RS-Peky Odesláno Únor 7, 2017 Sdílet Odesláno Únor 7, 2017 Zdravim. Mám problém s mojí RS první generace. když brzdím z vyšší rychlosti např. sjezd z dálnice, tak se mi jakoby rozklepe trochu volant a někdy i při prudším brzdění jsou cítit vibrace. Nové jsou čepy, komplet brzdy, tlumiče i s uložením. Kotouče nejsou zvlněné. Poradí mi někdo prosím? :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
skalickyd Odesláno Únor 7, 2017 Sdílet Odesláno Únor 7, 2017 Seřídit brzdy ,zajeď s tím na válce ,brzděj ti víc přední než zadní ,melo by to byt spis naopak nebo stejně přední i zadní. A nebo pak můžeš mít vůli v řízení. Me to delalo taky Odesláno z mého VFD 700 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RS-Peky Odesláno Únor 7, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2017 Nemají náhodou brzdit víc brzdy přední? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest kamen5 Odesláno Únor 8, 2017 Sdílet Odesláno Únor 8, 2017 Peky podľa toho čo aj ja viem, tak nie, ono je fajn ked to je pomaly rovnako, vtedy je to také fajn 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DjRaptor Odesláno Únor 8, 2017 Sdílet Odesláno Únor 8, 2017 Vždy brzdí víc přední je to asi cca 70 : 30 pro přední už vetší velikosti kotouču na předních nápravách tomu napovídají . Kdyby měly zadní kola větší brzdnej účinek tak máš celkem v zatáčkách problém jelikož by ti utíkal zadek ven. Obecně se dá i říct že bez zadních se dá celkem jezdit ale bez předních bych asi nezkoušel , jasně že nejlepší je to mít v pořádku . Ohledně toho klepání ve volantu mam teď stejný problém ale dělá to jen občas brzdy 312/256 tedy RS a připisuji to vůli v řízení . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest JanXY Odesláno Únor 9, 2017 Sdílet Odesláno Únor 9, 2017 Tiez celkom ziram - je normalne ze vzdy proste predne budu brzdit viac a je to tak dobre, aj ked samozrejme ze musi tam byt taky nazvem to ze zdravy pomer ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RS-Peky Odesláno Únor 9, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 9, 2017 Vůle v řízení... Je něco, co byste mi konkrétně doporučili překontrolovat? Jestli to může dělat i servo řízení nebo tyč od volantu,.. Řízení je přeci jen ještě docela široký pojem.. Ale tak děkuju :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DiKey Odesláno Únor 13, 2017 Sdílet Odesláno Únor 13, 2017 Přesně tohle mě na benzínu dělali poloviční silentbloky ramen. Vyměnil jsem za plné z Golfu a je klid. U nafty je to horší pak se začnou kroutit kotouče a máš po ptákách... Odesláno z mého Lenovo A536 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest JanXY Odesláno Únor 14, 2017 Sdílet Odesláno Únor 14, 2017 z Golfu si tam dal? a nebol s tym nejaky problem? v pohode sedeli? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DiKey Odesláno Únor 14, 2017 Sdílet Odesláno Únor 14, 2017 Tohle auto je na stejné platformě jako Golf, Audi číslo dílu 8N0407181B. Jak se klepou ramena tak to časem ohne kotouče a nakonec vymlátí ložiska. Výrobci si na to nechali udělat expertízu protože jim lidi vraceli kvůli tomu brzdový díly. Ramena jsou stejná, ve Škodovce si mysleli že ty polovičatý silentbloky stačí a nacpali to i na naftu. Problémy to dělá jen pokud jsou vymlácený ostatní silentbloky nebo čepy ramen a řízení prostě jak se stabilizují ramena tak se začnou projevovat ostatní závady :-D Odesláno z mého Lenovo A536 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RS-Peky Odesláno Březen 16, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 16, 2017 Vůle je v kloubech co jsou nad pedálama, které vedou přímo od tyče co vede od volantu :D ale nikde to nemůžu sehnat :D tak zkusím vrakáč a snad to bude ono... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
