Holy Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 Mikl to ověřoval na Ministerstvu dopravy a opravdu rezerva může být menší. Takže technik je kokot a ještě se ptal na pružiny a ty se taky nezapisují asi sada pro lepení. To je sice hezký, ale s tím na STK neuspěješ...Číslo vyhlášky, paragraf, odstavec - to je jedinej argument, kterým na ně můžeš, tak to sem doplň ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 No to je ten největíš problém to by člověk musel být právník. ale v zákoně je napsáno: náhradní kolo (ráfek s pneumatikou), které je dostatečně upevněno v držáku zajišťujícím, že síla při snímání kola z držáku nebo vkládání do držáku nepřesáhne 490 N. Není tam nijak více specifikováno. Takže to já splňuji. Dále to potvrzuje další odstavec: Závada: c) jsou-li namontovány pneumatiky různého rozměru na téže nápravě, nejde-li o nouzové dojetí. Jako náhradního kola s pneumatikou může být použito pro nouzové dojetí kola s pneumatikou jiné nebo zvláštní konstrukce nebo jiného rozměru, určeného pro tento účel výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik. Tato kola musí být homologována podle předpisu EHK č. 64 nebo směrnice 92/23/EHS. Tady je celý zákon, kdyby se v tom chtěl někdo rochnnit, jenže je to moc stránek a nejsem právník, abych mohl vykládat zákony. 341_2002.doc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 Nemusíš bejt právník. Stačí si vytisknout příslušnej paragraf a hodit do kapsy. Když bude remcat, ukážeš mu to a nemá šanci tě buzerovat. Já se takhle vybavil na městkáče a neměli slov :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 Tak podle tohoto odstavce bych řekl, že si tam ani 18" rezervu dát nemůžu protože výrobcxe vozidla určil to co tam mám: Jako náhradního kola s pneumatikou může být použito pro nouzové dojetí kola s pneumatikou jiné nebo zvláštní konstrukce nebo jiného rozměru, určeného pro tento účel výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik. Tato kola musí být homologována podle předpisu EHK č. 64 nebo směrnice 92/23/EHS. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 Já myslím, že si takto říkal o úplatek... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 Vypadá to tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 Hezky kolenem do rozkroku a je to :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 Tohle mi říkal chlapík na Emisích, že to je způsob jak si říct o úplatek. Prudit, púrudit a prudit nesmyslně a dost lidí raději šáhne do kešeně aby měli klid... Podotýkám, že ho vůbec neznám a jen jsme si povídali a on se docela rozpovídal :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 Já tomu rozumím. Protože získat některé informace je složité a vyznat se v tom, aby si byl člověk jistý. Tento problém co mi vymyslel je téměř neřešitelný, takže úplatek by byla si jediná cesta, pokud bych se o to nezajímal a nebylo by toto fórum, kde mi spousta lidí dodala relevantní informace. Teď jsem si celkem jistý v kramflecích. Každopádně auto mám u Slaného v servisu nezpůsobilé takže než riskovat cestu do Prahy, dojdu ve slaném na novou STK, argumenty už mám, kdyby tam taky prudili. Pokud se STK povede tak si to s nima půjdu vyřídit, nebo jim napíšu dopis, prostě aby měl problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luban Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 Zabiak - A ve kterepak STK te to takhle trenovali?? Jenom abychom meli predstavu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 STK - Horoměřice! Jezdím tam s našima autama co máme v rodině asi 10let a nikdy nebyl problém, až teď jsem narazil na tohohle technika. A navíc jsou docela drahý Horoměřice 630Kč a 270Kč opakovaná, Slaný 550Kč a 100Kč opakovaná a do 5dnů zdarma. Každopádně mě tam už neuvidí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luban Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 (upraveno) Ja mel neco podobneho zase na Kladne, take tam jezdim uz leta a vzdy bez problemu, tedy jeste kdyz jsem mel O1 tak me jednou vyhodili, ale to bylo opravneny. Opravil jsem to jeste ten den, zajel tam, zaplatil 100,- a bylo to. Ale jednou jsem tam pak narazil na kokota co me pekne peroval a take kvuli hovadinam. Nakonec me pustil, ale to bylo kecu (mozna take cekal "malou domu", ale nedockal se :-) ) Tak ted uz prave take zvazuju, jestli na pristi STK pujdu do Kladna nebo do Slaneho, nebo tusim, ze mi nekdo rikal, ze v Novem Straseci je to take dobre. Upraveno Květen 3, 2012 uživatelem luban 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 O té kladenské jsem četl v nějaké diskuzi, že tam berou úplatky. