Přejít na obsah

Black Panther a.k.a Sleeper

Doporučené příspěvky

Ahojte,

rozhodol som sa,ze sem pridam svoje terajsie auto, nakolko budem potrebovat aj rady a nechcem zbytocne vypisovat do roznych tem,tak to budem pisat sem a ak niekto bude vediet a chciet, tak tu odpise :palec:

Prve moje auto bola Octavia 1 , 1.6 55kW preface ,classic, uplne zakladna vybava. Auto som mal 3 roky.

Mal som ho aj v tejto sekcii ,ale po predaji som poziadal o vymazanie.

Samozrejme ako vacsina chalanov som chcel aj ja nieco vykonnejsie a vdacnejsie na upravy,tak som musel ist cestou najlahsou a to predat stare a kupit silnejsie.

Postastilo sa a kupil som velmi raritny kusok s 80 tisic Km od prveho majitela na Slovensku. KM garantovane a overene. Auto v skvelom stave az na lak :blink: . Skrabance, pozeram,ze dokonca odrete od nakupneho vozika cele spolujazdcove dvere - ale je to len povrchove.

Jedina vada bola - 3 preliaceniny cca. priemer 3cm na kufrovych dverach a poskrabany lak na kufri z dovodu,ze majitel cuval do garaze s otvorenymi kufrovymi dverami a buchol akurat do garaze.

post-13492-0-77356500-1428216975_thumb.jpg post-13492-0-37706600-1428217006_thumb.jpg

No povedal som si,ze cert to ber,lebo auto v lepsom stave uz nemam sancu najst, takze to dam opravit - prelakovat.

Preliaceniny som dal opravit formou paintless dent repair - vytlacanim a nie gitovanim, aby to bolo original a dal to prelakovat. Vysledok :

post-13492-0-73503200-1428217203_thumb.jpg

Na auto isli rovno nove znaky , ktore si myslim,ze na ciernej ukazu krasne. Odstranil som napisy 1.8T 4x4, aby to bol teda pravy Sleeper :ph34r:

Vybava auta: Elegance - vsetko OKREM koze,Xenonu,zadneho stieraca a maxidotu.

4x4

ESP

vyhrev sedaciek

climatronic

tempomat

8reproduktorov

4x Airbag

Cuvacie senzory

Palubny PC

Hlavne som sa bal 4x4 v akom je stave,ale pri 80 tisic km aj ked vobec nemenili filter a olej,malo to prezit bez problemu, takze prve co som menil vsetky oleje - do motora isiel 5W50 - s ohladom na vyssiu tepelnu zataz, ktoru motor bude mat po hardware upravach. Vymena olejov v prevodovke, zadnom diferencialy, v haldex spojke a vymena vsetkych filtrov aj haldex filtra.

4x4 funguje bez problemov ,bez hlukov atd, zopina ,kedy ma,som plne spokojny :palec:

Co sa tyka servisu,tu ja nikdy nesetrim, cize vymena oleja v motore je kazdych 8 tisic KM. Vymena haldex oleja skracujem interval na 20tisic KM (30 tisic podla Skoda )a filter menim po 40 tisic km (60 tisic podla Skoda).

Dal som doplnit a vycistit klimu ultrazvukom - klima bez unikov ,chladi ako ma :palec:

Na zabezpeceni auta som si dal zalezat - aj ked je to uz stare auto skoro bez hodnoty da sa povedat, ale ma to kopu mechanickych a elektronickych zabezpeceni. Reku pre istotu, kedze u nas sa sem tam kradne este aj Favorit,alebo Skoda 120 :unsure: Ale zabezpecenia si necham pre seba :ph34r:

UPRAVY:

Ja som typ, ktory pozera na performance stranku, nie na styling auta. Zvonku teda moze vyzerat ako siva mys, ale chcem z toho spravit poriadnu strojovnu.

Zatial som tam dal chip na +- 200 koni +-300Nm = Hovorim plus minus, lebo to nebolo namerane presne - pri chipe sme zistili,ze mam derave hadicky z odvetravania sacich zvodov, ZLA vaha vzduchu - uz slabo merala prietok vzduchu,plus som zistil ,ze novsie verzie 1.8T maju hlupo vyriesenu rychlospojku hadice, co sa napaja na prvy diel vedenia vzduchu od turba - je to robene takym poistnym drotom, ktory nedokaze drzat velky tlak a prepusta. Jedine AGU motor to ma vyriesene klasickou hadicou utiahnutou DOTAHOVACOU sponou. Nastastie tento prvy diel sa da vymenit - tak som zohnal AGU diel a vymenil ho. Teraz uz je to perfektne a drzi tlak stale.

