 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kasumi Odesláno Leden 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 Mno bral bych ho protože auto s tím nevypadá vůbec zle a jelikož jezdím hlavně město tak v těhle mrazech nestačím motor vůbec zahřát. A plus je ochrana proti sajrajtu. Bohužel ať hledám jak hledám, stále nenachazím kdo to prodává. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luka Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 Kolega ho má tak se ti zeptám kde ho koupil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 Já vám nevím, ale podle mě je ten kryt dobrej možná tak jen proti soli, protože při studeným motoru ti do chladiče stejně žádná teplá voda nejde, až když ji pustí termostat a to jen u ohřátýho motoru... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luka Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 (upraveno) Já myslim že ani proti té soli ne,protože tam stejně nalítá spodem a chladiči kterej je z hliníku sůl stejně nevadí...A s tou teplotou jezdim jen couračky po městě a mám tam s nezakrytym chladičem pořát 90st. Upraveno Leden 8, 2010 uživatelem Luka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 ahoj tady ho mas na starej model http://www.obautodily.cz/s_oct_98_zimni_cl...pr_masky-502048 a tady po faceliftu http://www.obautodily.cz/s_oct_03_zimni_cl...pr_masky-502049 ale na delší rasy to není to pak teploa leze i přes 105 stupnu úměřeno Vagem ja jsem to tam měl a radši sem to vyndal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kasumi Odesláno Leden 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 9, 2010 Díky...za tu cenu to asi vyzkouším a uvidím jak se s tím bude chovat motor... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sonyk02 Odesláno Leden 9, 2010 Sdílet Odesláno Leden 9, 2010 Taky jsme nad tím přemýšlel, ale pak sem došel k závěru že je to vlastně k ničemu, protože by si potřeboval i něco podobného do spodní části, kde je taky velká díra kterou ti jde vzduch na chladič. Pokud fakt se jezdí krátký trasy tak jak tady někdo psal tak dát nějaky karton, desku, atd. přímo před chladič a zakrýt ho. Ale jakmile se jezdí větší dálky 10,15 a více km tak to moc smysl nemám protože to už se motor dostatečně zahřeje a topí dobře a je potřeba aby se mohla voda v chladiči chladit a když ho zaděláš tak to asi moc nepůjde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Leden 9, 2010 Sdílet Odesláno Leden 9, 2010 Tak sem to objednal, uvidíme jaký bude účinek - jezdím krátké úseky, vzhledově to nevypadá špatně . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 pokud by měl někdo zájem mám doma zimní výpln do masky milotec na octavii facelift na ceně se dohodnem :) je to domáci výroba :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Leden 15, 2010 Sdílet Odesláno Leden 15, 2010 Mne se zda ze to ma viznam montovat ale neco co prekrije celeh hladic. Ja tam mam velkej kus kartonu a auto se v podstate rychlejc zahriva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KOKYN Odesláno Leden 18, 2010 Sdílet Odesláno Leden 18, 2010 Já to mám už třetí sezonu a auto se zahřívá o něco dřív a to jsem to zkoušel několikrát... TDI celkově trvá než se zahřeje dřív jsem dával karton a táta ho dává pořád ale tohle mi přijde elegannější řešení A na černý to vypadá :lool: :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Leden 18, 2010 Sdílet Odesláno Leden 18, 2010 Mám od minulého týdne, je to jak píše "Kokyn" auto se zahřeje o něco dříve. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
liborer Odesláno Únor 16, 2010 Sdílet Odesláno Únor 16, 2010 Jak už tu bylo řečeno, přijde mi trochu jako nesmysl, aby se to dříve ohřálo, protože termostat vodu do chladiče nepustí dokavať se nezahřeje na provozní teplotu... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Únor 17, 2010 Sdílet Odesláno Únor 17, 2010 Bavili jsme se o tom krytu v práci a aby to mělo nějakej větší účinek, je potřeba aby byl zakrytej celej chladič nebo velká část, hlavně jde o to aby nefoukal studenej vzduch na motora tím se neochlazoval, když se stojí tak se motor ohřeje mnohem rychlejc než když se jede. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 18, 2010 Sdílet Odesláno Únor 18, 2010 (upraveno) Podle mě nemá cenu dávat jen tu clonu na masku, aby to mělo nějaký účinek, tak musí být motor zakrytý ze spodu tím plechem (plastem) a pak dát ten kryt na masku + z větší části zakrýt i spodní žebrovanou část nárazníku nebo zakrýt z větší části chladič, tím se prostor kolem motoru uzavře a ten se pomocí vytvořeného tepla rychleji ohřeje EDIT: já jsem jednu zimu měl asi ze 75% zakrytý chladič kartonem, ale že bych pozoroval nějaké rychlejší ohřátí to říct nemůžu, připadalo mi to spíš stejné jako když jsem tam nic neměl ;) Upraveno Únor 18, 2010 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Únor 18, 2010 Sdílet Odesláno Únor 18, 2010 Bavili jsme se o tom krytu v práci a aby to mělo nějakej větší účinek, je potřeba aby byl zakrytej celej chladič nebo velká část, hlavně jde o to aby nefoukal studenej vzduch na motora tím se neochlazoval, když se stojí tak se motor ohřeje mnohem rychlejc než když se jede. když se stojí tak se motor ohřeje mnohem rychlejc než když se jede. -- Toto ovšem neplatí u Dieselu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
