Přejít na obsah

chipovanie 2.0 TDI BKD

Guest stevo

Doporučené příspěvky

Zdar všem. Koupill jsem to již chipnuté na 170koní najeto 67tis. km dle tacho. Nakonec jsem zjistil, že to stočili o 20 tis.km. 2.0 TDI automat 16V BKD. Spotřeba krásná. V zimě s 15" cca 5l/100km a v létě na 17" 5,5 max 6litrů. Kombinované. Zátah úžasný.

Tak minulý týden bílý kouř, konec výkonu a okamžitě jsem to zastavil a chcípnul. Cca 3 - 5 vteřin. Turbo v háji. A motor taky. Budu shánět jiný než to opravovat. Když připočtu ty stočené km, tak vydržel 274tis. km

Odkaz ke komentáři

to není o čipu, ten tomu samozřejmě pomáhá, je to prostě o špatných turbech, já to udělal tak, že jakmile jsem zpozoroval při rozjezdech za studena lehce kouř do modra, už jsem to začal řešit, samozřejmě už houkalo, takže doporučuji bud dát fungl originál, nebo nějakýho hybrida, nebo nějakou kvalitní repas. To už záleží podel člověka a jeho možností a toho co upřednostnuje, rozhodně to nepodcenovat a řešit, pak se člověk vyvaruje zbytečné investici v řádech tisíců i desetitisíců, při smůle :wallbash:

Odkaz ke komentáři

No hele houkání hlavně souvisí s teplotou spalin, pokud jsou cirka do nějakých 900° tak by moc houkat nemělo, ale jak říkám, ty na 2,0 TDI jsou problematické, navíc máš čip, takže je tam větší namáhání, podívat se na Vagu na průnběžné hodnoty co turbo dává, při jakých otáčkách a uvidíš.

Odkaz ke komentáři

Prijed, ja ti to vratim do puvodniho stavu, nepoznat 25koni a mit to dokonce podlozeno merenim je uz i na me moc :-) jsou lidi co cekaji ze po chipu je z auta vpodstate pojizdna raketa ( to me utvrdilo kdyz jsi mi napsal ze to ma jezdit lepe jak RS, coz je nesmysl kdyz RS ma v serii papirove 170 a zdravej motor ma bezne 185koni)a to bohuzel nevyhovim, mam nejake svoje hranice kam nechcu motor ladit, aby to byla pojizdna kamna ci hrozilo poskozeni to opravdu delat nebudu. Na to si musis najit jinou firmu.

Kdyz jsi prijel, ukazal jsem ti problemy s regulaci ( prefuky turba ) a ze to zkusim odladit, plus jsi rikal ze 170hp ti bude stacit. No jak je videt tak nestaci.

Takze mi napis kdy prijedes. Myslim, ze to je ferove jednani, pac ja jsem svou praci udelal ( vyresil prefuky a zvedl vykon ) ale bohuzel neuspokojil ocekavani. Takze mi tady nechas za mereni a 2hod diagnostiky ( 1200,- + 800,-) a zbytek ti vratim, nepotrebuji aby mi nekdo delal spatnou reklamu po internetu.

P.S. jen takova otazka, zmacknul jsi plnej plyn??? :rolleyes:

Napis mail a domluvime se.

:)

P.S. tohle bude moje premiera, nikdy jsem nikomu nevracel upravu do serie, ze byl nespokojen :-)

Upraveno uživatelem TDIfun
Odkaz ke komentáři

Ja ti absolutne nechcem robit zlu reklamu ani netvrdim ze si spravil nieco zle, naopak pristup z tvojej strany bol super.(Odporucil som ta aj kamosom co premyslaju nad chipom) Len tomu fakt nerozumiem ako je mozne ze som nepostrehol ten rozdiel vo vykone ked ty si ho tam nameral, pritom taky rozdiel by uz mal byt citit, mozno to teda nepojde jak RS, no malo by to byt zivsie ako seria. Este skusim spravit rozbehy s kamosom co ma passat combi 125kw dsg a napisem vysledok :)

V kazdom pripade nechcem a nemam v plane kritizovat ani spochybnovat tvoju pracu :pivo:

Odkaz ke komentáři

Ja ti absolutne nechcem robit zlu reklamu ani netvrdim ze si spravil nieco zle, naopak pristup z tvojej strany bol super.(Odporucil som ta aj kamosom co premyslaju nad chipom) Len tomu fakt nerozumiem ako je mozne ze som nepostrehol ten rozdiel vo vykone ked ty si ho tam nameral, pritom taky rozdiel by uz mal byt citit, mozno to teda nepojde jak RS, no malo by to byt zivsie ako seria. Este skusim spravit rozbehy s kamosom co ma passat combi 125kw dsg a napisem vysledok :)

V kazdom pripade nechcem a nemam v plane kritizovat ani spochybnovat tvoju pracu :pivo:

vis jak je nejlepsi lecba??

Dat motor do serie a pak se povozit, to pak clovek nejvic pozna rozdily, a porovnavat 125kw DSG motor to je nesmysl. Musis to porovnat se seriovou octavii BKD..

No udelej si ted nekde nejake mereni a pak to vratime do serie a udelas si zase mereni ve stejnem miste. Pruzne zrychleni atd.. nechcu aby byl nekdo nespokojen, to udelame tak jak pisu.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o rok později...

Mam BKD bez chipu rs kola 17" jazdim tak normalne ziadne zavodenie a podla PP mam priemer 6,2l...

Mám O2 BKD a žere mi to běžně kolem 5l/100 žádnej chip tam nemám.(dnes TPL->Praha->TPL jel jsem lehce nad předpisy a spotřeba rovných 5 dle natankování. Teď budu kupovat novou (jednu z posledních BKD) a chipnu to, tak jsem zvědavý na "novou" spotřebu u "novýho auta" jinak dostal jsem se se spotřebou na 100km trati i pod 3,5L/100 ale jel jsem opravdu jako když nejel (65cca na 5 stupeň mi vycházel nejlépe).

Odkaz ke komentáři

Já mám chipnuto pár dní,tak uvidíme co spotřeba. Ale moc si od toho neslibuju. Ne že bych na to šlapal, to ne, ale ani před tím mi to zralo šest litrů :-(. Ty, komu to žere pět nebo pět a půl nechápu. Asi mám něco rozbitý nebo nevím. Jezdím ale 80% město a nechci,aby se zasiralo karbonem turbo.

Upraveno uživatelem CvencA
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...