Jakub99 Odesláno Březen 5, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2021 (upraveno) Dnes jsem autu dal trochu péče, koupil jsem nové ovládání okýnek, nové sklíčka a žárovky do osvětlení SPZ, nové šrouby pro uchycení lišty SPZ a ještě jsem auto odvezl do servisu kde proběhla výměna krytů kotoučů a svíček Upraveno Březen 5, 2021 uživatelem Jakub21 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 5, 2021 Sdílet Odesláno Březen 5, 2021 Paráda, ještě bych pod lištu, když bude sundana dal těsnění z Tourky pokud nemáš ... 👍 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 5, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2021 před 8 minutami, Spooky1 napsal: Paráda, ještě bych pod lištu, když bude sundana dal těsnění z Tourky pokud nemáš ... 👍 Kufr budu lakovat znovu v budoucnu a těsnění z tourky na tu mou nesedí, ty první face jedničky tu lištu mají větší než tourky 😄 Měl jsem to tam na zkoušku daný a vypadalo to hrozně 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psovod Odesláno Březen 5, 2021 Sdílet Odesláno Březen 5, 2021 bud se musí dát i nová lišta, nebo upravit jak lištu tak těsnění třeba mikrofrézkou, dělal jsem to a jde to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 5, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2021 před 12 minutami, psovod napsal: bud se musí dát i nová lišta, nebo upravit jak lištu tak těsnění třeba mikrofrézkou, dělal jsem to a jde to Novou lištu určitě dávat nebudu, uvidím jestli koupím zas to origo těsnění a upravím to teda a nebo vymyslím něco vlastního, něco co nepůjde vidět, protože to černé těsnění okolo té lišty nevypadá vůbec pěkně. 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 6, 2021 Sdílet Odesláno Březen 6, 2021 Já si s tím hrál na bráchy stříbrnej, trochu to poladil, ponasazoval aby to sedělo a nevypadá to vůbec zle bych řekl... Když budu mít chvíli zkusím někde najít fotku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 6, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2021 Já mám tady fotku jak to vypadalo na mé, to neměla ještě zatmavená okna a olakovaný nárazník po menší kolizi se sloupkem 🙂 Třeba by to teď vypadalo líp 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psovod Odesláno Březen 6, 2021 Sdílet Odesláno Březen 6, 2021 (upraveno) před 14 hodinami, Jakub21 napsal: Novou lištu určitě dávat nebudu, uvidím jestli koupím zas to origo těsnění a upravím to teda a nebo vymyslím něco vlastního, něco co nepůjde vidět, protože to černé těsnění okolo té lišty nevypadá vůbec pěkně. 🙂 barva těsnění sedí s černou lištou na nárazníku, s černým okrajem skla atd, ale je to věc názoru, osobně je pro mě důležitější, že nebudu měnit vyhnilé páté dveře, jako to má většina aut co tady jezdí, bohužel to škodovka vychytala až u posledních dvou let výroby, na druhé octě to mám z výroby- rok 09 a dnes ani stopa koroze Upraveno Březen 6, 2021 uživatelem psovod 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 6, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2021 před 22 minutami, psovod napsal: barva těsnění sedí s černou lištou na nárazníku, s černým okrajem skla atd, ale je to věc názoru, osobně je pro mě důležitější, že nebudu měnit vyhnilé páté dveře, jako to má většina aut co tady jezdí, bohužel to škodovka vychytala až u posledních dvou let výroby, na druhé octě to mám z výroby- rok 09 a dnes ani stopa koroze Tak naštěstí s korozí pod tou lištou jsem neměl problém a ni před lakováním ani po lakování, já mám hlavně problém u hrany skla a kufru, kdyby tam existovalo něco aby to nerezlo tak by to bylo fajn. Nicméně mám už slíbené přelakování i s přelepením skla tak pak snad už budu mít pokoj. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 7, 2021 Sdílet Odesláno Březen 7, 2021 Když se vynda sklo tak by to mělo jít pořádně ošetřit a pak by to mělo držet... 👍 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 7, 2021 Sdílet Odesláno Březen 7, 2021 (upraveno) @Jakub21Pokud to budeš mít dobře ošetřené, tak to vydrží cca 4 roky při běžném používání a stání venku, pak se to rozjede znovu. Upraveno Březen 7, 2021 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 8, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2021 před 5 hodinami, Radas napsal: @Jakub21Pokud to budeš mít dobře ošetřené, tak to vydrží cca 4 roky při běžném používání a stání venku, pak se to rozjede znovu. Uvidím kdyby to vydrželo 4 roky tak by to bylo fajn, hlavně se pak musí to sklo nalepit správně. Já ho mám právě sjetý až na hranu kufru, není tam vůbec mezera a i tak mi to po tom lakování bez sundaného skla vydrželo 2 roky, což mi i v lakovně říkali že tak max 2-3 roky 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psovod Odesláno Březen 8, 2021 Sdílet Odesláno Březen 8, 2021 chlapi, co posrala škodovka, to už nespravíme, jediná cesta když už je to chycené jsou nové dveře a kvalitní lepidlo, co už nepustí sklo dolů, bohužel škodovka se nepoučila z felicie a musela podělat i tohle auto, stejně jako známé místo blatník-práh, jak se to jednou rozjede, není jiné řešení -myslím trvalé-než vyměnit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 8, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2021 (upraveno) Jako přemýšlel jsem o nových, ale to by byla i s lakováním a výměnou hrozná částka 😄 Upraveno Březen 8, 2021 uživatelem Jakub21 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psovod Odesláno Březen 8, 2021 Sdílet Odesláno Březen 8, 2021 jo je to slušná suma hlavně za ten plech, boční dveře se dají koupit ve výprodejích za slušný prachy, vrata ne, ale možná by stálo dávat nějaké odkazy na slevy na díly na naše okty, pokud to už někde není 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 25, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2021 Tak jsem teda dnes objednal tuto blbost znovu, snad se mi ji tam tentokrát podaří napasovat lépe. Je tady teda někdo kdo má zkušenosti s tím jak ji tam co nejšetrněji dostat tak aby seděla co nejlíp? 