Přejít na obsah

Jaké 2,0 TDI koupit

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, hledám nové auto a na netu je spousta octavií 2,0 tdi. Něco jsem o těchto "poruchových" motorech přečetl a jsem z toho nějakej zmatenej. Mohl bych Vás požádat o radu, který mám koupit aby byl v pohodě a nečekaly mě dobudoucna velké investice v podobě prasklé hlavy apod. Snad mě za založení tohoto tématu neukamenujete, ale třeba poradíte i dalším zájemcům o koupi 2,0 tdi.

Díky za rady. Ufák

Odkaz ke komentáři

Neco jsi si precetl a stejne nenapises comuz vis;)

2.0 TDI se vyrabel ve 4 vykonovych verzich, vzdy ziznivejsi nez 1.9 tdi.

81 kw - urceno pro octavia 2 tour

100kw - AZV - urceno pro trhy kde by 103 kw platilo vetsi dane, bez dpf, pd vstriky

103 kw - bkd 16v a bmm 8v oboje pd, 8v s dpf, verze CR nebudu rozebirat.

125 kw - bmn 16v s dpf a piezo vstriky -> NEBRAT, CR verze cega je vyrazne lepsi.

Proboem s raskanim hlav se tyka 16v bkd rocniky 2004-2006, hodne zalezi na revizi hlavy, pozdejsi rocniky uz nejsou tak nachylne.

Co se spojky, setrvaku a turba tyka, zalezi na predchozim majiteli, tady si nevyberes:)

Odkaz ke komentáři

Ono stačí hledat a najdeš.

Musíš rozlišovat jaké chceš auto, respektive jaký modelový rok.

U 2.0 TDI máš možnost motorů PD (pumpe-duse) a CR (common-rail), zlomové jsou roky 2008 a 2009. V roce 2008 přišel RS motor 2.0 TDI CEGA, který nemá moc závažnejších chyb. V roce 2009 se přestali prodávat BKD a BMM plnící EURO4, pak už jen common-rail...

BKD - mladší ročníky 2004-2006 praskání hlav, pak již méně, poslední ročníky jsou ohroženy minimálně, tedy pokud majitel nebyl debil, to nepomůže ani svěcená voda. DPF se vyskytuje jako rarita. Plní EURO4 a jezdí pod 6l, pokud neskáčeš po Jižní spojce ve špičce.

BMM - 8V, je hrubší chod, vždy DPF. Vstřiky pouze na 1 šroubu, takže se můžou vymačkat. Musíš si rozmyslet, kde jezdíš, pokud nemáš po cestě delší úseky při "konstantní" rychlosti, tak je průser, DPF se musí regenerovat. A počítej se spotřebou ovlivněnou právě DPF

BMN - 16V RS 125kw, vždy DPF, piezovstřiky CONTI. Průser, vstřiky odcházely, záručně se měnila celá sada, ale jak jsou na tom pak ty nové nevím.

Problém je PD a DPF, nikdy si tyhle dva systémy nerozumněly.

CR motory 2.0 a 1.6 jsou spolehlivé, jsou tižší, se stejnou spotřebou, vždy DPF, tady budeš mít navíc jistotu vždy novějšího auta.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj, řekl bych, že je okolo motoru 2.0 TDI BKD zbytečná hysterie ohledně hlavy... Mám tento motor a momentálně najeto 230 tis. km. Jezdím a jezdím, dolévám naftu a olej - cca 1l na 10 tis km... verze hlavy je "B" a nikde nejsou žádné problémy, jenom za tepla déle startuje :)

Na druhou stranu tahle hysterie mezi lidma má za výhodu to, že i ty 2.0 jsou cenově docela zajímavý :)

Odkaz ke komentáři

mam BKD a najeto 250tis hlava co sem kouka tak tam je A musim rici ze jezdim za 5 l klasika jizda do 120km ,zatim vse v pohode spokojeny take sem se bal ale co vsude psaly tak od 2004 az do 2005 hlavy praskaly nevim o tom ze by jeste 2006 praskaly ja mam rok 2006 model 2007

V modelu 2007 A-čková hlava asi nebude původní nebo ano?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj, jsem tu novy, tak zdravim vsechny pritomne. Nadesla doba, kdy jsem nucen opustit svou dlouhodobou oblibenou znacku. Moje volba padla jednoznacne na Octavii. Zajimam se o jednu 2.0 tdi 103 kW BKD. Zitra si ji jedu prohlednout a projet. Procetl jsem na netu vsechno mozne, ale stale se nemuzu rozhodnout, zda do teto motorizace jit. Samozrejme, ze rozhodne i vzhled, stav a dojem z jizdy.

