LadikRS Odesláno Únor 26, 2017 Sdílet Odesláno Únor 26, 2017 (upraveno) Už si nevím rady. Dva roky zpět jsem měl přibržděné pravé zadní kolo. Vyměnil jsem třmen a vše v pořádku. U levého kola byl zarezlý vodící čep. Dostal jsem ho ven a dva roky to bylo v pořádku. Letos v zimě se mi začalo ozývat levé zadní kolo. V týdnu jsem to rozebral a koupil nový levý třmen, čep byl opět zarezlý, vyklepal jsem ho ven a otvor důkladněji vyčistil. Vnitřní destička byla o trochu více sjetá. Pístek v třmenu nešel přípravkem na pístky stlačit, tak jsem rovnou namontoval třmen nový. Vše jsem složil a kolo je stále přibržděné. Lanovody tam jsou dva roky. Samostav u pravého kola je opřený, levý samostav má cca 1mm vůli. Nevíte, kde by mohl ještě být problém? Napadá mě akorát vlivem vyklepávání čepu, jestli není křívý držák, ale zase to je docela masivní díl, tak si myslím, že to snad bude v pořádku. Nebo bych měl koupit i nové kotouče a desky? Upraveno Únor 26, 2017 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hlama Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Taky se mi to stalo na O2. Musel jsem pořádně odvzdusnit brzdy. Nakonec pomohlo až přes diagnostiku. Odesláno z mého Mi 4i pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Ale bacha u odvzdusnovani pres abs aby neslo do kytek. Nebylo by to poprve co by abs odeslo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Únor 27, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Hlama: Děkuju za radu. Odvzdušňoval jsem ručně takovým přípravkem. U VAGu právě vím, že hrozí zničení ABS, jak píše Mareo, proto to radši nedělám. V odvzdušnění snad problém nebude. Zkusím vyvěsit lanovody, jestli se kolo neuvolní. Jsem to měl blbec zkusit hned... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Ladikrs pruzinky na trmenech urcite pouzivas ze? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Únor 27, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Jojo, používám. Mám ji i na tom novém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Ladikrs sakra nemas ten trmen vyoseny na tech drzakoch? Je divne ze po vymene ti to dela to same. Muzes mit vykriveny drzak trmene, zkusil bych prohodit drzak levy za pravy. mozna by stalo zato se podivat pomoci barvy kde to dre ale tohle je na dele jestli to dre vnitrkem nebo venkem nebo celou plochou pak by tim slo zjistit vyoseni drzaku/ trmene 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Únor 27, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Ten držák mě napadnul právě taky, protože jsem vyklepával zarezlý vodící čep, tak jestli jsem ho nějak trochu neohnul. Bohužel ale držáky doma nepovolím, protože imbus nemůžu nastavit kvůli nedostatku místa v podběhu, abych měl vetší páku na povolení. Barvou myslíš natřít kotouč a koukat, kde se barva odře? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Ladikrs stou barvou presne tak aspon uvidis kde to chyta. Jako pokud si fakt udelal ty vymeny nenapada me nic jineho nez zamena drzaku. A uvidis pak zjed si za nekym na zvedak a drzaly jsou hotovo raz dva Jeste jedna drobnost nedela ti to od vymeny kotoucu?? Spatne vycistena dosedaci plocha a sedlo to trochu sejdrem a problem je hned 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Únor 27, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Teď jsem odpojil v interiéru lanovod a kolo pořád stejně přibržděné. Před výměnou brzdiče mi přišlo, že to přibržďovalo jen v určitém místě, teď mi ale přijde, že to je přibržděné po celém obvodu kotouče. Ale barva mi řekne asi víc. Zítra večer to natřu a ve středu to zkouknu. Ve středu zkusím ještě prohodit desky a kotouče na zadních kolech, abych když tak mohl vyloučit tohle. To na autě totiž zůstalo, teď jsem je neměnil. Měněné to je cca 3 roky zpět. Dosedací plochu jsem čistil a přijde mi zvláštní, že kdybych to očistil