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 26, 2021 Sdílet Odesláno Březen 26, 2021 Pevný nervy a vím že jsme ji na ty výstupky pro osvětlení SPZ atd nesměl cpát až nadoraz... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psovod Odesláno Březen 26, 2021 Sdílet Odesláno Březen 26, 2021 použil jsem mikrofrézku a pracoval na obou dílech, jak podložka tak lišta, jinak to nikdy nesedí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 26, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2021 před 2 hodinami, Spooky1 napsal: Pevný nervy a vím že jsme ji na ty výstupky pro osvětlení SPZ atd nesměl cpát až nadoraz... Díky 🙂 před 3 minutami, psovod napsal: použil jsem mikrofrézku a pracoval na obou dílech, jak podložka tak lišta, jinak to nikdy nesedí O tom jsem přemýšlel, že trochu poupravím i tu samotnou lištu, stejně to z toho auta už nikdy asi sundavat nebudu tak co 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 28, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2021 Jedno aktuální foto, stále na zimních 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 29, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Dnes výměna bočních obyčejných bílých blinkrů za originální RS 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 29, 2021 Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 S temi to vypada nejlip. Taky jsem mel nejdriv oranzove, pak bile a skoncil jsem u RS kourovych 😃👍 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Březen 29, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Já jsem původně chtěl právě ty oranžové z předfaceliftu, ale nakonec jsem se kvůli černým oknům rozhodl pro RS a vypadá to opravdu lépe 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 (upraveno) A já kupují trapně z dvojkove Fabie... 😀 Každopádně vypadají super a hodně tomu pomůžou... Upraveno Březen 30, 2021 uživatelem Spooky1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Duben 3, 2021 Autor Sdílet Odesláno Duben 3, 2021 Tak jsem tam to gumové těsnění z tourky nějak dopasoval a musím říct, že to dopadlo líp než minule. Teď už jen počkat až budu moc mimo okres a hurá na přelakování kufru. 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Duben 4, 2021 Sdílet Odesláno Duben 4, 2021 co bylo teda potřeba poupravit na tom těsnění? všiml sem si, že mi nad lištou taky začíná koroze, tak až to budu opravovat tak bych tam hodil i to těsnění. šlo to vpohodě? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Duben 4, 2021 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2021 (upraveno) před 54 minutami, NameNotFound74 napsal: co bylo teda potřeba poupravit na tom těsnění? všiml sem si, že mi nad lištou taky začíná koroze, tak až to budu opravovat tak bych tam hodil i to těsnění. šlo to vpohodě? No v první řadě musíš sundat těsnění které zevnitř lišty je, poté ti zbyde po starém těsnění takový plastový výstupek po obvodu vnitřní strany té lišty, ten jsem já odřezal aby nové těsnění sedělo co nejlépe. To je vše z mé úpravy lišty. Na samotném těsnění jsem pouze uřezal komínky které jsou kolem otvoru pro protažení žárovky spz a okolo otvorů pro šrouby co drží lištu na kufru. Pak už záleží na tobě jestli to těsnění nalepíš nebo to jen přiložíš mezi kufr a tu lištu. Já jsem nic nelepil, jen jsem ho tam nasadil. A by sedělo co nejlépe, tak jsem si vzal na pomoc druhého člověka, ten zezadu utahoval šroubky a já tak nějak dopasovával to těsnění aby nezajelo pod tu lištu. Jako není to prdel.... 😄 Ale pokud máš Octavia 1 2004 a novější tak je to mnohem snazší, sundáš staré těsnění a dáš nové... bez jakýchkoliv úprav. Upraveno Duben 4, 2021 uživatelem Jakub21 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Duben 4, 2021 Sdílet Odesláno Duben 4, 2021 Mám 2001, ale snad to nějak dopasuju, nezní to nějak těžce, tak uvidím. Díky! 😊 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Květen 23, 2021 Autor Sdílet Odesláno Květen 23, 2021 (upraveno) Zdravím kolegové 🙂 Vzhledem k tomu že se snažím co nerychleji našetřit na nové auto, tak na mé Octě neprobíhají již žádné úpravy. Nicméně nyní proběhla výměna chladící kapaliny. Upraveno Září 26, 2021 uživatelem Jakub21 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 23, 2021 Sdílet Odesláno Květen 23, 2021 Na spodu chladice na leve strane je vypousteci ventil. Staci tedy dat topeni naplno, otevrit expanzku a pres ventil vypustis kapalinu. Vleze se ji tam okolo 4,5l 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.