Romix95 Odesláno Září 28, 2015 Sdílet Odesláno Září 28, 2015 (upraveno) Zdravím,vyměnil jsem všechny 4 tlumiče i s uložením a na předku i pružiny a teď mám auto na předku hrozně vysoké, pružiny jsou Cs germany 14.875.205, tedy měli by být správně na mou 1.6 55kW, setkal se s tím někdo? Nebo si myslíte že to tak je správně? Přikládám fotku předku A před výměnou (výřez z fotky) Upraveno Září 28, 2015 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michal55 Odesláno Září 28, 2015 Sdílet Odesláno Září 28, 2015 (upraveno) Taky jsem měnil všechny tlumiče a pružiny, taky Germany. Mám to taky tak vysoko. Staré pružiny byly hodně unavené. 2,0 AQY combi.Dle mne je to ok. Stačí se podívat na dobové fotky, jak je to vysoké. Upraveno Září 28, 2015 uživatelem michal55 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Září 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 28, 2015 Ok, já jen ze to je teď hrozně rozdíl v zatáčkách apod. tak jsem uvažoval že tam dám zpět ty starý, nebo naopak koupím i zadní ať je to celý vysoko, protože takhle to nejen že nedrží ale vypadá strašně... :D Mrknu teda na starý fotky z doby kdy jedničky sjíždeli z linky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 28, 2015 Sdílet Odesláno Září 28, 2015 Je to normální, protože nejsou unavený jako ty starý... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Září 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 28, 2015 (upraveno) No ale hrozně se to teď naklání, jak to není u země, alespoň mi to tak v zatáčkách příjde :) a k unaveným pružinám se přidalo ještě vymačkaný horní uložení, tak to asi takhle fakt má být, když je to nový, takže koupím ještě zadní a snad si zvyknu :) Upraveno Září 28, 2015 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 29, 2015 Sdílet Odesláno Září 29, 2015 Tak jsi výš,tak to naklánění je možné,ale zase to musí lépe sedět a musís mít lepší pocit že to auto víc drži,když jsi to měl předtím špatne...Taky dávám CS Germany,jsou to dobrý pružiny... ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Září 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2015 (upraveno) No pocit mám spíš horší, jak je to vysoko :D pár dní jsem tam měl jen nový tlumiče bez pružin a to bylo mnoohem lepší, než teď... Ale asi mám i rozhozenou geometrii, vyjedu díru a strasně to mele volantem, což před výměnou nedělalo a když vytočím volant do plnýho rejdu a rozjedu se, tak tam zůstane a jde kousek blbě zpět, cpe se jakoby zpět do rejdu... tak to asi hodím zas na geošku a snad to bude OK, čepy řízení s tyčkami se sice měnili už dříve, ale to se geometrie dělala, ale přijde mi to teď nějaký divný rozladěný, tak to tam zksím zase dát a uvidím... Upraveno Září 29, 2015 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Září 29, 2015 Sdílet Odesláno Září 29, 2015 No nevím, přijde mi to moc nahoře i na nové pera. Já je taky dával, taky Germany a výška byla skoro stejná. Máš tam fakt pera pro tvůj motor? Nemáš to třeba špatně složené na horním uložení? Jinak výška OI je přibližně 70 cm po lem blatníku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Září 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2015 Podle čísla na krabici jsou pro můj motor, horní uložení je nové Lemforder a složit tam něco blbě snad ani nejde, jak je to jednoduchý... díval jsem se i na složení v DP když jsem to složil, protože mi to přišlo moc vysoký hned... ale vypadá to že tam nic špatně nemám... Jsou tam jak už jsem psal Cs germany 14.875.205, což by měli bejt správný na 1.6, 55kW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Říjen 4, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 4, 2015 Tak vyřešeno, auto bylo vysoké po blatník 73,5 a 72 cm, tedy moc vysoké a ještě na každé straně jinak... Pružiny jsem tedy sundal, zkontroloval čísla na nich a vše sedí, ale když pružiny srovnám s původními, tak ty nové jsou kratší, než staré unavené... ale když jsou na autě tak je auto mnohem vyšší, takže jsou tedy mnohem tvrdší... Vrátil jsem tedy zpět ty původní originály, auto je vysoké 69,7 a 70 cm, problém s "nestabilitou" v zatáčkách atd. je pryč, hurá... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jendík Odesláno Únor 29, 2016 Sdílet Odesláno Únor 29, 2016 Zdravim lidi. Poraďte mi prosím. Mám krátkou Octávii r.v. 2001 (po faceliftu.), motor 1.6 75kw AVU, a potřebuju koupit nové pružiny na přední nápravu. Podle servisky jsem našel že bych tam měl mít pružiny 1J0411105AA, jeden pruh fialovej a jeden modrej, ale googl mi na tohle číslo ukazuje všechny možný koncernový auta ale ne moc Oktávii. Může to tak být? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 2, 2016 Sdílet Odesláno Březen 2, 2016 (upraveno) Po mé výměně před rokem.Předek nove pera Upraveno Březen 2, 2016 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rouballik Odesláno Březen 16, 2016 Sdílet Odesláno Březen 16, 2016 Problém je v záměně pružin. Oni se totoiž tyhle pružiny prodávaj jako na 1,6ky: http://tatechnix.cz/50307-predni-pruzina-skoda-octavia-1-kombi-1u5-18-18t-19sdi-19tdi-20-4250570662344.html přitom nejsou, ale podle OEM čísla je tam systémy chybně zařazují. Namontovat jdou - jsou kratší, ale jsou na těžší motory a na Octě to dělá vzlítající letadlo. Správně tam má být tento typ: http://tatechnix.cz/37444-predni-pruzina-skoda-octavia-1-1u2-14-16-4250570659016.html , který je právě pro 1,4ky a 1,6ky, které mají lehký motor. Jsou trošku delší, ale mají mnohem nižší tvrdost. Auto je pak níže. Ještě je pak třetí varianta a to ta nejtvrdší tu ale OEM kody řadí správně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
B4stard0s Odesláno Březen 27, 2017 Sdílet Odesláno Březen 27, 2017 Zdravím, trošku to tu oživím. Měnil jsem na O1 RS přední tlumiče s uložením a auto je asi o 2cm vyšší. Nevadí mi že je to vyšší, ale nelíbí se mi jak je to výš oproti zadku.. tlumiče jsou original od škody a uložení je sachs. pomohlo by, pokud bych vyměnil i zadní uložení? nebo má RS oproti "obyč" octaviim jine uložení? ale nikde jsem jiné uložení nenašel. Rozdíl v uložení byl +- jako je na teto fotce. nový vs. starý. fotka neni moje.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rouballik Odesláno Květen 16, 2017 Sdílet Odesláno Květen 16, 2017 Dal jsi tam nové tlumiče a nové uložení. Tlumiče mají výtlak. Horní uložení není sedlé a to se rovná 2cm. Buď si tam dej tohle horní uložení, který sedí a je nižší o 2 cm : https://tatechnix.cz/45064-horni-ulozeni-tlumice-pr-napravy-vw-polo-karoserie-6nf.html a nebo vyměň tlumiče i na zadku a nebo si kup sady sportovní pružin. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snupy Odesláno Květen 17, 2017 Sdílet Odesláno Květen 17, 2017 rouballik za ten cas od marca to podla mna uz aj vyriesil, nie? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
B4stard0s Odesláno Květen 18, 2017 Sdílet Odesláno Květen 18, 2017 nevyresil, ale zda se mi ze si to pomalu seda tak to asi resit nebudu. uz to neni tolik videt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 19, 2017 Sdílet Odesláno Květen 19, 2017 Ty gumy nejsou stejné. Kup origo,co tam patří a bude to stejné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
B4stard0s Odesláno Květen 20, 2017 Sdílet Odesláno Květen 20, 2017 Ale ja jiny nenasel, kdyby jo tak to tu neresim. Skoda ze na starym neni videt cislo ze bych to porovnal. Ale i tak si myslim ze by bylo stejny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 21, 2017 Sdílet Odesláno Květen 21, 2017 Nebylo. Autorizák je má. Šetříš na nesprávném místě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
B4stard0s Odesláno Květen 22, 2017 Sdílet Odesláno Květen 22, 2017 Nikde sem nepsal ze setrim, paradoxne sem vybral ty nejdrazsi... a zadny jiny sem nenasel, posli mi na ty co tam patri nejakej odkaz, pak se o tom muzeme bavit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Květen 22, 2017 Sdílet Odesláno Květen 22, 2017 To uložení je stejné. To staré je jen unavené. Nové si po čase taky sedne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
B4stard0s Odesláno Červen 9, 2017 Sdílet Odesláno Červen 9, 2017 Dneska jsem zkoumal to starý uložení a porařilo se mi rozluštit čísla a na 100% se shodují s novým. To starý uložení bylo hodně vymačkaný, už z toho lezl i ten kovovej vnitřek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.