Přejít na obsah

Pokec o COLUMBUSu

Doporučené příspěvky

Chlapci, mam posledni dotaz. Konecne ma milacka zase nabityho, ale prosim poradte, co mam delat pri updatu, abych nevybijel znovu baterii? Mam celou ti dobu nechat bezet motor na volnobeh, nebo soupnout baterii na nabijecku a nechat columba bezet? Nevypme se po par min, kdy motor nebezi? Jk to delate vy? Doky

Odkaz ke komentáři

Zdravím. Mám octaviu ll 1,9 2005r. Kúpil som si rádio columbus. Mám ho namontovamé. Všetko ide okrem toho, že mi neukazuje stupne autom.klimatizácie, vonkajšie stupne... Dalo by sa stým niečo robiť alebo mi to v tomto aute nepôjde?

Odkaz ke komentáři

Zdravím. Mám octaviu ll 1,9 2005r. Kúpil som si rádio columbus. Mám ho namontovamé. Všetko ide okrem toho, že mi neukazuje stupne autom.klimatizácie, vonkajšie stupne... Dalo by sa stým niečo robiť alebo mi to v tomto aute nepôjde?

aspoň vonkajšiu teplotu keby ukazovalo...

Odkaz ke komentáři

Zdravim, mam v Octavii II MR2006 se starsi gateway (1K0 907 530 K) navigaci Columbus verze (3T0 035 680 A, HW: H05, SW: 2684 -> origo fw + patch proti vybijeni baterie + patch pro maxidot pro predFL). Nemam multifunkcni volant. Vse funguje jak ma (maxidot mam pod kontrolou pri navigovani). Nemohu vsak prepinat pisnicky/stanice pravou packou pod volantem, kdyz na maxidotu zvolim Audio.

Potrebuju k tomu novejsi gateway nebo staci jiny firmware?

Predem diky za pomoc!

Odkaz ke komentáři

Chlapci,mám takovej problém s AUX na Columbu. Když si nastavím nejvyšší citlivost AUX a na iPhone si dam max hlasitost, tak na Columbu i při nižších hlasitostech je ta hudba neuvěřitelně nekvalitní.. Všechny basy nejsou basy, ale jen "chrastí", vibruje a prostě se to NEDÁ poslouchat. Zajímavé je, že když si svolím nižší citlivost nebo jen trochu snížím hlasitost v telefonu, tak se to celkem spraví. Nechápu proč to tak je. Zkoušel jsem to na RNS 510 u kámoše v golfu, s tím stejným nastavením a tím stejným telefonem a vše bylo ok. Myslíte, že je v mým Columbu něco v haji? Zajímavé je, že to dělá jen, pokud je nastavená maximální citlivost AUX a maximální hlasitost na iPhone (na Columbu pak stačí jen třetinová...). Děkuji

Odkaz ke komentáři

Zdravim, mam v Octavii II MR2006 se starsi gateway (1K0 907 530 K) navigaci Columbus verze (3T0 035 680 A, HW: H05, SW: 2684 -> origo fw + patch proti vybijeni baterie + patch pro maxidot pro predFL). Nemam multifunkcni volant. Vse funguje jak ma (maxidot mam pod kontrolou pri navigovani). Nemohu vsak prepinat pisnicky/stanice pravou packou pod volantem, kdyz na maxidotu zvolim Audio.

Potrebuju k tomu novejsi gateway nebo staci jiny firmware?

Predem diky za pomoc!

písničky jdou přepínat pouze multifunkčním volantemm, páčkou nikoliv...