S tym novsim typom sa mi dokonca cestou pri obiehani stalo,ze ten poistny drot nevydrzal tlak a tu hadicu s rychlospojkou VYTRHLO pocas jazdy, rana ako z dela :wallbash: , ja som myslel v tu chvilu, ze Ojnica vyletela spod motora :( . Nastastie len hadica a to som bol 100KM od domova medzi dedinami v NEDELU. Tak si viete predstavit ja na krajnici ,vriaci motor a ja ako gynekolog som len omotal motor hadrou,aby mi nespalil ruku a zozadu som sa dostal k hadici,zasunul ju po 1 hodine na miesto a sli sme pomaly domov k mechanikovi. V tej rychlospojke je aj O kruzok, tesnenie,ktore roztrhlo,takze cely cas odtial sycal vzduch. Nevytacal som turbo - lebo vtedy kym nie je dosiahnuty pozadovany tlak,tak motor dovoli turbu otacat sa velmi rychlo a tym mozem poskodit turbo,takze som na to siel ako na Pannu :lol:

Po oprave tam takisto putoval FMIC:

post-13492-0-81819200-1428218770_thumb.jpg

No po tomto som pocitoval velky Turbo LAG - proste dlho trvalo,kym nafuklo cele vedenie FMIC. To sa mi vobec nepacilo,tak som FMIC vybral a cez zimu som mal OEM SMIC. FMIC som predal.

Teraz o tyzden,ci dva idem nahadzovat vacsi SMIC - vsade po forach pisu,ze nema ziaden turbo lag, chova sa ako OEM ,ale chladi velmi dobre. Takze uvidime.

post-13492-0-11690100-1428219112_thumb.jpg

Downpipe - chcel som vacsiu downpipe - prvy diel vyfuku od turba. Kazdy pisal,ze je to neskutocna zmena. Ale na 4x4 sa downpipe nerobia,cize som nemohol nic kupit priamo vymena kus za kus ,len by to trebalo dorabat . Tak som sa rozhodol navstivit jedinu firmu na Slovensku,ktora robi Nerezove vyfuky na mieru . A-M-A.SK Urobili perfektnu robotu.

Skoda,ze nemam odfotene,ale povodna downpie mala v casti, kde je pruzna spojka - vlnovec - tak cely vlnovec bol zruteny do seba, pruzna cast vo vnutri sa stiahla na priemer 1CM !! :wallbash: Cize na starom originalnom vyfuku turbo fukalo cez 1cm vyfuk, co muselo sposobovat riadne problemy. Priznam sa ,ze niekedy auto islo do nudzoveho. Teraz som presiel uz vyse 1000km s novou downpipe a auto ide neskutocne. Dokonca mi klesla spotreba o 0,7 litra :palec: na 100km.

Urcite downpipe kazdemu odporucam dat si spravit. Turbo mi dokonca s lahkostou zabera od 1700 otacok uz.

Akonahle teraz nahodim velky SMIC idem dat odmerat vykon zasa. Kedze uz je vsetko opravene, nova vaha vzduchu,vsetko slape bez problemov.

Nakolko som aj zistil ze vlastne ARX motor je totozny s AUQ - rovnake vstreky, rovnake turbo K03s , tak sa idem u danej firmy opytat, ci to mozu naladit ako AUQ ,teda ocakavam +-215Koni a cca. +-335Nm.

Takto naladene auto mi bude chvilu postacovat vykonovo. :smich:

Po tomto sa chcem zamerat na podvozok. Chcem dat nejaky overeny - najlepsie Bilstein B12 Pro-kit , ale pozeram,ze to neviem najst v ich katalogu :wacko: Takze asi sa na 4x4 nerobi a budem musiet vymysliet nieco ine. Ale chcel som len najlepsiu kvalitu :wallbash:

Nechcem stelovaci podvozok, chcem pevny pre zlepsenie jazdnych vlastnosti. Takisto mi nejde o znizovanie auta a ten B12 kit mal znizit auto o 3cm,co by bolo take decentne.

Takisto spolu s podvozkom chcem vymenit aj silentbloky za powerflex,ale niekde som cital,ze tiez dlho nevydrzia,takze musim este pohladat.

Zatial mam len Powerflex reakcnu vzperu motora. Komplet aj tu velku kocku aj tu malu okruhlu cast.

