Přejít na obsah

Sound in Black

Doporučené příspěvky

furt lepšie ako som videl niekde, že ho mali na zemi :D ...ale ako požiarny technik by som ho dal ku vchodu ;) :D

Přesně tak :lol: Mělo by to být jednoznačně u vchodu, ať už na zdi nebo na zemi. Takhle když dojde na věc a vznikne tam požár, tak se k tomu hasičáku stejně člověk nedostane. To fakt nechápu, že to nikomu nevadí...vždyť umístění RHP se přeci řeší i v základní požární zprávě, která se dokládá ke stavební dokumentaci :D

Odkaz ke komentáři

Panove uz jste nekdy videli horet auto...tam je vam hasicak absolutne na nic, kdyz to chytna tak uz to nezastavi. Dneska jsem mel moznost videt jak na dalnici blaflo auto, ty lidi z toho skoro ani neutekli, buh vi co se jim stalo, ale bylo to tak rychle, ze jsem najizdel na dalnici, vidim jak se kouri z auta a v tu ranu z toho slehaly plameny .... ale vybuchy stylu Kobra se jaksi teda nedely :lol: ... ovsem bylo to hodne zajimave, bylo to neco vetsiho a starsiho ... styl Transit, ci nejaky Espace co ja vim, ale v tech plamenech jsem fakt nevidel co to bylo. Mel jsem moznost si s 10kg hasicakem zkusit uhasit ohen na skoleni a pokud s tim neumite poradne zachazet tak uhasite akorat velky kulovy, nejakej debil na hore dostal od vyrobcu hasicaku namazano tak udelal zakon ze to musi mit kazda novostavba, ale je to fakt na nic, to uz at radsi uzakoni hasici system ze stropu, to pak muze mit nejaky vyznam.

Odkaz ke komentáři

Bladik: Na jednu stranu je to pravda, ale na druhou je to hodně "amatérský" tvrzení :D Sice je fakt, že člověk nemůže čekat, že uhasí s 5kg hasičákem půl baráku, ale na druhou stranu to ani není cílem. Důležitý je zasáhnout včas, pokud možno hned v zárodku, než se stihne požár rozvinout - a tam je důležitá každá vteřinka a třeba ten hasičák bohatě dostačuje. Ono ani to auto nemusí nutně vzplanout nějak mohutně od nádrže atd., může se jen pálit elektrika atd. Nebo nemusí vůbec hořet auto, ale nějakej bordel v rohu od nedopalku. A tam právě může hrát roli fakt, jestli to tím hasičákem uhasíš dřív, než ti to přeskočí na to auto ;) V momentě, kdy bude půl baráku v plamenech nemá cenu se o nic snažit, tam už je to jen o tom dostat ven lidi, zavolat hasiče a nazdar :lol:

Odkaz ke komentáři

No amatersky... :lol: mel jsem moznost videt co dokaze takovy vodni hasicak udelat s horicim olejem a zase naopak praskovy hasicak dokaze uhasit celkem cokoliv, ale jen udusi nikoliv ochladi, tzn. ze se ti to muze v par vterinach rozjet znova a chtel bych videt kdo vi jak se ma prave hasit dany ohen, nejdriv prasek pak jeste dokoncit vodou...90% lidi uhasi praskem, kdyz to stihne vcas...rekne si je uhaseno a jde pryc, za par vterin to ma znova v plamenech a uz nema cim hasit ;). Treba na elektriku je dobre pouzit FE-36, na tuhe latky zase ostatni, ovsem u auta je toto vsechno specificke a prave v takove garazi je moc veci a vetsinou silne horlavych, ktere chytnou nez stacis ten hasicak sundat, maly plamen udusim i hozenim hadru na plamen ci nejake deky...tohle je opet o tom ze kazdy mame jiny nazor a at si da do garaze kazdy kdo co chce, ale je blbost to narizovat zakonem...proste tady opet vitezi loby, nic jineho.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak...ať si každý dá nebo nedá co chce. Ale většinou si to každý uvědomí až v případě, kdy stojí před tím plamenem a zjišťuje, že má jen holý ruce a absolutně není schopen cokoliv udělat. A pak může být nablízku klidně někdo, kdo by uměl, ale když nemá čím, tak je to celkem o ničem. Ono upřímně, kdo má v garáži běžně nechystanou deku pro případ požáru, žejo ;)

Tenhle přístup by se dal přenést na všechno - proč nařizovat bezpečnostní pásy, když ublížím maximálně sobě - ať je to dobrovolný. Proč nařizovat ABS nebo ESP, když někdo to "v životě nevyužije". Proč zakazovat drogy, proč omezovat rychlost, proč nařizovat povinné pracovní přestávky...vždyť přece stačí používat selský rozum a všechno by mohlo být v pohodě. Jenže to v praxi nefunguje - co lidem nenařídíš, tak sami z vlastní iniciativy neudělají. A zrovna ten RHP je otázkou pár korun, takže si myslím, že tam člověk nemá co ušetřit. Maximálně ho nikdy nepoužije, ale rozhodně mu nemůže uškodit :lol:

