Přejít na obsah

Výběr kompresoru na pneu

Doporučené příspěvky

Protože je občas problém sehnat benzínku, kde mají kompresor k dispozici, tak již delší dobu uvažuji, že pořídím kompresor na foukání pneu a duší u kola.

Měl jsem jednou v ruce takový ten na 12V a moc mě tedy svým výkonem nepřesvědčil, nějaký celotesco nebo co. Mám ve fabce i klasickou hustilku, ale je to dřina na 0,1 Baru je třeba 100x fouknout :D

Co používáte vy, co doporučujete, čemu se určitě vyhnout. Jestli něco na doma a na cesty, nebo radši mít dva jeden doma a jeden menší do auta. Díky

Odkaz ke komentáři

Já koupil tenhle http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp1+6G3WRShMfJ0Sgr51K9Bao3UCzfZKpYLKI26rYD2CNgSMpQY/Btg/gHvHyXdCQlY3YeKFI7Fh8W98fUAlNMFH/HL0nZwL0TE84RBciMiB63xBov9/gNj3oqGbvHboMS4E3zSM7oB2bPUlFhgtEFD8= , že ho budu mít v autě, kdyby něco na cestách a občas s ním fouknu kolo. Ale je o hovně. Svůj účel splní. Ale do zásuvky 230|V ho nedáš, takže vždycky při foukání kola musím lézt do auta. Ale hlavně, natlačí tak max 4 bary s odřenýma ušima, i když tam píšou víc. Alespoň má dlouhej kabel a v příslušenství všelijaký nástavce a ty jehly na míče atd. Zas na druhou stranu, těžko by člověk v autě vozil nějakej velkej kompresor.

Upraveno uživatelem CvencA
Odkaz ke komentáři

Jestli na doma tak neco se zasobnikem a co nafouka aspon 10bar, ale cenove je to trosku jinde.. Orlik je kvalita, ale aby dal 10bar tak je to okolo 15k tusim... Z levnejsich znacek mam dobrou zkusenost s Güde nebo Einhell jako kompresor na auto a kola dostacuje v pohode. Taky se na nejakej chystam a osobne do Orliku investovat nebudu a vezmu konkretne tento.

S malejma zkusenost nemam...

Odkaz ke komentáři

Já koupil tenhle http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp1+6G3WRShMfJ0Sgr51K9Bao3UCzfZKpYLKI26rYD2CNgSMpQY/Btg/gHvHyXdCQlY3YeKFI7Fh8W98fUAlNMFH/HL0nZwL0TE84RBciMiB63xBov9/gNj3oqGbvHboMS4E3zSM7oB2bPUlFhgtEFD8= , že ho budu mít v autě, kdyby něco na cestách a občas s ním fouknu kolo. Ale je o hovně. Svůj účel splní. Ale do zásuvky 230|V ho nedáš, takže vždycky při foukání kola musím lézt do auta. Ale hlavně, natlačí tak max 4 bary s odřenýma ušima, i když tam píšou víc. Alespoň má dlouhej kabel a v příslušenství všelijaký nástavce a ty jehly na míče atd. Zas na druhou stranu, těžko by člověk v autě vozil nějakej velkej kompresor.

:palec: Treba si dokupit adapter na 220V

post-287-0-92271500-1423332526_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To je jasný,tipnul bych,že ty 3 bary dá,ale je to jenom odhad.Kupoval jsem to ještě kámošovi,má sedmimístný auto a céčkový gumy a je taky spokojen,a tam asi bude tlačit ke třem barům.

Hele,davcatuma je myslím osvědčený obchodník,myslím,že Ti dá odpovídající info.

Odkaz ke komentáři

Já mám teď objednanej kompresor od Orlíku na 15bar se zásobníkem, sušičkou a submikronovými filtry(olej a prachové částice), ale cena té sestavy po resale slevě asi 65 tis. bez DPH. :) Ale mám to jako příslušenství k jednomu zařízení co jsem prodal za 800 tis . bez DPH. To potřebuje 12 barů a stabilních, takže jsem tam nemohl dát jen tak nějaký kompresor z Baumaxu.