Pred tyzdnom som daval predne RS 312mm brzdy spolu s R16 ultralahkymi kolesami 7,1Kg od Autecu za perfektnu cenu:

post-13492-0-18625100-1428220264_thumb.jpg

Rad by som tam dal mechanicky samosvor od Quaife dopredu o rok, uvidime,ako sa to vyvinie. To by uz bolo auto super aj v zatackach, ked k tomu pridame 4x4 .

Dlhodobe plany: kedze cena auta rapidne klesa a uz sa to vobec neoplati predat, asi to ostane uz u mna , o nejake dva - tri roky kupim dalsie auto na denne jazdenie a snad sa toto docka kovanych piestov,ojnic, vacsej palivovej pumpy, turba Garett GT, potom uz by siel aj FMIC ,cca nejakych 400koni a chodil by som s tym max. u nas na Slovakia Ring sa vyblaznit. Ale to je este daleka buducnost.

Chlapik,co robil downpipe vravel,ze mi vie zrobit cely vyfuk z nerezu na mieru a vravel,ze kedze mam dva katalyzatory ,tie nebudu mat problem viest aj do 400koni, takze dokonca by som mal splnat aj emisne normy po takejto prestavbe :lol:

A takto vyzera auto teraz: Ako vidno,nejake znizenie by sa mu hodilo :P

post-13492-0-28108200-1428220875_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Vítej, sice mi to nějakou chvíli zabralo to celé přečíst, ale máš to pěkně popsané a musím říct, že jak provedené úpravy a opravy, tak i do budoucna naplánované jsou parádní, jen tak dál... :palec:

Přeji ti, ať jsi s touto octou max. spokojenej a ať ti slouží mnoho km bez poruch ;)

Odkaz ke komentáři

Dik Konny . Tak spokojny som maximalne. Stale mi vycaruje usmev na tvari. Hlavne, ked to da dole aj papierovo silnejsie auta, ale ich zabija vaha :palec: . Takisto vaha 4x4 vzadu pomaha,ze auto je stabilnejsie v zatackach a ma to aj viacprvkovu zadnu napravu,takze je to parada.

Ked som mal 1.6tku ,vravel som si,ze mat 1.8t s klimou a viac mi netreba. Ale postupne zistujem,ze toho vykonu nie je nikdy dost :smich:

Takisto uvidim ,ci do tych troch rokov sa dokopem k tomu kupit ine daily car a toto komplet prerobit na skutocneho Sleepera, alebo ak budu vsetky hviezdy v spravnej konstalacii :lol: a bude treba rodinnejsie auto, tak zvazujem Audi RS4 combi :lol: To by vyhovovalo ako daily a ma to aj poniky navyse . Ale to je hudba buducnosti. Teraz som kompletne spokojny . Zo zaciatku som vobec nehladal 4x4, ale ked sa naskytlo toto,bol by som hlupy nekupit to.

Odkaz ke komentáři

gyc ako gyc, proste som tam chcel mat nieco ,co ma skryty vyznam :P

Inak dnes objednane Eibach Pro-Kit pruziny , znizenie -30/-30mm . Odporucene Martinom_TDI ;) . Super,ze to moze ist na original tlmice, kedze tie su v super stave. Neuvazujem o inej alternative. potom tam nahodim tvrdsie Bilstein B6, ale to az casom. Ked sa vyklepu stare :lool:

K tomu sa idu objednavat nejake powerflexy silentbloky, ale zadne silenty pojdu original plne Audi TT, lebo na powerflex tento silenblok som necital nic dobre.

Odkaz ke komentáři

nejake drobnosti zatial. Kedze pocas celeho zivota auta bol pouzivany len jeden kluc, ktory uz je doskrabany a v katastrofalnom stave a druhy je uplne novy, ktory ale nechcem zacat pouzivat :lol: , tak som sa rozhodol kupit cely novy kluc a rovno tam dame aj novy znak, kedze ho uz mame vsade :palec:

post-13492-0-14570000-1429355739_thumb.jpg

A takisto aj ked som vravel,ze na vzhlad si nepotrpim, tak aspon nejaka malickost v podobe RS pedalov.

post-13492-0-59939500-1429355781_thumb.jpg

Uz len najst si cas a vsetko to postupne ponahadzovat.

Odkaz ke komentáři

Dik, ani sebe tolko nedoprajem ako autu :lool: Pozeral som v tvojom topicu,ze si aj sam lestis auto. Ja sa chystam,ze mi to spravi kamarat, ktory lesti auta. Ale este musim nejako zakryt stopu skrabanca, ktory mi niekto zrobil na lavom prednom blatniku - asi to obisiel klucom od prednej smerovky az ku bocnemu napisu elegance :wallbash: . Som aspon rad,ze nepokracoval cez cely bok auta az dozadu. Ludia su hovada.