giff Odesláno Březen 19, 2017 Sdílet Odesláno Březen 19, 2017 Dikey.. když dáš na dieslaa plné sílentbloky tak se kroutí kotouče ??? Mám 1.9 66kw ciplou na 80kw. Nové tlumiče, cepy,sílentbloky z TT a měl jsem tam zimermany teď trw a obojí vydržely cca 4000km a začli kopat. Teď jsem na to chtěl koupit vrtané bremba už nevím jak nad tím vyzrát. Diiiky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Březen 19, 2017 Sdílet Odesláno Březen 19, 2017 Hele neslysel jsem nikdy ze pri ponych pukoch se krouti kotouce. Je to otom jak brzdis jak jezdis. Pokud je spalis behem prvnich par km tak je to passe a pk uz nic moc nevydrzi. Ja jezdim zimmerman 312 a bez problemu. Pokud mas 280mm brzdy tak ty brzdy velmi rychle prehrejes a je jedno jaky mas kotouc. 280mm neni zadna hitparada....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
giff Odesláno Březen 19, 2017 Sdílet Odesláno Březen 19, 2017 Auto má najeto 270tisic a problémy s kopáním jsou ted. 280 jezdim od začátku a nekopaly kotouče nikdy :( takže o rozměru kotouče to až tak nebude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Březen 19, 2017 Sdílet Odesláno Březen 19, 2017 Puky tt nejsou moc idealni varianta. Ale aby se kotouce zkroutili se mi moc nezda vetsinou co nekdo dojel tak je spalil brzdenim a nekteri az do fialova. Zajed cca 100 km klidnym brzdenim a bude to ok. Spousta lidi tomu da hned pokourit a je ponich. Davali jsme ted na dobre naledeneho golfa 4 280mm zimmermany nato desky od zimmermann a pohoda ale po delsim brzdeni je to tupe proste male brzdy ( majitel se rozhodnul dat vetsi 288mm) a bude to v klidu ty uz se jen tak nekrouti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
giff Odesláno Březen 19, 2017 Sdílet Odesláno Březen 19, 2017 Kdybych stim autem nejezdil 10let stejně a nikdy se nezkroutily a to jsem jezdil i jako prase tak bych možná i věřil že je 280 málo.. ale nechápu proč teď se kroutí jeden za druhým.. samozřejmě je zajizdim... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vojta 93 Odesláno Březen 20, 2017 Sdílet Odesláno Březen 20, 2017 Kluci pokud se nepletu tak takovou neplechu dělají špatné ložiska. :blink: Sundej kolo a brzdový kotouč, sežeň si někde úchylkoměr a uvidíš jestli ti nehází náboj. Vím že s tím mělo hodně lidí problém :palec: Pokud to říkám špatně tak mi nenadávejte :facka: :lol: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Březen 20, 2017 Sdílet Odesláno Březen 20, 2017 ložiska + náboj je problém 0 Citovat Odkaz ke komentáři
izzy9 Odesláno Březen 20, 2017 Sdílet Odesláno Březen 20, 2017 Tak tak můžu potvrdit z vlastní zkušenosti! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Březen 21, 2017 Sdílet Odesláno Březen 21, 2017 http://autorozvody.cz/clanky/vibrace-prednich-kotoucovych-brzd-vozu-skoda-octavia.html Drobne pojednani o zvlnenych kotoucich Octavie 1 Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sinor29 Odesláno Březen 27, 2017 Sdílet Odesláno Březen 27, 2017 Jojo naboj staci stocit srovnat.... Odesláno z mého EVOLVEO StrongPhone Q4 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DiKey Odesláno Březen 30, 2017 Sdílet Odesláno Březen 30, 2017 http://autorozvody.cz/clanky/vibrace-prednich-kotoucovych-brzd-vozu-skoda-octavia.html Drobne pojednani o zvlnenych kotoucich Octavie 1 Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk Sorry za zhuštěný text samozřejmě že plné puky TT řeší tento problèm tedy pokud není pozdě viz. článek. Takto vyřešena benzínová Octavia I 1,6 AVU 2000 a BFQ 2004. Odesláno z mého Lenovo A536 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.