Odkaz ke komentáři

Chlapci,mám takovej problém s AUX na Columbu. Když si nastavím nejvyšší citlivost AUX a na iPhone si dam max hlasitost, tak na Columbu i při nižších hlasitostech je ta hudba neuvěřitelně nekvalitní.. Všechny basy nejsou basy, ale jen "chrastí", vibruje a prostě se to NEDÁ poslouchat. Zajímavé je, že když si svolím nižší citlivost nebo jen trochu snížím hlasitost v telefonu, tak se to celkem spraví. Nechápu proč to tak je. Zkoušel jsem to na RNS 510 u kámoše v golfu, s tím stejným nastavením a tím stejným telefonem a vše bylo ok. Myslíte, že je v mým Columbu něco v haji? Zajímavé je, že to dělá jen, pokud je nastavená maximální citlivost AUX a maximální hlasitost na iPhone (na Columbu pak stačí jen třetinová...). Děkuji

Na vstupu čili na iPhone musíš dávat vždy co nejmenší hlasitost a upravovat jen na zesilovači (columbusu) je to celkem logické když na iPhonu dáš volume na plno že na výstupu to bude ko. iPhone se nechová jako linkový výstup který je třeba na CD nebo dvd přehrávači co máš doma připojený k zesilovači (má jinou ohmáž a napětí které je celou dobu konstantní) což u tvojeho telefonu se mění a pak se s tím aux vstup na rádiu nedomluví. Tím že měníš vstupní citlivost AUX tak logicky měníš i tu citlivost.

Odkaz ke komentáři

Stačí jiný fw nebo základní deska v rádiu a chování může být hned jiné. Ohmáž kabelu co máš ve svém voze a co je v golfu může být rozdílná (třeba jiná délka) a zase už to bude mít jiné parametry. Asi bych to tak do detailu neřešil, podle těch navi co mi prošly rukama bych soudil, že co kus to originál.

Odkaz ke komentáři

jasné! diky moc za vysvetleni. takze to mam povazovat za normalni jev? setkal ses s tim i ty? jinak co doporucujes... Radeji maximalni citlivost a na iPhone dat nizkou hlasitost, nebo rasi nastavit nizsi citlivost a na iPhone klidne vysii hlasitost. Protoze kdyz mam nizkou hlasitost na iPhone, tak musim na Columbu pomerne hodne zesilit a pri prepnuti na jinej zdroj audia to vždy udělá kraval, ze vyskocim :/

Odkaz ke komentáři

Je to normální, hlasitost na vstupu tak na 1/4 nebo 1/3 a v rádiu to nastavit podle svého ucha. Bohužel to nikdy přesně nenastavíš. To že je velký skok mezi hlasitostí iPhone a rádia je dáno přepínáním analogového vstupu AUX a digitálních zařízení v rádiu (citlivost vstupů). I mezi rádiem dvd je rozdíl v hlasitosti ale né tak markantní. Čili nastav si to podle sebe jak ti to vyhovuje, každopádně hlasitost zařízení na vstupu (iphone) by měla být nižší než hlasitost zesilovače (columbusu)

Odkaz ke komentáři

Super! Diky moc za vysvetleni;) no to, co jsi mi rekl dava smysl a kdyby mel Columbus dostatecne vykonny zesilovac, tak by to bylo optimalni reseni, jenomze pokud na iPhone dam 1/4 hlasitosti, tak na Columbu musim dat temer 3/4 az plnej volume, aby to trosku hralo... Takze jsem to vyresil nastavenim citlivosti AUX na nizkou a ted muzu mit hlasitost iPhone klidne na 3/4 a nic se nezkresluje. Potom staci mit na Columbu polovicni hlasitost.. A tudiz neni tak strasny "hlasitostni" skok mezi radiem a aux (skoro zadny). Ale myslim, ze si dovedes predstavit situaci, kdy jsem mel columbus na AUX zesilenej na max a hudba hrala tak akorat a potom jsem prepl na radio :/

Odkaz ke komentáři

Je to Android heblo připojené přes can převodník a video vstup Columbu. Díky tomu je navi rozšířena o další navi :-), wifi, připojení kamer, hdmi vstupu a dalších věcí. Nevýhoda dost pomalá odezva na příkaz, kvalita díky rozlišení columbusu taky nic moc a díky hrubému touchscreenu columbusu umění přesně trefit se na ikonky v android menu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...