Mirouch76 Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 Myslíš že ho rozplakal plechmetal? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hurikan88 Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 Rád bych se tu zeptal nějakého odborníka na repro, trošku jsem koukal jak a co zlepšit s hudbou do mojí OII Kdyby jsi trošku helpnul byl bych rád:-) Viděl bych to asi takhle... Repro: u-dimension asi jenom dopředu, možná to samé i dozadu? zesilovač: u-dimension opravdu nevím, příjde mi to logické... co ty na to?Poradíš...co mi tak někdo psal tak tato značka je docela dobrá, osobně nevím proto se ptám! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
reinxed Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 Ahoj Romane, ten lesk je neskutečný. Je to neuvěřitelné jak lze laku dodat jiskru. Budu muset něco taky podniknout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Duben 3, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 Hurikan: abych řekl pravdu tak bych do ozvučení už na 90% nešel.Co bych udělal tak pouze bych vytlumil všechny dveře a dal kvalitní reproduktory.Mám výborné zkušenosti s repr.zn.Focal a Helix.Cenově jsoou opravdu extraliga ale zahrajou Ti pěkně a hlavně co se týče reklamace tak není sebemenší problém. Když se podíváš tak vzádu je opravdu hifárna která je dost náročná na opravy a servis takže to je můj názor pro Tebe. :D Libore: neni problém.Štěpan je můj dvorní udržbář laku a když se proto rozhodneš tak Ti to domluvim.Za něj dám ruku do ohně jelikož takových lidiček je opravdu málo-umí a je to jeden z mála lidi kterému svěřim auto.Ozvi se a dáme to dokupy.Nevěřil bys jak se dá krásně opravit celá karosérie až na tu přední kapotu která je dojebaná od kaminku.Bohužel ale tomu nezabrániš.To bys musel mit jedno auto na práci a druhé na zábavu-ideální stav 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hurikan88 Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 děkuju ti moc, určitě bych nešl do něčeho co máš ty ale jen do něčeho decentního, ale kouknu na ty značky co jsi mi psal!! Líbí se mi že máš i načipováno od strejdy Cimba, jak se později rozhoupu tak to je asi jediné místo kam pojedu!! :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Duben 4, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2011 S tim chipem bych nespěchal a pokud máš nové auto tak dřiv jak po dvou letech bych já osobně do toho nešel :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gatorade Odesláno Duben 4, 2011 Sdílet Odesláno Duben 4, 2011 Tie 4 vyfuky co mas, by mali davat povinne pre kazdu RS-u :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Duben 4, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2011 U Superba 3,6 obsah je to k vidění,u OII ne což je dobře :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Duben 8, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 Auto je druhým dnem v Nové Pace ale prostě zákony schválnosti funguji.Od té doby celá soustava hraje bez problémů Zesilovače se prý nedaji změřit když to zrovna zesiluje a závada šumění se neprojevuje.Jsem zvědavý jak dlouho se to bude vychytávat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 A nie je možné, že si skočil do nejakej diery, posunul sa kontakt a potom sa napravil? (nevyznám sa v tom:)) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miles Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 To je pech, ale nad to přijdou a opraví, držím palce, rád bych si totiž v hificaru rád poslechl hudbu co mám doma, dnes jsem zkoušel u sebe a docela gut, u Tebe to bude asi petelice :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Duben 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 Vypadá to na zesilovač od subika takže je zdemontovaný,je tam díra jako doprdele...snad dopadne reklamace.No jo no... Auto měli na testování dva dny a spotřeba rázem se vyšplhala na 8,5 litrů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 10, 2011 Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 A kilometrů přibylo kolik? Já jen jestli to spíš není tím, že kvůli dobíjení baterky to stálo nastartované... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 10, 2011 Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 za A je spravne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Duben 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 Chlapci: mám dotaz.Dnes při brždění jsem ze 100km rychlostí cítil trochu vibrace do volantu.Čím to muže být? Kotouče jsou necelý rok vyměněny a udělalo mi to po výměně zimních pneu. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 10, 2011 Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 Vibrace kol při brzdění mohou mít vždy několik příčin a někdy je potřeba prověřit více komponentů přední nápravy, než se podaří problém odstranit. Samozřejmě jako první se mění brzdové kotouče, které také bývají nejčastější příčinou těchto vibrací, pokud se ovšem závada znovu objeví v krátkém čase po opravě, tak bych se spíše soustředil na hledání problému a k další výměně bych rozhodně přistoupil až po odstranění samotné příčiny. V první řadě je potřeba změřit „házivost“ kotouče, měření se provádí úchylkoměrem s přesností 0,01mm. Každý brzdový kotouč má mírnou nerovnost, která by se měla standardně pohybovat do 0.20mm (měřeno u okraje brzdné plochy po celém obvodě) na jedno otočení kotouče. Za mezní hranici tolerance je považováno 0,40mm, pokud má kotouč větší úchylku tak již citelně „kope“ do pedálu při brzdění a je nutno ho vyměnit. V případě, že je naměřená hodnota v toleranci a vibrace při brzdění se spíše přenášejí do volantu, je nutno hledat příčinu v uložení kola. Kolo je v podstatě přišroubované k náboji ,který je upevněn přes tlumič pérování do podběhu kola a ve spodní části drží náboj rameno. Takže musíme prověřit pevnost těchto spojení - horní uložení tlumiče, spodní čep ramene, silentbloky ramene a čepy řízení. Ve Vašem případě bych si tipnul, že problém bude v zadních silentblocích ramen, které jsou nejslabším článkem na přední nápravě Oktávií a již několikrát jsem podobné vibrace při brzdění odstranil právě výměnou těchto silentbloků. Důležitou součástí diagnostiky tohoto problému je také správně seřízená geometrie kol přední nápravy, přílišná sbíhavost zvyšuje namáhání již uvedených silentbloků a snižuje jejich životnost. Pokud jsou všechny uvedené spojovací body přední nápravy pevné a kotouč je „zkroucený“ více, než je uváděná tolerance, pak je potřeba hledat příčinu v brzdiči nebo v nekvalitním materiálu kotouče. Brzdič může být zarezlý, pak zůstane při povolení brzdy neustále vysunutý a brzdová destička je neustále v kontaktu s kotoučem, což způsobuje jeho přehřátí a následně zvlnění. Setkal jsem se také s tím, že byly vychozené vodící čepy brzdiče a ten se pak při brzdění na kotouči příčil a následně způsobil zvlnění (toto ovšem není příliš častá závada). Předpokládám, že kotouče Vám byly v autorizovaném servisu vyměněny na záruku a tím to servis považuje za vyřešené, ale je ve Vašem zájmu trvat na odstranění příčiny tohoto problému a nespokojit se s pouhou výměnou kotoučů za nové... :) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Duben 10, 2011 Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 p2p: Skvele napísané :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Duben 10, 2011 Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 hezky ctrl+c a ctrl+v :) ;) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 11, 2011 Sdílet Odesláno Duben 11, 2011 Jestli jsi teď měnil kola, tak bych se nejdřív zaměřil právě na to - vyvážění, upevnění a pak šel na nápravu a brzdovou soupravu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Duben 13, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 13, 2011 p2p: díky za postřehy! Jinak předtím než jsem dával letní pneu tak jsem nechal seřídit geometrii a přední brzdové destičky mi měnil před rokem Jarda.Za chvilku mě čeká servis na 90 tisicích tak uvidíme jestli něco uvidí při zvednutém autě.Zvláštní je že to dělá při brždění z větší rychlosti,nad 100km/h např.na dálnici ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gerrik Odesláno Duben 14, 2011 Sdílet Odesláno Duben 14, 2011 Co vyvážení kol po přehození pneu zimní na letní? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Duben 15, 2011 Sdílet Odesláno Duben 15, 2011 Jj,vypada to jako Ctrl+C a Ctrl+V.. :( Ale neva,kazropadne je tam zmineno to hlavni..Taky jsem chtel akorat napsat,ze bych koukl na ulozeni ramen - hlavne zadni silentbloky a pak bych laboroval dal.. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 15, 2011 Sdílet Odesláno Duben 15, 2011 Ja Vam dam ze Ctrl+C a Ctrl+V... :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Duben 19, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 19, 2011 Tak dnes jsem se objednal na servis na 90 tisicích i přesto že 500km přetahuju a podle toho technika to dělaji zvlněné kotouče tak jsem zvědavý čím to doopravdy bude .Nechce se mi vyhazovat rok staré kotouče a stáčení prý vyřeší ten problém na pár měsicu...tak uvidime na co přijdou soudruzi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 19, 2011 Sdílet Odesláno Duben 19, 2011 Nezdá se mi, že by po roce a tom nájezdu km, co máš, odešly kotouče. To bys musel mít jízdní styl jak čuník. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Duben 19, 2011 Sdílet Odesláno Duben 19, 2011 To budú tie kotúče tiež to robí tak okolo 100vky a potom v meste okolo 50ky alebo nejaké uloženie možno ešte. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Duben 19, 2011 Sdílet Odesláno Duben 19, 2011 Nám se to kdysi stalo na Opelu po tom, co auto dlouho stálo. Prý to snad způsobila rez?! Každopádně autorizák chtěl měnit, neautorizák zbrousil a jelo se dál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 19, 2011 Sdílet Odesláno Duben 19, 2011 Pokud jsou chycené korozí, popř. ještě nějaká drážka od kamínku, tak výměna stojí za úvahu, to mi řekl i můj mechanik. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Duben 24, 2011 Sdílet Odesláno Duben 24, 2011 Romčoooo vše nej nej k narozkám kamaráde :) :( :o :( :pivo: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.