blbě, aby se to projevilo až teď. Pak mě napadá akorát ten držák, na něj mám podezření celou dobu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Ladikrs prohod ty drzaky, bacha na barvu at si neznicis desku, pomaluj vlnovku fixkou a protoc kotouc uvidis kde to maze v ktere casti. Lanovodem to urcite jak rikas byt nemohlo ty pruziny maji dost sily aby to roztahly navic pokud mas rozchozeny trmen. Pokud ti to dela i pri odpojenem lanovodu hledej problem jinde drzak nebo vyoseny kotouc - ja se prikladam do.... drzaku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Únor 27, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Tak možnost něco udělat s tím držákem budu mít nejdřív bohužel až příští týden a to ještě budu muset sehnat servisáka s heverem. Servisák se mi totiž odstěhoval. Do té doby to zkusím povolit nějak doma. S vyoseným držákem jsem se ale ještě nesetkal, je to běžný problém? Předpokládám, že kupovat starší držák z nějakého dotaženého RS asi nemá smysl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Ladikrs hele zkus je prvni prehodit, jako daji se i jete ale nevim jestli ti ho nekdo proda samostatne. Zacni vazne poovlenim drzaku a prohod je da se k tomu dostat i na heveru kup si ninbmus na golu a jde to. Uvidis po prehozeni jestli problem bude na druhe strane. Setkal jsem se s prednima ale to dostalo ranu a porad jsme nemohli nato dojit com to je dali jsme druhe drzaky a byl klid. Nekdy je zase blbe nacvakla deska nektere spadne sedaji tudiz drou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Únor 27, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Mám známého, co občas nějaké RS doveze, tak je možné, že by se s ním dalo domluvit, že mu třeba něco zbylo. Ale říkám si, abych nebyl tam, kde jsem teď. 8mm nástavec na golu mám, tak si s tím ve středu budu ještě hrát, než pojedu do práce, a uvidím. Budu zkoušet prohazovat i desky a kotouče, pro jistotu i pořádně očistím dosedací plochy, ať můžu vyloučit, co nejvíc věcí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 Ladikrs prvni prohod jenom ty drzaky, pokud by to bylo tim tak to poznas. Oni hodne zadni brzdy si ceni chteji 5tkc coz je supa. Mohl by ti aspon treba ten drzak pujcit zkusil bys abys mel jistotu. Timto fakt zacni prehod ty drzaky pokud by byl v .... bude to delat i na druhe strane. Pokud by to nedelalo hledej dal a drzaky nechej tak jak jsou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 1, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2017 Šrouby u držáků bych asi povolil, ale nebyl čas je prohazovat, tak jsem zkusil alespoň prohodit kotouče a desky a najednou mám přibržděná obě kola. Předpokládám, že si to musí sednout, ujel jsem jen cca 5km. Dnes pojedu cca 30km do práce, tak to v práci zkontroluju. Na prohození držáků budu mít čas nejdříve v pondělí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Březen 1, 2017 Sdílet Odesláno Březen 1, 2017 Nema co sedat:) proste dotahnes a jk das kolo ss to cele sedne. Mas spravne nasazene desky?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 1, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2017 A jak se dá blbě nasadit deska? Pokud ji opřu o držák a pak jen nasunu brzdič, tak nevím, kde by mohla vzniknout chyba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Březen 1, 2017 Sdílet Odesláno Březen 1, 2017 No tak je divne ze kdyz vymenis kotouce desky tak i pribrzduji obe kola. Coz neni v poradku pistky si mel zatlacene na max? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 1, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2017 Taky to nechápu, desky jsem opřel o držák a jen na ně nasunul třmen. Ty pružinky na destičkách se ohnuly každá na svojí stranu. Neměl jsem pístky zatlačené na max, to nebylo potřeba, abych tam třmeny dostal. Akorát u levého kola jsem ho zatlačil trochu, u pravého to nebylo potřeba vůbec, protože ty desky měly méně masa, jak byly z levého kola více sjeté. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Březen 1, 2017 Sdílet Odesláno Březen 1, 2017 Tak tim padem neni duvod aby to bylo pribrzdene Pokud jde naboj volne pak nasadis kotouc jde volne a pak das trmen vcetne desek a drhne tak je chyba tu Je hlavne divne ze po prehozeni kotoucu to dela na obou kolech. A je to pribrzdene po celem obvodu kotouce ( jestli neni pokrouceny) normalne bych si tam upevnil hodinky a zmeril jestli to nehazi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 2, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2017 Opravdu si to muselo sednout. Po ujetí 80km se zatím točí obě kola. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Březen 2, 2017 Sdílet Odesláno Březen 2, 2017 Ladikrs tak to je super zprava 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1piper11 Odesláno Březen 30, 2017 Sdílet Odesláno Březen 30, 2017 Mam podobny problem. Vymenil som naboje, nove kotuce a dosky a obe zadne kolesa ostavaju pribrzdene. Chystam sa este vymenit lanovody a zrepasovat strmene. Ma niekto skusenosti s repasom, je tam nieco na co si dat obzvlast pozor? A este odvzdusnovat brzdy doporucujete klasicky naslapat a povolit odvzdusnovak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Viktor X Odesláno Duben 7, 2017 Sdílet Odesláno Duben 7, 2017 Segrovka ve třmenu je prý zážitek, já raději dal nové třmeny, TRW (Lucas) za necelých 1500,- kus. Taky omrkni čepy třmenu, nahoře mají být ty stupňovité konické, dole kulaté se sražením, já to měl na jedné straně prohozené, a ten kulatý zapíchnutý nahoře dostal pěkně na prdel; to bych radil preventivně zkontrolovat každému. Promáznout k tomu určenou vazelínou, např ATE Plastilube. Odvzdušňoval jsem podtlakem bez šlapání, závit odvzdušňováku máznutý silikonovou vazelínou, je to šetrnější k brzdovému válci. Po rozborce třmenu (výměně za nový) by měly být před montáží "předodvzdušněné", tj nejdřív odvdušňovat "nastojáka" pístkem dolů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 Minulý týden jsem bral repasovaný třmen na passata b5.5 . Třmen vypadal krásně, svítíl se jak psí kulky, ale po montáži pořád padal brzdový pedál, i při jízdě. Nakonec jsem zjistil že odvzdušňovák nedržel a propouštěl, po reklamaci, vyvložkování závitu to bylo ještě horší.(asi nepřesně nařezaný závit) Proto jsem nakonec koupil třmen nový TRW a všchno OK. Podruhé bych repas nekoupil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
autickar Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 Repas je niekedy dobrou volbou, ale nie vzdy sa oplati do toho ist, povedal by som ze je to taky risk. Pri novom mas aspon istotu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1piper11 Odesláno Duben 11, 2017 Sdílet Odesláno Duben 11, 2017 Skoda ze som tvoj prispevok neprecital skor. Cez vikend som sa do toho pustil a ta segerovka bola fakt zazitok. Pri skladani som dsl tie kloliky zle jeden typ som dal na jednu stranu a druhy na druhu stranu co budem musiet prehodit lebo sa mi po pribrzdeni trochu sprieci strmenna ostava brzdit. Tiez to predovzdusnenie sme nespravili ale klasicky naslapovanim odvzdusnovali a je tam stale niekde vzduch aj ked z odvzdusnovaka uz sla kvapalina bez bubliniek. Skusim na to este pozriet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speedy799 Odesláno Duben 12, 2017 Sdílet Odesláno Duben 12, 2017 Piper tak to si si celkom makol a zrejme si este aj maknes ked chces aby to slapalo vsetko ako hodinky, no drzim ti palce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1piper11 Odesláno Duben 26, 2017 Sdílet Odesláno Duben 26, 2017 Mam este jednu otazku naco sluzi ta vazelina co je v tej sade na repas strmena, je to len na premazanie kolikov? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.