Aktuálně mám od nich nabídnutej ještě jinej větší kompresor na 15bar, kterej bude stabilně dávat konstantních 12 bar a výkonově nějakých 1200 Nl/min. Včetně sušičky na rosný bod 3°C a základního olejového filtru a mikrofiltru na pevný částice nějakých 170 tis. bez DPH.

Orlík kompresory jsou dobré, ale na hobby použití je to prostě cenově mimo rámec co běžný člověk bude ochoten zaplatit. Na druhou stranu jsou to profi kompresory, které něco vydrží. Oni mají v nabídce taky levnější kompresory, ale to nejsou jejich kompresory ale nějaké italské, které ale tolik nevydrží jako ty jejich co vyrábí sami. Nicméně jsou zas lepší než ty hobby z Baumaxu, ale taky opět dražší. Zrovna minulej tejden jsem s jejich člověkem z obchodu měl diskusi. Radim tady dával značku kompresorů Einhell, to jsou kompresory co se tváří jako německé, ale je to čistokrevná made in China. Ty jsou jen na občasné použití, nikoliv na permanentní provoz. Takže na nějaké dofoukání pneu asi dobrý a cenově to vyjde cca 2 tis bez DPH. Náš servisák je dává k pneumatickému ovládání pneumatických armatur pro sondy do potrubí. A tady se více méně počítá, že to je tak aby přežilo záruku a pak se koupí nový.

Odkaz ke komentáři

Kdyby zřizoval, tak loni jsem ještě jako příslušenství prodával booster Maximátor, což je vlastně jen vysokotlaký kompresor. Jen teda ten tlak je fakt vyšší, provozní tlak to dává s přehledem 350bar. :D Stlačují tím CO2 z tlakové flašky, kde má jen tuším 200bar a oni potřebují 350bar. Letos budu dodávat dalšího Maximátora jako příslušenství k reaktorům a ten bude dále stlačovat vodík z tlakové láhve z 200 bar na 300bar a bude ho rvát do reaktoru. A ten menší kompresor co mám nabídnutej, tak ten bude pohánět právě toho Maximátora, kterej pro svůj provoz vyžaduje tlakový vzduch minimálně 10bar.

:D

Odkaz ke komentáři

Souhlasím s Čudlem, pokud to má být jen na dofoukání kol a není potřeba velký kompresor se vzdušníkem, tak bohatě stačí kompresor z ledničky. Většina známých včetně mě používáme kompresor z ledničky a nikdo si nestěžuje. Tento malý kompresor dá tlak 8 bar, což na nafoukání pneumatik bohatě stačí a třeba kolo od auta nafouká celkem rychle. Samozřejmě záleží z jak velké ledničky je kompresor vymontovaný, ale třeba ten můj prázdné 15'' kolo nafouká asi za 1,5 minuty ;)

Odkaz ke komentáři

Nechce někdo mojí lednici? Mám na balkoně dvě a jsem líná je odvézt do sběrny :).

Kompresor vymontujem :rolleyes: a zvyšok si nechaj na balkóne. :) Oplatí sa prísť ?

Len tak jedno OT: Z vykuchanej chladničky sme na balkón robievali bedňu na odkladanie vecí. V zime miesto chladničky,tá vo vnútri bytu bola vypnutá (ovšem bývali iné zimy), a v lete sused tam mal uložené lyžiarky a zimné topánky.

Odkaz ke komentáři

Nechce někdo mojí lednici? Mám na balkoně dvě a jsem líná je odvézt do sběrny :).

Pozor!!! Kdyz vymontujes z lednice kompresor, tak uz Ti ho nevezmou na sberny dvur! Chtel sem dat lednici(bez kompresoru) na sberak v Libni, tam me vyhodili, tak sem to zkousel na sberaku pro Prahu 2 a taky mi rekli ze maji narizeni, ze bez kompresoru to nesmeji brat.
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...