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 a v který STK dneska neberou... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 Ja bych nikomu penize nedal, i kdyby me mela opakovana stat nevim kolik. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 Dřív prej platilo, že když tě na první vyhodili, musel jsi na následnou do té samé stanice. Platí to ještě dneska, nebo můžu jet na druhou jinam? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 Na opravnou musíš do té samé technické stanice! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 Takže nadávat jim do čů.... raději až po druhé, úspěšné kontrole.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 A nebo se prostě sebereš a půjdeš jinam, ale zaplatíš novou kompletní prohlídku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luban Odesláno Květen 3, 2012 Sdílet Odesláno Květen 3, 2012 (upraveno) S těma pružinama nevím, já mám v techničáku zapsaný tohle: Variabilní provedení vozidla: #14: 1 455 - při sportovní výšče pérování Upraveno Květen 3, 2012 uživatelem luban 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 4, 2012 Sdílet Odesláno Květen 4, 2012 To je od výrobce, jiná výška vozidla, použije li výrobce sportovní pružiny. Tak jsem z toho volaký zmatený: http://www.dekra-automobil.cz/doc/tuning/g2-zmena-vysky.pdf Ale taky je otázka jestli se musí nebo nemusí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 4, 2012 Sdílet Odesláno Květen 4, 2012 Tak jsem byl ve slaném, tam si vyjel ten protokol z minulé prohlídky a ptal se na ten podvozek tak jsem mu dal ten papír a on chvilku jako, že jo a pak ještě jednou přišel, že se někoho ptal a, že ať si to nechám zapsat do TP. Tak mi vrátil peníze a jel jsem domu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 Podle technika ze stanice STK - Horoměřice má být rezerva naprosto stejná jako kolo na dané nápravě! Takže letní a zimní a když si koupíte nové gumy tak musíte i rezervu. Nevím co dělat když máte na předku jiný vzorek? Když jsme mu říkal co řeklo MD tak na to řekl, no mi se s nima taky hádáme, my určujeme co je v pořádku!!!!!!!! Takže nějaký automechanik tady určuje co je zákon. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 podej žalobu s podezřením na zneužití úřední moci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 :lool: To díky, ale napíšu stížnost to si piš. Abych mu alespoň trošku zavařil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 To jako chceš říct, že nějakej technik na STK se povyšuje nad zákony a vyhlášky MD? To bych se mu vysmál do ksichtu a popovídal si s vedoucím STK. Zároveň bych o technikovo boharovnosti upozornil právě MD a poptal se, jestli je v pořádku, že tato stk a tento technik ještě mají licenci B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 Jo Holy,kdyby to bylo tak jednoduché Bohužel MD není zřizovatelem STK to je tuším KÚ. A nikdo se nebude hrnout bít za práva občanů.On je totiž v našem národě rozšířen zvyk se sichrovat spíš než rozhodnout.Takové holt máme úředníky A věř tomu,že radši podpoří vola technika,jenom když je přísnej.To že "občas" požaduje i blbost,koho to sere. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 Co takhle zburcovat Novu?? ...Je to sice bulvár, ale tím spíš by je to mohlo zajímat. Každá senzace se dneska hodí. A udělat z toho maníka debila před celým národem by mohlo mít dokonce větší úspěch než nějaká stížnost zametená pod koberec. ...Ještě udělat napřed tajnou nahrávku a máme tu aféru na půl televizních novin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 Začínám se bát. Na STK jsem objednaná ve čtvrtek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P2M Odesláno Květen 7, 2012 Sdílet Odesláno Květen 7, 2012 Podle technika ze stanice STK - Horoměřice má být rezerva naprosto stejná jako kolo na dané nápravě! Takže letní a zimní a když si koupíte nové gumy tak musíte i rezervu. Nevím co dělat když máte na předku jiný vzorek? A co když má auto vpředu jiný rozměr, než vzadu? :) Ten mechoš je asi dobrej kkt... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.