Mattyfu Odesláno Červen 28, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 Dneska jsem dotáhl přestavbu zadní nápravy výměnou správných lanovodů a doplněním pružinek z octavky dvojky do brzdových třmenů. Musím uznat, že jsem fakt spokojený, taky abych si to nepochválil že jo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 28, 2020 Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 S kotoucema musi byt kazdy spokojeny, pokud funguji jak maji 👍👍 Jak ti chodi rucni brzda? Me se totiz hodne vytahuje a dotahnout uz ji nemuzu, protoze mi zacnou pribrzdovat kola. Pry maji kotoucovy brzdy jinou rucni paku, tak nevim... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červen 28, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 Hele lanovody jsem použil ATE made in Germany. Vůli jsem nastavil po první zub, cca v půlce chodu auto drží z kopce, když to zatáhnu na max tak dřív udusím motor, než by se mi Řachanda hla. Uvidím zda to tak i zůstane. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 28, 2020 Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 Jako me to taky drzi dobre uz na par zubech, ale kdyz zatahnu naplno, tak tu paku hodne vytahnu (aspon 10 zubu) a to by delat nemelo a lanovody uz pritahovat nemuzu, tak nevim jestli to opravdu neni tou rucni pakou. Pokud se opravdu deli na kotouce a bubny, tak ta na kotouce by mela mit asi jine ozubeni, aby se tolik nevytahovala... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červen 28, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 Jo tak tomáme stejně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 28, 2020 Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 Jeste to pozjistuju u kamarada, ktery taky kdysi predelaval na kotouce, jak to mel. Ted uz octu nema, ale snad si to bude pamatovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 28, 2020 Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 Takze kamarad to mel stejny, taky se mu paka hodne vytahovala. Jiny kamarad ma novou paku na bubnech a uplne se mu zmenil chod. Na vic jak 3 nebo 4 zuby ji nevytahne, takze ma urcite paku z kotoucovych brzd, ktera ma asi jine stoupani tech zubu. Rozhodl jsem se, ze tedy sezenu jinou paku, ty 2-3 stovky me nezabijou 😃 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červen 28, 2020 Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 Přestavba je super, ale počítejte že se to bude logicky časem zhoršovat jak se budou sjíždět desky... Důležitý kde to začne brzdit... Dycky to dokážete dorvat až na doraz... 😉 Teda aspoň jak u mě kde to mám predelany a i bráchy kde jsou kotouče origo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 28, 2020 Sdílet Odesláno Červen 28, 2020 Proto chci poridit paku z kotoucovych brzd. U jinych kamaradu co maji kotouce origo jde paka jen nekolik zubu a vic ani ho*no, takze to musi byt typem paky 😃 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Červen 29, 2020 Sdílet Odesláno Červen 29, 2020 Pro bubny: 1J0 711 303 AE Pro kotouče: 1J0 711 303 Q 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 29, 2020 Sdílet Odesláno Červen 29, 2020 @shikaree Takze v nich rozdil asi teda bude, ze? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Červen 29, 2020 Sdílet Odesláno Červen 29, 2020 Určitě ano, i když jsem je v ruce nikdy vedle sebe neměl, abych je mohl porovnat. Ale když už má každá své OEM číslo, tak to bude mít svůj důvod 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červen 29, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 29, 2020 Zdarec tak dnes jsem nepochopil na vrakovišti s požadavkem páky ručky z kotoučovky. Pán na mě koukal jako na úplného cvoka, jednak proto, že to prý po něm nikdo v životě nechtěl a taky dost možná proto, že jsem chtěl něco na takový starý vrak jako je jedničková oktávka když jsou v kurzu díly na dvojky trojky. A to jsem ještě dneska opět drbnul spodní plastový dekl motoru, opraveno, ale začínám uvažovat o železném a současně i zvednutí podvozku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 29, 2020 Sdílet Odesláno Červen 29, 2020 Ani se nedivim, protoze vetsina lidi nebo prodejcu si mysli, ze je paka stejna, ale jak je videt, tak neni. Musis to koupit podle toho cisla vyrobku co sem dal shikaree. Ohledne plastu pod motorem, plechovy je 100% lepsi. Sice nechapu, jak muzete chytat vanou, ale asi to bude tim, ze ji ma nafta asi niz nez benzin. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červen 30, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 Tak jsem pěkně naštvaný protože to vypadá že po cca 1200 km odešlo nové zadní ložisko, vůli nemá bylo to skf germany a i tak mi auto zezadu hučí čím dál víc. Teď jsem to měl zvedlé, žádná vůle kotouče se krásně odvalují a přitom v 50 km/h dosti hukot. Je fakt že to bude asi zmetek páč na něj nešlo ani volně nasadit kolo, jsem zvědavý co mi na to řekne dodavatel, ale počítám že ho asi při demontáži lupnu takže budu mít smolíka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 Tak to zamrzí. Taky jsem dával SKF ložisko a zatím v pohodě (cca 15tkm od montáže). Odkud jsi ho kupoval ? Co jsem tak tady četl, tak se stává, že díl ti pošlou čínu, akorát v obalu od výrobce, kterého sis objednal. To je naprd, když na auto něco nasadíš a nejde to "nedesturktivně" sundat. Pak se reklamace těžko dokazuje. Já měl to samé se zadním ABS čidlem. Původní jsem vysekával ven asi hodinu (musel jít celý čep ven) a když jsem namontoval nové, tak mi nefungovalo tak jak mělo. Naštěstí se mi ho podařilo sundat bez poškození a po 30ti dnech mi ho vyreklamovali 🙂 U toho ložiska ti tam asi zůstane zase ten kraj. Zkusil bych ho nějak rozumně sundat - tím, že ho máš po montáži čerstvě, tak by mohlo jít lépe dolů. Pak ty dvě části dát dohromady a uvidíš co ti na to řeknou. Možná bych to hučení nějak i zdokumentoval, pokud to půjde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 30, 2020 Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 Tak to nasere, ale i drahy znackovy dily muzou stat za ho*no. Nahrej si zvuk treba na mobil a zkus ten naboj sundat. Jelikoz ho tam mas ale kratce, tak by mohl jit sundat bez poskozeni loziska. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červen 30, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2020 Poslední dobou se mi to stává čím dál častěji, že nové díly co namontuji jsou vadné. Nejhorší byla epizoda s termostaty na moje bývalé Volvo čtyři kusy a všechny otevíraly rozdílně až jsem vyndal ze zoufalství originál z nějakého vraku a ejhle ten otevíral přesně. Ale čtyři výměny vody a vůbec ta práce mě dosti prudila.To víte že to zkusím demontovat opatrně a šetrně, chvíli jsem přemýšlel jestli mi nehučí gumy, ale proč zrovna z ničeho nic by začaly. Docela na prd je že nemá vůli, takže sázím na to jedno, které se mi nezdá ono totiž hučí téměř konstatně bez ohledu na směr zatáčení, chtěl jsem to přehlušit rádiem, ale začal chrastit reprák u spolujezdce [emoji87][emoji86][emoji85] 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červenec 2, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2020 Přemýšlel jsem, zda sem umístit můj fail nebo ne, nakonec jsem se rozhodl že ano, neb právo na chybu může mít každý a třeba někomu popis mojí závady pomůže. Jak jsem si stěžoval na vadné nové zadní ložisko, tak to nebylo ložisko. Dneska přišlo nové, tak jsem po práci zvednul auto, hrábnu na třmen, že ho sundám a najednou koukám, celý třmen s adaptérem se hýbal. Povolily se ty imbusy z nápravy, nechápu dotahoval jsem to na cit, takže v zatáčce to hučelo jak ložisko a na nerovnostech kovově drnčilo. Takže stačilo dát šrouby nové s šestihranem a pro jistotu pérovou podložku, problém je vyřešen, měl jsem to udělat rovnou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 2, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2020 Chybama se clovek uci, tak mas ted 1 naboj na vic nebo ho pujdes vratit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červenec 2, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2020 Ano mám ho navíc zatím nevím co s ním udělám, ale asi ho nechám v regálku. Budu tady měnit svou původní nápravu sousedovi do jeho octy, kde má nyní štíty totál na kaši, tak kdyby moje původní ložiska odešla a začala hlučet ať mu to mohu opravit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červenec 2, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2020 Tak hlavne ze je problem vyresen 🙂 Jinak me se stslo to same, dokonce mi jeden ten sroub uplne uletel ven. Jsem ty srouby nemohl dostat ven, tak jsem to nechtel zarvat moc, no a ve vysledku jsem to utahl malo 🤗 A presne vim o jakem kovovem zvuku mluvis, zni to docela hnusne 🤭 Hlavne kdyz jedes po kostickovane dlazbe v Polskem Tesine 😄 Kdo tam nekdy jel, tak urcite vi co myslim 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červenec 11, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 11, 2020 Včera mi nějaký dobrák uloupl zadní znak z kufru, nechápu proč když nebyl ani nijak hezký, ale víc mě naštvalo, že mi poškrábal nožem nebo šroubovákem lak. Takže budu objednávat nový, ale nejsem rozhodnutý jaký, zda stříbrný, nebo původní zelený. Co myslíte? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Červenec 11, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2020 Když stříbrný tak komplet předek, zadek a pokličky na kolech, jinak by to nebylo ono. Taky jsem párkrát přemýšlel že bych je vyměnil za stříbrný, ale nakonec jsem od toho vždycky odstoupil. A jinak takovým lidem urvat ruce, pro znak za pár korun poničit lak, to je na ránu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červenec 11, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 11, 2020 Na rovinu taky se vnitřně přikláním k zelenému, když už kupovat slepici a špejli tak s bobkový listem, jak říkáš když stříbrný, tak bych musel měnit vše a ten stříbrný mi příjde takový chudý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jakub99 Odesláno Červenec 11, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2020 Já jsem z venku dal stříbrný i na kola. Na motoru, na volantu i na jednom klíči mám zelený 🙂 Na druhý klíč jsem dal nový, ale nějak se mi to nelíbí, tak používám ten s tím zeleným znakem 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červenec 12, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2020 Tak zelené znaky objednány, plus když jsem v tom byl, tak jsem se trochu rozjel a vzal nějaké zbytečné doplňky co mi v Řachandě chyběly. Dále jsem dnes vyměnil zadní ložisko. Je to opět strana kde se povolil šrouby na brzdiči, poslední dva tři dny začalo kolo opět hučet, po protočení kola bylo jasno, výměna byla za cca hodinku hotová, tak snad ložisko vydrží déle. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 12, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2020 Takze se ti ten nahradni naboj hodil. Jen je divny, ze to lozisko vydrzelo tak malo...? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Červenec 12, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2020 Ložiska dávám jen Fag, nic jiného se mi neosvědčilo, Skf a podobný značky stojí za ho*no Odesláno z mého HRY-LX1 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mattyfu Odesláno Červenec 12, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2020 No SKF jsem měl zafixovaný jako kvalitu...nu což, hotové to bylo za chvilku, ale celkově mi to auto stejně příjde dost hlučné od kol a podvozku, takže je otázka zda s tím nezkusit něco udělat a tlumit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.