Odkaz ke komentáři
Přesně tak...ať si každý dá nebo nedá co chce. Ale většinou si to každý uvědomí až v případě, kdy stojí před tím plamenem a zjišťuje, že má jen holý ruce a absolutně není schopen cokoliv udělat. A pak může být nablízku klidně někdo, kdo by uměl, ale když nemá čím, tak je to celkem o ničem. Ono upřímně, kdo má v garáži běžně nechystanou deku pro případ požáru, žejo :palec:

Tenhle přístup by se dal přenést na všechno - proč nařizovat bezpečnostní pásy, když ublížím maximálně sobě - ať je to dobrovolný. Proč nařizovat ABS nebo ESP, když někdo to "v životě nevyužije". Proč zakazovat drogy, proč omezovat rychlost, proč nařizovat povinné pracovní přestávky...vždyť přece stačí používat selský rozum a všechno by mohlo být v pohodě. Jenže to v praxi nefunguje - co lidem nenařídíš, tak sami z vlastní iniciativy neudělají. A zrovna ten RHP je otázkou pár korun, takže si myslím, že tam člověk nemá co ušetřit. Maximálně ho nikdy nepoužije, ale rozhodně mu nemůže uškodit :palec:

No jenze ABS a ESP a to ostatni co jsi tady vyjmenoval dokazou predejit problemu aktivne a samocinne. Zatimco hasicak musi nekdo umet pouzit a neni to zadna sranda. Lidi jsou lini cokoliv porizovat i kdyz to stoji par korun.

Odkaz ke komentáři
Přesně tak...ať si každý dá nebo nedá co chce. Ale většinou si to každý uvědomí až v případě, kdy stojí před tím plamenem a zjišťuje, že má jen holý ruce a absolutně není schopen cokoliv udělat. A pak může být nablízku klidně někdo, kdo by uměl, ale když nemá čím, tak je to celkem o ničem. Ono upřímně, kdo má v garáži běžně nechystanou deku pro případ požáru, žejo :palec:

Tenhle přístup by se dal přenést na všechno - proč nařizovat bezpečnostní pásy, když ublížím maximálně sobě - ať je to dobrovolný. Proč nařizovat ABS nebo ESP, když někdo to "v životě nevyužije". Proč zakazovat drogy, proč omezovat rychlost, proč nařizovat povinné pracovní přestávky...vždyť přece stačí používat selský rozum a všechno by mohlo být v pohodě. Jenže to v praxi nefunguje - co lidem nenařídíš, tak sami z vlastní iniciativy neudělají. A zrovna ten RHP je otázkou pár korun, takže si myslím, že tam člověk nemá co ušetřit. Maximálně ho nikdy nepoužije, ale rozhodně mu nemůže uškodit :palec:

..bych se mohl ještě zeptat Jirko, proč nařizovat maximální povolenou rychlost na určitých místech a silnicích :)?!

Odkaz ke komentáři
..bych se mohl ještě zeptat Jirko, proč nařizovat maximální povolenou rychlost na určitých místech a silnicích :palec:?!

Snad proto, že je to moderní. V dnešní době to společnost považuje za prvek zvyšující jakousi rádobybezpečnost a tak toho často využívají jak policejní složky, tak zákonodární činitelé jako něco, co jim zvedne image v povědomí veřejnosti. A nutno uznat, že někteří lidi tomu skutečně věří a jiní jsou o tom dokonce přesvědčení. Holt dneska je divná doba :palec:

Odkaz ke komentáři
Chlapci...držte mi palce :) Dnes by se mělo rozseknout výběrové řízení na pozici o kterou hodně stojím...když neuspěju tak to vidím špatně co se týče dalšího působení ve firmě :) Jsem docela nervozní ale když se to povede tak to bude nejkrásnější dárek pod stromečkem ;)

Držím a kdyby to nevyšlo neházej flintu do žita a nebo pojď k nám...

Upraveno uživatelem Miles
Odkaz ke komentáři
tak jak si dopadl s tim rizenim? A nebo uz oslavujes? :lol:

Co vubec delas?

Z osmi lidi jsem se dostal do dvojice vyvolených a ted se bude rozhodovat mezi náma dvouma :) Docela psycho situace...dnes v noci jsem nemohl dospat a pořád jsem se budil...rozhodnuti mělo padnout dnes ale odložili to na konec roku...nechápu sice proč ale zas na druhou stranu když to nedopadne tak nebudu mit zkažené vánoce kucí...udělal jsem pro to maximum a ted at se děje Boži vůle...

Díky všem co na mě myslí a drží palce.DĚKUJU :pivo:

Odkaz ke komentáři
Ještě že ty hypermarkety mají otevřeno na štědrý den. Kua.... takové krásné trafačky stavíte ??

Ano,ano.Bylo to akce od A do Z kterou jsem měl na starosti a bylo to na "zelené louce" což je výjimečná situace :pivo:

Krásny dva roky neboli jak řiká můj šef - práce za odměnu.Celkově docela často jezdim pracovně do Krkonoš a ani nevíš jak jsem za to vděčný :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...