labus Odesláno Únor 18, 2010 Sdílet Odesláno Únor 18, 2010 no, má mam 1.6/74kw a teplejší vzduch mi fouká po 3 minutách a 1,5 km... než dojedu do práce: 3km, 7-10min, tak je motor skoro ohřátej na 90, takže si myslim, že dávat tam něco je nesmysl... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Únor 19, 2010 Sdílet Odesláno Únor 19, 2010 Podle mě nemá cenu dávat jen tu clonu na masku, aby to mělo nějaký účinek, tak musí být motor zakrytý ze spodu tím plechem (plastem) a pak dát ten kryt na masku + z větší části zakrýt i spodní žebrovanou část nárazníku nebo zakrýt z větší části chladič, tím se prostor kolem motoru uzavře a ten se pomocí vytvořeného tepla rychleji ohřeje EDIT: já jsem jednu zimu měl asi ze 75% zakrytý chladič kartonem, ale že bych pozoroval nějaké rychlejší ohřátí to říct nemůžu, připadalo mi to spíš stejné jako když jsem tam nic neměl Ono ani nejde o to aby se dřív zahřál jako spiš o to aby se zbytečně ještě neochlazoval :D hovořím o TDIku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
liborer Odesláno Únor 23, 2010 Sdílet Odesláno Únor 23, 2010 Bavili jsme se o tom krytu v práci a aby to mělo nějakej větší účinek, je potřeba aby byl zakrytej celej chladič nebo velká část, hlavně jde o to aby nefoukal studenej vzduch na motora tím se neochlazoval, když se stojí tak se motor ohřeje mnohem rychlejc než když se jede. S tím musím nesouhlasit, protože když auto stojí tak ať už budu mít chladič něčím zaplaclej nebo ne tak si počkám dost dlouho než se to ohřeje, když pojedu je to za pár minut... tím chci říct, že když auto stojí, tzn. volnoběh tak se zahřívá minimálně a dost pomalu, než při jízdě... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Listopad 25, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2011 Vytáhnu toto staré vlákno - navedl mne na tu myšlenku bratranec, že "kartonuje" pravidelně každou zimu a má odzkoušeno. Chystám se k tomu také. Myslím je podstatné zdůraznit toto - to zadeklování nemá sloužit primárně pro zakrytí chladiče (pokud je termostat ok, tak tudy nic necirkuluje...i když malinký průchod termostatem zůstává), ale pro zamezení vstupu chladného vzduchu do motorového prostoru - motor má pak lepší svoje "mikroklima". Samo se jedná jenm o částečné zamezení, spodní vstupy pod značkou jsou také dost velké a ty nezakrývá... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Jiříček Odesláno Prosinec 13, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2012 Zdravím, dvakrát tenhle týden jsem viděl octavii s plným tmavým krytem mřížky chladiče motoru. Jednou to byla jedničková a podruhé dvojková octavia. Zkoušel jsem najít na netu prodejce ale nic jsem nenašel. Ví někdo kdo to prodává a zda je to k něčemu dobré? Napadá mě jen že by se v zimě dřív zahřál motor a auto dřív topilo. Obdoba různých koženkových krytů na stará auta. caudy kupoval jsem to taky jezdim do prace jenom 5km a taky se mi neohreje motor http://www.garage-shop.cz/garagenet/eshop/1-1-AUTODOPLNKY/0/5/13592-Skoda-Octavia-II-07R je to na OII fl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Prosinec 13, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2012 Konkretne u oktavky staci zvednout kapotu a dat na chladic karton. Nic to nestoji a ucel plni perfektne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Prosinec 14, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2012 =8889"]pocitové teplo ... sice to je v souvislosti s hadrama, ale tady to bude platit taky. Když pojedu a budu si pořád podchlazovat chladič i okolí motoru (u TDI). Tak se asi zahřeje pomalejš... u benzínu to nejspíš nemá smysl. Teda já vozím zevnitř na mřížkách masky i nárazníku přidělanou modelářskou podložku, vypadá to divně (je bílá .) ). Tak ale po 5km mám teplotu při -4 aspoň někde za půlkou. Teda podotknu, že netopím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Prosinec 4, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2014 http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/plexi-ofuky-oken-zimni-clony/ s ohledem na to, ze me ceka komplet vymena chladicu, tak jsem si vzpomenl na cast clanku ze sveta motoru o dlouhovekosti o2 bkd. Psali, ze klimachladic trpi na mechanicke namahani vsim co narazi do predku auta (kaminky, hmyz) takze ty zimni clony spodku jsou podle me dobre celorocne, vim jak vypadal muj chladic pred nehodou a to hlavne ve spodni casti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Prosinec 6, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2014 Já nějak ty ceny za kousek plastu nemážu zkousnout. Montuju si sám zevnitř nahoře i dole kus ABS plastu s nalepeným rámečkem z pěnové gumy. Jak moc to ale pomáhá nemám nějak seriozně vysledované...určitě to ale ohřev nezhoršuje... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
desos Odesláno Říjen 15, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2015 kousek kartonu stačí :_) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.