Auto je 2005 a najeto neco pres 360 tis. km coz je dost. Do 300 tis. jezdilo jako podnikove a bylo servisovano ve znackovem servise. Byly pravidelne meneny rozvody, oleje atd. Byla menena komplet spojka vcetne dvouhmoty, tlumice, chladic a dalsi drobne veci. O praskle hlave neni zadny zaznam. Turbo bylo udajne taky meneno, ale nelze dolozit. Druhy majitel menil jen bezne veci. Auto ma byt dle nej naprosto bezproblemove a spolehlive v super stavu.

Chci se zeptat, zda ma smysl do auta s takovou historii jit, nebo to radeji nechat byt.

Co muzu od takoveho nabehu ocekavat? Vim, je to sazka do loterie, ale pomohly by vase zkusenosti a nazory. Dekuji.

Odkaz ke komentáři

osobne bych to vzal, pokud to bude dle popisu, nebude nekde bouchat atd.. zlagrovanej motor poznas uz pri nastartovani a rozjezdu. V kterym meste to je?

Kousek od Sumperka. Dle majitele bych mel vymenit jen rozvody a desky a jezdit. Ptal jsem se znameho z autorizaku, ten mi sehnal i tu historii co na to rika. Tvrdil, ze by to dalsich 100 tis melo bez problemu vydrzet.

Na co si dat pri jizdni zkousce pozor, nebo co udelat, aby se neco projevilo? Ja mam skusenosti jen s TD s dvouhmotou. O tdi PD nevim temer nic. Auto si muzu bez problemu projet diagnostikou, ale VAG mam jen do r. 2004, tam vim co a jak merit. Ale ten na tohle uz nejde. Mam Delphi, ale tam nevim co merit. Chci otestovat hlavne vahu a turbo. Snad se to povede.

Odkaz ke komentáři

Kousek od Sumperka. Dle majitele bych mel vymenit jen rozvody a desky a jezdit. Ptal jsem se znameho z autorizaku, ten mi sehnal i tu historii co na to rika. Tvrdil, ze by to dalsich 100 tis melo bez problemu vydrzet.

Na co si dat pri jizdni zkousce pozor, nebo co udelat, aby se neco projevilo? Ja mam skusenosti jen s TD s dvouhmotou. O tdi PD nevim temer nic. Auto si muzu bez problemu projet diagnostikou, ale VAG mam jen do r. 2004, tam vim co a jak merit. Ale ten na tohle uz nejde. Mam Delphi, ale tam nevim co merit. Chci otestovat hlavne vahu a turbo. Snad se to povede.

klasika.. kontrola vstriku pres kabel, vycet chyb (+ smazani), rozjezdy s rejdem, prudky brzdeni, teply a studeny starty atd..

mareczek: +- stejny riziko jako TSI s retezem s polovnicnim najezdem..

Odkaz ke komentáři

klasika.. kontrola vstriku pres kabel, vycet chyb (+ smazani), rozjezdy s rejdem, prudky brzdeni, teply a studeny starty atd..

mareczek: +- stejny riziko jako TSI s retezem s polovnicnim najezdem..

S tou diagnostikou si nejak poradim, to snad nebude problem. Kdybych mel VCDS, tak vim presne jak a co udelat. Chci si ty data hlavne ulozit a doma v klidu vyhodnotit. Jen se bojim, abych to v tom zapalu blbe neulozil a nemel s toho nic. Jizda by mela byt po rovine tam i zpet cca 10km to by melo stacit. Predpokladam, ze to bude studene jak prijedu a jizdou se to snad dostatecne zahreje.

Takze i s tim nabehem se toho nebat? Jak je to u tohohle auta s korozi? Je to kombik.Vim, ze trpely pate dvere. Na co bych se mel zamerit? Diky

Odkaz ke komentáři

Nechci vypadat jako pitomec, ale co mas na mysli tim /kontrola vstriku kabelem/? Volnobeznou davku, nebo mnozstvi na cykl? A rozdily mezi jednotlivymi vstriky? Precetl jsem toho uz hodne a ctu stale a prave ty vstriky je to co me desi. Pokud by byly jen gumicky, tak to je dobry. Ale nekde tady na foru jsem cetl, ze za jeden vstrik chteji 12 tis. To je polovina auta. Repas nevim kolik a co se na nich repasuje? Vim, ze investice budou, tomu se nevyhnu, ale nerad bych, aby za ne mohl mit druhy auto. Jak jsem psal, precetl jsem toho mraky a to BKD zrovna moc nechvali.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...