Takze uz som kupil aj original korekcnu tuzku s krycim bezfarebnym lakom.

Pozeral som na youtube,ako to asi opravit a kamos potom len dolesti, aby to nebolo vidno. Dam foto pred a po. Len to este potrva,kym sa k tomu dostanem.

Odkaz ke komentáři

tak teoriu som pozbieral z viacerych videi, uvidime,ako to pojde realne. Mam aj maly skrabanec na zadnom leme blatnika, tam to skusim najskor,aby to nebolo napadne,ak sa nieco nepodari.

Tu opravuje presne ciernu farbu :

ja to nastastie nemam take hlboke, chvalabohu. Takze mne netreba davat ten plnic, ja to prekryjem cisto farbou.

Taketo nieco planujem zrobit ja, nieco rozlestit a zvysok snad uz dokuzli kamos s lestickou:

Odkaz ke komentáři

A dorazil nam dalsi balicek:

post-13492-0-30154800-1429820104_thumb.jpg

Nemaju atest TUV priamo na Octaviu 4x4, pisal som do eibachu,ze ani nebudu robit - no jasne,ved je to uz stare auto. Pruziny su povodne na golf 4 4motion a VW Bora 4motion. Kedze maju rovnake podvozky ako octavia 4x4, tak si myslim,ze budu sediet bez problemov :palec:

Zajtra ak to vyjde, konecne nahadzujem ten vacsi Intercooler , chcem upravit aj podbeh narezanim a teplovzdusnou pistolou vytvarovat odvetravanie.

Pruziny idem nahodit tak o dva -tri tyzdne,ako bude casu. :prcprc: Chcem to dat zrobit aj spolu so silentblokmi.

Odkaz ke komentáři

tak tie pruziny ja urcite pocitim, lebo mam vzdy take mozno aj placebo efekty,ze nieco na aute zmenim,vymenim a uz sa mi zda, ze som pridal dalsich 10 koni :lol: a je z toho ferrarri :lol:

Takze, dnes nahodeny vacsi SMIC:

post-13492-0-15769000-1429912037_thumb.jpg

Sadol tam perfektne. Nechal som aj povodny ten umelohmotny saci zvon, ktory usmernuje tok na IC. Musel sa upravit, odrezat a prisposobit, kedze ten hlinikovy nema uchyty na ten saci zvon ako povodny OEM SMIC.

Ale vsetko sadlo krasne na prvu supu ako rit na serbel :palec:

Po nahodeni sme urobili aj tlakovu skusku vedenia,ci nikde neunika tlak a vsetko je na 100% bez unikov.

Rovno s tym som odkukal aj navod na skodaoctavia.cz a upravil som podbeh narezanim otvorov. Takze snad aj to pomoze k este lepsiemu chladeniu ^_^

post-13492-0-80345200-1429912217_thumb.jpg

Dalej som rovno odfotil aj downpipe,co mam spravenu:

post-13492-0-31596400-1429912159_thumb.jpg

Svietili mi dost nizko stretavacie svetla, tak sme ich nastavili , konecne to svieti tak ako ma,nie autu pred cumak. :P

A nakoniec taka pikoska. Pozeram motorovy priestor,ci je vsetko ok,taka prehliadka a co som nenasiel :lool:

post-13492-0-05040300-1429912332_thumb.jpg

Musel to tam navlacit nejaky potkan,alebo mys. Ale cely rohlik postaveny v pozore :D Trocha obkuskany.

Tak som ho vyhodil.

Odkaz ke komentáři

nemate niekto nahodou po ruke objednavacie cisla na tie predne horne gumove ulozenia z VW Pola, co sa tu niekde spominali ,ktorym sa docieli znizenie predku ?

Asi kolko cca .maximalne to bude? Nechcem to zasa prehanat s tym znizovanim. A technicky je to funkcne toto riesenie? Bez nejakych uprav,alebo obmedzeni? Dik

Odkaz ke komentáři

jo, dik. Hladal som na to nejake recenzie od ludi,co si to dali a vyzera,ze do tohto typu nejdem. Polo ma tu hornu misku mensiu - priemer je mensi o nieco a ze boli dokonca pripady, kedy sa to zohlo a prerazilo dieru. Ze to nie je dvakrat dobry napad. Takze idem pohladat ine varianty. Vraj davali aj z audi80/90 ,ale to ma rovnaku hornu misku ako polo.

Nasiel som nieco slubne, este musim postudovat.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...