Přejít na obsah

Vysoký předek po výměně pružin a tlumičů

Romix95

Doporučené příspěvky

Zdravím,vyměnil jsem všechny 4 tlumiče i s uložením a na předku i pružiny a teď mám auto na předku hrozně vysoké, pružiny jsou Cs germany 14.875.205, tedy měli by být správně na mou 1.6 55kW, setkal se s tím někdo? Nebo si myslíte že to tak je správně?

Přikládám fotku předku

bde8d4b6004cfeea89b212f3d9364d79.jpg

A před výměnou (výřez z fotky)

ea472f8bfb4de120b67ddfba1adcb10c.jpg

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Ok, já jen ze to je teď hrozně rozdíl v zatáčkách apod. tak jsem uvažoval že tam dám zpět ty starý, nebo naopak koupím i zadní ať je to celý vysoko, protože takhle to nejen že nedrží ale vypadá strašně... :D

Mrknu teda na starý fotky z doby kdy jedničky sjíždeli z linky :)

Odkaz ke komentáři

No ale hrozně se to teď naklání, jak to není u země, alespoň mi to tak v zatáčkách příjde :) a k unaveným pružinám se přidalo ještě vymačkaný horní uložení, tak to asi takhle fakt má být, když je to nový, takže koupím ještě zadní a snad si zvyknu :)

Odkaz ke komentáři

No pocit mám spíš horší, jak je to vysoko :D pár dní jsem tam měl jen nový tlumiče bez pružin a to bylo mnoohem lepší, než teď...

Ale asi mám i rozhozenou geometrii, vyjedu díru a strasně to mele volantem, což před výměnou nedělalo a když vytočím volant do plnýho rejdu a rozjedu se, tak tam zůstane a jde kousek blbě zpět, cpe se jakoby zpět do rejdu... tak to asi hodím zas na geošku a snad to bude OK, čepy řízení s tyčkami se sice měnili už dříve, ale to se geometrie dělala, ale přijde mi to teď nějaký divný rozladěný, tak to tam zksím zase dát a uvidím...

Odkaz ke komentáři

Podle čísla na krabici jsou pro můj motor, horní uložení je nové Lemforder a složit tam něco blbě snad ani nejde, jak je to jednoduchý... díval jsem se i na složení v DP když jsem to složil, protože mi to přišlo moc vysoký hned... ale vypadá to že tam nic špatně nemám...

Jsou tam jak už jsem psal Cs germany 14.875.205, což by měli bejt správný na 1.6, 55kW

Odkaz ke komentáři

Tak vyřešeno, auto bylo vysoké po blatník 73,5 a 72 cm, tedy moc vysoké a ještě na každé straně jinak...

Pružiny jsem tedy sundal, zkontroloval čísla na nich a vše sedí, ale když pružiny srovnám s původními, tak ty nové jsou kratší, než staré unavené... ale když jsou na autě tak je auto mnohem vyšší, takže jsou tedy mnohem tvrdší...

Vrátil jsem tedy zpět ty původní originály, auto je vysoké 69,7 a 70 cm, problém s "nestabilitou" v zatáčkách atd. je pryč, hurá... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdravim lidi. Poraďte mi prosím. Mám krátkou Octávii r.v. 2001 (po faceliftu.), motor 1.6 75kw AVU, a potřebuju koupit nové pružiny na přední nápravu. Podle servisky jsem našel že bych tam měl mít pružiny 1J0411105AA, jeden pruh fialovej a jeden modrej, ale googl mi na tohle číslo ukazuje všechny možný koncernový auta ale ne moc Oktávii. Může to tak být? Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Problém je v záměně pružin. Oni se totoiž tyhle pružiny prodávaj jako na 1,6ky: http://tatechnix.cz/50307-predni-pruzina-skoda-octavia-1-kombi-1u5-18-18t-19sdi-19tdi-20-4250570662344.html přitom nejsou, ale podle OEM čísla je tam systémy chybně zařazují. Namontovat jdou - jsou kratší, ale jsou na těžší motory a na Octě to dělá vzlítající letadlo. Správně tam má být tento typ: http://tatechnix.cz/37444-predni-pruzina-skoda-octavia-1-1u2-14-16-4250570659016.html , který je právě pro 1,4ky a 1,6ky, které mají lehký motor. Jsou trošku delší, ale mají mnohem nižší tvrdost. Auto je pak níže. Ještě je pak třetí varianta a to ta nejtvrdší tu ale OEM kody řadí správně.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím, trošku to tu oživím. Měnil jsem na O1 RS přední tlumiče s uložením a auto je asi o 2cm vyšší. Nevadí mi že je to vyšší, ale nelíbí se mi jak je to výš oproti zadku.. tlumiče jsou original od škody a uložení je sachs. pomohlo by, pokud bych vyměnil i zadní uložení? nebo má RS oproti "obyč" octaviim jine uložení? ale nikde jsem jiné uložení nenašel.

Rozdíl v uložení byl +- jako je na teto fotce. nový vs. starý. fotka neni moje..

dsc00239_jpg_51293.JPG

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...